Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

Labas vakarėlis, reiks dar persižiūrėt atidžiau, bet atrodo, kad per balandžio mėn. išleista 2100 litų su visom komunalinėm (be nuomos), ir kadangi jau atėjo naujas atlyginimas, iš senojo liko atidėt taupyt kam nors 600. Nu kų aš žinau, gal neblogai, ką? bigsmile.gif
Kažkaip pereitais mėnesiais vis pritrūkdavo man į galą grynųjų... Centukus skaičiuodavau...

O ar tai gerai, ar blogai, matysiu kitą mėnesį, šį buvo užduotis dalį išlaidų perleist vyrui, matau, kad įgyvendinau užduotį, bet pažiūrėsim, kiek kitą mėnesį bus ne tik mano atskirai, bet ir bendrų išlaidų... Gal tada paaiškės, KUR dingsta pinigai smile.gif

Kas link Palangos ir užsienio valstybių. Jau kažkur sakiau, kad man neįsivaizduojamas tupėjimas penkių žvaigždučių viešbutyje ir toks pliažinimasis-maudymasis kokiam baseine ir ėdimas, nes kur nors išvykusi aš viešbutyje galbūt praleidžiu kelias naktis, o visa kita -ekskursijos... Tai žiūrau, kad su tokiais mano polinkiais man smarkiai susitaupo, baisu pagalvot, jei rimtai svajočiau apie Viską įskaičiuotą ir penkias žvaigždutes šiltuose kraštuose, tik galvą nusiraut ir beliktų...

Į Palangą vyksim norom nenorom, reik butu naudotis. Bet man ten patinka, mes pakrašty, jokių žmonių masių (plius man patinka žmonių masės, aš specialiai grūduosi į Basanavičinę ar pan, kai kiaurus metus išbūnu namie prasėdėjus), degintis nemėgstu, lietų mėgstu, oras ne kliūtis smile.gif O maudytis ne per šalta, jei yra daugiau kaip +15 laipsnių, įprastai tiek būna. Užtat kaip faina maudytis kur nors visai prie kranto, iki kelių, kai būna juoda vėliava (nepamenu, koks europietinis atitikmuo - raudona?)...
Ir visokių užsiėmimų su vaiku tikrai nemažai - antytes lesint (gyvena šalia mūsų tvenkinuke), dūkt kažkodėl geresnės kokybės žaidimų aikštelėse nei jos yra Vilniuje, vaikų kieme pilna, yra su kuo pabendraut, o šiemet gal jau bus maniškei aktualu tai... Ir dar netoli palėkt į kokį Jūrų muziejų, dar kur nors po apylinkes pasibadziot - nes kaip sakau, negaliu aš vienoj vietoj niūksot, tuoj stogą rauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 04 30, 21:15)
Labas vakarėlis, reiks dar persižiūrėt atidžiau, bet atrodo, kad per balandžio mėn. išleista 2100 litų su visom komunalinėm (be nuomos), ir kadangi jau atėjo naujas atlyginimas, iš senojo liko atidėt taupyt kam nors 600. Nu kų aš žinau, gal neblogai, ką? bigsmile.gif

thumbup.gif Sveikinu thumbup.gif

aš specialiai grūduosi į Basanavičinę ar pan

Na, Basanavke kita karta pamatysi po kokiu 5-6 meteliu, arba turek kiseneje tos 600 sutaupytus, per savaitele ju ir nebus. Su vaikais (mazais, kuriem nepaaiskinsi nieko) Basanavke pragaras doh.gif Arba kysi pinigus i visas puses arba isterija prie kiekvienos vietos kur atsisakei kyst doh.gif
Atsakyti
oj nebezinau kada ten buvau... turiu omeny basanaviciaus g. gyvenam pastaruosius kartus palangos pakrastyje ir nosies nekisam i pacia Palanga... aisku HBH aplankom kaip tikri lietuviai biggrin.gif bet man ten patinka nors ir zmoniu mases biggrin.gif man kazkaip patinka dvejopai: jei su vaikais tai kad kuo maziau vaziuot, keliaut nuvaziavai ir guli vienoj vietoj. jei be vaiku tai tada taip norisi pabludyt, pamatyt.... anksciau atrode kas cia yra Praha vietoj sedam i masina , vaziuojam... blush2.gif dabar gi reiktu man ruostis, jauciu ir masina nuvaryciau patikrint kazkaip su metais atsargesne darausi , daugiau planuoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 30, 22:20)

Na, Basanavke kita karta pamatysi po kokiu 5-6 meteliu, arba turek kiseneje tos 600 sutaupytus, per savaitele ju ir nebus. Su vaikais (mazais, kuriem nepaaiskinsi nieko) Basanavke pragaras  doh.gif Arba kysi pinigus i visas puses arba isterija prie kiekvienos vietos kur atsisakei kyst  doh.gif

Arba ji dar nemokės kalbėt (nu aišku neduok dieve, kad taip iki liepos-rugpjūčio neprasilaužtų, nes darže bus batai), ir nebus isterijos - šiaip kol kas maniškė neįsivaizduoja, kad galima kažką pirkti ir dėl kažko kelti isteriją blush2.gif
Tik visai neseniai pirmąsyk pavėžinom prekybos centre mašinyte, kur porą litų įmeti, tai taip, buvo isterija iškeliant, nes kitai mergaitei reikėjo pasivažinėt, bet kitą sykį pro šalį ėjom - jai vienodai rodė...
Jei dar tema gyvuos, galėsiu papasakot, ar visi pustrečių metų vaikai Basanavkėj kelia škandalus... Kažkaip aš dar nelinkus jos šiemet leist į atrakcionus, o gal kai neleidi, tai ir nesinori, nors... Kėlė va pernai kažkokį ten vietinės reikšmės, niekas mūsų net nesuėmė už klyksmus smile.gif
Kaip bebūtų, blogiausiu atveju bus proga paauklėti - kad isterija nieko doro neatneša smile.gif Pastarąjį kartą auklėjom į Kauną važiuodami - staugė 70 km ištisai, nes mes dundukai kai pradėjo staugt, atsegėm, leidom pavaikščiot, mašiną sustabdę, ir patikrinom, ar jai nieko nėra, nors ir taip žinojom, kad ožiai... Nu tai ką, jei suveikė vieną kartą, vadinasi turi ir antrą kartą suveikt - ant savo galvos prisidirbom. Vadinas, Basanavičinėj bus puiki proga trešas pakartot (laimei, man visada visiškai vienodai rodo, ką apie mane galvoja aplinkiniai, o triukšmo ten ir taip daug, vieno vaiko isterija nieko esmingai nepakeis).
Papildyta:
Ai, tiesa, vaidicita, futbolas ir ypačiai krepšinis - žiauriai traumuojančios sporto šakos. Va, pusbrolis ką tik kojos raiščius nusitraukė, draugė buvo nusitraukus - ten gi šokteli, koją ne taip pastatai, ir amen aleliuja... O ir šiaip ten gi stumdymosi, daužymosi, griuvimų ant kieto pagrindo... Nenorėčiau savo vaikui, brrrr...

Kaip supratau iš aprašymo, pagyvenusios vaikai turėtų kyokushin karate lankyti (o trenerių pavardžių irgi nežinot?). Tai taip, ten ypač egzaminai "faini", kai turi kovoti su viso klubo nariais, netenki sąmonės, atgaivina ir vėl kovoji... Vyresniam amžiuj ir aukštesniem diržam aišku, bet kas garantuoja, kad vaikas "neužsikabliuos"? Bet kaip sakiau, mamos turbūt geriausiai žino, vaikai ant naujovių pasinešę ar užsispyrę ir į vieną dalyką linkę įknibt...

Einu parašysiu pažįstamam dėl shotokan tada dar.
Atsakyti
aha, Stripuli, kuo maziau kreipi demesi i kitas "tobulas mamas ir mociutes" tuo geriau biggrin.gif nepamirsiu einu su savo dvimeciu ermitaze kazko ten jam prireike ir taip pirma karta man krito ant kilimu sudetu i kruva ir rekt. as apsisukau ir nuejau. ziuriu is uz kampo kas bus. reke , reke atsikele, apsidaire ir atejo manes ieskot biggrin.gif uztat bobules aplink buvusios kad komentavo tai komentavo, kokia motina nuejo vaika rekianti paliko biggrin.gif bet vaiko tokia isterija daugiau nepasikartojo per 3m
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2011 04 30, 21:34)
O per kur ieskote  blush2.gif , gal galima butu nuoroda  blush2.gif .
O kokie dar mokesciai ? Negu TIKRAI galima nuskristi iki Romos uz 31 lt.
( turbut atrodau kaip nepatikli kaimiete  biggrin.gif  ).

sicia 4u.gif
siaip stengiuosi pirkti, kai mokesciu nera smile.gif tiems, kas neturi prepayd korteles, prisideda mokestis uz atsiskaityma kreditine korta 4u.gif paskutinis mano atradimas buvo pries savaite skrydis i paryziu uz 42 lt pirmyn/atgal vienam zmogui, maciau bilietu is bremeno po 2lt bigsmile.gif
Atsakyti
milaaa, ir as cia per cia ieskau, paziuriu iki kada paskelbta akcija tada stengiuos nauja paskelbus prisijungt, nes ten buna uzsakymo periodas nurodytas nu bet nezinau reikia labai daznai tikrint kad pagaut, i Paryziu ieskau intensyviai dabar bet tinkamos tik 4 savaites vasaros , bet gal pasiseks.. blush2.gif buvau radus uz 300 , dviems zmonems pirmyn atgal bet laikas netiko dabar ir to nerandu
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2011 04 30, 21:31)
Arba ji dar nemokės kalbėt (nu aišku neduok dieve, kad taip iki liepos-rugpjūčio neprasilaužtų, nes darže bus batai), ir nebus isterijos - šiaip kol kas maniškė neįsivaizduoja, kad galima kažką pirkti ir dėl kažko kelti isteriją  blush2.gif
Tik visai neseniai pirmąsyk pavėžinom prekybos centre mašinyte, kur porą litų įmeti, tai taip, buvo isterija iškeliant, nes kitai mergaitei reikėjo pasivažinėt, bet kitą sykį pro šalį ėjom - jai vienodai rodė...
Jei dar tema gyvuos, galėsiu papasakot, ar visi pustrečių metų vaikai Basanavkėj kelia škandalus... Kažkaip aš dar nelinkus jos šiemet leist į atrakcionus, o gal kai neleidi, tai ir nesinori, nors... Kėlė va pernai kažkokį ten vietinės reikšmės, niekas mūsų net nesuėmė už klyksmus smile.gif

Maniske, palyginus, "isaukleta" (nors, siuo atveju manau labiau tinka zodis isdresuota verysad.gif Ir suauges tarp tiek pagundu sunkiai susivaldo, o vaiko nerveliams manau tai nerealus kruvis, nes net nesupranta kodel neduoda). Pvz vienas buvo atvejis prie atrakcionu. Stovejo ir ziurejo i besisukancia karusele, kartojau kad neturiu pinigu (TIKRAI neturejau), o ji vis ziurejo, tyliai, be asaru, stovejo ir ziurejo. Pirmoji plyso karuseliu priziuretojo sirdis, pakalbejo su administratorium ir pasodino mano vaika nemokamai suptis blush2.gif Gal pusvalandi tuo traukiniu vaziavo, nors ir jam sakiau, kad TIKRAI neturiu pinigu.

Siaip, maniske pernai vasara dar nekalbejo, bet isterijai kalba tik trugdo biggrin.gif Kai guli ant zemes ir staugi noro kalbet neatsiranda net jei ir moki lotuliukas.gif

I masiniukus pardej mes du centus metam blush2.gif Kazkaip mums vis sugedusios pasitaiko, nesupa nors tu ka g.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2011 04 30, 21:32)
sicia  4u.gif
siaip stengiuosi pirkti, kai mokesciu nera smile.gif tiems, kas neturi prepayd korteles, prisideda mokestis uz atsiskaityma kreditine korta 4u.gif  paskutinis mano atradimas buvo pries savaite skrydis i paryziu uz 42 lt pirmyn/atgal vienam zmogui, maciau bilietu is bremeno po 2lt bigsmile.gif

o kas toliau? Atskrendi, o gyvent kur? Jus visa tokios keliones sistema paaiskinkit neismanancioms blush2.gif
Atsakyti
reik rasyt patarimus kaip sutaupyti pinigu biggrin.gif pvz mesti i masinyte 2 ct biggrin.gif mano vaikas kai buvo maziukas dar uztekdavo lito, paskui pabrango doh.gif i prekybcentri vaziuojam 2-3k /men kaskart paruosiu 2 lt ir zino kad 1 karta gaus pavaziuot issirenka kur nori abu pavaziuoja ir ramu, daugiau nezyzia abu supranta kad tik 1 karta... o dickis geriausiai pareiske: sake tu mama nieko nepirk, visai , visus pinigus taupyk kad tik i turkija nuvaziuotume biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 30, 21:43)
o kas toliau? Atskrendi, o gyvent kur? Jus visa tokios keliones sistema paaiskinkit neismanancioms  blush2.gif

na jau gaunat bilietukus jei i koki Paryziu, Roma ar dar belekur zinot data tada google : hotel in Paris biggrin.gif ismeta kokius 2000 viesbuciu jums belieka issirnkti smile.gif aisku reik ziuret kokiam rajone jum geriau ar centre noresit ar geriau arciau oro uosto , tiek cia ir to mokslo smile.gif
Atsakyti
Labai gerai veikia tie du centai blush2.gif Mato kad "pinigelis", mato skaiciu "2", na neveikia masiniukas, ka padarysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 04 30, 22:36)
milaaa, ir as cia per cia ieskau, paziuriu iki kada paskelbta akcija tada stengiuos nauja paskelbus prisijungt, nes ten buna uzsakymo periodas nurodytas nu bet nezinau reikia labai daznai tikrint kad pagaut, i Paryziu ieskau intensyviai dabar bet tinkamos tik 4 savaites vasaros , bet gal pasiseks.. blush2.gif buvau radus uz 300 , dviems zmonems pirmyn atgal bet laikas netiko dabar ir to nerandu

niekada nekreipiu demesio i ju skelbiamas akcijas biggrin.gif daznai nereikia, max viena karta per diena, ar kelis kartus per savaite smile.gif
tingit tikrint, yra pc programu kurios gali kasdien n kartu praskanuoti pagal jusu norus ir pateikti variantus bigsmile.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 04 30, 22:43)
o kas toliau? Atskrendi, o gyvent kur? Jus visa tokios keliones sistema paaiskinkit neismanancioms  blush2.gif

nusiperki bilietus, susirandi nakvyne, pasidomi keliones vieta(izymybem, kainom, nuolaidom, akcijom) ir pirmyn bigsmile.gif
toks keliavimo budas dazniau esti savotiskas hobis, nei biednystes isdava biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 04 30, 22:04)
nusiperki bilietus, susirandi nakvyne, pasidomi keliones vieta(izymybem, kainom, nuolaidom, akcijom) ir pirmyn bigsmile.gif
toks keliavimo budas dazniau esti savotiskas hobis, nei biednystes isdava biggrin.gif

o jus su vaikais keliaujat? Uz kiek vidutiniskai galima nakvyne susirast?
Atsakyti