Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(vixiuke @ 2011 05 24, 19:23)
( ar reikia paprikoms skabyti pažastėles? jau šymet taip gerai užderėjo... pora

nereikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 05 24, 18:30)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mano parikos siltnamyke pradejo metyt lapukus - tokie stagareliai praktiskai liko.. Sirgau pora dienu, nebuvau siltnamyje, o kai nuejau si ryta, tai vos neatsisedau.
Zieduku nemeto, vaisiu po kelis uzmegstus kabo, bet vat beveik be lapu liko. Kas cia? Liga, ar oro dregmes trukumas? g.gif Siaip tai silnamyje nera sausa - net baiminuosi del pomidoru, bet gal paprikoms to negana? Gal nupurkst reik?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 27 gegužės 2011 - 09:39
Sveikos merginos smile.gif
esu pradedančioji daržininkė, prašau patarimo 4u.gif ar galima paprikas tręšti tik pasodintas ir kuom ? ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 05 27, 10:48)
Sveikos merginos smile.gif
esu pradedančioji daržininkė, prašau patarimo  4u.gif ar galima paprikas tręšti tik pasodintas ir kuom ? ačiū smile.gif

o kam jas tręšt tik pasodintas? g.gif gal palauk kurį laiką bent jau kol adaptuosis naujoj vietoj :ax
Papildyta:
QUOTE(polfast @ 2011 05 27, 10:38)
Mano parikos siltnamyke pradejo metyt lapukus - tokie stagareliai praktiskai liko..

Apžiūrėk ar nėra kokių gyvūnėlių ant lapų mirksiukas.gif gal kokie parazitai įsiveisė... Man pernai, kai tripsai užolė, tai irgi lapelius metė čiliai... o šiaip manau, kad drėgmės vis tiek maža, nes net ir parazitai būtent dėl to buvo pas mane atsiradę ax.gif
Atsakyti
Sveikutės , šiemet nutariau paprikas auginti lauke , ar galima jas jau sodinti lauke g.gif
Atsakyti
Apziurejau idemiai lens.gif
Nu lyg ir nera jokiu parazintu. Tik lapukai vyniojasi i virsu, svieseja/runda ir krenta.
Atrodo va sitaip:

user posted image

As pirmi metai paprikas auginu, tai nesuprantu ar cia jos turi tokios susnos buti ar cia jau verciau rauti lauk ir sodint pomidorus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 27 gegužės 2011 - 19:39
QUOTE(polfast @ 2011 05 27, 20:39)
As pirmi metai paprikas auginu, tai nesuprantu ar cia jos turi tokios susnos buti ar cia jau verciau rauti lauk ir sodint pomidorus?

Mano irgi buvo gražios, o paliko tokios susnos g.gif Bet aš jau seniai jas šiltnamyje susodinau, galvoju, gal peršalta buvo g.gif O tu seniai sodinai?
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 05 27, 21:09)
Mano irgi buvo gražios, o paliko tokios susnos  g.gif  Bet aš jau seniai jas šiltnamyje susodinau, galvoju, gal peršalta buvo  g.gif  O tu seniai sodinai?

pries kokias dvi savaites tur but g.gif bet susnos tik pries kelias dienas pasidare. gal ir sutapo su oru atvesimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 05 27, 20:39)

QUOTE(polfast @ 2011 05 27, 22:06)
pries kokias dvi savaites tur but  g.gif  bet susnos tik pries kelias dienas pasidare. gal ir sutapo su oru atvesimu?  g.gif

Dar nerauk smile.gif Gali būti, kad ir į persodinimą, sąlygų pasikeitimą sureagavo, bet gal žemė skurdoka šiek tiek?
Mano ką tik pasodintos paprikos šiais metais irgi buvo pradėjusios gelsti, akivaizdžiai ožiuotis, žinoma, sugadino man nuotaiką.. smile.gif tai du kartus palaisčiau stipresniu dilgėlių raugu, santykiu 1:1, gal netgi stipresniu rolleyes.gif žalumas pasimatė po kelių dienų, po to dar kartą palaisčiau ir problema visai dingo, paprikos pradėjo pumpurus krauti, šiuo metu jau ir paprikiukus auginasi..
Atsakyti
Pas mano tėcus pašalo, tai irgi taip atrodo... Dabar tiesą sakant nemačiau - gal jau atsigavę... blush2.gif Gal ir taviškės per šalnas jau šiltnamyj pasodintos tupėjo?
Atsakyti
Savo paprikas tai jau po visų šalnų pasodinau, nerizikavau anksčiau sodint. Bet ir tai kažkas nepatiko ponioms. Dabar tai jau viskas gerai, auga, žaliuoja.. reiks tik žiūrėt, kad šuo nesumąstytų į šiltnamį atnešt savo brangaus kaulo ar nebaigto išlaižyt puodo su koše paslėpt tarp paprikų ar pomidorų... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 gegužės 2011 - 06:36