Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinėliai

sveiki,
noriu paklausti apie mišinuko pasirinkimą.
mano kūdikėliui 5 sav. maitinu mišriai:šiek tiek MP(jo neužtenka) ir mišinuku. pradžioje primaitinau skystu Tuteliu, bet gydytoja pastebėjo jog jam pleiskanoja antakiai ir patarė naudoti HA 1 mišinį. išrinkau Aptamil HA 1. sunaudojome vieną dėžutę, tačiau vienas antakis toliau pleiskanoja ir net smarkiau nei anksčiau. nežinau ką daryti, ar toliau duoti tą patį mišinį ir vaikelis pripras prie jo, ar ieškoti kito. bėje, nežinau kokį kitą mišinį reikėtų pasirinkti, kaip išrinkti geriausią?be to prieš tai vaiko viduriukai buvo užkietėję, tuštinosi vieną kartą per parą ar net kas antrą.nuo Aptamil šios problemos nebėra, atvirkščiai, viduriai net skysti, kai tuštinasi ištepami net rūbai iki pažastų (ir taip 2-3 kartus per dieną).
dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Pirmų mėnesių kūdikiui, geriausia apsauga nuo alergijos yra mamos pienas arba jei jo nėra ar trūksta- hidrolizuotas pieno mišinys. Ne visada hidrolizuotas pieno mišinys būna efektyvus- ypač jei jis yra tik vidutinės hidrolizacijos. Todėl, jei vaikutį beria ir toliau, reikėtų pasirinkti stiprios hidrolizacijos pieno mišinį (toks yra HiPP HA1).
Tačiau jei antakiai tik pleiskanoja (nėra paraudę ir kitur jokio bėrimo nėra), gal tai ir ne alergija?
Atsakyti
Iš pradžių davėm Tuteli mišinuką, pradėjo sausėti odelė, tada bandėm duoti Similac, pradėjo mažiau valgyti, o dabar duodam NAN, ir dukrytė dažnai raitosi, steni, atrodo pučia pilvuką. Ar galiu vėl bandyt kokį mišinuką, ar tai nepakenks vaikučiui, mums dabar 3 mėn.
Ir dar norėjau paklaust, ar negali vaikui skaudėti pilvuką nuo geležies lašiukų, nes mums mažakraujystė.
Atsakyti
Mes sergam plaučių uždegimu ir naudojam antibiotikus.Gal galit patarti ,kokį pieno mišinį geriausia mums dabar gerti,kad atstatyti nusilpusį vaiko organizmą,atstatyti visą gerąją žarnyno florą.Ar pieno mišinį su PROBIOTIKAIS,su PREBIOTIKAIS ar su NUKLEOTIDAIS.Mums 1 metukai.
Dar aš jam duodu po 1 jogurto kapsulę.
Labai ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adrija: 28 vasario 2006 - 23:16
Pieno mišinys nėra vaistas ir jis skirtas maitinimui. Todėl tikėtis , kad pieno mišinys atsatys nusilpusį organizmą tikrai nereikia.
Tęskite maitinimą tuo mišiniu, kurį kūdikis gėrė iki šiol.Ir pieno mišinio tokio amžiaus kūdikis turėtų išgerti ne daugiau , kaip 400-500 ml per parą, kad nebūtų slopinamas apetitas ir jis valgytų kitą maistą.
Atsakyti
Gali pilvuką skaudėti ir nuo geležies preparatų- priklauso nuo jų dozės ir ar prie tų lašiukų mergaitę pripratinote.
Jei netiko Tuteli, netiks ir kiti įprastos sudėties pieno mišiniai. Tuo atveju išeitis yra tik stiprios hidrolizacijos pieno mišiniai (toks yra HiPP HA1 ).
Atsakyti
Sveiki,
noriu paprašyti patarimo, kaip išrinkti savo 7 sav kūdikiui mišinuką.
kadangi turiu nepakankamai pieno, savo vaikelį primaitinu mišiniais. ligoninėje patarė naudoti skystą Tutteli, tačiau nuo jo vaikelis sunkiai tuštinosi, kartais net kas antrą parą. be to, mūsų gydytoja nusprendė, jog jam reikia duoti alergiškiems vaikams skirtą mišinuką, nes pleiskanoja antakiai. nupirkau Aptamil HA1 mišinį (600g), jį sunaudojome per sav. šį mišinį vaiaks gerai valgė, jam gerai pasišalindavo dujos, tačiau labai skystai tuštindavosi (2-3 per dieną )ir net iki pažastų, išmatos buvo tamsiai žalios spalvos (kaip samanos). dėl šios priežasties pakeitėm mišinį į Hipp HA 1, tačiau jį vaikas valgė labai nenoriai, valgydamas verkdavo, tapo neramus. Jį naudojome apie 5 d. vėl keitėm maistą į Nan HA 1. Jį valgo neblogai, bet yra neramus, riečiasi, labai verkia. tuštinasi tyrelės koncistencijos išmatomis. šį mišinį naudojame tik 3 d., tačiau nebežinau ką toliau daryti, vėl ieškoti ir bandyti naują maistą ar naudoti tą patį ir laukti kol kūdikis pripras prie jo???

ir dar vienas klausimas. kaip dažnai, kada ir po kiek ml galima duoti Hipp arbatėlę nuo pilvo dieglių?

dėkoju užatsakymą
Atsakyti
Laba diena, noreciau paklausti, siandien nupirkau pieno misinuka similac advance 2 kudikimas nuo 6 men. mums po keliu dienu 6 menesiai. vakare daviau sunui pabandyti sio misinuko ir paziureti kaip ji toleruos, kadangi rytoj planuoju ji palikti pusei dienos mamai. seip maitinu visada savo pienu. nusitraukti reikiama pieno kieki nesigauna, todel nusprendziau duoti misinuka. taciau davus sio pieno misinio mano sunu iskarto isbere aplink burna ir barzdele raudonais plemais su viduryje baltais dideliais spuogeliais. sunelis pagere misinuko tik 40 g ir daugiau niekaip neeme. o aplink burna kur isbere buvo nutekejes misinukas. iskarto nebuvau tikra nuo ko tai ir nusprendziau po keliu valandu pabandyti duoti dar karta ir paziureti ar tikrai berimas nuo similaco. paraudimai praejo po gero pusvalandzio. atejus laikui sekanciam maitinimui pabandziau duoti vel, si karta sunus net neapeme i burna, o tose vietose kur apsitaske misiniu ir net ant zanduko vel paraudo ir isbere, supratau kad tai nuo similaco. daugiau jo tikrai neduosiu nes nezinau kas gali buti nuo misinuko vaikelio viduje. norejau paklausti kodel taip yra, ar tai yra alergine reakcija tokia greita? ir ar galima duoti sojos misinuka berniukams? esu cia prisiskaiciusi kad butent berniukams sojos misiniu duoti negalima. as jau esu davus sojos misinuka kelis kartus savo vaikui irgi similac firmos isomil, tai jokiu berimu nebuvo ir ji gere. tai nesuprantu ar galima sojos misinukus vaikams ar ne? aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Sojos mišinuką duoti galima tiek berniukams, tiek mergaitėms. Bet jei yra alergija karvės pieno baltymui, tai taip pat kūdikis gali būti alergiškas ir sojos baltymui.
Kadangi Jūsų kūdikį išbėrė nuo šio mišinio, vadinasi jis alergiškas ir Jūs turėtumėte stengtis pati žindyti kuo ilgiau, kad gerai subręstų jo žarnyno gleivinė. O jei jau bus būtinybė jį maitinti mišiniu, turėtumėte rinktis stiprios hidrolizacijos pieno mišinį (HiPP HA1, ar HiPP HA2).
Atsakyti
Pries pora savaciu baigiau maitinti krutimi savo 10 men sunu. Iki tol ji retkarciais truputi paberdavo nuo kai kuriu maisto produktu (tiksliai neissiaiskinom, nuo ko) - parausdavo skruostukai. Baigus maitinti pati, pradejau pries naktini miega duoti Tutteli misinuka, valge noriai, bet skruostukai buvo beveik visalaik raudoni, atsirado raudonu demeliu ir ant kojyciu. Gydytoja rekomendavo visai atsisakyti pieno produktu ir duoti sojos misinuko. Nupirkom Aptamil Soya2, geriam jau pora dienu. Neatrodo, kad jis vaikui labai skanus verysad.gif Patarkit prasau, ar nepakenks sunui sitas misinukas su soja, juk sojoj yra moterisku hormonu. Gal verta pabandyti kazka kito? g.gif
Atsakyti
Kūdikui vertingesni yra hidrolizuoti mišiniai (HA).
Atsakyti
Laba diena,

Vaikiukui 6 savaitės. Valgome mišinuką Semper Baby-1. Kažkur prieš savaitę laiko vaikui vakarais prasidėjo pilvo diegliukai - apie 2 val. vaikas rėkia, stena, rangosi jo neįmanoma nuraminti, nepadeda niekas(dienomis vaikas ramus). Iki tol viskas buvo gerai. Tuštinasi vaikas po 2 - 3 kartus per parą, viduriai normalūs. Prieš maitinimą išgeriame Sab simpelx (espumizanas visai nepadėjo).
Sakykite ar tikrai tai pilvo diegliukai? Ar vertėtų pabandyti kažkokį kitą mišinuką, ar tiesiog reikia išlaukti iki 3 mėnesių, kai jie turėtų liautis patys. Galbūt yra mišinukai, nuo kurių diegliukai sumažėja? Taip pat turime nusipirkę Viburcol žvakučių, bet kažkaip vis nepasinaudojame, nes jos atrodo per didelės. Galbūt jos padėtų?

Iš anksto dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti