Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 75 tema

QUOTE(klopedija @ 2011 05 08, 20:30)
Smulki užuomina: Nobelio premijos laureatas.

Stambesnės reikia biggrin.gif daug jų ten buvo, laureatų, nuo 1901
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 05 08, 18:10)
as tai patarciau blush2.gif
mama siandien pamate ta knyga ant stalo tai sake, kad irgi jaunystej skaite,labai patiko, dabar nostalgija jaucia biggrin.gif

O as jaunystej video piratini maciau bigsmile.gif su mama pas kaimynes mama biggrin.gif . Po darbo susirinkdavo video ziuret, nes labai jau nauja viskas buvo. Idomu kaip pati knyga. Gal kada nors pavartysiu.
Klopedija, jei Nobelio tai gal Pamukas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 05 08, 19:30)

Tai gal Mario? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 05 08, 20:30)

sorry, kad isiterpiu, Sartre? wink.gif
Atsakyti
Tolstojaus "Karas ir taika" skaiciau dar budama moksleive. Anuomet sis romanas epopeja buvo itrauktas i mokyklos programa.

Nemazai vietos jame skirta kariniu ivykiu aprasymui, del to ir tomu tiek daug. Jei ju nebetu, o pasiliktu tik diduomenes gyvenymu intrigu ir ivairiu peripetiju aprasymus, pakaktu ir vieno tomo smile.gif

Jei tik imanoma skaityti originalo kalba, as uz originala mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 08 gegužės 2011 - 21:27
QUOTE(groovy @ 2011 05 08, 14:13)
Ech, pavydžiu tam, kas dar neskaitė „Erškėčių paukščių“. Aš paauglė skaičiau, taaaaip patiko, tokia nostalgija smile.gif Po to dar visoskias kitas dalis ėmiau skaityt smile.gif
Man atrodo, kad yra dvi dalys knygos, bet vienoje knygoje sudėtos g.gif Reiktų ir man kada prisiruošti paskaityti.

Aš tai ją skaičiau dar vaikystėje.O bumą tais laikais dėl jos dar ir dabar pamenu. Atsimenu įlipau į trulika ir suskaičiavau, kad net penki žmonės skaito ir visi tą pačią "Erškėčių paukščiai " knygą.Tada dar buvo mėlynu kietu viršeliu išleista.
Po to dar pamenu, kaip po pamokų lėkdavau namo, kad kol nėra mamos greičiau ją griebti paskaityti.Tik kai grįždavo mama iš darbo, būdavo sunku atsakyti į klausimą "Ar jau paruošei pamokas?" lotuliukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 05 08, 18:33)
Aha...  biggrin.gif
Literatūrinė mįslė:  mirksiukas.gif

Liežuvis veliasi purvu vienintelis išsigelbėjimas įtraukus į burną nuryti purvą arba išspjauti klausimas kaip sužinosi ar jis maistingas ir perspektyvas nebūtinai dėl to kad dažnai geriau nuryju kąsnelį tai viena iš mano pagalbų kiek apsaugo klausimas kaip sužinosi ar nurytas mane pamaitins ir perspektyvas kurios atsiveria nėra blogos jomis pasinaudosiu visa yra čia...

Kas taip rašo? mirksiukas.gif

Oi mėgstu literatūrines mįsles.
Manau, kad tai bus Elias Canetti ax.gif Ir čia turbūt citata iš jo knygos "Išgelbėtas liežuvis,vienos vaikystės istorija" .

http://www.baltoslan...u...41&menu=105
Atsakyti
Deja... schmoll.gif

Na, viena jo pjesė įėjo į teatro istoriją kaip absurdo dramaturgijos šedevras. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 05 09, 05:54)
Na, viena jo pjesė įėjo į teatro  istoriją kaip absurdo dramaturgijos šedevras.  mirksiukas.gif

bandau dar karta: ar kartais tai ne S.Beckett'as? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 09 gegužės 2011 - 07:25
QUOTE(Gemma @ 2011 05 09, 08:24)
bandau dar karta: ar kartais tai ne S.Beckett'as? cool.gif
Taip! first.gif
Vakare gal susikaupsiu ir parašysiu, ką apie jį galvoju. ax.gif
Atsakyti
As tai kaupiuos pasisakymui ka galvoju apie Giunteri Grassa. O kai perskaiciau, galvoju labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 05 08, 16:53)
Tu teisi, čia ne Saramago. hihihi.gif

Tas bent kablelius deda biggrin.gif

QUOTE(Gemma @ 2011 05 08, 18:17)
as irgi skaiciau "jaunystej", bet pakartot poreikio nejauciu anei nostalgijos  4u.gif

Kartot poreikio aš irgi nejaučiu, o nostalgija dėl gerai praleisto laiko tuo metu yra wub.gif
Atsakyti
Perskaičiau Jens Bjorneboe Jūnas - ačiū Klopedijai ir Forget, šiaip jau būčiau šios knygos ir "nepamačiusi".
Dvi kraštutinės mokyklos, antroji - be galo įkvepianti, tik va kur tokių talentingų/kūrybingų žmonių/mokytojų/tėvų surasti? g.gif
Esu už kūrybą, bet su tam tikrais pagrindais, esme, už kurios galima "užsikabinti" smile.gif
Atsakyti