Mano mažasis užėjęs į virtuvę nutarė, kad čiliai - geriausia priemonė nuo zombių apsiginti ir išreiškė pageidavimą pakabinti jų prie lovos
uf
Šiaip ne taip namie turėtus čilius sugrūdau stiklainiuosna. Tris litrus užgatavinau. Čiut pirštai atsilenkė pabaigus pjaustyt. Reiks bandyt kombainą pajungt į šitą brudną reikalą
Nors su pirštinėm pjausčiau, bet, matyt, prapjoviau gumą - ilgai dabar tie čiliai apie save primins
Mano mažasis užėjęs į virtuvę nutarė, kad čiliai - geriausia priemonė nuo zombių apsiginti ir išreiškė pageidavimą pakabinti jų prie lovos
Drįstu pasiūlyti ,,termobranduolinį pagardą
Tinka visi aštrūs pipiriokai, kokius turit, vartojamas pagal kiekvieno gomurio savybes ir galimybes
200 g pipiriukų (jau be žalių uodegų, jei kam labai ,,macnu, galima ir sėklas išimti)
1 nedidelė galvutė česnako (arba kaip kam tinka)
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos
1 nubrauktas valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas aliejaus
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno arba obuolių acto
Pipiriukus ir česnaką sumetam į blenderio indą, susmulkintą masę perpilam į puodelį, tinkamą kaisti ant viryklės. Suberiam druską, cukrų, pilam aliejų ir actą, užverdam. Galima vartoti jau atvėsusį arba, karštą supylus į stiklainiuką, atvėsinti apverstą dugnu aukštyn ir laikyti vėsiai.
Tinka visi aštrūs pipiriokai, kokius turit, vartojamas pagal kiekvieno gomurio savybes ir galimybes
200 g pipiriukų (jau be žalių uodegų, jei kam labai ,,macnu, galima ir sėklas išimti)
1 nedidelė galvutė česnako (arba kaip kam tinka)
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos
1 nubrauktas valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas aliejaus
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno arba obuolių acto
Pipiriukus ir česnaką sumetam į blenderio indą, susmulkintą masę perpilam į puodelį, tinkamą kaisti ant viryklės. Suberiam druską, cukrų, pilam aliejų ir actą, užverdam. Galima vartoti jau atvėsusį arba, karštą supylus į stiklainiuką, atvėsinti apverstą dugnu aukštyn ir laikyti vėsiai.
QUOTE(saintlina @ 2011 10 06, 22:50)
Nors su pirštinėm pjausčiau, bet, matyt, prapjoviau gumą - ilgai dabar tie čiliai apie save primins
Noriu pasidalinti patirtim ir padėti nukentėjusioms (arba dar kenčiančioms..
Pjausčiau ir aš čilius. Labai smagiai... su pirštinėm... bet, kaip vėliau supratau, kiaurom
Na, kai jau nusimoviau pirštines, pajaučiau visą čili laipsnių stiprumą, pirštas tiesiog svilo ir garavo... vis labiau ryškėjo bordo dėmės, aš pasiūkaudama šokau čečiotką, deklamavau Salomėją Nėrį, maniau nusimaus nuo piršto oda, nukris mėsa, liks tik kvailas manikiūras... Pirštas ištino, pasidarė kietas kaip kulnas...
Galų gale akys užkliuvo už balkone augančios gėlės auksinio ūso. Griebiau, nusiplėšiau lapą, spaudžiau iškart ant piršto šviežias jo sultis ir pyliau.. pyliau.. pyliau.. po pusvalandžio prašviesėjo akyse.. bet skaudėjo vistiek nesvietiškai
Negalėjau patikėt savo sėkme, kai po valandos... visai nebeskaudėjo, tik atrodė mažumėlę nutirpęs
Nors čilių pjaustyt greit ir nebereikėjo, bet nuėjau ir nusipirkau naujas pirštines... o savo gėlę auksnį ūsą pabučiavau ir padėkojau jam už išgelbėtą gyvybę.
Štai tokia pamokanti istorija
QUOTE(Ex @ 2011 10 07, 06:59)
Nors čilių pjaustyt greit ir nebereikėjo, bet nuėjau ir nusipirkau naujas pirštines... o savo gėlę auksnį ūsą pabučiavau ir padėkojau jam už išgelbėtą gyvybę.
nu kaip iš siaubo filmo
atsimenat mano čilius ne laiku pasodintus? pumpuruojasi
jei mažuose vazonuose - patikėk, žemės gerumas greit išsibaigia. Persodink į didesnius, nes taip jie tik vargsta.
QUOTE(saintlina @ 2011 10 07, 08:13)
jei mažuose vazonuose - patikėk, žemės gerumas greit išsibaigia. Persodink į didesnius, nes taip jie tik vargsta.
QUOTE(Ex @ 2011 10 07, 05:59)
Noriu pasidalinti patirtim ir padėti nukentėjusioms (arba dar kenčiančioms..
)
....
....
mdia.. kaži, kaip, tas vargšas skrandis tokio siaubo prikimštas turi jaustis?
Aš tai, patiries pamokyta, po kiekvieno čilių pjaustymo pirštines išmetu ir imu naujas. Šitas, matyt, proceso metu čiliai praėdė
Bet tiek čilių išpreparuot ir supjaustyt - nu nafig
QUOTE(saintlina @ 2011 10 07, 08:28)
Aš tai, patiries pamokyta, po kiekvieno čilių pjaustymo pirštines išmetu ir imu naujas.
Tai dar, matyt, mažai pamokyta esi... Su šitom "ginekologinėm" pirštinėm aš jau nebepjaustau... man jos tiesiog ištirpsta nuo čili laipsnių, persigeria skystis, žodžiu nieko gero. Perku viledos firmos, tas po 8.99lt. Bet kai tąkart pjausčiau, ko gero kažkur pradurtos buvo....
QUOTE(Ex @ 2011 10 07, 07:41)
Perku viledos firmos, tas po 8.99lt. Bet kai tąkart pjausčiau, ko gero kažkur pradurtos buvo....
xix, aš tokias irgi nusipirkau šiam pjaustymui. Ale per žioplumą užgriebiau per mažas - pirštus užspaudė
Bet visumoj labai prastai nebuvo, turiu pripažint.
QUOTE(saintlina @ 2011 10 07, 08:28)
jauciasi kietas kaip kulnas
ai, mergickos, svarbu su "chillinom" rankom nesugalvot eit po dushu praustis ar i wc nueit.... nes kai lieka chilli pedsakai ant dubces.... o vargeli
zinau ka tai reiskia, gerai kad ne visu stiprumu
oi prajuokinot
man pernai taip buvo as barzda pasikasiau, deklamuot nemoku tai ukiau kaip peleda, visa rusu ismokta kalba pavariau zemiausiam lygmenyje ir dziaugiausi, kad gyvenu name, o ne bute, nes tikrai kaimynai butu masina iskviete ir baltus marskinius ilgom rankovem uzvilke, sakaiu daugiau taip nedarysiu
QUOTE(georgiana @ 2011 10 07, 18:56)
as barzda pasikasiau,
nu svarbu barzda nenuslinko