Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(vobla @ 2011 10 04, 13:24)

aciu uz recepto nuoroda - ka tik pasinaudojau smile.gif

beje, turiu patarima finansiskai neigalioms biggrin.gif man kadangi rimtesnes pirstines del vieno chilliu papjaustymo pirkti truputi per brangu - kishau rankas i paprastus plonus maiselius ir taip susipjausciau visus chilliukus. niekur nieks neprasigere ir buvo ishmest maishioku negaila ax.gif o ir nekainavo nieko 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, kur jus laikot nuskintas paprikas, kad ilgiau issilaikytu? Gal zinot kokiu budu g.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 10 08, 22:59)
kur jus laikot nuskintas paprikas, kad ilgiau issilaikytu?

Yra tik vienas būdas: laikyti jas vėsiai, patalpoje turėtų jaustis drėgmė, prieblandoj (jei patalpa ar rūsys su mažu langeliu - idealu). Tamsa irgi tinka. Nuskintos žalios paprikos tokiom sąlygom palaipsniui prinoksta. Jau nepamenu, man lygtai jos išsilaikė apie tris savaites. Gal būtų ir ilgiau stovėjusios, bet jas rūsyje pelės pragraužė....
Sausoje patalpoje paprikos greit suvysta.
Atsakyti
Atlėkiau ir aš ieškodama patarimo. Šiandien pagaliau nuėmiau paskutinį paprikų,pipirų derlių. Bet nežinau ką daryt su Ra-by ir varpeliais, dar neprinokę, norėtųsi surinkti sėklytes, tai gal reikėtų iškąsti ir pasodinus į vazonus, auginti namie g.gif
Atsakyti
Ir aš turiu tokių, kur dar tik nokti pradėdo Peter peper iškasiau ir į didelį vazoną pasodinau. Varpeliai taip pat vėluoja su nokimu. Su vazonais laikykit balkone. O kai pradės šalti, parsinešit į kambarį. Žiūriu, kad balkone geriau ir greičiau noksta, nei per kelias savaites būdami šiltnamyje.Laukiu Peteriukų sėklų.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2011 10 14, 10:13)
Laukiu Peteriukų sėklų.

Nemanau, kad verta labai entuziastingai rinkti jų sėklas ir iš tų Peteriukų daug tikėtis. Ne iš visų sėklų užauga originaliai atrodantys "petriukai". Manyčiau, kad jie hibridiniai.
Kažkur turėjau ir nuotraukėlę, kokie pas mane užaugo iš surinktų sėklų - visai paprasti pailgi pipirai....
Atsakyti
Man net neišaugo tokie, kokius pirkau.Įdomūs, raukšlėti, bet ne tokie. Bent jau rašė, kad nehibridiniai, kai iš Amerikietiško tinklapio užsisakinėjau.
Atsakyti
Niekur nerandu, kad jie būtų hibridai. Dauginimo informacijoje rašo, kad sėklos renkamos iš pilnai prinokusio ir geriausiai atrodančio pipiro, išdžiovinamos ir paslepiamos iki sėjos.

Čia greičiau tas variantas, kai šalia augantys giminaičiai nustelbia individualias savybes.

Tiesa, nepamenu kada keli paprikų daigai dalinosi ta pačia dėžute su pipirais, bet aštri paprika patiko visai šeimynai - pakankamai mėsos, beveik nėra sėklų ( kas valgyt darančiam vyrui esti žiaurus patogumas lotuliukas.gif ) ir skonis abejų pasiskirstęs tolygiai. Bet čia tik kelios pirmosios paprikos, sekančios ant to paties krūmo buvo įprastai paprikiškos.

Et, gaila, kad pomidorai ar agurkai nepasigauna aštrumo viruso cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 14, 11:51)
Niekur nerandu, kad jie būtų hibridai. Dauginimo informacijoje rašo, kad sėklos renkamos iš pilnai prinokusio ir geriausiai atrodančio pipiro, išdžiovinamos ir paslepiamos iki sėjos.

Nu atvilkau tau mano Peteriukų fotkę... vot man pasakyk dabar, kuris čia tas geriausiai atrodantis Petrelis iš kurio vertėtų sėklas išimt?... g.gif
Jų "kupra" mažumėlę pasigarbanojusi, bet visa kita kaip skruzdėdos nosis, o ne Petro pasididžiavimas....
user posted image
Atsakyti
вопрос, конечно, интересный g.gif
Pati iš tokių vizualiai nutolusių tikrai nerinkčiau sėklų, o bet tačiau - чем чёрт не шутит!

Beje, maniškiai taip pat toli gražu ne taip atrodo, labiau panašūs į šalia augančius habanerus.
Atsakyti
Čia šitie Petriukai yra pirmo rinkimo sėklų nuo originalų... doh.gif
Žinoma, kad nesiruošiu aš jų tokių daugint, absurdas. Ir išvis man atšoko fantazija juos augint. Nėra tokių, kokie jie priklauso būt - nereik visai. Yra labai gerų kitų veislių, labiau vertų dėmesio.
Atsakyti
pas man 2/10 tevo genus paveldejo. Va uztat ir mislyju persisodint i vazona viena koki, bo is antros kartos seklu galiu gaut grazia spyga, o ne petriukus..
Atsakyti