Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(rimulėėė @ 2011 06 22, 15:16)
dabar žiūriu noriu nusistayt kaip ten ant tū knatų augint. Man gerai būtų žiemai...

O pajutau žinių spragas, kas čia per auginimas ant knatų? g.gif
Atsakyti
Lietuviškai - su dagtimi. Sodinant augalą per vazonėlio apačios skylutę perveriama vandeniui laidi virvelė (tik ne natūralaus pluošto!), kuri paskui įleidžiama į indą su vandeniu. Taip substratas vazone nuolat po truputį drėkinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 22 birželio 2011 - 17:41
apžiūrėjau saviškes ant dagties(juokinga )patupdytus. Nu per šlapi lotuliukas.gif aš biški skromniau liedavau. Na bet eksparimentuoju toliau. blush2.gif
Atsakyti
user posted image
Pas mane ant šios vazonėlio užrašyta "Favorite Child". Tai dabar ir nežinau ar čia sportas ar pavadinimas susipainiojo. Kaip manot?
Atsakyti
Pagal nuotrauką nelabai įžiūrima žiedų ir lapų forma,bet jei tik spalva neramina,teigčiau jog tai sportas.Teko turėti šią veislę,galite bandyti iš sporto lapelio išsiauginti veislės aprašymą atitinkantį augaliuką,man kažkada tai pavyko smile.gif Iš "susportavusio"augalo lapuko,išaugę vaikai buvo skirtingi,vieni atitinkantys veislės aprašymą,kiti tokie kaip ir motininis "nekokybiškas" augalas biggrin.gif taip kadaise jie atrodė :
user posted image
Atsakyti
Aš tuos knatus tiesiog su kabliuku perveriu įstrižai vazonėlio. Tą kaip tik darau vasaros pradžioje, kai jau ruošiuosi kuriam laikui išvažiuoti ir jei vyras lieka namie, ar sesuo užeina palaistyti, tai nesužiūrėtų tų sanpaulių. Stengiuosi suverti anksčiau, kad matyčiau, kaip tas vazonėlis geria, ar ne per daug šlapia būna.
Bet žiūriu ir šiaip labai gerai, kai karščiai. Nes šiemet kai jie taip anksti užėjo, dar nebuvau knatų suvėrus, tai kelių vos nenumarinau, nes greitai perdžiūdavo. Ypač knatas patiko, mano vieninteliam turimam streptokarpui, tas tai tikrai labai atsigavo, lapus iškėlė, matyt jam trūko drėgmės pas mane.

O apie kiminus - irgi pastebėjau, kad gerai kai mažuose indeliuose įdedu į apačią. Kartais būna, kad jau išsigąstu, kad perdžiovinau, bet dar augalui nieko, matyt tie kiminai paiko drėgmę kiek.
Atsakyti
Kerpena o tu su kantais per žiemą nebandei augint. g.gif
Atsakyti
Sveikos,

vakar "padariau atradimą" - na bent jau man tai atradimas, gal Jums, patyrusioms augintojoms, tai ir žinoma. Sugalvojau kaip patogiai ir saugiai lapus užmerkt šaknydinimui. Nusipirkau plastikinių kapsulių (mėgintuvėlių), kuriuos naudoja floristai, kad gėlės puokštėse nenuvystų. Į storesnio putų polistirolo gabalą prigręžiojo vyras skylių (naudojom tokį gana kietą, pamatams skirtą, jei imt paprastą, kad ir kokios nors pakuotės atlieką, manau užtektų ir peiliu skylutes padaryt). Nuo kapsulių nuėmiau guminius žiedelius (nors manau perkirpus tą žiedelį, galima ir su juo merkt, bet gal negerai ??? - oras nepatektų) ir sumerkiau lapus. Ant kapsulių galima markeriu žymėtis, reikalingą info. Dar turiu minčių ir kaip pačius lapus pasiženklint, kad netyčia iš kapsulės išėmus nesumaišyti.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2011 06 23, 10:27)
Sveikos,

vakar "padariau atradimą" - na bent jau man tai atradimas, gal Jums, patyrusioms augintojoms, tai ir žinoma. Sugalvojau kaip patogiai ir saugiai lapus užmerkt šaknydinimui. Nusipirkau plastikinių kapsulių (mėgintuvėlių), kuriuos naudoja floristai, kad gėlės puokštėse nenuvystų. Į storesnio putų polistirolo gabalą prigręžiojo vyras skylių (naudojom tokį gana kietą, pamatams skirtą, jei imt paprastą, kad ir kokios nors pakuotės atlieką, manau užtektų ir peiliu skylutes padaryt). Nuo kapsulių nuėmiau guminius žiedelius (nors manau perkirpus tą žiedelį, galima ir su juo merkt, bet gal negerai ??? - oras nepatektų) ir sumerkiau lapus. Ant kapsulių galima markeriu žymėtis, reikalingą info. Dar turiu minčių ir kaip pačius lapus pasiženklint, kad netyčia iš kapsulės išėmus nesumaišyti.

Aš naudoju tokį:
user posted image
Kaip laboratorijoje thumbup.gif
Atsakyti
simre, tikiuosi ir linkiu, kad jus šaknydinimas pasisektų. Šiaip visada sanpaulijų augintojai akcentuoja, kad šaknydinimui vandenyje tinka tik stikliniai, ne plastikiniai indai. Pati plastiko kapsulėse niekada nebandžiau šaknydinti, o štai stikliniai medicininiai mėgintuvėliai tinka puikiai, o jeigu dar ir stove sustatyti - labai patogu.
Atsakyti
QUOTE(SVT @ 2011 06 23, 11:49)
Aš naudoju tokį:
Kaip laboratorijoje  thumbup.gif

Na taip, geras daiktas, bet reik turėt tokį. Dar skaičiau, kad svarbu temperatūros pastovumas - tai kaip ir turėtų būt nelogai polistirole - jis gi temperatūra tikrai vienodesnę palaiko.

QUOTE(ausrazs @ 2011 06 23, 12:03)
simre, tikiuosi ir linkiu, kad jus šaknydinimas pasisektų. Šiaip visada sanpaulijų augintojai akcentuoja, kad šaknydinimui vandenyje tinka tik stikliniai, ne plastikiniai indai. Pati plastiko kapsulėse niekada nebandžiau šaknydinti, o štai stikliniai medicininiai mėgintuvėliai tinka puikiai, o jeigu dar ir stove sustatyti - labai patogu.

doh.gif , na apie indelius nuo danonki tai jau skaičiau, kad su jais blogai. Susinervavau dabar net - ir taip dar nieko doro nežinau, o pasirodo ir tarą netinkamą pasirinkau. Reiks grįžt prie stikliukų degtinei... Nors su pramoninėm tai vis tik plastikiniuose pabandysiu.

Kur Kaune gaut stiklinių mėgintuvėlių?
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 06 23, 07:28)
Kerpena o tu su kantais per žiemą nebandei augint.  g.gif

Nebandžiau. Kažkaip pirmą rudenį man pasirodė per šlapia ir ištraukiau. Paskui visada taip darau, kažkur rugsėjo vidury išimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 birželio 2011 - 11:27