Įkraunama...
Įkraunama...

Kuo uždengti langą

gal turit patirties tokiuose reikaluose....nes kol gyvenau pas tevus tai is septinto auksto jos nesokdavo bet dabar gyvenu ketvirtame aukste ir drauge paprase jos kate priimti kokiem metam....tai ir galvoju kuo cia vasara langa uzklijavus kad neissoktu....nes jos i lauka sake neleidzia...bijau kad pas mane pati neissoktu jojio leidimo nesiklausus smile.gif

QUOTE(gravel @ 2006 02 27, 15:15)
Pardavinėja Senukuose tokį tinklelį. Jei langai mediniai (tie seno sukirpimo smile.gif ), tai galima juo apkalti. Ir gražu (nesimato jo beveik) ir praktiška wink.gif ir pats (-i) pasidaryti gali wink.gif

o jei plastikiniai gal kaip nors priklijuoti? smile.gif

QUOTE(gravel @ 2006 02 28, 17:42)
O tai tu langus pradarytus laikai? Juk plastikiniai viršuje gali tik atsidaryti. Tai joks katinas nelips taip.
Manau, kad tu nesuk sau galvelės wink.gif Geriau nepalik langų atidarytų smile.gif

va tame ir esme kad a stai gal ir nepalikciau bet zinau kad maniskis tikrai neistvers nakti be atidaryto lango.... smile.gif nu reiks kazka daryt...juk manau ne man vienai tokia problema iskilo, kiti kazkaip issprendzia...
Atsakyti
Yra plastikiniams langams spec. tinkleliai nuo vabzdžių. Aišku, tai kainuoja daugiau nei paprastas tinkliukas. Bet ir patiems apsauga nuo uodų, ir katė neišskris pro langą, ir nereiks patiems mąstyti, kaip pritvirtinti. tongue.gif

QUOTE(Ismene @ 2006 03 01, 12:44)
As pati gyvenu 7 aukste. Turiu jau trecia kate. Deja, mano dvi pirmosios kates visiskai neturejo aukscio baimes. Koks ju likimas buvo matyt jau aisku...  verysad.gif  Dabar istiklinto balkono langus aptverem tinkleliu. Tai katyte gali tupet, grozetis, bet lipti jau niekaip nesigaus. Uztat turim dar viena balkona, kuris yra neistiklintas. Atejus siltam sezonui noresis pravert duris. Ir dabar galvoju del to pasiulymo idet tinkeli, skirta nuo uodu ir t.t. Ar ju buna dideliu dydziu? Ir ar katei sumascius ant jo palaipiot kaip ant uzuolaidu, tinkelis atlaikys jos svori?  g.gif

Tiksliau dėl tų tinklelių reiktų pasidomėti rimtesnėse plastikinių langų gamintojų firmose, ne visos teikia tokią paslaugą. Žinau tik tiek, kad vieni būna nesivarstantys (įdeda visam laikui), kiti atsidarantys (susisuka kaip roletai). Tai į balkoną reiktų tų atsidarančių, nors jie ir brangesni.
Kažkaip pas mus nėra poreikio plačiai atidaryti langų, užtenka to viršaus kaip plastikiniai atsidarinėja. O jei einam į balkoną (katinas, žinoma, kartu), tai ganom jį akių neatitraukdami. tongue.gif
Atsakyti
Dėja, tie atsidarantus neatlaikys katės noro išeiti wink.gif Pas mane toks įdėtas. Jis net uodo įkyraus labai nesulaikytų smile.gif Jie ten tokie - truputuką stipriau palieti ir susisuka į viršų smile.gif

QUOTE(imbirim)
o kiek mazdaug jie kainuoja?

Gana brangiai... Kad aš atsiminčiau... Langus dėjausi jau prieš kokius 4 metelius. Tai vienam padariau tą uodų tinklelį. Gal 100 su virš... Niu nežinau. Reiktų pasiskambinti į ten, kur langus daro ir paklaust wink.gif
Atsakyti
O kaip tie tinkleliai prie lango tvirtinasi, paciam galima susitvarkyti, ar reikia meistru pagalbos?
Atsakyti
Sveiki:)
Va atradau dominancia tema:)
Mes parsivezam katyte ir sprendziam problema del langu.Gyvenam 2 aukste.
Domejomes tais tinkleliais.Firma "Barena" gamina plast.langus,zaliuzes ir tuos tinklelius.1kv.metro kaina apie 300lt.Daro tuos tinklelius stacionarius (jie pigesni),juos deda prie visokiu langu,bet jie nenuimami.Ir daro tipo zaliuziu-nereikia juos susuki i virsu,reikia nuleidi.Bet kad jie butu tvirti tie tinkleliai,tai man neatrodo. Mat mes parsivezam meino meskena,tai manau,kad jei ji isibeges,tai tas tinklelis leks gabalais:)
Dar yra "Lauresta",ten kaina dar didesne apie 380lt jei teisingai pamenu.
As tas firmas radau "Ermitaze".Manau,kad yra ir kitu,kurios gamina ta tinkleli.
Na i google ivedus "tinklelis nuo uodu" ismeta ivairias firmas.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2007 03 27, 21:04)
Sveiki:)
Va atradau dominancia tema:)
Mes parsivezam katyte ir sprendziam problema del langu.Gyvenam 2 aukste.
Domejomes tais tinkleliais.Firma "Barena" gamina plast.langus,zaliuzes ir tuos tinklelius.1kv.metro kaina apie 300lt.Daro tuos tinklelius stacionarius (jie pigesni),juos deda prie visokiu langu,bet jie nenuimami.Ir daro tipo zaliuziu-nereikia juos susuki i virsu,reikia nuleidi.Bet kad jie butu tvirti tie tinkleliai,tai man neatrodo. Mat mes parsivezam meino meskena,tai manau,kad jei ji isibeges,tai tas tinklelis leks gabalais:)
Dar yra "Lauresta",ten kaina dar didesne apie 380lt jei teisingai pamenu.
As tas firmas radau "Ermitaze".Manau,kad yra ir kitu,kurios gamina ta tinkleli.
Na i google ivedus "tinklelis nuo uodu" ismeta ivairias firmas.

Tai galima ir pačiam pasidaryt kokią racionalizaciją, kad ir paimt kokios užuolaidos dieninės tvirtesnės, paprašyt vyro kad sukaltų rėmelį atitinkamo dydžio ir bus tinklelis nuo uodų. O pritvirtint tai irgi kokiais priklijuojamais kabliukais. Būna ten visokiausių tų lentelių prie apdailos prekių kad ir kokiuose senukuose, aš pati tokį daiktą kažkada buvau susikonstravus, tik vyras tai ko gero gražiau padarytų.
Atsakyti
pas mane stumdomi langai. ar tinka tokiems langams tie tinkleliai? man tai jie nepatvariai atrodo. uodus gal ir sulaiko, bet katina, tai kazin. gerai sake undzinka, kai isibeges katinas, tai ir isleks kartu su tinkleliu. gaudyk paskui ji.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2006 02 28, 16:42)
O tai tu langus pradarytus laikai? Juk plastikiniai viršuje gali tik atsidaryti. Tai joks katinas nelips taip.
Manau, kad tu nesuk sau galvelės wink.gif Geriau nepalik langų atidarytų smile.gif

As zinau viena atveji kaip katinas pasikore ...langai buvo plastikiniai ir atidarytas virsus .Mano kate irgi soka kaip tik atidarau langus ...tai iseinant geriau uzdarau ir nerizikuoju ,tuo labiau kaip zinau toki atsitikima.O tinkleliai tikrai ne katinu sulaikymui .Pas mane yra ant lango toks ..principas kaip roletu,kaip reikia sutrauki t.y pakeli i virsu .Nuo uodu tikrai labai geras dalykas ,bet reikia pirkti tuos brangesnius .
Atsakyti
Tinklelis nuo uodu turetu labai tikti thumbup.gif
Atsakyti
Mano kate labai mego miegoti ant isoriniu palangiu... kol iskrito. Is penkto auksto. doh.gif Dekui Dievui nieko nenutiko. karsta.gif
Uztat dabar prie lango net buldozeriu nenustumsi lotuliukas.gif . Bijo varkse.
O siaip mes atdaru langu nelaikom. Kai reikia kambari isvedint tai katuke perkeliam i kita kambari arba sedim prie lango praviro ir priziurim. mirksiukas.gif Nors tinklelius nuo uodu turim biggrin.gif nezinau ar jie padetu, bet gal geriau negu nieko.
Atsakyti
Pas mus langai mediniai, tai nuejau i JYSK, nusipirkau uzuolaida-tinkleli, sukrapiau ir su smeigtukais prismaigiau prie lango remo. Jei butu noras, katinas tikrai pro ji pralystu. Viena karta bande, bet subariau, ismeigiau toje vietoje dar viena smeigtuka ir ramu. Nors ir neveislinis, bet labai jau protinkas mano katinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ismene @ 2006 03 06, 11:46)
kaip tik siandien man buvo panasi situacija. Maniske dar visai jaunute, dar nezino ka morcius reiskia.. Bet katiniskas smalsumas daro savo... Siandien jau bande sokti ant lango, praviro tik virsaus. Buvau salia, tai spejau sugriebti. Net neisivaizduoju ka cia reiketu padaryt. Juk viso buto langus, balkonus neaptversi tinkleliu...  blink.gif

o as nespejau.... verysad.gif , kai pasigedome kates jau buvo velu , iskrito is 5 auksto .... langai plastikiniai ir niekada nepalieku , balkonas irgi stiklintas , tiesiog ....vaikas atidare i balkona duris, jau buvo vakaras musiu gal ir negaude , bet matyt koks paukstukas skrido, kad musu katinas paskui . Nakti ieskojome,ryte vos prasvitus braidziau po zolynus , kai apkabinejau visa rajona skelbimais , dar karta ejau tas pacias vietas ziureti ir radau! verysad.gif aciu Dievui gyvas, bet galiniu koju nejudina, siuo metu jam daro nuotrauka Jeruzales vet .klinikoje ,viltis mirsta paskutine! Jis pats tai ir sukiojasi ir vartosi, ir stotis bando, bet galine viena kojyte visai neklauso , viena siek tiek remia ..... verysad.gif Ir nepabegsi nuo likimo ir visada zinojau , kad taip gali nutikti , saugojau , ir balkone laikiau atverstus langus , bet .... visada buna bet ....Musu katino svoris 5.200 , tai matyt nepavyko graziai nusileisti , drauges kate ie sesto auksto issoka , pati ir jai nieko ....bet ji turbut dvigubai lengvesne .
Atsakyti