Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Ex @ 2011 05 13, 16:40)
yuki, nežinau kokio dydžio tavo čiliai dabar, nepasakei, bet jei žadi nuolatinai vazonuose augint, galutinio persodinimo metu vazono talpa turėtų būti apie 3-4 ltr. smile.gif

ogogo, daug vietos aniem reik unsure.gif , mažu į daržą tadum kelt birželį g.gif
kažin, augs darže niekaip nedengti?
Atsakyti
SOS Merginos,
Mano čiliukus užpuolė kažkas, esu tik "pirmokė" paprikų auginime. Ant stiebo, kur žiedas atsirado juodų dėmių, kas tai galėtų būti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2011 05 18, 18:54)
SOS Merginos,
Mano čiliukus užpuolė kažkas, esu tik "pirmokė" paprikų auginime. Ant stiebo, kur žiedas atsirado juodų dėmių, kas tai galėtų būti?  unsure.gif

Tai ar užpuolė kažkas juodas su kojom, ūsais, ragais ar tik juodos dėmės ant stiebo? Tai skirtingi dalykai, jei nerodot čilių nuotraukų, tuomet klausiant reiktų tikslumo.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 18, 19:44)
Tai ar užpuolė kažkas juodas su kojom, ūsais, ragais ar tik juodos dėmės ant stiebo? Tai skirtingi dalykai, jei nerodot čilių nuotraukų, tuomet klausiant reiktų tikslumo.

Taigi parašiau, kad dėmės... kokios dėmės būna su kojom ir ūsais? biggrin.gif Nuotraukos neturiu kaip įkelt...

O ir piktos kaip tie čiliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stazyte: 18 gegužės 2011 - 19:27
Supratau, užpuolė dėmės smile.gif
Be nuotraukos sunku atsakyt, bet pabandysiu. Man atrodo, kad tos dėmės yra natūralios. Tiesiog taip turi būti. Jei kotas nepapuvęs, nėra kokio pelėsiuko prie tų dėmių, vadinasi viskas ten gerai. Gali ramiai augint toliau smile.gif

Visai nepiktos, tik neturėjau laiko tau šypsenėlių daug pripaišyt.......
smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 18 gegužės 2011 - 19:33
sveikos mergaitės, noriu jūsų konsultacijos...

užpuolė mano paprikas amaras (žalias) niekaip neišnaikinu ir bijau į šiltnamį kišt, kad visko neapkrėsčiau. Gal kokį patarimą turit???
Atsakyti
ech, maniškes kažkuriais metais kai amaras buvo užpuolęs nuo mamikės gėlių, tai ilgai nelaukus ėmiau ir nupurškiau kažkokiu insekticidu. Nutariau, kad dar tik daigų stadija ir nieko baisaus neatsitiks.
Po to prieš vežant daigus nupurškiu gėles ir tokios bėdos daugiau neturėjau. 3 x tfu smile.gif
Atsakyti
Purškiau n kartų muilo tirmalu, paskui kažkokia chemija, vistiek jie atsigauna doh.gif šiandien va iš pasiutimo visus lapus nuskabiau, palikau tik vos besikalančius lapukus doh.gif aš net išmest į kompostyną juos bijau, jie ir ten sėkmingai užsivei doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 19, 20:58)
Purškiau n kartų muilo tirmalu, paskui kažkokia chemija, vistiek jie atsigauna doh.gif  šiandien va iš pasiutimo visus lapus nuskabiau, palikau tik vos besikalančius lapukus doh.gif  aš net išmest į kompostyną juos bijau, jie ir ten sėkmingai užsivei doh.gif  verysad.gif

šiaip tai reikia 2-3 kartus 5-7 dienų tarpais nupurkšt. Praeitą sekmadienį serbentus nuo amarų ir baltasparnių ( 2in1 apgultis buvo) purškiau žaliojo muilo ir čili miltelių tirpaliuku. Vakar tikrinau, mumijos vabalų buvo, o šian ir tų nebelikę.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 19, 20:04)
šiaip tai reikia 2-3 kartus 5-7 dienų tarpais nupurkšt. Praeitą sekmadienį serbentus nuo amarų ir baltasparnių ( 2in1 apgultis buvo) purškiau žaliojo muilo ir čili miltelių tirpaliuku. Vakar tikrinau, mumijos vabalų buvo, o šian ir tų nebelikę.

čili nebandžiau g.gif o čia tiesiog iš prieskonių skyriaus milteliai ar kasnors specialaus g.gif

ką ten laukt 5-7 dienas jei jie ant rytojaus atgalios sugryšta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 19, 21:10)
čili nebandžiau g.gif  o čia tiesiog iš prieskonių skyriaus milteliai ar kasnors specialaus g.gif

ką ten laukt 5-7 dienas jei jie ant rytojaus atgalios sugryšta doh.gif

tai gal koncentracija per maža? Ir kokį muilą naudoji?

Jei turi savos gamybos čili miltelių, tai gali ir juos naudot, dėjau parduotuvinius iš prieskonių skyriaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 19, 20:14)
tai gal koncentracija per maža? Ir kokį muilą naudoji?

Jei turi savos gamybos čili miltelių, tai gali ir juos naudot, dėjau parduotuvinius iš prieskonių skyriaus wink.gif

g.gif Net nežinau kokia koncentracija paskutau su bulvių skustuku.. nu koks trekšdalis stiklinės ir ištirpinus supyliau į purkštuką apie 0,7 ar litro talpos. o muilas ūkiškas, ar reikia kokio kitokio?
Atsakyti