Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(LaiLa25 @ 2011 09 13, 14:04)
Sveikuciai .

kaip laikotes? Kaip tau Colomba? ar viskas ok? ar sulasio vaistus?

Man cia siandien pasake, kad eisim su grupe i Jogą......
o as nei velnio nenusimanau apie ja....ir tuo labiau nezinau ar mums tokioms galima i tokia vieta eiti....
gal kas turit patirties....ar tai nepakeks man?

Aš gyva, tik katinais užsiėmusi. biggrin.gif
Sulašino, nors ir kraujavau truputį, viduriavau, bet CRB vos vos virš normos, o hemoglobinas tik vos žemiau normos. Infliksimabą sulašino, jau lašant ėmiau geriau jaustis. bigsmile.gif
Dabar Salofalką 1x2 dienooje leidžiuosi ir žiūrėsiu. Šiaip jau geriau po truputį. smile.gif Kitą savaitę svarstau keliauti prie jūros bent kelioms dienoms, atsigauti. smile.gif

Aš kažkada klausiau dėl jogos, sakė, kad galima, tik jeigu jaučiu, kad per sunku, nedaryti. Ir sakė paūmėjimo metu neužsiiminėti. Tik vat ir nenuėjau. doh.gif
Gal pabandyk, tiesiog žiūrėk kaip jautiesi, atsargiai. smile.gif gal dar ir su instruktoriumi ar vadovu pakalbėk, gal žinos apie mūsų ligą ir tiesiog pasakys ar reikia ko vengti. smile.gif
Atsakyti
Colomba-dziaugiuosi uz tave, ir laikau kumstukus kad greiciau pasitaisytum ir pasidetu remisija.
taigi as nuejau i ta joga...praklausem dvi val is pradziu paskaita, o po to ejom i uzsiemimus, mazdaug irgi apie 1,5-2 val truko....
is pradziu tai labai juokas eme smile.gif aisku, ten ne tik mane, bet ir kitus juokas eme smile.gif nes visu amzius-toks jau kam virs 30 ir dqaugiau.......po to lyg ir nieko....bet kai as po tiek metu....tikrai jau kokia 12 metu jokiu sportu neuzsiimu...buvo sunkoka....ir raumenis, kaulus dar ir siandien skauda lotuliukas.gif
jei einant i kazkokia spec grupe, kur va panasus kazkokie kaip as, su kazkokiom ligom, ir plius suprantant nomaliai ka pasakoja mokytojas-tikrai butu idomu. ir gal tikrai eiciau ir bandyciau sportuoti....bet db....kazkaip nelabai traukia smile.gif geriau namie ant lovytes pasivartyt smile.gif
tai tokie reikalai su ta joga. kol kas po jos juciuosi neblogiau...tai ir dziaugiuos smile.gif
o db savaitgalis smile.gif valiooooo smile.gif
jums visiems taip pat likiu gero savaitgalio smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Esu čia visiškas naujokas ir norėčiau papasakot savo situaciją. Man 17 m. ir krono ligą man diagnozavo prieš metus. Pradžioje gydžiausi Imuran ir Pentasa vaistais, nepagerėjus pradėjau vartot prednizolona ir jis padėjo. Remisija jei taip galima ją tuo atveju vadinti truko neilgai verysad.gif , tad gydytojai nusprendė skirt antibiotikus, dar vėliau teko gert metranidazoli, o dabar vėl perėjom prie Imuran ir Pentasa, bet nelabai ir gerėja, CRB paskutiniuose tyrimuose pakiles. Ziuresim kaip cia bus. Ar yra kas susidorojes su kronu? Kaip gydotes? Kaip sekasi dabar? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(deiwas @ 2011 09 19, 20:10)
Sveiki. Esu čia visiškas naujokas ir norėčiau papasakot savo situaciją. Man 17 m. ir krono ligą man diagnozavo prieš metus. Pradžioje gydžiausi Imuran ir Pentasa vaistais, nepagerėjus pradėjau vartot prednizolona ir jis padėjo. Remisija jei taip galima ją tuo atveju vadinti truko neilgai verysad.gif , tad gydytojai nusprendė skirt antibiotikus, dar vėliau teko gert metranidazoli, o dabar vėl perėjom prie Imuran ir Pentasa, bet nelabai ir gerėja, CRB paskutiniuose tyrimuose pakiles. Ziuresim kaip cia bus. Ar yra kas susidorojes su kronu? Kaip gydotes? Kaip sekasi dabar?  rolleyes.gif

Labas 4u.gif
Turėjau Krono ligą nuo 14 metų, po to perėjo į opinį kolitą.
Gydžiausi Salofalku, Imuranu, Prendizolonu.
Dabar Imuranas + Asacol + Remicade kas 8 savaites. Ir šiuo metu dar Salofalko klizmutės.
Paprastai kiek susidūriau, stipresnius paūmėjimus slopina prednizolonu, bet jo ilgai vartoti negalima.
Kiek laiko buvo remisija? Kur gydotės? O CRB labai pakilęs? Ar paskyrė kokią dietą?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 19, 21:35)
Labas  4u.gif
Turėjau Krono ligą nuo 14 metų, po to perėjo į opinį kolitą.
Gydžiausi Salofalku, Imuranu, Prendizolonu.
Dabar Imuranas + Asacol + Remicade kas 8 savaites. Ir šiuo metu dar Salofalko klizmutės.
Paprastai kiek susidūriau, stipresnius paūmėjimus slopina prednizolonu, bet jo ilgai vartoti negalima.
Kiek laiko buvo remisija? Kur gydotės?  O CRB labai pakilęs? Ar paskyrė kokią dietą?

Kiek remisija tiksliai truko negaliu pasakyt, gal apie menesi, gal ilgiau. Gydausi VUVL. Paskutiniai tyrimai daryti pries savaite CRB 33. Dieta: negalima pieno, duonos produktu, valgau koses, trintaa maista (nors visiskai trinto as nevalgau, pagrinde maltiniai garinti blush2.gif ), enteriniai misiniai. Taip maitinuosi jau kokius 3 men. O kur gydaisi tu Colomba? Dabar kaip suprantu tik palaikomasis gydymas? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deiwas: 19 rugsėjo 2011 - 22:40
QUOTE(deiwas @ 2011 09 19, 22:37)
Kiek remisija tiksliai truko negaliu pasakyt, gal apie menesi, gal ilgiau. Gydausi VUVL. Paskutiniai tyrimai daryti pries savaite CRB 33. Dieta: negalima pieno, duonos produktu, valgau koses, trintaa maista (nors visiskai trinto as nevalgau, pagrinde maltiniai garinti blush2.gif ), enteriniai misiniai. Taip maitinuosi jau kokius 3 men. O kur gydaisi tu Colomba? Dabar kaip suprantu tik palaikomasis gydymas?  4u.gif

Kai buvo diagnozuota Krono liga, tai trintu maistu maitinausi 6 mėnesius.
Aš gydausi Kauno klinikose.
Dabar man palaikomasis gydymas su papildomai paskirtomis Salofalk klizmutėmis, nes buvo viduriavimas su krauju. Kas keisčiausia, kad su tokia savijauta ir paūmėjimu, CRB buvo tik 6. (Aišku, man čia laimė buvo. biggrin.gif)
O kokia tavo savijauta bendrai?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 20, 15:03)
Kai buvo diagnozuota Krono liga, tai trintu maistu maitinausi 6 mėnesius.
Aš gydausi Kauno klinikose.
Dabar man palaikomasis gydymas su papildomai paskirtomis Salofalk klizmutėmis, nes buvo viduriavimas su krauju. Kas keisčiausia, kad su tokia savijauta ir paūmėjimu, CRB buvo tik 6. (Aišku, man čia laimė buvo. biggrin.gif)
O kokia tavo savijauta bendrai?

Savijauta normali, negaliu sakyt kad pilvo skausmai dinge, kaip kad buvo po prednizolono, dabar kartais paskauda. O siap tai neblogai. Sakei kad diagnozavo krono liga 14 metu, tai kiek laiko gydeisi kol perejo i opini kolita? Kiek laiko praejo kol priejai iki palaikomojo gydymo? Man vis neramu, kad man geriau nepasidarys, nes gydausi jau metus, o rodikliai beveik tie patys. verysad.gif Tik karta po prednizolono echoskopija pakitimu zarnose neparode.
Atsakyti
QUOTE(deiwas @ 2011 09 20, 22:38)
Savijauta normali, negaliu sakyt kad pilvo skausmai dinge, kaip kad buvo po prednizolono, dabar kartais paskauda. O siap tai neblogai. Sakei kad diagnozavo krono liga 14 metu, tai kiek laiko gydeisi kol perejo i opini kolita? Kiek laiko praejo kol priejai iki palaikomojo gydymo? Man vis neramu, kad man geriau nepasidarys, nes gydausi jau metus, o rodikliai beveik tie patys.  verysad.gif  Tik karta po prednizolono echoskopija pakitimu zarnose neparode.

Man perėjo gal po kokių 6-7 metų. Iš pradžių kolonoskopijos metu vaizdas buvo opinio kolito, bet biopsijos rezultatai rodė Krono ligą. O galiausiai viskas perėjo į opinį kolitą.
O Salofalko ar Asacolo nebandė skirti? Aš geriu Imuran + Asacol kombinaciją su infliksimabu kas 8 sav, tai skųstis negaliu.
Aš ne gydytoja, tai tikrai negaliu komentuoti gydymo, tiesiog gal reikėtų bandyti kitus vaistus.
O pas ką gydaisi?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 21, 17:49)
Man perėjo gal po kokių 6-7 metų. Iš pradžių kolonoskopijos metu vaizdas buvo opinio kolito, bet biopsijos rezultatai rodė Krono ligą. O galiausiai viskas perėjo į opinį kolitą.
O Salofalko ar Asacolo nebandė skirti? Aš geriu Imuran + Asacol kombinaciją su infliksimabu kas 8 sav, tai skųstis negaliu.
Aš ne gydytoja, tai tikrai negaliu komentuoti gydymo, tiesiog gal reikėtų bandyti kitus vaistus.
O pas ką gydaisi?

Na ir ilgai cia viskas truko pas tave. Tai kiek is viso laiko jau su sia liga gyveni? Ar dabar jau gali normaliau maitintis ar vistiek yra speciali dieta? Salofalko ir Asacolo man neskyre niekada. Kiek zinau Salofalkas tai tas pats mesalazinas, bet man skyre Pentasa, nes sake, kad jie geresni, prailginto veikimo ar kaip ten. g.gif Seip del vaistu keitimo mums t.y. mano seimai jau kilo minciu, nes vis niekaip rezultato nematyt, tik po Prednizolono schmoll.gif Jeigu turi omeny gydytoja, tai maniske Irena Alisauskiene VUVL gastroenterologijos skyriaus vedeja. Nezinau ar ji gerai vertinama. tongue.gif
Atsakyti
Sveiki, ar kas bandet tirtis zarnyna su kapsule? Pavasari dare kolonoskopija, bet nieko ten nemate. Vasara buvo visai neblogai, o dabar vel atsinaujino kolitas ar tai nezinau kas ten pas mane. Nuovargis siaubingas, kartais rytais paviduriuoju, skauda kairi sona, burnoj lyg meslo prisivalgius. Na realiai visa virskinima man istyre ir nieko baisaus nesurado, liko tik plonasis zarnynas. O ji kaip suprantu galima pasiekt tik su kapsule?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 09 23, 16:34)
Sveiki, ar kas bandet tirtis zarnyna su kapsule? Pavasari dare kolonoskopija, bet nieko ten nemate. Vasara buvo visai neblogai, o dabar vel atsinaujino kolitas ar tai nezinau kas ten pas mane. Nuovargis siaubingas, kartais rytais paviduriuoju, skauda kairi sona, burnoj lyg meslo prisivalgius. Na realiai visa virskinima man istyre ir nieko baisaus nesurado, liko tik plonasis zarnynas. O ji kaip suprantu galima pasiekt tik su kapsule?

Nebandžiau, tik abejoju, kad šį tyrimą kompensuotų ligonių kasos. O kaina spėju būtų virš 500lt tikrai.

Deiwas aš sergu jau 8 metus. smile.gif Asacolas irgi prailginto veikimo atrodo. g.gif Ališauskienę truputį pamenu, tik jinai manęs negydė. Buvau gyd. Kuprienės ir doc. Urbono pacientė visą laiką, nuostabūs gydytojai. smile.gif

O pvz Pentasa klizmučių nesiūlė? (nežinau ar tokios yra šiaip.). Tiesiog man keista, kad paūmėjimas nepraeina ir nėra papildomo gydymo. O hemoglobinas laikosi normos ribose?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 09 23, 16:49)
Nebandžiau, tik abejoju, kad šį tyrimą kompensuotų ligonių kasos. O kaina spėju būtų virš 500lt tikrai.

Deiwas aš sergu jau 8 metus. smile.gif Asacolas irgi prailginto veikimo atrodo.  g.gif  Ališauskienę truputį pamenu, tik jinai manęs negydė. Buvau gyd. Kuprienės ir doc. Urbono pacientė visą laiką, nuostabūs gydytojai. smile.gif

O pvz Pentasa klizmučių nesiūlė? (nežinau ar tokios yra šiaip.). Tiesiog man keista, kad paūmėjimas nepraeina ir nėra papildomo gydymo. O hemoglobinas laikosi normos ribose?

Sveika Colomba. Valio valio, vakar daryti tyrimai nustebino, CRB nukrito iki 12 kai prieš savaitę buvo 33 (tikriausiai buvo užkilęs dėl slogos) biggrin.gif doc. Urboną žinau ir aš, jis mane pradžioj apžiūrejo, pasikalbėjom su juo, koregavo mano gydyma su Ališauskiene.

Dėl klizmučių tai nesiūlė jokių, pamenu, kad kai gulėjau ligoninėj tai pora kartų Salofalko klizmutes darė. Hemoglobinas pas mane normos ribose mirksiukas.gif

Kai pasakei kad leidiesi infliksimabą, susidomėjau ir paskaičiau plačiau apie jį. Kiek supratau tai jis labai brangus ir nelabai jį gydytojai skiria. Kaip pas tave su juo atsitiko? Pati pirkai ar kompensavo? Prisiskaičiau gerų atsiliepimų apie jį, neva labai padeda. Kiek laiko jį vartoji?
Atsakyti