Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 75 tema

QUOTE(caralaite @ 2011 05 21, 10:01)

Mano pagrindinė pretenzija - kad pabaigoj Picoult nori patikti ir duoda tau saldainį - jausmą, kad viską galima išspręsti ir pamiršti. Netikiu. Tokios emocijos, tokie išgyvenimai ir sprendimai taip paprastai nepastumiami. Ir gyventi su jais oi kaip (turėtų būti) nelengva.

man šitas labiausiai ir kliuvo biggrin.gif

Labai įdomus atsiliepimas. labai panašiaip kaip ir man, surijau greitai, bet daugiau skaityti nežadu. Manipuliavimas ir tiek biggrin.gif ir dar tas muilas gale...

Žiūrėdama filmą (kuris netgi geresnos, vien dėl finalo) nubraukiau ašarą, nors žinojau, kad manimi manipuliuoja, bet ai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 05 21, 09:01)
Tylu čia.

Nagi pasišnekėkim jūsų visų mėgstama tema - apie Jodi Picoult biggrin.gif. Paskaičiau aš "Mano sesers globėją". Ir labai daug ką noriu pasakyt. Tiesa, gana daug iš to bus dalinis turinio atskleidimas, todėl kas dar tik žadat ją skaityt - atsargiai.

Labai panasiai ir as galvoju. Tik vat del empatijos - man jos nereikia, nes turiu per daug schmoll.gif Aš nenoriu, kad mane graudintų, tuo labiau, kad taip iš tiesų būna, gal ne donorystė, bet vaiko liga. Vien dėl to aš ją ir "užskaičiau".
Atsakyti
paskaiciau paskutinius atsiliepimus apie 'mano sesers golbeja' ir nutariau, kad jau geriau Išiguro "Neleisk man išeiti"...ten bent jau aisku, kad fantastika ir niekas negraudina ir nemanipuliuoja ... dziaugiuosi, kad Picoult neskaiciau, nes esu is tu, kur isijaucia...nenoriu bereikalingo sirdagrauzio...

aciu visom uz atsiliepimus mirksiukas.gif
Atsakyti
O! "Sesers globejos" galiu au ir neskaityt biggrin.gif
Po tokio atsiliepimo, viskas aisku kai diena biggrin.gif , nors tiesa pasakius sios autores nieko ir nesu skaiciusi blush2.gif

Apskritai negaliu skaityti nieko, kas yra vienu ar kitu metu "ant bangos". Pasilieku tam laikui kai masinis ziotazas nurimsta. Kada nors... Kodel? Net pati nezinau...
Atsakyti
Apie Mano sesers globėją gintarėlia panašiai atsiliepė viename susitikime, tai ir suabejojau, ar noriu skaityt. Vis dar neskaičiau, vis dar abejoju. Nors gal reiktų, kad perskaityčiau ir padėčiau g.gif Tai visgi rekomenduojama, nepaisant visų tų manipuliavimų ir popso, ar ne? g.gif Šiaip, dėl skaitymo malonumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 21 gegužės 2011 - 16:22
QUOTE(groovy @ 2011 05 21, 17:21)
Apie Mano sesers globėją gintarėlia panašiai atsiliepė viename susitikime, tai ir suabejojau, ar noriu skaityt. Vis dar neskaičiau, vis dar abejoju. Nors gal reiktų, kad perskaityčiau ir padėčiau g.gif Tai visgi rekomenduojama, nepaisant visų tų manipuliavimų ir popso, ar ne? g.gif Šiaip, dėl skaitymo malonumo?

Priklauso nuo to kas tau sudaro skaitymo malonumą biggrin.gif Paskaitinėjau merginų komentarus ir supratau kad daugelis vengia graudintis skaitydamos. Aš vengiu smurto ir prievartos, man nepatinka tas jausmas kai kažkas "nutrūksta" viduj paskaičius itin žiaurią sceną. Manęs neguodžia tai, kad tas smurtas išgalvotas.
O kokias emocijas jūs mėgstat patirti skaitydamos (be pasigėrėjimo pačia knyga)? Ar išvis nemėgstat "įsitraukti" į siužetą, mėgstat objektyviom stebėtojom išlikti?

Atsakant į klausimą - "Mano sesers globėjas" tikrai ne šedevras, bet ją skaityti man patiko.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 05 21, 17:21)
Aš neskaičiau. Ir Tu neskaityk. mirksiukas.gif hihihi.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 05 21, 17:50)
O kokias emocijas jūs mėgstat patirti skaitydamos (be pasigėrėjimo pačia knyga)? Ar išvis nemėgstat "įsitraukti" į siužetą, mėgstat objektyviom stebėtojom išlikti?
Aš esu iškrypus, man reikia, kad knyga mane "padarytų". lotuliukas.gif T.y., kažkuo nustebintų, priblokštų, aš turiu atrasti naują stilių, naują temą; kartais knygose ieškau iššūkio, o kartais tiesiog gražios kalbos. cool.gif

Beje, naujas stilius ar tema nebūtinai turi būti 21 amžiaus. hihihi.gif Pavyzdžiui, neseniai "naują" stilių sau atradau skaitydama Volterą. didis.gif

Dabar skaitau John Fowles Vikšrą ir kaifuoju.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 05 21, 17:50)

megstu patirti visokias emocijas, tai priklauso nuo nuotaikos tikriausiai smile.gif ir isijauciu beveik visada smile.gif

...tik isskirciau keleta dalyku, ko labai nemegstu : 1.fizine ir psichologine prievarta prieš vaikus, manipuliacija jais ir visokio plauko skriaudima, nes mane tai veikia ypac blogai. aišku buna momentu kuriniuose, kur be to neapseinama, taciau stengiuosi vengti tokiu kuriniu, kurie yra butent apie tai...

2. negaliu pakesti pigiu, saldziu jausmu - meiles romanu... hihihi.gif (na tu capučinu ir svajoniuknygu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 21 gegužės 2011 - 18:17
Pagaliau vėl šnekamės biggrin.gif

jausmą, kad viską galima išspręsti ir pamiršti. Netikiu. Tokios emocijos, tokie išgyvenimai ir sprendimai taip paprastai nepastumiami. Ir gyventi su jais oi kaip (turėtų būti) nelengva.

na taigis jie amerikonai - visą gyvenimą taip ir išgyveną su šypsena ir tuo OK - biggrin.gif

QUOTE(prieplauka @ 2011 05 21, 12:02)
jau geriau Išiguro "Neleisk man išeiti"...

Na, skaičiau ir tą ir tą - ir Ishiguro tikrai stipriau. Na ir kryptis kiek kita - "o kas, jeigu tai būtų mano paskirtis" ax.gif

p.s. gal kada kavos? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 21 gegužės 2011 - 20:21
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 05 21, 21:20)
p.s. gal kada kavos? ax.gif

Įtariu, kad antradienį mirksiukas.gif

Jau turiu Tau "D. Štainą" smile.gif
Atsakyti
Paskaičiau aš "Mano sesers globėją".

o as negaliu jos skaityt. turiu, bet negaliu. paziurejau filma, nepatiko, nesujaudino, ne vienos asareles is manes neisspaude cool.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 05 21, 16:50)

anksciau ieskodavau tik sedevru, tokiu kurie "keicia gyvenima" - na, cia jaunatvinis maksimalizmas pasireiksdavo. dabar tiesiog ieskau stipriu emociju, tiek teigiamu, tiek neigiamu, patinka, kai knyga neapleidzia ir ja perskaicius, vis atsimenu kokia detale. taip pat sudomina - naujas siuzetas, ar idomi knygos struktura, imantri kalba. skaitydama labai stengiuosi isjungti smegenis, neanalizuoti, neieskoti spragu, o tiesiog atsipalaiduoti, bet ne visada pavyksta.
Atsakyti
As taip pasakysiu - nesvarbu kokia emocija, svarbu KAIP ja isgauna ir privercia isjaust. Ar tai butu smurtas, ar skausmas, ar vaikai. Per smulkmenas, uzuominas, ironija, metafora. Vat kas labiausia mane kabina. Nepatinka man smurtas, ypac psichologinis, skausmas ir pan. Bet vat pasitaiko rasytoju kurie taip paraso kad imi ir skaitai. Atsiribot visada stengiuosi. Protu atsiribot, sirdim vis tiek neiseitu. Kita vertus ar butu idomu skaityt preska literatura.
Atsakyti