Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

Aš iš tų pipirų beveik tikrą abchazišką adžiką pasidariau biggrin.gif 1/4 arbatinio šaukštelio užtenka dyyyydeliam puodui patiekalo biggrin.gif
Partizane, simpatiški pipiriukai! Malonu matyti savo "vaikus" smile.gif
Rituxx, Vilnius, Karoliniškės-Centras. Dar nevėlu, juos sėti kovo mėnesį reik.

... radau sėklų dėžutėj pakelį su mažiukais tabasko pipiriukais, va tokiais va:
user posted image

Šitus tai jaučiu sėsiu, jamsiu užsakymus daigams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 13:21)
Gaudvile, gal žinai, kokio dydžio vaznuose turi augti aztec ir bajaja?
Bajaja radau "high and spread 30cm"
gal esi radusi puslapį, kur surašyta pomidorų vazonų poreikiai? niekaip nerandu aš..
dėkui  4u.gif

paieškosiu aztec ir bajajai ( labai gražiai ant pakuotės atrodo biggrin.gif ) 4u.gif
Kaip tik skaitinėju 2 metų senumo Pomidorų temą ir ten radau merginų įdėtą nuorodą - neskaičiau, kas parašyta, bet ties viduriu yra nuotraukos, auginamų vazonuose kt. talpose ir su tais įdomiais lankais. Beje, jų mačiau TP.

Jau kokie pipiriukai wub.gif

QUOTE(Rituxx @ 2012 01 31, 13:30)
sveikos daržininkės,jau keli metai iš eilės vis ką nors balkone auginu,šiemet jau sakiau gana nes niekas beveik nepasitvirtina,mini pomidoriukai mažą derlių davė

praeitą savaitę prie daržovių sėklų sutikau tokią moteriškutę, babytę, tai ji gyrėsi, kad daug metų augina mini pomidoriukus balkone. Tokį gausų derlių gauna, kad sugeba dar ir nemenkai prisivekuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 31, 13:49)
Tokį gausų derlių gauna, kad sugeba dar ir nemenkai prisivekuot smile.gif

drinks_cheers.gif įmanoma

user posted image
čia tik balkoniniai biggrin.gif
ir tik dalis, dar antrą tiek buvau privakavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 14:02)

wub.gif
Išduokit paslaptį, kur perkate tuos tobulus mažuosius stiklainiukus?
Matyt tai esu jų mačiusi, bet už išties nepadorią kainą unsure.gif
Atsakyti
Ir aš noriu gausaus balkoninio pomidorų derliaus!
Tik, įtariu, sąlygos pas mane nekokios....
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 01 31, 14:21)
wub.gif
Išduokit paslaptį, kur perkate tuos tobulus mažuosius stiklainiukus?
Matyt tai esu jų mačiusi, bet už išties nepadorią kainą  unsure.gif

pirkau Rimi, tie mažiukai tai ne tokie ir maži. o,5 ar o,7 berods,o tie didieji 1 litras...
kaina nedžiuginanti, gal 3 lt, bet daugkartiniai.
tačiau turiu pastebėt, kad iš krūvos vekavimo vienas kitas trečias neužsivekuoja tinkamai, nesihermetizuoja. ir jei prarūgsta koks keturas valandas virtas čatnis arba madrai ilgai ruoštas paprikų padažas, galima verkt krokodilo ašarom.
aš tiesa nesterilizuoju jų, ten orkaitėse ar puoduose, tai gal ir dėl to g.gif bet tų užsukamų irgi niekad nesterilizuoju, bet užsivekuoja puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 12:06)
Visų šių sėklų galima rasti Lietuvoje.
Venus, Vilma yra Žaliam Centre (Žalioj stotelėj)
Minibell, Red Robyn, Shady Lady (bet pastarasis labai didelis krūmas) buvo Schatellige

Vakar ŽS pirkausi dar Bajaja ir Actec. ir dar noriu nusipirkt Black Cherry vazoninių, vakar nebuvo sad.gif

aciu 4u.gif reiks pasokt paieskot ax.gif bigsmile.gif

QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 14:37)
pirkau Rimi, tie mažiukai tai ne tokie ir maži. o,5 ar o,7 berods,o tie didieji 1 litras...
kaina nedžiuginanti, gal 3 lt, bet daugkartiniai.

tai 3lt dar baika, as kaledoms viriau dzema, norejau i grazius indelius sudet, tai nieko panasaus neradau nei iki nei rimi doh.gif (iki maximos nedavaziavau biggrin.gif) teko po 8lt pirkt doh.gif
buciau tokius po 3 radus, tai ir daugiau buciau uzsipirkus lotuliukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p.s.: 31 sausio 2012 - 14:44
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 13:21)
Bajaja radau "high and spread 30cm"
bet tas pats parašyta ir apie Venus, o jie gali ir mažesniame augt... kai kur 15cm rašo.
gal esi radusi puslapį, kur surašyta pomidorų vazonų poreikiai? niekaip nerandu aš..

Čia rašo, kad aukštis ir plotis - 35cm, tačiau Vilma'os aprašyme - 60cm biggrin.gif Greičiausiai klaida įsivėlus. Kai pernai ieškojau Shady Lady, tai ten aiškiai buvo rekomenduojami 45cm.

Lyginant su lietuvišku aprašymu ne mažiau 30cm ir reiktų. Tiek Bajaja, tiek Aztec.
Truputį vėliau panagrinėsiu pagal kitokią paiešką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 31, 15:28)
Čia rašo, kad aukštis ir plotis - 35cm, tačiau Vilma'os aprašyme - 60cm  biggrin.gif Greičiausiai klaida įsivėlus. Kai pernai ieškojau Shady Lady, tai ten aiškiai buvo rekomenduojami 45cm.

Lyginant su lietuvišku aprašymu ne mažiau 30cm ir reiktų. Tiek Bajaja, tiek Aztec.
Truputį vėliau panagrinėsiu pagal kitokią paiešką  4u.gif

aha, dėkui, ir aš čia va tikrinausi. jei kada užmatysi dar kokį nors puslapį, rėk biggrin.gif

Surašau, gal kam bus auktualu, į kokio dydžio vazonus kaip sodinsiu:
25 cm: Venus, Balconi red, Minibell.
35 cm: Cherry falls, Tumbling tom yellow svyr., Bajaja svyr. Aztec.
45 cm: Sweet million, Shady lady, Karla

dar gi planuoju pirkt Black Cherry, ir nežinau kur jį sukišiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 15:56)
dar gi planuoju pirkt Black Cherry, ir nežinau kur jį sukišiu biggrin.gif

Vienais metais, gražių paveiksliukų prisižiūrėjus, auginau juos žemyn galva. Negaliu sakyti, buvo tų pomidoriukų, o bet tačiau labiau skurdo nei klestėjo augaliukas balkone, norėdamas augti aukštyn, o pakabintas -- žemyn smile.gif
Kitą juodulį auginau gigantiškame vazone (gal ~10 - 12 l.), bet, man regis, jis irgi nebuvo labai patenkintas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 01 31, 15:02)
drinks_cheers.gif  įmanoma
user posted image
čia tik balkoniniai biggrin.gif

nepaprastai grazu.... wub.gif wub.gif
net sunku patiket kad cia "balkoninis derlius" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 01 31, 16:05)
Vienais metais, gražių paveiksliukų prisižiūrėjus, auginau juos žemyn galva. Negaliu sakyti, buvo tų pomidoriukų, o bet tačiau labiau skurdo nei klestėjo augaliukas balkone, norėdamas augti aukštyn, o pakabintas -- žemyn smile.gif
Kitą juodulį auginau gigantiškame vazone (gal ~10 - 12 l.), bet, man regis, jis irgi nebuvo labai patenkintas g.gif

o auginot mažaūgius? nes įprastai jie būna šiltnaminiai dvimetriniai monstrai, va kažkaip tik šiemet pas pomidorininkes pastebėjau Elite linijos "Sėklų" supakuotus žemaūgius.

aš svyrančius mislyju gal paremsiu tokiais lankais.

gundžiausi į sieninius vazoniukus sodinti tokią kompoziciją:
tagetė plius tumbling yellow. į tokius vazoniukus:
user posted image

bet realiai ten vietos jiems juk nepakaks... ir laistyt tą vazoniuką, kasdien... nubludimas. ten net pelargonijos perdžiūva man....
Atsakyti