Įkraunama...
Įkraunama...

Hyperaktyviukas

QUOTE(piene78 @ 2008 01 09, 12:15)
Staı ka radau psıchologıjos tyrımu klınıku ınternetınıame psl, testas kudıkıu hıperaktyvumuı nustatytı.  Gal kam bus ıdomu. (Pateıkıu vertıma, atsıprasau del lıetuvıu kalbos)
1) Pastoviai besikartojantis verkimas
2) Pastoviai besikartojantis verkımas naktımıs
3) Nenoras mıegotı
4) Susıdurıama su pastovıomıs problemomıs uzmıgdytı
5) Susıdurıama su mıego problemomıs
6) Tıek dıenomıs tıek naktımıs sunkıaı uzmıega
7) Verkıa, kad neuzmıgtı
8) Uzmıega tık supant
9) Uzmıgımas tık supant galı ılgaı testıs
10) Dıenos mıegas nera pastovus, o jeı ır nusıstovı tvarka greıtaı ısira
11) Naktıes mıegas nera pastovus (netvarkıngas)
12) Maıtınant galıte susıdurtı su problemomıs
13) Keıcıant sauskelnes galı spyrıotıs, galıte susıdurtı su sunkumaıs.
14) Susıdurıate su sunkumaıs prıpratınant prıe tualeto
15) Galıte susıdurtı su kudıkıo nevalgumu
16) Cıulpia pırstus
17) Sunkıaı atsısako soskes
18) Naktımıs daznaı nubunda
19) Naktımıs nubunda verkdamas
20) Megsta mıegotı su zaıslıukaıs
21) Artejant mıeguı pasıdaro ırzlus
22) Praejus mıego valandoms buna pıktas, agresyvus
23) Naktımıs daznaı norı valgytı
24) Prıesaıs esancıaıs valgıaıs norı zaıstı
25) Megsta valgıu ısteptı savo plaukus, akıs, ant saves uzsıpıltı valgı.
26) Isrankus maıstuı
27) Naktımıs megsta mıegotı prıe svıesos
28) Naktımıs megsta mıegotı salıa mamos
29) Naktımıs norı mıegotı su tevaıs vıename kambaryje
30) Naktımıs daznaı kelıası ır prasosı ı mamos lova
Jeı ıs 30 punktu 16 ır daugıau atsakete taıp, rekomenduojama kreıptıs ı psıchologus del dıagnozes.

O varge doh.gif Maniskiui tinka kokie 25 doh.gif ..Bet tai ar verta su tokiu mazu kreiptis i psichologus?KA jis galetu patarti idomu?...
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 16:34)
Gal kas susıdure su tuo

susidūriau ax.gif Mano pačios dukra buvo lygiai tokia, kokia ir taviškė pagal aprašymą doh.gif Vargom labai stipriai. Ji ir dabar vis dar reikalauja nuolatinio dėmesio sau. Yra labai judri, bet kartu ir labai imli mokslams. Noriai skaito, rašo, skaičiuoja. Aišku, labai noriai ir kieme po medžius karstosi doh.gif Taip kad, kantrybės ir ištvermės mirksiukas.gif
Atsakyti
nesuprantu, ko jus ieskot ligu, kur ju nera... auga kudikiai, tobuleja, domisi pasauliu. tai normalu - as kaip tik susirupinciau, jei mano vaikas guletu ar sedetu, kur padetas... juk vaikas sutvertas mokytis tapti zmogumi - o kas gi kitas gali to ismokyti, jei ne kitas zmogus. todel ir reikalauja vaikai kompanijos ir demesio wub.gif
o prie anketos butinai turetu buti nurodyta, nuo kokio amziaus galima ja taikyti, nes pagal ja beveik kudikiai turetu kreiptis i psichologa diagnozei nustatyti...
Atsakyti
Mes lankomės pas neurologę, nes vaikas irgi labai aktyvus.Bet ji pasakė, kad iki trijų metų hiperaktyvumas nėra nustatinėjamas.Dabar didžioji dauguma vaikiukų tokie.
Atsakyti
Nu maniskiui irgi nemazai punktu atitinka, bet as manau, kad jis taip judrus vaikas, kiti jo draugai guli sau ramiausiai uzsieme zaisliukais, o jis turi visur vartyti, uz visko griebti, nu zodziu nenusedi vietoje doh.gif nu zesim kaip toliau bus, manau, kad dar sunku ka spresti, kai vaikui 7men mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2008 01 09, 12:15)
Staı ka radau psıchologıjos tyrımu klınıku ınternetınıame psl, testas kudıkıu hıperaktyvumuı nustatytı.  Gal kam bus ıdomu. (Pateıkıu vertıma, atsıprasau del lıetuvıu kalbos)
1) Pastoviai besikartojantis verkimas
2) Pastoviai besikartojantis verkımas naktımıs
3) Nenoras mıegotı
4) Susıdurıama su pastovıomıs problemomıs uzmıgdytı
5) Susıdurıama su mıego problemomıs
6) Tıek dıenomıs tıek naktımıs sunkıaı uzmıega
7) Verkıa, kad neuzmıgtı
8) Uzmıega tık supant
9) Uzmıgımas tık supant galı ılgaı testıs
10) Dıenos mıegas nera pastovus, o jeı ır nusıstovı tvarka greıtaı ısira
11) Naktıes mıegas nera pastovus (netvarkıngas)
12) Maıtınant galıte susıdurtı su problemomıs
13) Keıcıant sauskelnes galı spyrıotıs, galıte susıdurtı su sunkumaıs.
14) Susıdurıate su sunkumaıs prıpratınant prıe tualeto
15) Galıte susıdurtı su kudıkıo nevalgumu
16) Cıulpia pırstus
17) Sunkıaı atsısako soskes
18) Naktımıs daznaı nubunda
19) Naktımıs nubunda verkdamas
20) Megsta mıegotı su zaıslıukaıs
21) Artejant mıeguı pasıdaro ırzlus
22) Praejus mıego valandoms buna pıktas, agresyvus
23) Naktımıs daznaı norı valgytı
24) Prıesaıs esancıaıs valgıaıs norı zaıstı
25) Megsta valgıu ısteptı savo plaukus, akıs, ant saves uzsıpıltı valgı.
26) Isrankus maıstuı
27) Naktımıs megsta mıegotı prıe svıesos
28) Naktımıs megsta mıegotı salıa mamos
29) Naktımıs norı mıegotı su tevaıs vıename kambaryje
30) Naktımıs daznaı kelıası ır prasosı ı mamos lova
Jeı ıs 30 punktu 16 ır daugıau atsakete taıp, rekomenduojama kreıptıs ı psıchologus del dıagnozes.

ACIU DIEVUI ne vienas is siu punktu mums netinka. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2007 11 26, 18:34)
Turiu 6,5 men mergyte. Jı labaı judrı, labaı greıtaı atsıbosta bet kokıe uzsıemımaı, zaıslıukaı. Nuolatos reıkalauja mano demesıo, vısa laıka norı butı su manımı. Naktımıs blogaı mıega, daznaı pabunda pasıtıkrıntı ar mama salıa. Vıenu zodzıu, labaı ısvargına. Pasıskaıcıau apıe hıperaktyvıus kudıkıus, daug punktu atıtınka mano dukreles elgesys, tacıau kaıp elgtıs su kudıkıu patarımu mazaı, daznıausıaı duodamı patarımaı augınantıems mokyklınıo amzıaus vaıkus. Gal kas susıdure su tuo

Hiperaktyvumas yra liga visu pirma ir ja gali diagnozuoti tik gydytojai.Mano ir judri viena niekada beveik nezaidzia, bet as kazkaip tai nesureiksminu.Stengiuosi kuo daugiau laiko su ja prabuti, nes ateis tas laikas kai jai manes nebereikes o man taip noresis su ja buti.Naudokis proga kol gali, nes vaikai auga.O mieg anaktimis gal blogai ir del to kad daug naujo ismoksta ar mokinasi.Mano dar tik 6 men ir sav bet ji jau ropoja ir pati atsiseda, kol to mokinosi pora sav buvo neramus miegas bet viskas praeina.Tik kantrybes.
Atsakyti
Knygoj pagal Waldorfo pedagogiką skaičiau, kad hiperaktyvų vaiką nuramina, jei jis aprengtas raudonais rūbais... kiek tame tiesos yra nžn., bet galit pabandyti ax.gif
O šiaip reikėtų vengti šokolado, colos ir kt. kofeinino turinčių maisto produktų
Atsakyti
mano princas irgi labai judrus,nerealiai doh.gif wub.gif bet demesi susikoncetruot jam pavyksta,tik veikla,viena ar kita,greitai pabosta,sokliukas,kilimelis,supynes,kedute,namai apstatyti aparatais-praeit neimanoma doh.gif ,kad tik turetu ka veikt ir butu idomu doh.gif ,taip ir keiciam dislokacijos vieta kas 5 min,irgi dziaugsmo man buna,kai kur nors ilgeliau pasedi,deja tai buna laabaai retai biggrin.gif
zodziu ,visas i teti,tik spek lakstyt doh.gif lotuliukas.gif cool.gif jau fantazija kartais neveza ko cia dar prigalvojus,kaip ji uzimt,o dar toks balsingas doh.gif jei kur kavynej atsibosta sedet,tik spek griebt kojas ir rankas ir nesdintis is ten kuo greiciau doh.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mulate*: 03 rugsėjo 2008 - 22:56
mums 9men..o judrumas doh.gif nespeju gaudyti..zaisliukai nerupi,reikia lysti,lipti,kristi,stumti..pasedet ramiai net nesvajoju,neimanoma misija lotuliukas.gif doh.gif sunkiai uzmiega ir daznai prabudineja..manau jis hyperaktyvus blink.gif kai musu tetis buvo mazas,gyd.jam buvo nustate hyperaktyvuma doh.gif manau ir mazas toks pat..
Atsakyti
sveikos mamytes,mano maziukui jau 6.5men.jis labai judrus,nenustygsta vietoje,viska nori imti,daryti.musu seimos gydytoja nusiunte mus pas neurologa,o ji pasake kad yra sutrikes fiziologinis raidos vystimasis,istiesu maziukas nenori sedet,tik pasodinus jis iskart rieciasi,stojasi,arba virsta i sona,mes jau sliauziojam nuo 5men,maziukas jau stovi ant keturiu bet ropom neina,pas gydytoja vaikas nenustygo vietoje,net pati gydytoja su juo nesusitvarke tai ji pasake jos zodziai"nenoriu prisikarkseti,bet vaikas gali buti hyperaktyvus"As zinau kad tai nera gerai,isejusi puoliau i panika ir polei siol negaliu nusiramint verysad.gif na dabar nezinau ka daryt,gydytoja pasake tik kad suteikciau vaikeliui saugia aplinka,na cia kas be ko jis visada ja turi. mamytes sakykit ka man toliau daryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linute(zibute) @ 2009 10 15, 20:59)
sveikos mamytes,mano maziukui jau 6.5men.jis labai judrus,nenustygsta vietoje,viska nori imti,daryti.musu seimos gydytoja nusiunte mus pas neurologa,o ji pasake kad yra sutrikes fiziologinis raidos vystimasis,istiesu maziukas nenori sedet,tik pasodinus jis iskart rieciasi,stojasi,arba virsta i sona,mes jau sliauziojam nuo 5men,maziukas jau stovi ant keturiu bet ropom neina,pas gydytoja vaikas nenustygo vietoje,net pati gydytoja su juo nesusitvarke tai ji pasake jos zodziai"nenoriu prisikarkseti,bet vaikas gali buti hyperaktyvus"As zinau kad tai nera gerai,isejusi puoliau i panika ir polei siol negaliu nusiramint  verysad.gif  na dabar nezinau ka daryt,gydytoja pasake tik kad suteikciau vaikeliui saugia aplinka,na cia kas be ko jis visada ja turi. mamytes sakykit ka man toliau daryti  verysad.gif

4u.gif Na čia svarbiausia yra ne tai, koks yra vaikutis, o kaip jaučiasi pati mama. Įbauginti iš ties yra lengva. Ir kai neturi žinių, na iš nežinojimo, gali ir nesuprasti, kad galima padėti vaikui, bet pagalbos kartais reikia ir tėveliams, ne tik jų vaikams.

Lietuvoje labai mažai galima rasti informacijos, čia nustatomos diagnozės, bet nevystoma infostruktūra, tų vaikų išskirtinumui suprasti, jį priimti su juo susigyventi.

Na niekas nežino, kodėl taip nutinka ir kodėl tie mažyliai tokie aktyvus. Ir kaltinti tėvus, nėra išeitis.

Pradžiai jūms reikia užsimerkti, gyliai įkvepti ir nuteikti save, didelei nuotikinei kelionei. Visko ko įmanoma pareikalauti iš tėvų, bus pareikaluta. Jūs išmoksite, daug naujo (net jei ir nenoresite) nes suspėti su tokiais vaikais yra sunku. Jie reikalaus fizines ištvermes, nuolatinio autoriteto patvirtinimo, žynių įvairuose srityse, tempo, greitos orentacijos.

Paminesiu, kad reikia užmiršti jums įprastą gyvenimo tempą ir supratimą. Jie ateina mus išmokyti, naujovių. Ir tik įsisavinę jas, jūs galėsite, kaip alternatyvą papasakoti apie savo gyvenimą iki jų.

Vaikai yra jūsų angelai sargai, kad įgyvendintumėte savas gyvenimo svajones. Jei leisite jiems padėti, jie su didziausiu nuoširdumu, tai padarys.

O dabar labai žemiškai. Reikia juos pažinti. Jie kartais patys rodo kelia, kur link reikia eiti. Raminti (teigamai stimuliuoti), gali muzika, begantis vanduo,masažai, sportas padedantis išsikrauti, spalvos, savos pasakos sekimas, piešimas, minkymas plastelino-lipdymas. Jie turi įgimtą troskimą lyderiauti. Čia jų varomoji jėga.

Jūsų vaikas labai savitas, todėl veiksmingiausi būdai jam tobulėti ir augti turi rastis iš jūsų vidaus, intuicijos.

Mano abu vaikai, turi hiperaktyvumo apraiškų, vienas su diagnoze kitas dar mažas.
Pati aš maža buvau flegmatiška, taigi du skirtingi pasauliai... vadinasi reikia nuolat atrasti, ka nors nauja.
Atsakyti