QUOTE(sokejuke86 @ 2011 04 25, 12:39)
Sveikinu visus su šv. velykomis
Labai baisu bet rodausi, nes man kažkuo įdomu. Sakykit jūs ar nors kas gerai, ar kuo kabina, ar visai nieko gero

ačiū
Peizažai yra gana lengva fotografijos sritis, mano manymu. Kodėl? Nes yra aiškios taisyklės, kaip padaryti gerą nuotrauką:
1. Fotografuoti saulei tekant ar leidžiantis.
2. Turi būti trys nuotraukos "planai" (ar kaip čia lietuviškiau išsireiškus), ty pirmas (artimas), antras (vidurinis) ir trečias (tolimas) planai.
3. Horizonto linija turi būti ne centre.
Na, ir kas be ko, vieta turi būti graži (įspūdinga ar pan.), nes tokioje vietoje padaryti įspūdingą nuotrauką lengviau.
Panagrinėkime tavo nuotrauką pagal šias taisykles:
1. Fotografuota saulei leidžiantis, tas yra gerai. Tačiau aplink saulę yra išdegęs didelis plotas - to neturėtų būti. Nėra lengva tai pasiekti, bet įmanoma (čia jau atskira plati tema, kaip tai pasiekti).
2. Trūksta pirmo plano. Saulė ir medžiai yra trečias planas, ežeras yra antras planas, o kur yra pirmas planas? Reikėjo paieškoti kokio akmens, kupsto ar kelmo, ar galų gale parodyti žemę prieš vandenį.
3. Horizontas yra centre, kodėl? Jei siekta parodyti simetrišką atspindį, reiktų siekti idealios simetrijos (pradedant nuo to, kad fotografuoti pritūpus ir t.t.). Jei idealios simetrijos parodyti nesiekta, reikėjo pasirinkti, ką akcentuoti - atspindį ar ne atspindį. Beje, kodėl nuotrauka yra vertikali?
Jei rimčiau žadi užsiimti peizažų fotografija, šias taisykles reiktų išmokti mintinai ir prieš spaudžiant mygtuką pasitikrinti, ar vaizdas atitinka teoriją.
Toks būtų mano patarimas, jei kas nesutinka - prašom prieštarauti, mielai padiskutuočiau šia tema
Papildyta:
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 04 25, 13:44)
Dar savo katytes truputį paparacinau, jei bus įmanoma irgi kritikos norėčiau, reiks man išmokti jas vieną kart fotografuoti
Katytės tai fainos, bet su nuotraukom dar padirbėt būtų galima. Visų pirma į akis krenta be galo daug pašalinių objektų nuotraukose. To galima išvengi arba juo patraukiant rankomis (pvz kilimo kraštą) arba prieinant arčiau su fotoaparatu. Visų antra, katė visuose nuotraukose yra centre. Kodėl? Vertėtų palikti daugiau vietos žiūrėjimo kryptimi ir mažiau už nugaros.