Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią pirmąją kruopų košę rinktis ir kaip virti?

[quote=TJolke,2008 02 21, 15:14]
Pirmiausia reikia duoti morkyte viena, paskui i jos tyre ideti jau ir bulvytes truputi, kita karta jau daugiau. Viena bulve vaikui neskanu, niekur net nepataria jos vienos duoti. gerai isplakus su blenderiu gaunasi ir taip sultinga tyre. As pradzioje savo pienuko i morkas truputi ivarvinau, bet nemanau, kad reikejo.
Gydytojai nepataria ir as pries visokius sviestus, aliejus ir kitokius priedus. Jei kietoka kose gaunasi - to paties sultinuko geriausiai. tongue.gif
[

O as skaiciau, kad pirmiausia reikia pradeti nuo bulviu koses, po savaites pratinti prie morku koses, o jau veliau sias abi darzoves sumaisyti tongue.gif
Atsakyti
zodziu, kap nori, tap daryk thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 02 21, 01:10)
Idomu, kokia is Hipp pacia pirma kose ir tyrele pirkote? Yra temele atskira apie Hipp, bet cia noriu klausti ir akcentuoti - kokia pirma?  ax.gif

As naudoju hipp kosyte vadinasi ''Pirmoji kudikiu kose" ,patinka,skaniai valgo essen.gif ,sekancia bandysim avizu kose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 02 21, 02:10)
Idomu, kokia is Hipp pacia pirma kose ir tyrele pirkote? Yra temele atskira apie Hipp, bet cia noriu klausti ir akcentuoti - kokia pirma?  ax.gif

Manau, kad sveikiausia vaikui būtų valgyti namuose gaminto maisto, o ne pirktas pasrduotuvėse.Neįsivaizduoju, kaip galima daržovių tyrę išlaikyti metus stiklainiuke neįdėjus ten jokios chemijos,juk namuose jau antrą dieną daržoves turi nekokį kvapelį.
Žinoma kiekvienas gali rinktis tą, ką nori, čia tik mano nuomonė 4u.gif
QUOTE(dia.dia @ 2008 02 21, 11:40)
Ar verdant pirma karta bulviu kose jus pylete pienuko i ja? Girdejau, kad i pirmasias koses nereikia nei pienuko pilti, nei sviesto ar aliejaus, tik vandeni, kuriame darzove vire.

Mes į pirmąsias košytes mišinuko pylėm, bet labai nedaug, bet mana, kad galima ir be apsieiti.
Atsakyti
[quote=jolka1224,2008 02 27, 20:48]
Manau, kad sveikiausia vaikui būtų valgyti namuose gaminto maisto, o ne pirktas pasrduotuvėse.Neįsivaizduoju, kaip galima daržovių tyrę išlaikyti metus stiklainiuke neįdėjus ten jokios chemijos,juk namuose jau antrą dieną daržoves turi nekokį kvapelį.

drinks_cheers.gif As uz namuose gaminta maista. Juk nedaug laiko uzima kose isvirti ir vaikas naturalu ir sveika maista valgo.
Atsakyti
[quote=jolka1224,2008 02 27, 19:48]

Verdu ir namie, ir pirktines duodu ( renkuosi geras). O i stiklainiukus tiek darzoves, tiek vaisius mamos ir mociutes visa gyvenima koncervavo ir laike maziausiai metus. Ir be jokios chemijos. Nesuprantu ko cia stebetis.
Kiek zinau, tik vakuotus grybus rekomendavo metus laikyti. Uogienes ilgai laikosi.... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 27 vasario 2008 - 22:44
Gydytoja patare, kad jei kieteja viduriukai nebijoti kartas nuo karto ikoses ipilti alyvuogiu aliejaus. Ne rafinuoto, naturalaus, pirmo spaudimo ir t.t.

Atsakyti
maisau su misinuku ir man labai noriai valgo essen.gif
Atsakyti
musu pirma kose buvo morka su bulve. veliau dadedavau moliugo, kopusto ar kalafioro. patariama jokio misinuko druskos ar dar kokiu priedu nedeti, isskyrus sauksteli aliejaus (vaikeliui lengviau nuryti ir viduriukams geriau). jei kose tirstoka, ipilti vandenuko, kuriame vire darzoves. musiskis labiausiai megsta bulves-morkos-kopusto-moliugo kose thumbup.gif . siaip kas turi noro, galit pasiskatyti apie vaiko mityba http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=K-maitinimas puslapyje. ten labai aiskiai nupasakojama kas tinka vaikui kas menesi.
Atsakyti
o mums MILUPA koseles rekomendavo nuo 4 men valgyti ax.gif man laaabai keista kad kiekviena gydytoja rekomenduoja skirtingai g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
sveikutes, noriu jusu patarimo, kaip jus ruosiat koses pvz. is ryziu ar kukuruzu.Nes mano vaikas nevalgo misinio, o MP tie neturiu kad prilasint i kose, ar galiu tik pilti vandenuka.Ir kokios firmos duodat.Aciu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(m.angeliukas @ 2008 02 29, 23:59)
sveikutes, noriu jusu patarimo, kaip jus ruosiat koses pvz. is ryziu ar kukuruzu.Nes mano vaikas nevalgo misinio, o MP tie neturiu kad prilasint i kose, ar galiu tik pilti vandenuka.Ir kokios firmos duodat.Aciu.  blush2.gif

Ir man tas pats, lasinti neuztektu. Sveiko maisto parduotuves pardaveja taip ir patare - su vandeniu. Jei vienos nevalgys - paskaninti vaisiu tyrele kazkiek. Kukuruzu - Bebi, ryziu - Hipp. Ant tu kosiu parasyta, kad reikia ruosti su misiniu ar MP, bet nereikia kreipti demesio. Ypac jei dar maitini MP, tai uztenka pilnai to pieno baltymo.
Kitos mamytes dar perka pieniskas grudu koses, jos skanesnes, bet labiau tinka pradedant koses toms, kurios maitina misiniais. Mums geriau - tik grudu ir su vandenuku. Tas pieniskas patare jau veliau, kai turesime mazai savo pieno.

Bent as taip ir planuoju daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 29 vasario 2008 - 23:17