Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Man irgi, bet spalvotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 23, 20:24)
O  prieš kiek laiko su vyru susipažinot hihihi.gif  biggrin.gif
Manau, gal vis tik pasidžiaukit artimaisiais, nes galit ir laiko gero neturėti ir nuotraukų neturėti  4u.gif  Aišku kai kurios gal jau neatsimena ką reiškia pirmą kart į rankas paimti veidrodinį, bet mano prisiminimai dar šviežūs, tai nežinau nežinau... Nepatarčiau.

nu kodel? papyskint tai gali, gi ne meno daryt vaziuoja, kaip suprantu smile.gif kaip ant mulines pyskino, tai ir dabar taip toliau gali pyskint smile.gif gi blogiau nebus. ant AUTO ar ant P..
Atsakyti
Zirze, man bobulytė fainuolė (spalvota) 4u.gif ir žibuoklės wub.gif Klaidas gal specai pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2011 04 23, 18:41)
Sveikutes.

Noreciau pagalbos, lb lb dideles  blush2.gif  Pries 17 dienu gime musu seimai dukryte, ir V ta proga ispilde mano svajone ir padovanojo man fotika (Nikon D90 + 18-55mm). Kadangi ryt Sv. Velykos, tai lb noreciau pabandyti pafotkinti artimuosius, bet sitas aparatas visiskas kosmosas man dar (pirma karta susiduriau su veidrodiniu fotiku), nes dukryte neleidzia pastudijuoti jusu temu dar smile.gif
Tai gal kasnors galetu padeti minimaliai, kad ryt iseitu man bent padorios foto (o kai tik atlaisvesiu pazadu isstudijuoti pamokeles ir atlikti ND wink.gif ).

skirtingai suprantam visi tas padorias foto.
Kiek suprantu susirinks šeima ir jūsų dukrytę kai kurie pirmąkart pamatys, norėsis su kūdikiu foto užfiksuoti. Aš tavo situacijoje matyt automatiniu režimu fotografuočiau, kur daugiau šviesos, bet ne perdaug. Pasistudijuočiau kokiam flickr šeimos su kūdikiais foto, nes jei nori padorių foto, tai ne tik techniką išmanyt reikės, bet kažkiek ir kompoziciją, sustatymus ar guldymus, sodinimus apgalvot.
Gražių švenčių. Kad ir kokios foto išeis, jūsų šeimai jos bus nepakartojamos 4u.gif
Papildyta:
Zirze, labai nuotaika liuks Aš už spalvotą variantą, nors kontrasto ar sharpo gal daugoka. Bet šiaip fainai nuteikia.
Jb vertimas nepatinka, nes tie bliuzoniukai negražiai į jb verčiasi.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 23, 19:31)
nu kodel? papyskint tai gali, gi ne meno daryt vaziuoja, kaip suprantu smile.gif kaip ant mulines pyskino, tai ir dabar taip toliau gali pyskint smile.gif gi blogiau nebus. ant AUTO ar ant P..

Man su muiline žyyymiai paprasčiau. Nors dabar jau kažin, net nežinau. Na, taip gal tik reik, kad veidukai normaliai matytųsi ir pan.

Dar norėjau Zirziliją pagirti, šaunuolė, stengiasi, bando 4u.gif O jua kiek tų tortų prikepus, turbūt nesuskaičiuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 04 23, 18:55)
Nežinau ar teisingai patarsiu, bet kad tikrai gautųsi kadrai fotkint su rėžimu P. Nes manau, tikrai taip greit neįkirsi  mirksiukas.gif kad ir ką tau kas parašys  ax.gif

Aciu lb, bandysiu kazka smile.gif

O  prieš kiek laiko su vyru susipažinot hihihi.gif  biggrin.gif
Manau, gal vis tik pasidžiaukit artimaisiais, nes galit ir laiko gero neturėti ir nuotraukų neturėti  4u.gif  Aišku kai kurios gal jau neatsimena ką reiškia pirmą kart į rankas paimti veidrodinį, bet mano prisiminimai dar šviežūs, tai nežinau nežinau... Nepatarčiau.

Parasiau kiek dukrytei, tik todel, kad suprastumet situacija, kodel nepradedu susipazinimo su fotiku nuo teorijos ir pamokeliu... Nes puikiai suvokiu, kad ne veltui kazkas stengesi, verte, sistemino info ir t.t., kad ateitu kazkokia persona ir panoretu gauti visa info asmeniskai smile.gif
Bet vistiek dekui.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 23, 20:31)

aciuks.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 04 23, 21:03)
skirtingai suprantam visi tas padorias foto.
Kiek suprantu susirinks šeima ir jūsų dukrytę kai kurie pirmąkart pamatys, norėsis su kūdikiu foto užfiksuoti. Aš tavo situacijoje matyt automatiniu režimu fotografuočiau, kur daugiau šviesos, bet ne perdaug. Pasistudijuočiau kokiam flickr šeimos su kūdikiais foto, nes jei nori padorių foto, tai ne tik techniką išmanyt reikės, bet kažkiek ir kompoziciją, sustatymus ar guldymus, sodinimus apgalvot.
Gražių švenčių. Kad ir kokios foto išeis, jūsų šeimai jos bus nepakartojamos  4u.gif

Butent 4u.gif Noresis iamzinti dukryte su tetom, dedem, prosenele ir t.t. smile.gif
Pabandysiu ka nors pastudijuoti. O jei ne, bandysim kazka su auto. mastau.gif
Aciu, Jums taip pat graziu ir isimintinu svenciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristalines: 23 balandžio 2011 - 20:29
QUOTE(Alabama @ 2011 04 23, 19:43)
Labai daug virsaus, kuris nieko nesako.

na jeigu kirpciau, tai butu nei sioks nei toks formatas g.gif nebent kvadrata bandyciau

QUOTE(Yvette @ 2011 04 23, 21:03)

Zirze, labai nuotaika liuks Aš už spalvotą variantą, nors kontrasto ar sharpo gal daugoka. Bet šiaip fainai nuteikia.
Jb vertimas nepatinka, nes tie bliuzoniukai negražiai į jb verčiasi.

aha, si karta as irgi uz spalvota varianta esu, kazkaip tas nespalvotas man atrodo murzinas g.gif cia gal kotrasto per daug, sharpo tai cia vos vos, akyse rolleyes.gif
aciu uz komentara rolleyes.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 23, 21:09)
Dar norėjau Zirziliją pagirti, šaunuolė, stengiasi, bando  4u.gif O jua kiek tų tortų prikepus, turbūt nesuskaičiuoja biggrin.gif

biggrin.gif na ne tiek ir daug, dazniau kepu obuoliu pyraga, bet jis man nefotogeniskai atrodo nuotraukoje rolleyes.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Zirze - na aš tai už spalvotą variantą ax.gif

jaučiu,kad maniškė mainų foto keliauja iš toliau lotuliukas.gif o gal ir ne blush2.gif labai laukiu ,įdomu nuo ko ir kokią gausiu blush2.gif
Atsakyti
na ką, matyt rytoj forume neapsilankysiu smile.gif tai siunčiu Velykinius linkėjimus iš anksto ir tuo pačiu kažką naujo parodysiu smile.gif
user posted image user posted image

jaukios, šiltos šventės!
Atsakyti
Su sventemis! Su Velykomis! Grazaus jums gamtos, dvasios, kurybiniu minciu ir ikvepimo prisikelimo smile.gif

Uiii, mergytes, kokos jus greitos - nespeju. bandau komentuoti smile.gif

nanuk, nuostabu, kad atsirado tokia nekasdieniska proga fotografuoti gimdyma. Tikrai labai lauksiu ispudziu, nuotrauku... Man kazkas nerealaus atrodo. Faina kai atsiranda tokiu atviru zmoniu.

Mano pirmasis gimdymas buvo labai sunkus, dalyvavo kartu vyras. Sakau neziurek tu visko, neestetiska, bet neklause lakste apie stala tuo gimimo momentu kaip uzsuktas tongue.gif Paskui sake, kad didesnio sukretimo ir stebuklo gyvenime nebuvo patyres... Gaila, kad viska pamirso aplink ir kamera ir fotoaparata... taseje gulincius smile.gif

vienintele, autoportretas ant lovos man nelabai patinka koju padetimi (ypac desiniojoje puseje jos lenkimas nelabai estetiskas) ir nukirsta alkune. Kazkokia keistoka poza atrodo. Rubas, veido israiska, lovos atloso fonas ir apdirbimas man labai dera.

Zirze, graziai pirmojoje batonas paraikytas smile.gif Skani tokia nuotraukele biggrin.gif Maloniai ziurisi, spalvos dera.
Antroji kazkaip nelabai ziurisi... Ziuriu ir galvoju kodel... Matyt, kad isdestymas objektu kadre kiek nebalansuotas: desniojoje puseje per daug objektu: riekele, peiliai, uztepeles indelis, kairiojoje tiesiog batonas... Gal, akcentas kazkuris vienas stipriau uzakcentuotas turetu buti... g.gif

Mociutes nuotrauka man spalvota mielesne, JB vertimas nelabai geras.Gal kitokio budo paieskoti reiktu... dabar labai sienos, veido ir megztuko fakturos liejasi).
Zibuciu mielas melynumas smile.gif

Alabama, idomu tie diafilmai smile.gif Nebuvau dar maciusi tokio daikto tongue.gif

Rita Gude, labai miela tulpiu foto.

Del RAW, tai nepasikliaunu ir as pipetukemis. Panaudoju jas, bet paskui dar silumos ir spalvu slinktukus is akies stumdau, kad mieliausia spalva isgauciau.

Graziai tau mergaites fotosesija isejo smile.gif Tikrai verta ja dar pakankinti - puikus modeliukas, gera ant tokio "treniruotis" smile.gif

Kikirike, saku nuotraukoje labiausiai patiko ta foto vieta kur voratinklis tarp saku- graziai ten sviesa zaidzia... Tas melsvas zuikutis nelabai kadra puosia... ir ryskus fono blikai per daug konkuruoja su pagr. objektu... Daugiau Flickr...

brumbrumai, beveik mados fotosesija! Modeliukas labai manekeniskas ir aprangele idomi ir pakomponavimas idomus. Siaip super, kad bandai, nesvarbu, kad nesigauna kaip uzmanei, uztat kiek ismoksti smile.gif

kristukass, grazi antroji. Labai apsvietimas mielas - odos spalva labai miela. Tikrai labai geras laikas pasirinktas (cia saule tik ka pasislepus uz horizonto, ar dar ne?) Daugiau Flickr...

O, Akasha, tu dar ir siuvejuke puiki?! Krito i akis ne tik suknyte, bet ir galvos bei ranku papuosalai. Pati darei?
Pirmoji labai faina. Antroji butu mylimiausia is triju: faina emocija, kompozicija, bet spalvos kiek pilkokos payginus su kitomis foto... Siltumo truksta. rolleyes.gif

juratike13, turiu sia knyga. Vis pavartau, paskaitineju. Man idomiai parasyta, pavyzdziais iliustruota, nuotraukomis paaiskinta... Visai idomu smile.gif

Dalyja, idomus pazaidimai su sviesa. Yra labai idomiu apsvietimo variantu smile.gif Ypac patiko pirmojoji - labai fonas graziai zaidzia, devintojoje patinka kaip sviesa ant veido krenta ir fone atsispindi...

Smagu, kad jau gavai:) Ar sveika atkeliavo? Dar karta su sventemis! smile.gif Foto idejau cia

vaikyste_, sveika prisijungus. Su masinytem ND O. K. smile.gif

je t'aime,Velykoms nuteikei savo nuotraukomis. Dailus krepsiukas su marguciais smile.gif

O as baigiau su nestuke.gif fotosesijos tvarkymu.
Noriu jusu kritikos:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Daugiau Flickr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 24 balandžio 2011 - 08:37
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 23, 11:10)
nu o aš žiūriu net nesu tame sąraše kur technika surašyta lotuliukas.gif matyt dar reikia biški daugiau foto man padaryti ir parodyti  blush2.gif

dek technikos ir sarasiuko, tai pries temos pabaiga primink, kad irasytu sekancioj temelej.. jau nebegalejau koreguoti mirksiukas.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 04 23, 18:32)
dedu kritikai
spalvota?

SIuo atveju as renkuosi spalvota, bet pats apdirbimas man nepatinka... na negraziai, per margai viskas ziurisi... Bobulyte pranyksta tame margame fone... Jei jau virsaus tiek daug, tai kadruociau, kad jo butu dar daugiau, nes dabar nei sis nei tas, kai galva per viduri kadro atsiduria.... na reikejo nadyt ieskot, kad horizontali foto geriau atrodziusi butu... kad ir ta fona parodyt... Kaip suprantu tu tai ir norejai pabrezti..

QUOTE(Dalyja @ 2011 04 23, 18:55)
Sveikos,
smagu Akasha, kad pasiekė dovanėlė  ax.gif ir žinoma smagu, jog patiko. Įdėjau dvi, nes buvo tikrai sunku apsispręst  doh.gif

Kaip supratau siemet daug tokiu, po keleta siuncianciu... smile.gif

Akasha tai fantastika, o su Kristukas dabar su mumis nebesikalbės, vaikščios nosį išrietus  biggrin.gif

Neuzries nosies, nes ner cia ko riest wink.gif

QUOTE(je t'aime @ 2011 04 23, 23:03)
na ką, matyt rytoj forume neapsilankysiu smile.gif tai siunčiu Velykinius linkėjimus iš anksto ir tuo pačiu kažką naujo parodysiu smile.gif
jaukios, šiltos šventės!

Labai grazus sveikinimas smile.gif

kristalines, Gali bandyti ir ant A rezimo fotografuoti nusistacius maziausia F skaiciuka... jei lauke iso 200, jei kur namie, kur sviesos maziau iso pasikelt iki 400-800... ir turetu but neblogai.. o jei nelabai dar susigaudai kur kas, tai junk auto rezima ir nesuk galvos..

o la la la, Dekui uz pastabeles ir pagyrimus wink.gif

Na nestukes apranga jau kazkada buvom pastabeke dave, tai nebesikartosiu... Sukadruota visai neblogai, kliuva tik apkapota ranka.... na smagiau, kad viskas tilptu i kadra.... Labaiu patiko antroji su savo emocija... Nu tikrai labai labai silta ir miela...
O bendrai tai sakyciau visai graziai susitvarkei 4u.gif mirksiukas.gif

Na ir pagaliau sveikinu visas su sia grazia pavasario svente... Atvirukas is arhyvu, kolkas nieko naujo ir velykinio neturiu blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Su velykom 4u.gif
O man vėl nepasisekė, dar vienos laidotuvės, o dar ir mažiukas su baisine tem.
Spartuolės jus, grožybių kiek prižiūrėjau, taip ir norisi man ka nors kankinti ir pafotkinti, jei dar rasiu laiko būtinai pakomentuosiu, nes labai fainų darbų pridėjot
Tai pat dėkui dėl komentarų paskutiniam mano auto
Atsakyti