Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(simre @ 2011 06 23, 12:21)
Reiks grįžt prie stikliukų degtinei...

Jei lapukų koteliai neilgi, labai tinka stikliniai buteliukai nuo penicilino. Ilgesniame kotams - aukštesni švarūs buteliukai nuo vaistų - tirpalų ar tablečių. Gal su šiuo gėriu jums gali padėti kaimynai, pažįstami, o gal namų vaistinėlėje rasite vaistų pasibaigusi terminu. Stiklinė tara dar tuo gerai, kad ją galima dezinfekuoti virinant.
Atsakyti
na aš žiemai gal neišiiminėsiu. Pas mus visteik temperatūra aukšta būna.
Oar dedi ką drenažui. Aš matai kol kas bandymo stadyjoje. Kažkaip pamiršus buvau kad dar putplasčio drenaža išbandyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 23, 12:31)
Jei lapukų koteliai neilgi, labai tinka stikliniai buteliukai nuo penicilino. Ilgesniame kotams - aukštesni švarūs buteliukai nuo vaistų - tirpalų ar tablečių. Gal su šiuo gėriu jums gali padėti kaimynai, pažįstami, o gal namų vaistinėlėje rasite vaistų pasibaigusi terminu. Stiklinė tara dar tuo gerai, kad ją galima dezinfekuoti virinant.

Ar tinka rudo stiklo buteliukai? Šitų galėčiau susižvejot. Bet ar nebus jų kaklelis per siauras? Bet kuriuo atveju manau būtų sunkiau procesą stebėt.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 06 23, 12:03)
simre, tikiuosi ir linkiu, kad jus šaknydinimas pasisektų. Šiaip visada sanpaulijų augintojai akcentuoja, kad šaknydinimui vandenyje tinka tik stikliniai, ne plastikiniai indai. Pati plastiko kapsulėse niekada nebandžiau šaknydinti, o štai stikliniai medicininiai mėgintuvėliai tinka puikiai, o jeigu dar ir stove sustatyti - labai patogu.

Šaknydinau plastikinėse stiklinaitėse, ir skaidriose, ir baltose - šaknijosi, jokio skirtumo nepastebėjau. Priešingai, dar buvau radusi info, kad kristaliniame inde dar niekas nėra įšaknydinęs nė vieno lapo biggrin.gif . Bet pabandyti nesugalvojau smile.gif
Atsakyti
Rudo stiklo buteliukai. O krištolas, kaip jau čia buvo minėta, - ne.
Atsakyti
Aš anksčiau šaknydindavau buteliukuose ruduose. turiu ir stova su mėgintuvėliais , bet man nepatiko vanduo staigiai nugaruoja.

o dabar tai kišu tiesiai į žemę ir laukiu vaikų. nebešaknydinu atskirai.
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2011 06 22, 23:58)
Pagal nuotrauką nelabai įžiūrima žiedų ir lapų forma,bet jei tik spalva neramina,teigčiau jog tai sportas.Teko turėti šią veislę,galite bandyti iš sporto lapelio išsiauginti veislės aprašymą atitinkantį augaliuką,man kažkada tai pavyko smile.gif Iš "susportavusio"augalo lapuko,išaugę vaikai buvo skirtingi,vieni atitinkantys veislės aprašymą,kiti tokie kaip ir motininis "nekokybiškas" augalas biggrin.gif taip kadaise jie atrodė :

Ačiū už atsakymą. Lapai labai panašūs ir žiedų forma, tai greičiausiai bus sportas. Bandysiu auginti, gal ir man pavyks išauginti "teisingą".
Atsakyti
O ką manot apie laiką - kada pats optimaliausias laikas pirkti/skinti ir pradėti šaknydinti lapukus? žiūriu dabar į saviškius ir galvoju, kad gerą mėnesį pavėlavau - jie balandžio paskutinės-gegužės pirmos savaitės skynimo.
Atsakyti
Šiaip sako, kad geriausiai lapukus sodinti pavasarį, maždaug iki joninių. O paskui jau darosi sunkiau išauginti.
Nors nėra griežtos taisyklės. Kiek aš pastebėjau, tai kai kurie lapai, ypač tie kurių nereikia, tai bet kuriuo metų laiku augina šaknis ir vaikus, o kiti rudenį ir žiemą sunkiai auga dažniau nupūva.

Manau, kad tikrai nelabai verta pirkti, siųstis lapelius antroje vasaros pusėje ir rudenį, nes gali būti nuostolių. O jei savą augalą atsinaujini, tai visaip galima bandyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 birželio 2011 - 16:09
Eksperimentuojančioms su knatu patarčiau pasirinkti tinkamą knato storį,jei vazonėlis per šlapias reiktų plonesnio.Tarkim pas mane 9-10cm. skersmens vazonėliui naudojamas 1.5mm skersmens knatas,nes 2mm.jau per storas,per daug šlapia būna.

Dėl lapukų šaknydinimo,tinka tiek plastikiniai,tiek stikliniai indai,man asmeniškai labiausiai patinka minėti tamsaus stiklo buteliukai nuo vaistų,(lapukai dėl tamsos jame jaučiasi lyg žemėje,greičiau šaknyjasi ir mums matomas tas procesas biggrin.gif )

Dėl lapukų siuntimosi,pradedančiosioms palankiausias laikas nuo balandžio iki rugsėjo,patyrusioms ribos nėra,aš kažkaip labiausiai mėgstu juos spalio-lapkričio pabaigoj šaknydint . lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 23 birželio 2011 - 17:34
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2011 06 23, 18:32)
Dėl lapukų šaknydinimo,tinka tiek plastikiniai,tiek stikliniai indai,man asmeniškai labiausiai patinka minėti tamsaus stiklo buteliukai nuo vaistų,(lapukai dėl tamsos jame jaučiasi lyg žemėje,greičiau šaknyjasi ir mums matomas tas procesas biggrin.gif )

Dėl lapukų siuntimosi,pradedančiosioms palankiausias laikas nuo balandžio iki rugsėjo,patyrusioms ribos nėra,aš kažkaip labiausiai mėgstu juos spalio-lapkričio pabaigoj šaknydint . lotuliukas.gif

Nors viena optimistiškai nuteikianti žinutė thumbup.gif
Bet kuriuo atveju: pasukau galvą ir gavau šiandien stiklinių mėgintuvėlių. Dabar klausimas: perkraustyt lapukus į stiklinius mėgintuvėlius, palikt plastikiniuose ar laukt darbo dienos ir susiveikt rudus buteliukus... Suprantu, kad čia konkretaus ir tikslaus atsakymo turbūt nesulauksiu, tiesiog garsiai galvoju blush2.gif
Atsakyti
Mac's Southern Springtime rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti