Įkraunama...
Įkraunama...

Viduriuoja kūdikis, vaikas

sveikutes
musu sunukas tustinasi kai tik pavalgo (valgo misinuka) tai gaunasi 6 kartus per diena. nepasakyciau kad labai skystai bet skysciau nei visada ir dazniau verysad.gif ar cia jau viduriavimas? ax.gif ir nuo kokio amziaus vaikui galima duoti hipp ors 200? g.gif
sesute patare gerti gerasias bakterijas, tai nusipirkom bifolac. gal dar ka patartumet, suneliui tik 2 men verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2008 05 08, 11:21)
papasakosiu ir as savo mazylio viduriavimo istorija.
(roto virusu jau esame persirge pries du metus)
Taigi,siu metu balandzio 13 diena vaikas eme vemt,issivemes eme viduriuot...gydziau ivairiais liaudies metodais kuriuos tik zinojau,daviau smectos,enterolio,rehidrono,niekas nepadejo,taip praejo 9 paros.Budavo vaikas nakti miega o is uzpakaliuko pilasi skystis.Nuvaziavom i poliklinika,dave mum siuntima i santariskiu ligonine.Atsigulem,padare kraujo,slapimo tyrimus-nieko blogo neparode.Ismatu paselis taip pat nieko neparode :mmmVisa ta laika vaikas valge puikiai,zaide,piese,net nepasakytum kad serga,tik kad viduriavo.Ligoninei mus gyde antibiotikais biseptoliu,gerom bakterijom ir rehidronu.po poros dienu vaikas eme normaliai tustintis ir mus po 5 dienu israse namo.Savaitgalis buvo puikus,ilsejomes namuose,vaikas jau kaip ir sveikas,dziaugesi mano sirdele.
Pirmadieni ir antradieni vaikas man itartinai siek tiek paviduriavi i kelnes.Is antradienio i treciadieni nakti jis pabudo,eme vemt,vel viduriuot,zodziu kosmaras vel prasidejo,verkiau visa ryta.Nuvaziavom i poliklinika,pridavem krauja,ismatu paseli.Pediatre paskyre griesta dieta-virta morka,bulve,ryziai,kefyras ir obuolis.is vaistu-smecta,hidralis,enterolis.Gryze namo viska taip ir darem,kita diena eme kilt temperatura,uzkildavo iki 39,5.Kitadiena nuvaziavom i ligonine.Pastate lasalines,paeme slapima-idealus,kraujas velgi nieko blogo nerode,tik leukocitu padideje.Bendras Ismatu tyrimas geras,roto viruso nerasta.Taip vaikas iskarsciavo 4 paras.Velgi,valge gerai(viriau ir vistyte,daviau ir sausainiu...)zaide,piese,gere...
Na o dabar po to karsciavimo prasidejo sloga ir kosulis.
Net neisivaizduoju kas tai buvo,vaikas serga nuo balandzio 13 dienos,tai tuoi menuo bus,ir medikai negali atsakyt kas tai.(Kakoja kolkas gerai)
Kita savaite vel vaziuosim i poliklinika...

kadangi kosulys buvo gan keistas ir mane neramino nuvaziavom pas seimos gyditoja kuri mum paskyre vaistu nuo kosulio.Kosulys nesiliove,nuvaziavom pas pediatre,kuri mus nusiunte rengena pasidaryt,priduot slapima ir krauja.Diagnozuotas plauciu uzdegimas doh.gif
Dabar jau savaite gydomes antibiotikais.Esu pasipiktinus ant seimos gyditojos kuri taip atmestinai mus apziurejo ir net nepasistenge padaryti tyrimu verysad.gif
Atsakyti
Pas mus ta pati problema,viduriuojame 3diena.,bet nevemiame.Įdomu ar salmoneliozė butinai buna su aukšta temperatūra???Pas mus 37,3 arba jokios,bet tas viduriavimas iš proto veda,jau vaikui nėra ką ir kakoti.......kraujingos gleivės eina jau..........Pasiskaičius komentarų-sunerimau,reikia rytoj bėgti daryti tyrimų arba tiesiai į ligoninę
Atsakyti
bent paskambinkit greitosios (jei neturit savo gydytojo nr.) numeriu pasikonsultuot su gydytoju.

O dėl roto viruso kaip kažkas rašė, kad "esame persirgę" - ką reiškia persirgę? Nuo roto viruso imunitetas neįgyjamas ir jis gali kartotis ir kartotis.
Atsakyti
Gal pades si nuoroda http://www.pasveik.lt/?desese/138 mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 26 gegužės 2008 - 20:34
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 05 06, 12:15)
aciu ,uz patarimus .isviriau ryziu koses bet nelabai jis valgo kasko  doh.gif  ir temperatura pakilo ,begsiu i vaistine bandysiu nupirkti to LINEKS  ir melyniu arbateles ,tikiuosi susitvarkys.o kas del daktares tai mums buvo gal pries menesi lygiai tas pats  nieko naujo jin mums nepasake liepe  gert smektos ir must temperatura su imbufenu  ax.gif ir tiek  verysad.gif

Su ibufenu patarciau atsargiau, nes mums po jo vartojimo, kai buvo raudona gerkle, padidejo kepenys. Patarciau geriau paracetamolio zvakutes.
Atsakyti
Dabar gulim Santariskese-diagnoze salmonelioze.......reik i kita tema rasyti.......
Juokas per asaras.....
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2007 11 18, 23:52)
sveikos mamytes mirksiukas.gif  gal tai ne y tema, bet noreciau paklaust 4u.gif mano 4,5metu berniukas gulejo para ligoninej su pilvo spazmais ir viduriavimu. sekancia diena paleido namo, be jokiu atsakymu ir gydymo. tik neseniai gavau atsakymus a ten parasyta kad yra paskirta infuzoterapija ar kaskaip panasiai 4u.gif . kas tai? unsure.gif dekui
)infuzoterapija(kaip aš suprantu) smile.gif -infuzinių tirpalų intraveninis lašinimas.
QUOTE(NASA @ 2008 05 26, 19:04)
Pas mus ta pati problema,viduriuojame 3diena.,bet nevemiame.Įdomu ar salmoneliozė butinai buna su aukšta temperatūra???Pas mus 37,3 arba jokios,bet tas viduriavimas iš proto veda,jau vaikui nėra ką ir kakoti.......kraujingos gleivės eina jau..........Pasiskaičius komentarų-sunerimau,reikia rytoj bėgti daryti tyrimų arba tiesiai į ligoninę
QUOTE(NASA @ 2008 05 29, 00:01)
Dabar gulim Santariskese-diagnoze salmonelioze.......reik i kita tema rasyti.......Juokas per asaras.....
Bakteriniams susirgimams (šiuo atvėju salmoneliozei) nėra būdinga aukšta temperatūra...
Joa, bjauri liga, mano mažius irgi ją turėjo, bet taip ir nesupratome iš kur ją pasigavo... Tyrimų atsakymas- netipinė salmonela London unsure.gif
guodžia tas dalykas, kad lengvai pagydoma antibiotikais.
Papildyta:
QUOTE(Gagadiga @ 2008 05 27, 12:01)
Su ibufenu patarciau atsargiau, nes mums po jo vartojimo, kai buvo raudona gerkle, padidejo kepenys. Patarciau geriau paracetamolio zvakutes.

Ibufenas (ibuprofenas), turi ilgesnį poveikį nei paracetamolis, todėl svarbu vartoti taip kaip nurodė gydytoja.Perdozavus paracetamolio taip pat gali būti pažeistos kepenys. Gagadigos atvėju yra padidėjęs jautrumas veikliajai medžiagai.
Atsakyti
Nuo viduriavimo geriausia bifolac, abiem vaikams naudojau, ir padedavo smile.gif
aisku teko ir lasine lasint ir smecta ir visa kita, bet tai jau kai itin daznai viduriuodavo, siaip visad i ligonine vesdavau, nes mazyliai labai greit netenka skysciu ir gali atsirast acetonas blink.gif
Atsakyti
Mano dukryte dabar guli ligoninei,jau 4 diena.Pirma diena viduriavo ziauriai,tiesiog vandeniu ir zaliai.Buvo temperatura pakilusi iki 40.viena kart issikvietem greitaja,nuvezem i ligonine,nieko nemate,o ir temperatura buvau numususi,nes daviau PANADOL,kitos dienos nakti vel kvietem greitaja,nes buvo jau tiek nusividuriavus,kad jau raitesi ji labai,tai taip ir papuolem i ligonine.Paime tyrimui ismatas ir kraujuka,daktarai mano kad tai salmanelioze,kaip siandiena tikejausi kad mus paleis namo,bet va kazko pradejo vemt,tai turbut taip ir liksim dar kelias dienas ligoninei verysad.gif Dukryte vis nori iseiti is palatos,rodo pirsciuku i langa kad nori eiti,bet kad net is palatos negalim iseiti,mane tai slegia labiau nei dukryte,vis meldziu kad kuo greiciau pasveiktumem.
Atsakyti
SOS Gal kas zinot? Mnao mergaitei 3 m. viduriavo, temperatura, bet lg isigydem, tustinasi dar 2 k. i diena, pastebejau kraujo ismatose, nes skaisciai raudonas, tamsokas. Is pradziu galvojau, kad kokio maisto likuciai (nors nieko raudono nevalge), kol nepamaciau ant popiriaus raudonu gleiviu? Tai rodo zarnyno infekcija? Gal kas zinot parasykit busiu labai dekinga verysad.gif
Atsakyti
Turim ir mes bėdelę su viduriukais. Grįžo mano pipiras penktadienį iš daržo ir apsivėmė, taip jis jautės normaliai, žaidė, gėrė, tik valgyt nenorėjo, tai aš ir nekišau. Šeštadienio rytą atsikėlė su temperatūra, o sekmadienį pradėjo viduriuot. Tas jo viduriavimas labai keistas man, grynai geltonu vandeniu ir kvapas toks aštrokas(panašus kvapas buvo kai sirgo salmonelioze). Pirmadienį nuvedu pas gydytoja, papasakoju jai kas ir kaip, ji paminko pilvą, paklauso ir sako pilvas ramus, išrašo Biseptolio ir viskas. Sako jei per pora dienų nepraeis ateikit, tada rasys siuntimą į infekcinę ligoninę daryt tyrimus. Tai dabar net nežinau ar ne be reikalo vaikui tuos antibiotikus kišu.
Atsakyti