Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(vaidicita @ 2011 04 30, 13:36)
oi stripuli, tamsus miskas man smile.gif bet aciu padejot, o kaip del niat nam gal ka zinot?  bigsmile.gif jo zinokit man tas idomiau kur jusu draugo sunus lanko, nes maniskis aktyvus labai, bet traumu as jam nenoriu, jis ir taip pakankamai silpnas, viena isvarza operuota, dar laukia kirksnies ir bambos isvarzos operacijos. norisi kad sutvirtetu ka igautu drausmes ir na kaip jis sako noriu mustis,.tegul musasi bet su prieziura ir saugiai biggrin.gif imanoma?  bigsmile.gif
Papildyta:
o vat i keliones tai pernai beveik visi aplink pazistami kazkur vaziavo. o siemet beveik niekas niekur. laaabai brangu doh.gif apsiribosim Palanga arba vaziuosim su masina pas kaimynus smile.gif nezinau Lenkus gal...

gydytojai leidzia intensyviai sportuot g.gif siulau, jei dar nesitaret, butinai pasitart su vaiko daktaru. o tik paskui ieskot info forume 4u.gif
palangoje nebuvau 100metu ir nenoriu visiskai schmoll.gif brangu, neprognozuojamas oras, prastos salygos(jei papigiai) ir is viso ten tik - matau unsure.gif

QUOTE(Leonsija @ 2011 04 30, 13:40)
Zinoma galima per Voketija  biggrin.gif , bet man gal butu patogiau su masina iki  Varsuvos, ten palikti masina ( dviem savaitem 150 lt.+- ), arba autobusu iki  pat Varsuvos oro uosto 100 lt. zmogui, dar pigiau gaunasi, negu su masina.  Su vaikais toloka iki Voketijos su masina, brangesnis kuras , nebent skristi  g.gif papigiai , na man cia butu sudetinga  biggrin.gif .

na lektuvu iki vokieciu gerokai pigiau biggrin.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 04 30, 13:44)
toj durnai paklausiu  biggrin.gif O iki Vokietyjos kaip nusigaut? Sava eiga?  g.gif

visagaliu ryanairu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 04 30, 11:05)
prietemos apie taupyma mano vaikas uzsimane lankyti bureli o tai aisku kas menesi turetu paploninti pinigine... na nezinau gal reikia bandyti...
Stripuli, kreipiuos i tave: pareiske mano penkiametis kad leisciau ji i mustyniu bureli. nes nori but stiprus ir ismokt mustis  doh.gif na dabar man galvos skausmas ka cia jam parinkti. karate? ne per mazas? as siaip pries tuos "dubasinimusis" kai vaikai grizta su smegenu sutrenkimais... neisgalvota istorija cia  doh.gif tai va radau toki kendo sporta bet ten ne labai gal mustynes doh.gif

Maniškiai abu lanko karate jau treti metai. Dukra pradėjo 6 metų, savo grupėje buvo prie mažiausių pagal ūgį. Metais visi buvo panašus. Nes eina priešmokyklinukai iš paruošiamosios klasės ir pradinukai. Treneriais labai patenkinta aš - ir mažiukų, ir vyrenėlių. Klubas naujas, pernai nuo pagrindinio klubo atsiskyrė abu treneriai ir savo klubą įkūrė. Rezultatai vaikų varžybose tokie per vidurį - yra vaikų kurie labai uždsidegę ir tikrai daug pasiekia. Atrodo pernai viena mergaitė LT čempionatą laimėjo. Bet yra ir "tinginiukų". Kaip mano dukra, kuri ištisai bumba, kad nenori tos karate. Nepaisant jos bumbėjimo treneris visgi "cackinasi" ir su tokiais. Sakau "cackinasi", nes tikrai net ir finansinio jokio pliuso jiems iš maniškės nėra - einant dviem vaikam iš tos pačios šeimos, mokestis kaip už vieną vis tiek ax.gif

Kuri ten šaka iš tų karate nežinau ( blush2.gif ten vyras domisi, aš tik retkarčiais į varžybas nuvažiuoju). Bet varžybose vaikams visada yra apsaugos. O treniruotėse dažniausiai be apsaugų dirba. Keletą treniruočių esu pražiūrėjusi - didžioji dalis laiko eina fiziniam paruošimui ir katų mokymuisi. Kovų beveik nebūna. Dažniausiai porose treniruojasi smūgius - vienas smūgiuoja, kitas ginasi nurodyti būdu, po to keičiasi vietomis. Mano vaikams per 3 metus rimtesnių traumų (mėlynių neskaičiuojant) dukrai visai nebuvo, o sūnus kartą pasitempė čiurnos raiščius. Šiaip jei vaikas atsargus ir toks cyplys kaip mano mažė, tai traumų nebus. O jei "su unoru" ir lenda parodyti, kas aš, tai gali per treniruotę ir kliūti. Ten treneriai duoda baudos atsispaudimų už neklausymą, neleistinus arba per stiprius tyčinius smūgius. Kiek iš vaikų pasakojimų girdžiu, tenka tuos atsispaudimus impulsyvesniems vakams daryti, tai sprendžiu kad trunkteli porininkui nesusivaldę.

Treniruotės vyksta tris kartus per savaitę. Mažiukams Šiaurės pr. Vėtrungės mokyklos salėje. Didesni Krėvės pr., salė buvusioje Reda parduotuvėje. Šiltu sezonu anksčiau būdavo dar krosas šeštadieniais kažkur žaliakalnyje, bet šiemet pavasarį kol kas nebuvo. Kainos nepasakysiu, anksčiau buvo 65 Lt mėnesiui, bet gal keitėsi blush2.gif vyras moka.

Vaikams tikrai naudingas sportas - sustiprėja fiziškai, lankstumas padidėja. Mano "karatistė" už kaimynų mergaitę, kuri gimnastiką lanko, virvutę ir špagatą nepalyginamai geriau daro. Praėjusį savaitgalį buvom prie Puntuko, tai vaikai abu be pagalbos į viršų užsikabarojo. O paskui kai išvažiuojan "ožius" pademonstravo ir vyras paliko "prasibėgioti kol ragai nukris", tai 2 km iki kelio "atkrosino" nemažoj kaitroj sakyčiau net neuždusę.

Apskritai manau, kad vaikui mažiukų grupėje karate traumų tikimybės nedidna. Jei vaikas judrus, tai tų traumų ateis iš buities. Maniškis pradinėse klasėse lankė futbolą ir sportinius šokius, dabar lanko karatė. Didžiausia trauma buvo kai pusę metų su langete prasėdėjo ir būtent ji buvo mokykloje. Su vaikais bėgant koją nepatogiai už laiptų užkišo, kai būriu bėgo visi ant galvos sugriuvo ir čiurnos raiščiai plyšo doh.gif
Bet va, toliau einant į vyresnį amžių, smūgiai darosi rimtesni. Aš į dukros varžybas važiuoju noriai, o sūnaus žiūrėti jau labai nemalonu. Nors ir su apsaugom, bet jei priešininkas gerojai pažengęs, būna kad į galvą tokie smūgiai eina ir apsiginti nesugeba verysad.gif Iš kitos pusės maniškis vėlai pradėjo lankyti, tai jis savo amžiaus grupėje gauna priešininkus, kurie 3-4 metais ilgiau treniravęsi. Pradėjus lankyti nuo mažumės gal tokių problemų nebus.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 04 30, 16:03)

visagaliu ryanairu lotuliukas.gif

Nežinau, kaip iš LT perkant bilietus, bet iš UK, ryanair, tai jau toooli gražu iki pigių avialinijų. Dar užvakar žiūrėjau bilietus, tai vėl nauji mokesčiai: online check in mūsų šeimai - 24 svarai doh.gif ir dar kažkoks naujas gudrus mokestis - 8 svarai doh.gif
Atsakyti
taip, gydytojai leidzia , kadangi operacija kita sav tai isoperuos, pasveiks ir gales sportuot, o as jau dairausi.. man zyyyymiai labiau patiktu futbolas arba krepsinis doh.gif
aciu, pagyvenus, uz toki issamu aprasyma thumbup.gif
o Palangoj vaziuojam i meduza, prie pat juros, skanus maistas, kambariai vidutiniskai tvarkingi, bet nieko.... siaip patinka jei oras geras tai thumbup.gif ... o va kaina jo ne maza, bet kitavertus jei diena turkijoje musu seimai kainuotu 1000lt tai jau cia manau diena sudarytu trecdali kainos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 04 30, 17:43)
Nežinau, kaip iš LT perkant bilietus, bet iš UK, ryanair, tai jau toooli gražu iki pigių avialinijų. Dar užvakar žiūrėjau bilietus, tai vėl nauji mokesčiai: online check in mūsų šeimai - 24 svarai  doh.gif ir dar kažkoks naujas gudrus mokestis - 8 svarai  doh.gif

as su uk nesusiduriu, tai nezinau, bet turetu buti kaip ir kitur g.gif kai buna checkino mokestis bilietu neperku, laukiu, kol surandu be jo bigsmile.gif o beto ne visada skraidom visa seima kartu smile.gif man tinkama kaina pasiekti venecija 35lt, paryziu 21 ar 35 lt, roma 40lt tai po tiek ir perku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2011 04 30, 18:05)
o Palangoj vaziuojam i meduza, prie pat juros, skanus maistas, kambariai vidutiniskai tvarkingi, bet nieko.... siaip patinka jei oras geras tai  thumbup.gif ... o va kaina jo ne maza, bet kitavertus jei diena turkijoje musu seimai kainuotu 1000lt tai jau cia manau diena sudarytu trecdali kainos biggrin.gif

ten uz 350lt dienai 4 asmenys su viskas iskaiciuota bigsmile.gif ir alkoholiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 30 balandžio 2011 - 17:14
alkoholio beveik negeriam tai neaktualu biggrin.gif na nevisai taip, ten nuo rugpjucio 22 kaina 260 , su pusryciais ir baseinu. taigi + pietus, +vakariene = manau uz 360 drasiai kad ir kavinese valgant... vyras atostogaus liepa ir paskui nuo 08-22 tai va ir galvoja, skaiciuojam kad diena turetu gautis apie 350 ten mums g.gif dar tiesa uz vaikus kazkiek pernai lyg mokejom ... na nezinau na 260+ vaikai na gal butu kokie 300 para + pietus, +vakariene.... +kuras iki ten... .. siaip su turkija nera ka lygint, kalbos nera biggrin.gif

siaip aisku daugoka bet jei ilgaji savaitgali praleist... visai gerai ...
liepa brangiau ten... panasios kainos ir kitur bet man nepatinka tie viesbuciai kur vidury palangos centre, triuksme, meduzoj tai ramybe visiska....

ziurineju ir kitus gal siemet ka kito pabandysim... dar kerpehotel kaina prieinama ir laaaaaaabai skanu.... bet klausiau su vaikais tai pas juos siulo liuksus o jie per du aukstus, o kadangi mano mazajai tik 2 m tai mums nelabai tinka...

na pasiulykit dar kazkas prie juros koki viesbutuka su patogumais visais ir normalia kaina smile.gif

graziu vietu yra Jurmaloj, bet kaina tokia pat kaip ir palangoj kiek pernai ieskojau tai pigiau neradau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 30 balandžio 2011 - 17:33
na kaip sekas geguzes biudzeta planuot? biggrin.gif mano islaidos virsijo numatomas pastovias pajamas 350lt ir taip nenoriu nieko mazinti biggrin.gif prisiplanavau biggrin.gif aisku bus ir nepastoviu pajamu bet as vis zadu kad jas taupysiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 30 balandžio 2011 - 18:06
QUOTE(milaaa @ 2011 04 30, 19:13)
as su uk nesusiduriu, tai nezinau, bet turetu buti kaip ir kitur g.gif kai buna checkino mokestis bilietu neperku, laukiu, kol surandu be jo bigsmile.gif o beto ne visada skraidom visa seima kartu smile.gif man tinkama kaina pasiekti venecija 35lt, paryziu 21 ar 35 lt, roma 40lt tai po tiek ir perku 4u.gif

Va cia tai as suprantu, cia tai zmoniskai thumbup.gif ,
gaila, kad as dar tokio lygio ne pasiekiau ( na turiu omeny ta biletu paieska, rezervavimas, ju pirkimas blush2.gif ). Tiesa sakant rimtai ir nesidomejau blush2.gif , manau tikrai nieko LABAI sudetingo ax.gif .
Bet man pasirode kad norint nusipirkti tokia kaina reikia tiesiog gyventi prie kompo ( cia kartais sm kokio zaislo idomesnio po kelis menesius tenka medzioti , o jau biletas iki Romos uz 40 lt...
Beja, o kaip pvz suderinate skrydi iki pvz Vokietijos su kitais skrydziais i kitur g.gif , na pvz i kokia Turkija, bet kaip supratau pas jus vaikai jau ne visai mazi, tai galima nors ir visa diena laukti, o su maziuku tai nelabai pasitrankysi puse dienos , o gal ir daugiau , iki kito reiso unsure.gif .

Palanga...brrrr, mano vaikystes kosmaras .
Zmones, triuksmas , kainos blink.gif , saltas juros vanduo , serviso nebuvimas , ORAS pagaliau ph34r.gif , zodziu... Islaidos susidaro milziniskos , o malonumo jokio schmoll.gif .
Geriau visai niekur nevaziuoti, negu taip ...
Na zinoma reikes viena karta nuvaziuoti , maziuka prie liutuko nufotkinti lotuliukas.gif , bet poilsiauti taip nenoriu, pavargstu ziauriai ir kiekviena karta sakau, kad cia buvo paskutinis kartas cool.gif . Bet jau kokius 8 metus laikausi zodzio biggrin.gif .

Nors vis pasvajoju kada nors persikraustyti gyventi i Klaipeda ( gyvenant vistiek galima siek tiek pabuti prie tos juros, buna ir siltu dienu ax.gif , bet vaziuoti is Vilniaus, sudeginti mama-mija kiek kuro tam kad sumokejus uz kazkoki nehigieniska kambariuka sedeti ir ziureti pro langa kaip smagiai lyja... schmoll.gif . Bet gal cia man taip po siltos juros, 14 dienu gero oro ir AI blush2.gif ( tipo burzuazinis ispind*jimas blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2011 04 30, 19:42)
Va cia tai as suprantu, cia tai zmoniskai  thumbup.gif ,
gaila, kad as dar tokio lygio ne pasiekiau ( na turiu omeny ta biletu paieska, rezervavimas, ju pirkimas  blush2.gif ). Tiesa sakant rimtai ir nesidomejau  blush2.gif , manau tikrai nieko LABAI sudetingo  ax.gif .
Bet man pasirode kad norint nusipirkti tokia kaina reikia tiesiog gyventi prie kompo ( cia kartais sm kokio zaislo  idomesnio po kelis menesius tenka medzioti  , o jau biletas iki Romos uz 40 lt...
Beja, o kaip pvz suderinate skrydi iki pvz Vokietijos su kitais skrydziais i kitur  g.gif , na pvz i kokia Turkija, bet kaip supratau pas jus vaikai jau ne visai mazi, tai galima nors ir  visa diena laukti, o su maziuku tai nelabai pasitrankysi puse dienos , o gal ir daugiau , iki kito reiso  unsure.gif .

Palanga...brrrr, mano vaikystes kosmaras  .
Zmones, triuksmas  , kainos  blink.gif , saltas  juros vanduo  , serviso nebuvimas , ORAS pagaliau  ph34r.gif , zodziu... Islaidos susidaro milziniskos , o malonumo jokio  schmoll.gif .
Geriau visai niekur nevaziuoti, negu taip ...

nei prie kompo gyvenu, nei ka biggrin.gif bilietu iki romos siandien maciau ir po 31lt, tik atgal jau brangiau biggrin.gif tiesiog ismokau per kuri tai laika 4u.gif
skrydi iki de irgi be problemu prisiderindavau bigsmile.gif tiksliau pirkdavau kelione taip, kad deretu su skrydziu iki vokietijos, nes organizatoriu daug, keliones vyksta kasdien, gal ir po kelis kartus, tai jokios problemos pasirenkant tinkama data smile.gif

del palangos pritariu drinks_cheers.gif baisesnes vietos but negali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 04 30, 22:12)
nei prie kompo gyvenu, nei ka biggrin.gif bilietu iki romos siandien maciau ir po 31lt, tik atgal jau brangiau biggrin.gif tiesiog ismokau per kuri tai laika 4u.gif

O per kur ieskote blush2.gif , gal galima butu nuoroda blush2.gif .
O kokie dar mokesciai ? Negu TIKRAI galima nuskristi iki Romos uz 31 lt.
( turbut atrodau kaip nepatikli kaimiete biggrin.gif ).
Atsakyti
4u.gif priimsit 4u.gif nors ne Lt,bet va taupyt ir neiseina...nors pajamos gan nemazos,o seimos nariu tik 3,plius gyvenam be jokiu paskolu (namas pirktas be paskolos thumbup.gif ) per 3 metus sugebejom duonos pluta grauzdami jam susitaupyti,o dabar 0 juodai dienai....
Raynair gerai kol nera vaiku,tada oi kiek galima pakeliauti as taip puse Europos savais laikais ismaisius esu biggrin.gif gaila dabar taip toli man iki Europos ir raynair,nor su vaiku EU raynair nesu keliavus,renkuosi rimtas avia kompanijas,ir maistas nemokamai ir dar koks zaislas vaikui blush2.gif ir nereik grustis su treniguotais tautieciais na nemegstu as nekulturingu zmoniu ax.gif
atostogos prie siltos juros man neaktualios,gyvenu Brazilijoj,kokie 600metru nuo vandenyno,oras geras ir bala silta biggrin.gif bet turiu viena saita per kuri viesbucius uzsisakineju,kainos jav doleriais bet atsiskaitant keditine galima kaina isskirtyti dalimis be pabrangimo jei kam reik galiu imesti linka 4u.gif
Atsakyti
Zodis UZ Palanga wub.gif Pernai as visa vasara praleidau PLG. Taip, lietaus buvo. NET DU pusdienius PER VISA VASARA niekur negalejom iseit bigsmile.gif Servisas-konservysas biggrin.gif man su mazais vaikais dzin, gaminu namie, ka kiti kur daro man nerupi. Zmones? Kokie zmones? Nemaciau schmoll.gif Masiniuku pavaziodavom uz parko, ten yra slapta aikstele, tada pro parka iki juros, zmoniu- nulis, pagundu- nulis. Turbut geriausia mano gyvenimo vasara. Daug naujo suzinojau, pvz zinot ko Palangiskis skyriasi nuo nePalangiskio? Palangiskiai eina prie juros tik kada yra sveciu! lotuliukas.gif Tai vat, liepos vidury mazdaug, na, gal i pabaiga liepos pasiekem toki lygi. Na, bet aisku, sveciu nemazai sulaukem, tai ejom ir prie juros. Raganiuke ir kiti vaiku teatrai gastrolem atvaziuoja, kas antra diena koki spektakliuka uz kelis litukus gali paziuret, zodziu smaguma. Beto uz ta pacia kaina Turkijoje gal, na, 4 dienas isbuciau g.gif
Papildyta:
QUOTE(_eu_ @ 2011 04 30, 20:51)
atostogos prie siltos juros man neaktualios,gyvenu Brazilijoj,kokie 600metru nuo vandenyno,oras geras ir bala silta biggrin.gif

siaubas! ar galima apie tai garsiai kalbet!!! As pvz tikrai galiu is pavydo sprogt cool.gif

4u.gif Sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti