Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rico @ 2011 04 25, 12:43)
Idomu  ax.gif tik labai tamsu. jei pasviesinus triuksmai lenda gal i j/b paverst eitu graziai?  ax.gif

j/b rūko nesimato, jis toks pilkai melsvas, o liktų tik pilkas... O pašviesinus, na, spalvos nelabai gražios... Taip ir palikau.
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 04 25, 13:43)
Idomus, tik toks tiesmukiskas  blush2.gif nors gal didele geriau atrodytu  ax.gif gal turi kitu variantu is sono? kad matytusi tas tolstantis ritmas?  ax.gif

nea, is sono neturiu, turejau dar kopeciu foto ir apacios i virsu, bet ten nedailus toks ritmas gavosi smile.gif kolkas tiek smile.gif

man idomu, kodel mano foto mainu gaveja negavo nuotraukos g.gif nes paziurejau pagal pasto siuntos koda, tai penktadieni is ankstuvo ryto jau buvo paste... g.gif bet parasyta, kad nepristatyta.... verysad.gif o taip norejau, kad gautu Velykoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 25 balandžio 2011 - 13:24
QUOTE(Zirzė @ 2011 04 25, 13:22)
man idomu, kodel mano foto mainu gaveja negavo nuotraukos g.gif nes paziurejau pagal pasto siuntos koda, tai penktadieni is ankstuvo ryto jau buvo paste... g.gif bet parasyta, kad nepristatyta.... verysad.gif o taip norejau, kad gautu Velykoms

Tai gal dar net nepasiėmė, nesijaudink 4u.gif Aš ne visada puolu į paštą gavusi siuntinį, ne visada pavyksta smile.gif Gal išvažiavę, šventės juk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 25 balandžio 2011 - 13:27
Kaip jums šita nuotrauka ax.gif ?

Netvarkingas ritmas smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 04 25, 14:52)
Kaip jums šita nuotrauka  ax.gif ?

Netvarkingas ritmas  smile.gif

Labai gražu bigsmile.gif wub.gif wub.gif
Aš sužavėta wub.gif

Čia dangus natūraliai toks žyyyyydras blink.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikae: 25 balandžio 2011 - 14:22
QUOTE(erikae @ 2011 04 25, 15:21)
Labai gražu  bigsmile.gif  wub.gif  wub.gif
Aš sužavėta  wub.gif

Čia dangus natūraliai toks žyyyyydras  blink.gif  ?

Ačiū 4u.gif čia mūsų Jonava tokių gražių vaizdų turi bigsmile.gif mane erzina tos lėkštės doh.gif na bet nenuimsi jų dry.gif
Oj neee blush2.gif čia su PS ir Lr truputį padirbėta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 25 balandžio 2011 - 14:35
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 25, 10:24)
Man labai gražus koliažiukas smile.gif
Papildyta:
Kaip giedra smile.gif

ačiū už komentarus mano nuotraukytėm ax.gif sakau,kad pas mane namie labai sunku fotkinti,vis kažkas maišosi,tai tada teko arčiau mažąją imti ,kad aplinka nesimaišytų doh.gif

QUOTE(juratike13 @ 2011 04 25, 10:48)

vieną tik dedu***pavasaris***

gražus pavasaris 4u.gif

QUOTE(*monikute* @ 2011 04 25, 12:32)

Kikirike
, paskutine foto kazkuom patrauke  smile.gif

ačiū ax.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 04 25, 13:01)

cia keliu ritma smile.gif

maišo kampe šešėlis, ošiaip smagi foto ax.gif

QUOTE(*monikute* @ 2011 04 25, 14:52)

Netvarkingas ritmas  smile.gif

gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 04 25, 12:39)
Sveikinu visus su šv. velykomis 4u.gif
Labai baisu bet rodausi, nes man kažkuo įdomu. Sakykit jūs ar nors kas gerai, ar kuo kabina, ar visai nieko gero doh.gif ačiū 4u.gif

Peizažai yra gana lengva fotografijos sritis, mano manymu. Kodėl? Nes yra aiškios taisyklės, kaip padaryti gerą nuotrauką:

1. Fotografuoti saulei tekant ar leidžiantis.
2. Turi būti trys nuotraukos "planai" (ar kaip čia lietuviškiau išsireiškus), ty pirmas (artimas), antras (vidurinis) ir trečias (tolimas) planai.
3. Horizonto linija turi būti ne centre.

Na, ir kas be ko, vieta turi būti graži (įspūdinga ar pan.), nes tokioje vietoje padaryti įspūdingą nuotrauką lengviau.

Panagrinėkime tavo nuotrauką pagal šias taisykles:
1. Fotografuota saulei leidžiantis, tas yra gerai. Tačiau aplink saulę yra išdegęs didelis plotas - to neturėtų būti. Nėra lengva tai pasiekti, bet įmanoma (čia jau atskira plati tema, kaip tai pasiekti).
2. Trūksta pirmo plano. Saulė ir medžiai yra trečias planas, ežeras yra antras planas, o kur yra pirmas planas? Reikėjo paieškoti kokio akmens, kupsto ar kelmo, ar galų gale parodyti žemę prieš vandenį.
3. Horizontas yra centre, kodėl? Jei siekta parodyti simetrišką atspindį, reiktų siekti idealios simetrijos (pradedant nuo to, kad fotografuoti pritūpus ir t.t.). Jei idealios simetrijos parodyti nesiekta, reikėjo pasirinkti, ką akcentuoti - atspindį ar ne atspindį. Beje, kodėl nuotrauka yra vertikali?

Jei rimčiau žadi užsiimti peizažų fotografija, šias taisykles reiktų išmokti mintinai ir prieš spaudžiant mygtuką pasitikrinti, ar vaizdas atitinka teoriją.

Toks būtų mano patarimas, jei kas nesutinka - prašom prieštarauti, mielai padiskutuočiau šia tema 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 04 25, 13:44)
Dar savo katytes truputį paparacinau, jei bus įmanoma irgi kritikos norėčiau, reiks man išmokti jas vieną kart fotografuoti doh.gif

Katytės tai fainos, bet su nuotraukom dar padirbėt būtų galima. Visų pirma į akis krenta be galo daug pašalinių objektų nuotraukose. To galima išvengi arba juo patraukiant rankomis (pvz kilimo kraštą) arba prieinant arčiau su fotoaparatu. Visų antra, katė visuose nuotraukose yra centre. Kodėl? Vertėtų palikti daugiau vietos žiūrėjimo kryptimi ir mažiau už nugaros.
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 04 25, 16:11)
Peizažai yra gana lengva fotografijos sritis, mano manymu. Kodėl? Nes yra aiškios taisyklės, kaip padaryti gerą nuotrauką:

1. Fotografuoti saulei tekant ar leidžiantis.
2. Turi būti trys nuotraukos "planai" (ar kaip čia lietuviškiau išsireiškus), ty pirmas (artimas), antras (vidurinis) ir trečias (tolimas) planai.
3. Horizonto linija turi būti ne centre.

Na, ir kas be ko, vieta turi būti graži (įspūdinga ar pan.), nes tokioje vietoje padaryti įspūdingą nuotrauką lengviau.

Panagrinėkime tavo nuotrauką pagal šias taisykles:
1. Fotografuota saulei leidžiantis, tas yra gerai. Tačiau aplink saulę yra išdegęs didelis plotas - to neturėtų būti. Nėra lengva tai pasiekti, bet įmanoma (čia jau atskira plati tema, kaip tai pasiekti).
2. Trūksta pirmo plano. Saulė ir medžiai yra trečias planas, ežeras yra antras planas,  o kur yra pirmas planas? Reikėjo paieškoti kokio akmens, kupsto ar kelmo, ar galų gale parodyti žemę prieš vandenį.
3. Horizontas yra centre, kodėl? Jei siekta parodyti simetrišką atspindį, reiktų siekti idealios simetrijos (pradedant nuo to, kad fotografuoti pritūpus ir t.t.). Jei idealios simetrijos parodyti nesiekta, reikėjo pasirinkti, ką akcentuoti - atspindį ar ne atspindį. Beje, kodėl nuotrauka yra vertikali?

Jei rimčiau žadi užsiimti peizažų fotografija, šias taisykles reiktų išmokti mintinai ir prieš spaudžiant mygtuką pasitikrinti, ar vaizdas atitinka teoriją.

Toks būtų mano patarimas, jei kas nesutinka - prašom prieštarauti, mielai padiskutuočiau šia tema  4u.gif

Ačiū 4u.gif Nuotrauka vertikali, nes tik taip gražiai žiūrėjosi dangus ir atspindys. Buvo keletas variantų kur bandžiau, kad linija eitų ne per vidurį, bet dangaus ar atspindžio daugaiu būtų, negražu schmoll.gif Be to kaip tik prieš tai knygoje prisiskaičiau, kad būtent kai yra vaizdas ir atspindys galima imti, kad horizonto linija per vidurį būtų. Dėl pirmo plano sutinku, visiškai kalta, bet ten lygi žemėjanti pievelė ax.gif Labai ačiū už kritiką ir patarimus, nuotraukų analizavimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 24, 19:47)
Su Velykomis  4u.gif

user posted image

šitai foto laukiu kritikos  blush2.gif

Spalvos labai gražios, bet man norėtųsi daugiau erdvės aplink, labai jau įpausta ta mergaitė į kadrą.

O berniukas tai jėga, man labai jb nuotrauka patiko.

Dar Rita Gudė koliažai labai patiko, turiu pora pastabų-klausimų, bet nežinau kritikai čia ar ne unsure.gif

Va tokia baisiai priekabi aš šiandien cool.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 04 25, 16:24)

Va tokia baisiai priekabi aš šiandien cool.gif

kad visi tokie būtų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 04 25, 15:24)
Dar Rita Gudė koliažai labai patiko, turiu pora pastabų-klausimų, bet nežinau kritikai čia ar ne  unsure.gif

Gali rėžti. Prisipažinsiu, kad nutylėjau apie tai, ką aš manau. Bet ilgai aš dirbau ir dėliojau dar ilgiau, todėl be nieko tiesiog negalėjau palikti. Nepamenu ką į forumą įdėjau, jei nori, nueik į flikrę, pakomentuosi, man tikrai bus malonu čia
Savo ruožtu pridedu - nesuderintos spalvos fonų, kai kur nesuderinti atspalviai daiktų, viename koliaže svyra viskas į dešinę, kai kur "svoris" nepaderintas - kiaušinis didelis, prieskoniai maži, nors logiškai turėtų būti atvirkščiai arba kažkoks pasirinktas kitas kampas. Kai kur nelygiai apkarpyta. Kai kur fonas nustelbia objektą. Savo tikslų nepasiekiau, bet patirtis buvo naudinga smile.gif

Dėl violetinio, kai kur žemės maišo, medžiagos gabaliukas kreivuliuoja, o tie, jau Zirzės pastebėti geltoni dryžiukai galėjo būti ir labiau paderinti, šiaip ketinau, bet kampą kažkaip ir nukandau su ta labiau paderinta medžiaga... bet violetinis man bet kuriuo atveju patinka, kad ir labai nukritikuotumėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 25 balandžio 2011 - 16:00