Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(mirabela14 @ 2011 10 25, 23:27)
As sergu krono liga 12metu, stipresnius paumejimus geriauasiai sutvarkydavo prednizolonas,"tokiu epizodu buvo 3 per 12 metu" siaip geriau tik imurana,pentasa visai netiko. Penkis metus turejau remisija,kurios metu visai nevartojau vaistu.
Siuo metu sveikstu po operacijos bigsmile.gif teko pasalinti siek tie storos ir plonos zarnos, nes buvo prakiurusi. Chirurgai sake,kad pasalino 100% krona. Nevartoju jokiu vaistu, nes nera irodymu,kad vaistai padeda kronui neatsinaujinti. Zinau, kad si liga atsinaujins,bet su dievo padejimu gal nelabai greitai bigsmile.gif

Svarbu tiketi,kad bus geriau. Vienas gydytojas man sake,kad mazdaug po 10 metu bus dideliu pasikeitimu sios ligos gydyme,gal but net ir vaistu isgydanciu sia liga.
Taigi tunelio gale visada yra sviesa!!! mirksiukas.gif  bigsmile.gif

Sekmes visiems!! 4u.gif  4u.gif

Malonios žinios, vadinasi, vyksta kažkokie tyrimai ir naujų vaistų bandymai? Kuris daktaras jums tai sakė, įdomu? Tikrai smagu, kad įmanomas bent kažkoks pasistūmėjimas šioje srityje. Esu skaičiusi, kad dabar tyrinėjamas net ir, atsiprašant, paprastųjų askaridžių poveikis šiam uždegimui malšinti. Sveikatos jums po operacijos! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 10 26, 17:51)
Malonios žinios, vadinasi, vyksta kažkokie tyrimai ir naujų vaistų bandymai? Kuris daktaras jums tai sakė, įdomu? Tikrai smagu, kad įmanomas bent kažkoks pasistūmėjimas šioje srityje. Esu skaičiusi, kad dabar tyrinėjamas net ir, atsiprašant, paprastųjų askaridžių poveikis šiam uždegimui malšinti. Sveikatos jums po operacijos! smile.gif

Aciu Jums labai 4u.gif
Del pasikeitimu sios ligos gygdyme man sake operaves chirurgas, Londone bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas girdejot ka nors placiau, siu metu nobelio premijos laureatas buvo mokslininkas, atrades kazka, kas pades gydyti KL, artritus ir kt. autoimunines ligas
Atsakyti
laba vakareli, noreciau isgisrti jusu nuomone ir pasisakymus apie imfliksimaba, arb akitaip remicide. ar teko kam ji naudoti, mano vyras vakar gavo pirmaja doze jo,sake po poros savaiciu dar suleis,ir poto po menesio atrodo,kaip jums,kokia praktika is jusu,kaip salutiniai poveikiai?
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2011 11 19, 17:11)
laba vakareli, noreciau isgisrti jusu nuomone ir pasisakymus apie imfliksimaba, arb akitaip remicide. ar teko kam ji naudoti, mano vyras vakar gavo pirmaja doze jo,sake po poros savaiciu dar suleis,ir poto po menesio atrodo,kaip jums,kokia praktika is jusu,kaip salutiniai poveikiai?

Sveki smile.gif Man lašina beveik 2 metus. smile.gif Pradžioje po lašinimo, ranka kurioje būdavo kateteris kiek patindavo (bet nežymiai) ir pirmais kartais pakildavo temperatūra iki maždaug 37,6-37,7. Dabar po remicade tik nemiga kažkiek kankina. Kraujo tyrimus darausi kas du mėnesiai, viskas normos ribose.
Mano atveju, gydymas remicade pasiteisino, neturėjau stiprių paūmėjimų dėl kurių būtų tekę gulėti ligoninėje. smile.gif Šiuo metu lašinuosi remicade kas 8 savaites.
Šalutinių poveikių sąrašas šito vaisto ilgas, bet jeigu jau jį skiria, tai tikrai jo reikia. smile.gif

Laila25 labai džiaugiuosi dėl Tavęs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 19, 22:04)
Sveki smile.gif Man lašina beveik 2 metus. smile.gif Pradžioje po lašinimo, ranka kurioje būdavo kateteris kiek patindavo (bet nežymiai) ir pirmais kartais pakildavo temperatūra iki maždaug 37,6-37,7. Dabar po remicade tik nemiga kažkiek kankina. Kraujo tyrimus darausi kas du mėnesiai, viskas normos ribose.
Mano atveju, gydymas remicade pasiteisino, neturėjau stiprių paūmėjimų dėl kurių būtų tekę gulėti ligoninėje. smile.gif Šiuo metu lašinuosi remicade kas 8 savaites.
Šalutinių poveikių sąrašas šito vaisto ilgas, bet jeigu jau jį skiria, tai tikrai jo reikia. smile.gif

Laila25 labai džiaugiuosi dėl Tavęs  4u.gif

o reikejo tai tikrai,nes 3savaites lasino antibijotikus ir dar kruva visokiu vaistu,crb laikesi 50, db buvo buvo sukiles iki 66, tai rytoj vel ims krauja ir ziuresim,gal jau mazes,o dar toks klausimas,tuos vaistus jei vartojat 2metus,tai juos cia taip visam laikui skiria,ar kol pagereja?
Atsakyti
QUOTE(ausryteKLP @ 2011 11 20, 14:03)
o reikejo tai tikrai,nes 3savaites lasino antibijotikus ir dar kruva visokiu vaistu,crb laikesi 50, db buvo buvo sukiles iki 66, tai rytoj vel ims krauja ir ziuresim,gal jau mazes,o dar toks klausimas,tuos vaistus jei vartojat 2metus,tai juos cia taip visam laikui skiria,ar kol pagereja?

O kas diagnozuota Jūsų vyrui?
Nežinau kuriam laikui, kol atsakas teigiamas į gydymą remicade, tol ir naudosiu. smile.gif APie nutraukimą kalbos nebuvo su gydytojais ir neplanuoju nutraukti, nes man tikrai padeda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 20, 16:44)
O kas diagnozuota Jūsų vyrui?
Nežinau kuriam laikui, kol atsakas teigiamas į gydymą remicade, tol ir naudosiu. smile.gif APie nutraukimą kalbos nebuvo su gydytojais ir neplanuoju nutraukti, nes man tikrai padeda. smile.gif

oponis kolitas jam, nuo 2008 metu,ir va si karta labai paumejo,tai ir skyre tokius vaistukus.
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 10 26, 17:51)

Mane irgi džiugina žinia, kad laukia prašvėsėjimas Ok gydime smile.gif Važiuoju kita savaite darytis kolonoskopija, žiuresim kaip ten pasikeitė žarnynas.
Sekmės ir stiprubės visiems. o svarbiausia sveikatos blush2.gif
Atsakyti
Sveiki

Kistex, kaip Jusu mazylis? Kaip jo bukle dabar? Gal yra kokiu naujienu?

Colomba ir visi kiti, gal kas nors atsakytu, ar jums uzeina silpnumo priepuoliai? Kaip daznai kartojasi? Bei ar daznai temperatura pakyla? Maniskiui pastaruoju metu daznokai kartojasi... Net nezinau, ka daryt, sunku ir jam, ir man. Pusmeti buvo gerai, nei skausmu ypatingu, nei ka, o dabar nuo vasaros galo, tai skauda, tai silpna...
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 11 21, 20:36)
Sveiki

Kistex, kaip Jusu mazylis? Kaip jo bukle dabar? Gal yra kokiu naujienu?

Colomba ir visi kiti, gal kas nors atsakytu, ar jums uzeina silpnumo priepuoliai? Kaip daznai kartojasi? Bei ar daznai temperatura pakyla? Maniskiui pastaruoju metu daznokai kartojasi... Net nezinau, ka daryt, sunku ir jam, ir man. Pusmeti buvo gerai, nei skausmu ypatingu, nei ka, o dabar nuo vasaros galo, tai skauda, tai silpna...

Man silpnumo būna. Bet man jie sustiprėjo prie nemigos (nemiegu iki 3-4 ryto). Bet temperatūra normali. O skauda jam pilvą? Labai karščiuoja? Gal reiktų kraujo tyrimus pasidaryti, bendrą ir CRB, parodytų ar yra uždegimas.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 21, 22:42)
Man silpnumo būna. Bet man jie sustiprėjo prie nemigos (nemiegu iki 3-4 ryto). Bet temperatūra normali. O skauda jam pilvą? Labai karščiuoja? Gal reiktų kraujo tyrimus pasidaryti, bendrą ir CRB, parodytų ar yra uždegimas.

Temperatura gal neauksta, jaucia tiesiog silpnuma, na ir pilva maudzia. Ne per seniausiai po infliksimabo, gal pora savaiciu, kas 2 menesius krauja priduoda, imurana dar vartoja, ir se tau, ar tas infliksimabas vis delto nelabai padeda, ar cia taip turi buti ir jau nieko nepadarysi... Klausykit, nesinoretu aisku gadint visiem nuotaika ir sneket tokiom niuriom temom... Bet ko gero visos esat daug skaiciusios sia tema, ir as taipogi, bet nedaug pavyko rast. Kokios prognozes su sia liga? Man tik pavyko rast, kad liga, jei yra gydoma, priziurima, tai zmogaus gyvenimo netrumpina, zmones nugyvena savo gyvenima, kaip ir nesergantieji. Cia tik vienam straipsnyje pavyko rast. Bet taip neramu del maniskio, kiek minejo, labai jau jam liga zarnyna pagrauze... Net neisivaizduoju, ko galima tiketis toliau... Taip graudu, tiesa pasakius. Stengiausi nenuleist ranku, bet jau nervai nebeatlaiko kartais...
Atsakyti