Man irgi, bet spalvotos

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 23, 20:24)
O prieš kiek laiko su vyru susipažinot
Manau, gal vis tik pasidžiaukit artimaisiais, nes galit ir laiko gero neturėti ir nuotraukų neturėti
Aišku kai kurios gal jau neatsimena ką reiškia pirmą kart į rankas paimti veidrodinį, bet mano prisiminimai dar šviežūs, tai nežinau nežinau... Nepatarčiau.

Manau, gal vis tik pasidžiaukit artimaisiais, nes galit ir laiko gero neturėti ir nuotraukų neturėti

nu kodel? papyskint tai gali, gi ne meno daryt vaziuoja, kaip suprantu

Zirze, man bobulytė fainuolė (spalvota)
ir žibuoklės
Klaidas gal specai pakomentuos

QUOTE(kristalines @ 2011 04 23, 18:41)
Sveikutes.
Noreciau pagalbos, lb lb dideles
Pries 17 dienu gime musu seimai dukryte, ir V ta proga ispilde mano svajone ir padovanojo man fotika (Nikon D90 + 18-55mm). Kadangi ryt Sv. Velykos, tai lb noreciau pabandyti pafotkinti artimuosius, bet sitas aparatas visiskas kosmosas man dar (pirma karta susiduriau su veidrodiniu fotiku), nes dukryte neleidzia pastudijuoti jusu temu dar 
Tai gal kasnors galetu padeti minimaliai, kad ryt iseitu man bent padorios foto (o kai tik atlaisvesiu pazadu isstudijuoti pamokeles ir atlikti ND
).
Noreciau pagalbos, lb lb dideles

Tai gal kasnors galetu padeti minimaliai, kad ryt iseitu man bent padorios foto (o kai tik atlaisvesiu pazadu isstudijuoti pamokeles ir atlikti ND

skirtingai suprantam visi tas padorias foto.
Kiek suprantu susirinks šeima ir jūsų dukrytę kai kurie pirmąkart pamatys, norėsis su kūdikiu foto užfiksuoti. Aš tavo situacijoje matyt automatiniu režimu fotografuočiau, kur daugiau šviesos, bet ne perdaug. Pasistudijuočiau kokiam flickr šeimos su kūdikiais foto, nes jei nori padorių foto, tai ne tik techniką išmanyt reikės, bet kažkiek ir kompoziciją, sustatymus ar guldymus, sodinimus apgalvot.
Gražių švenčių. Kad ir kokios foto išeis, jūsų šeimai jos bus nepakartojamos

Papildyta:
Zirze, labai nuotaika liuks Aš už spalvotą variantą, nors kontrasto ar sharpo gal daugoka. Bet šiaip fainai nuteikia.
Jb vertimas nepatinka, nes tie bliuzoniukai negražiai į jb verčiasi.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 23, 19:31)
kaip ant mulines pyskino, tai ir dabar taip toliau gali pyskint
gi blogiau nebus. ant AUTO ar ant P..

Man su muiline žyyymiai paprasčiau. Nors dabar jau kažin, net nežinau. Na, taip gal tik reik, kad veidukai normaliai matytųsi ir pan.
Dar norėjau Zirziliją pagirti, šaunuolė, stengiasi, bando

QUOTE(Dalyja @ 2011 04 23, 18:55)
Nežinau ar teisingai patarsiu, bet kad tikrai gautųsi kadrai fotkint su rėžimu P. Nes manau, tikrai taip greit neįkirsi
kad ir ką tau kas parašys 

Aciu lb, bandysiu kazka

O prieš kiek laiko su vyru susipažinot
Aišku kai kurios gal jau neatsimena ką reiškia pirmą kart į rankas paimti veidrodinį, bet mano prisiminimai dar šviežūs, tai nežinau nežinau... Nepatarčiau.

Parasiau kiek dukrytei, tik todel, kad suprastumet situacija, kodel nepradedu susipazinimo su fotiku nuo teorijos ir pamokeliu... Nes puikiai suvokiu, kad ne veltui kazkas stengesi, verte, sistemino info ir t.t., kad ateitu kazkokia persona ir panoretu gauti visa info asmeniskai

Bet vistiek dekui.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 23, 20:31)
kaip ant mulines pyskino, tai ir dabar taip toliau gali pyskint
gi blogiau nebus. ant AUTO ar ant P..

QUOTE(Yvette @ 2011 04 23, 21:03)
skirtingai suprantam visi tas padorias foto.
Kiek suprantu susirinks šeima ir jūsų dukrytę kai kurie pirmąkart pamatys, norėsis su kūdikiu foto užfiksuoti. Aš tavo situacijoje matyt automatiniu režimu fotografuočiau, kur daugiau šviesos, bet ne perdaug. Pasistudijuočiau kokiam flickr šeimos su kūdikiais foto, nes jei nori padorių foto, tai ne tik techniką išmanyt reikės, bet kažkiek ir kompoziciją, sustatymus ar guldymus, sodinimus apgalvot.

Butent

Pabandysiu ka nors pastudijuoti. O jei ne, bandysim kazka su auto.

Aciu, Jums taip pat graziu ir isimintinu svenciu!
QUOTE(Alabama @ 2011 04 23, 19:43)
Labai daug virsaus, kuris nieko nesako.
na jeigu kirpciau, tai butu nei sioks nei toks formatas

QUOTE(Yvette @ 2011 04 23, 21:03)
Zirze, labai nuotaika liuks Aš už spalvotą variantą, nors kontrasto ar sharpo gal daugoka. Bet šiaip fainai nuteikia.
Jb vertimas nepatinka, nes tie bliuzoniukai negražiai į jb verčiasi.
aha, si karta as irgi uz spalvota varianta esu, kazkaip tas nespalvotas man atrodo murzinas

aciu uz komentara

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 23, 21:09)
Dar norėjau Zirziliją pagirti, šaunuolė, stengiasi, bando
O jua kiek tų tortų prikepus, turbūt nesuskaičiuoja 

Zirze - na aš tai už spalvotą variantą
jaučiu,kad maniškė mainų foto keliauja iš toliau
o gal ir ne
labai laukiu ,įdomu nuo ko ir kokią gausiu

jaučiu,kad maniškė mainų foto keliauja iš toliau

Su sventemis! Su Velykomis! Grazaus jums gamtos, dvasios, kurybiniu minciu ir ikvepimo prisikelimo
Uiii, mergytes, kokos jus greitos - nespeju. bandau komentuoti
nanuk, nuostabu, kad atsirado tokia nekasdieniska proga fotografuoti gimdyma. Tikrai labai lauksiu ispudziu, nuotrauku... Man kazkas nerealaus atrodo. Faina kai atsiranda tokiu atviru zmoniu.
Mano pirmasis gimdymas buvo labai sunkus, dalyvavo kartu vyras. Sakau neziurek tu visko, neestetiska, bet neklause lakste apie stala tuo gimimo momentu kaip uzsuktas
Paskui sake, kad didesnio sukretimo ir stebuklo gyvenime nebuvo patyres... Gaila, kad viska pamirso aplink ir kamera ir fotoaparata... taseje gulincius 
vienintele, autoportretas ant lovos man nelabai patinka koju padetimi (ypac desiniojoje puseje jos lenkimas nelabai estetiskas) ir nukirsta alkune. Kazkokia keistoka poza atrodo. Rubas, veido israiska, lovos atloso fonas ir apdirbimas man labai dera.
Zirze, graziai pirmojoje batonas paraikytas
Skani tokia nuotraukele
Maloniai ziurisi, spalvos dera.
Antroji kazkaip nelabai ziurisi... Ziuriu ir galvoju kodel... Matyt, kad isdestymas objektu kadre kiek nebalansuotas: desniojoje puseje per daug objektu: riekele, peiliai, uztepeles indelis, kairiojoje tiesiog batonas... Gal, akcentas kazkuris vienas stipriau uzakcentuotas turetu buti...
Mociutes nuotrauka man spalvota mielesne, JB vertimas nelabai geras.Gal kitokio budo paieskoti reiktu... dabar labai sienos, veido ir megztuko fakturos liejasi).
Zibuciu mielas melynumas
Alabama, idomu tie diafilmai
Nebuvau dar maciusi tokio daikto 
Rita Gude, labai miela tulpiu foto.
Del RAW, tai nepasikliaunu ir as pipetukemis. Panaudoju jas, bet paskui dar silumos ir spalvu slinktukus is akies stumdau, kad mieliausia spalva isgauciau.
Graziai tau mergaites fotosesija isejo
Tikrai verta ja dar pakankinti - puikus modeliukas, gera ant tokio "treniruotis" 
Kikirike, saku nuotraukoje labiausiai patiko ta foto vieta kur voratinklis tarp saku- graziai ten sviesa zaidzia... Tas melsvas zuikutis nelabai kadra puosia... ir ryskus fono blikai per daug konkuruoja su pagr. objektu... Daugiau Flickr...
brumbrumai, beveik mados fotosesija! Modeliukas labai manekeniskas ir aprangele idomi ir pakomponavimas idomus. Siaip super, kad bandai, nesvarbu, kad nesigauna kaip uzmanei, uztat kiek ismoksti
kristukass, grazi antroji. Labai apsvietimas mielas - odos spalva labai miela. Tikrai labai geras laikas pasirinktas (cia saule tik ka pasislepus uz horizonto, ar dar ne?) Daugiau Flickr...
O, Akasha, tu dar ir siuvejuke puiki?! Krito i akis ne tik suknyte, bet ir galvos bei ranku papuosalai. Pati darei?
Pirmoji labai faina. Antroji butu mylimiausia is triju: faina emocija, kompozicija, bet spalvos kiek pilkokos payginus su kitomis foto... Siltumo truksta.
juratike13, turiu sia knyga. Vis pavartau, paskaitineju. Man idomiai parasyta, pavyzdziais iliustruota, nuotraukomis paaiskinta... Visai idomu
Dalyja, idomus pazaidimai su sviesa. Yra labai idomiu apsvietimo variantu
Ypac patiko pirmojoji - labai fonas graziai zaidzia, devintojoje patinka kaip sviesa ant veido krenta ir fone atsispindi...
Smagu, kad jau gavai:) Ar sveika atkeliavo? Dar karta su sventemis!
Foto idejau cia
vaikyste_, sveika prisijungus. Su masinytem ND O. K.
je t'aime,Velykoms nuteikei savo nuotraukomis. Dailus krepsiukas su marguciais
O as baigiau su
fotosesijos tvarkymu.
Noriu jusu kritikos:

Daugiau Flickr

Uiii, mergytes, kokos jus greitos - nespeju. bandau komentuoti

nanuk, nuostabu, kad atsirado tokia nekasdieniska proga fotografuoti gimdyma. Tikrai labai lauksiu ispudziu, nuotrauku... Man kazkas nerealaus atrodo. Faina kai atsiranda tokiu atviru zmoniu.
Mano pirmasis gimdymas buvo labai sunkus, dalyvavo kartu vyras. Sakau neziurek tu visko, neestetiska, bet neklause lakste apie stala tuo gimimo momentu kaip uzsuktas

vienintele, autoportretas ant lovos man nelabai patinka koju padetimi (ypac desiniojoje puseje jos lenkimas nelabai estetiskas) ir nukirsta alkune. Kazkokia keistoka poza atrodo. Rubas, veido israiska, lovos atloso fonas ir apdirbimas man labai dera.
Zirze, graziai pirmojoje batonas paraikytas

Antroji kazkaip nelabai ziurisi... Ziuriu ir galvoju kodel... Matyt, kad isdestymas objektu kadre kiek nebalansuotas: desniojoje puseje per daug objektu: riekele, peiliai, uztepeles indelis, kairiojoje tiesiog batonas... Gal, akcentas kazkuris vienas stipriau uzakcentuotas turetu buti...

Mociutes nuotrauka man spalvota mielesne, JB vertimas nelabai geras.Gal kitokio budo paieskoti reiktu... dabar labai sienos, veido ir megztuko fakturos liejasi).
Zibuciu mielas melynumas

Alabama, idomu tie diafilmai

Rita Gude, labai miela tulpiu foto.
Del RAW, tai nepasikliaunu ir as pipetukemis. Panaudoju jas, bet paskui dar silumos ir spalvu slinktukus is akies stumdau, kad mieliausia spalva isgauciau.
Graziai tau mergaites fotosesija isejo

Kikirike, saku nuotraukoje labiausiai patiko ta foto vieta kur voratinklis tarp saku- graziai ten sviesa zaidzia... Tas melsvas zuikutis nelabai kadra puosia... ir ryskus fono blikai per daug konkuruoja su pagr. objektu... Daugiau Flickr...
brumbrumai, beveik mados fotosesija! Modeliukas labai manekeniskas ir aprangele idomi ir pakomponavimas idomus. Siaip super, kad bandai, nesvarbu, kad nesigauna kaip uzmanei, uztat kiek ismoksti

kristukass, grazi antroji. Labai apsvietimas mielas - odos spalva labai miela. Tikrai labai geras laikas pasirinktas (cia saule tik ka pasislepus uz horizonto, ar dar ne?) Daugiau Flickr...
O, Akasha, tu dar ir siuvejuke puiki?! Krito i akis ne tik suknyte, bet ir galvos bei ranku papuosalai. Pati darei?
Pirmoji labai faina. Antroji butu mylimiausia is triju: faina emocija, kompozicija, bet spalvos kiek pilkokos payginus su kitomis foto... Siltumo truksta.

juratike13, turiu sia knyga. Vis pavartau, paskaitineju. Man idomiai parasyta, pavyzdziais iliustruota, nuotraukomis paaiskinta... Visai idomu

Dalyja, idomus pazaidimai su sviesa. Yra labai idomiu apsvietimo variantu

Smagu, kad jau gavai:) Ar sveika atkeliavo? Dar karta su sventemis!

vaikyste_, sveika prisijungus. Su masinytem ND O. K.

je t'aime,Velykoms nuteikei savo nuotraukomis. Dailus krepsiukas su marguciais

O as baigiau su

Noriu jusu kritikos:

Daugiau Flickr
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 23, 11:10)
nu o aš žiūriu net nesu tame sąraše kur technika surašyta
matyt dar reikia biški daugiau foto man padaryti ir parodyti 

dek technikos ir sarasiuko, tai pries temos pabaiga primink, kad irasytu sekancioj temelej.. jau nebegalejau koreguoti

QUOTE(Zirzė @ 2011 04 23, 18:32)
SIuo atveju as renkuosi spalvota, bet pats apdirbimas man nepatinka... na negraziai, per margai viskas ziurisi... Bobulyte pranyksta tame margame fone... Jei jau virsaus tiek daug, tai kadruociau, kad jo butu dar daugiau, nes dabar nei sis nei tas, kai galva per viduri kadro atsiduria.... na reikejo nadyt ieskot, kad horizontali foto geriau atrodziusi butu... kad ir ta fona parodyt... Kaip suprantu tu tai ir norejai pabrezti..
QUOTE(Dalyja @ 2011 04 23, 18:55)
Sveikos,
smagu Akasha, kad pasiekė dovanėlė
ir žinoma smagu, jog patiko. Įdėjau dvi, nes buvo tikrai sunku apsispręst
smagu Akasha, kad pasiekė dovanėlė

Kaip supratau siemet daug tokiu, po keleta siuncianciu...

Akasha tai fantastika, o su Kristukas dabar su mumis nebesikalbės, vaikščios nosį išrietus

Neuzries nosies, nes ner cia ko riest

QUOTE(je t'aime @ 2011 04 23, 23:03)
na ką, matyt rytoj forume neapsilankysiu
tai siunčiu Velykinius linkėjimus iš anksto ir tuo pačiu kažką naujo parodysiu 
jaukios, šiltos šventės!

jaukios, šiltos šventės!
Labai grazus sveikinimas

kristalines, Gali bandyti ir ant A rezimo fotografuoti nusistacius maziausia F skaiciuka... jei lauke iso 200, jei kur namie, kur sviesos maziau iso pasikelt iki 400-800... ir turetu but neblogai.. o jei nelabai dar susigaudai kur kas, tai junk auto rezima ir nesuk galvos..
o la la la, Dekui uz pastabeles ir pagyrimus

Na nestukes apranga jau kazkada buvom pastabeke dave, tai nebesikartosiu... Sukadruota visai neblogai, kliuva tik apkapota ranka.... na smagiau, kad viskas tilptu i kadra.... Labaiu patiko antroji su savo emocija... Nu tikrai labai labai silta ir miela...
O bendrai tai sakyciau visai graziai susitvarkei

Na ir pagaliau sveikinu visas su sia grazia pavasario svente... Atvirukas is arhyvu, kolkas nieko naujo ir velykinio neturiu

Su velykom
O man vėl nepasisekė, dar vienos laidotuvės, o dar ir mažiukas su baisine tem.
Spartuolės jus, grožybių kiek prižiūrėjau, taip ir norisi man ka nors kankinti ir pafotkinti, jei dar rasiu laiko būtinai pakomentuosiu, nes labai fainų darbų pridėjot
Tai pat dėkui dėl komentarų paskutiniam mano auto

O man vėl nepasisekė, dar vienos laidotuvės, o dar ir mažiukas su baisine tem.
Spartuolės jus, grožybių kiek prižiūrėjau, taip ir norisi man ka nors kankinti ir pafotkinti, jei dar rasiu laiko būtinai pakomentuosiu, nes labai fainų darbų pridėjot
Tai pat dėkui dėl komentarų paskutiniam mano auto