Ir aš darau košes su vandeniu, o po to savo pieno įlašinu, kad geriau valgytų, nes be MP visai nesisekė priprašyti, kad valgytų ( gal nejautė pažįstamo kvapo).
Man dar būtų labai svarbu išsiaiškinti, kurios košės nekietina vidurių (kad ryžiai kietina žinau, o kaip dėl kitų)?
QUOTE(letė @ 2008 03 01, 23:47)
Ir aš darau košes su vandeniu, o po to savo pieno įlašinu, kad geriau valgytų, nes be MP visai nesisekė priprašyti, kad valgytų ( gal nejautė pažįstamo kvapo).
Man dar būtų labai svarbu išsiaiškinti, kurios košės nekietina vidurių (kad ryžiai kietina žinau, o kaip dėl kitų)?
Nekietina avizos, grikiai, kukuruzai. Reikia rinktis koses, kurios turi daug skaidulu. Bet, avizos, kvieciai, mieziai, rugiai turi gliuteno, tad jas galima duoti tik 6 men leliukams.
Ryziai, kukuruzai, grikiai - be gliuteno.

QUOTE(Jurava @ 2008 02 29, 21:25)
o mums MILUPA koseles rekomendavo nuo 4 men valgyti
man laaabai keista kad kiekviena gydytoja rekomenduoja skirtingai

mums irgi taip rekomendavo
pirmakart tai viriau bulvyte viena,bet nevalge raukesi labai,tada pirkau hipp bulve su moliugu tai valge tik duok,ir daba valgome pirktines koses,nes jos jam skanesnes

p.s. dar gavau pastaba is kolegiu, kad kukuruzu kose - tukina ( storina) vaikus. kaip pavyzdi pateike amerikonus, kurie leliukams kisa kukuruzu koseles ir ju vaikai stori, nutuke...

QUOTE(TJolke @ 2008 03 19, 00:06)
p.s. dar gavau pastaba is kolegiu, kad kukuruzu kose - tukina ( storina) vaikus. kaip pavyzdi pateike amerikonus, kurie leliukams kisa kukuruzu koseles ir ju vaikai stori, nutuke... 

kad manu kose tukina, tai visos zino, o cia kukuruzu?

na reiks inete pasidomet daugiau, megstam sia kose, o svorio mums tikrai uztenka..
beja, kas vire soru kruopu kose? kaip ji skani? zinot nesu davus pirmajam sunui

Mes pradejom nuo ryziu koses, paskui ivedziau aviziniu dribsniu kose, mat nuo ryziu pradejo viduriukai kieteti,o kai valgom reciau viskas gerai
Pirma kosyte paragavom 6 men. - bulviu kose uzpilta MP. Valgem 4 dienas, didindami porcija
Kosyte labai patiko. Penkta diena daviau morkyte, kaip rekomenduoja knygoje apie vaiku mityba. Valge, bet nelabai patiko. Rytoj maisysiu bulve su morka. Tikiuosi skaniau valgys. Mano mergyte iki siol geria MP.

mes pradėjom nuo morkų, kita savaite bulvės, paskui bulvės su morka kartu...
Pirmiausia viriau darzoviene, o kai kruopienes reikejo duoti, pradejau nuo ryziu, dar Hipp slyvu tyreles imaisydavau