Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Jei daugiau neatsiras kas pasiūlo, galėsiu pasidalinti, bet maniškės suaugę lapeliai nelabai gražūs, žiemą nuo šalto oro ant palangės dėmelėmis nurudavo. Jauni jau atauga žali.
Atsakyti
merginos nuostabūs visų žiedeliai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=ausrazs,2011 05 09, 21:34]
Proporcijos turi būti nurodytos ant pakuotės. Niekada nenaudojau, tai nežinau...

Ačiū. Reikės paieškoti šitos priemonės, nes labai gaila gėlytės. Gal kas nors naikinot miltligę? nes dabar ant lapelių atsirado tamsios dėmės ir jos tokios drėgnos, suplonėję, kaip būtų nudeginta ar pan. Nemoku paaiškinti verysad.gif
Atsakyti
Nežinau, prieš metus pas mane buvo, miltligė ar ne, bet ant žiedstiebių ir pumpurų buvo atsiradę tokie balti pūkučiai. Purškiau Topu(Topazu), per žioplumą padariau labai stiprų skiedinį , bet augalai nenukentėjo, aišku, tuos žiedstiebius išskyniau. Purškiau du kartus. Sakyčiau savaitės ar 10d. pertrauka g.gif

Ausrazs, gražuolis žiedas, gal net ir aš tokio norėčiau g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 10 gegužės 2011 - 09:40
[quote=dzūkė,2011 05 10, 10:39]
Nežinau, prieš metus pas mane buvo, miltligė ar ne, bet ant žiedstiebių ir pumpurų buvo atsiradę tokie balti pūkučiai. Purškiau Topu(Topazu), per žioplumą padariau labai stiprų skiedinį , bet augalai nenukentėjo, aišku, tuos žiedstiebius išskyniau. Purškiau du kartus. Sakyčiau savaitės ar 10d. pertrauka g.gif

Ačiū. Labiauiai sergančius žiedelius jau dabar išskainiojau. Lėksiu ir aš šiandien priemonės pirkti, reikės gal "Žalioj stotelėj" paieškot, nes niekada neteko pirkti jokių priemonių, kažkaip nepuolė ligos...
Atsakyti
Po truputį įsižydi Robs' Vanilla Trail. Rodomės
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2011 05 01, 23:19)

ir kaip jas gydai,ar jau pagydei?ka nustatet?
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2011 05 13, 15:29)

Pas mane vienos sanpaulijos lapeliai irgi taip atrodo verysad.gif
Nežinau ką su ja daryt? g.gif
Atsakyti
user posted image,user posted image
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2011 05 13, 16:29)

Jau buvo rašyta, kad taip yra tikriausiai dėl per daug šviesos.
Atsakyti
QUOTE(hilda @ 2011 05 13, 16:42)
Pas mane vienos sanpaulijos lapeliai irgi taip atrodo verysad.gif
Nežinau ką su ja daryt? g.gif

Paprasčiausiai persodinti į naują žemę,lapų sukimas gali būti nuo pertrešimo,šviesos stygiaus ar pertekliaus,dėl prastai besivystančios šaknų sistemos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2011 05 13, 15:29)

Deja, dar pagydyti nepavyko... Taip ir stovi tokios... Saulės kiekis sumažintas (atsisukus saulei nuleidžiu žaliuzes), bet pagerėjimo nepastebiu. Ta vienintelė, kurią persodinau pilnai nuplovusi šaknis ir pamirkiusi jas dar kalio pergamente - bando nusibaigti - pradėjo ruduoti lapai. Dar viena (neparsodinta) skrotelėje pradėjo auginti vaikus, iš kurių pora atrodo sveiki.
Dar viena iš hipotezių - erkutė
Papildyta:
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2011 05 13, 18:07)
Paprasčiausiai persodinti į naują žemę,lapų sukimas gali būti nuo pertrešimo,šviesos stygiaus ar pertekliaus,dėl prastai besivystančios šaknų sistemos ir t.t.

Tos kurią persodinau šaknys buvo gražios, jokių pažeidimų nepastebėjau schmoll.gif
Beje, nuėjusi gerai apžiūrėjau - "mirštančioji" irgi leidžia vaikučius... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 13 gegužės 2011 - 22:08