Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

Labutės 4u.gif

Pernai pirmą kartą užsiėmiau balkonine sodininkyste. Auginau Vilma, Venus pomidoriukus, visokias prieskonines žoles. Pomidorai augo puikiai, nors pas mane pietų pusė, bet neiškepė, dažnai laisčiau, drėkintuvus kišau žemėn. Vienu žodžiu buvau apsipatenkinusi.
Šiemet vėl noriu balkoniniu pomidoriukų, tik yra viena bėda. Aš neturiu sąlygų jiems auginti nuo sėklų verysad.gif . Pernai viena mergina man savo atlikusius daigelius atidavė. Šiemet pirkčiau. Jei kas daiginsit, užsisakyčiau iš anksto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 02 08, 12:22)
Labutės  4u.gif
.... Pernai viena mergina man savo atlikusius daigelius atidavė. Šiemet pirkčiau. Jei kas daiginsit, užsisakyčiau iš anksto  blush2.gif

koks miestas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 08 vasario 2012 - 14:44
QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 08, 16:43)
koks miestas?

Vilnius ax.gif
Atsakyti
Gal tai aš buvau g.gif sklerozė, nepamenu, daug kam dalijau.
Na, šiemet vėl daiginsiu, taip kad gal ir atliekamų daigų bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 02 08, 12:22)
Labutės  4u.gif

Pernai pirmą kartą užsiėmiau balkonine sodininkyste. Auginau Vilma, Venus pomidoriukus, visokias prieskonines žoles. Pomidorai augo puikiai, nors pas mane pietų pusė, bet neiškepė, dažnai laisčiau, drėkintuvus kišau žemėn. Vienu žodžiu buvau apsipatenkinusi.
Šiemet vėl noriu balkoniniu pomidoriukų, tik yra viena bėda. Aš neturiu sąlygų jiems auginti nuo sėklų verysad.gif . Pernai viena mergina man savo atlikusius daigelius atidavė. Šiemet pirkčiau. Jei kas daiginsit, užsisakyčiau iš anksto  blush2.gif

O ko norit? Pomidorų ar čili?

Aš daiginsiu, galiu padaigint ir jums, tik kiek norėtumėt?
Atsakyti
Merginos,

skaičiau skaičiau čia kelias dieneles, tai galvelė galutinai susisuko. Šeštadienį vyras daro didyjį apsipirkimą, tai jau turiu žinoti ko man reikia. doh.gif Kai kuriuos klausimus temose jau mačiau, bet soriukas, nu neužfiksavau atsakymų, tai nepykit jei pasikartosiu, a. blush2.gif

1. Sėjimas.
1.1. Sėklas grūdinti reikia ar čia tik didelių, o ne balkoninių pomidorų reikalas?
1.2. Ar reikia perlieti kalio permanganato tirpalu pasėjus (ar kada, ar niekada?)
1.3. Sėjimui universalus durpių substratas tinka? Ar reikia jį maišyti su smėliu, kaip kai kur rašo internete? (tikiuosi, nebūtina)
1.4. Ar daiginimo indelyje reikia skylutės?

2. Pikiavimas
2.1. Visų pirma - kas tai yra? ax.gif Ar tai augalėlio išrovimas su šaknimis ir persodinimas į kitą vietą ar jo išėmimas su visu vazonėlio turiniu ir įdėjimas į didesnį vazonėlį?
2.2. Ar pikuojant žemė turi būti sausa ar drėgna?
2.3. Persodinam į tokį patį universalų durpių substratą?
2.4. Ar reikia nugnybti ilgą šaknį kaip kad rašo apie didelius pomidorus?

3. Auginimas
3.1. Geriau auginti atskiruose vazonuose ar lovelyje?
3.2. Kokia žemė - t.y. ar tinka tas pats universalus durpių substratas?
3.3. Ar laistyti būtina nusistovėjusiu vandeniu? Šiltu ar šaltu?
3.4. Kaip suktis, jei liepos mėnesį savaitei išvažiuosim atostogų? Ar bent kiek gelbsti tie kažkada reklamuoti burbulai, įsmeigiami į vazonus?
3.5. Ar tuos balkoninius pomidorus reikia kaip nors ramstyti ar parišinėti?
3.6. Kaip supratau, jokių pažastų balkoniniams nereikia gnaibyti - tiesa? Ir galima "padulkinti" šepetėliu arba tiesiog papurtant?
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2012 02 08, 19:59)
1. Sėjimas.
1.1. Sėklas grūdinti reikia ar čia tik didelių, o ne balkoninių pomidorų reikalas?
1.2. Ar reikia perlieti kalio permanganato tirpalu pasėjus (ar kada, ar niekada?)
1.3. Sėjimui universalus durpių substratas tinka? Ar reikia jį maišyti su smėliu, kaip kai kur rašo internete? (tikiuosi, nebūtina)
1.4. Ar daiginimo indelyje reikia skylutės?

1. Sėjimas
1.1. Grūdinasi ir tie, ir tie. Tačiau demokratija, tikrai nėra prievartinis reikalas grūdinti 4u.gif
1.2. Kalio permanganato tirpale beicuojamos sėklos, kurios nėra padengtos beicu ( padengimas matosi vizualiai, perlamutrinė žalsvai mėlyna arba perlamutrinė rausva). Galima ir substratą sulaistyti, tačiau rimtesnių firmų paruošti mišiniai jokių ligų užkratų, piktžolių sėklų ir gyvių jokiais pavidalais negali turėti;
1.3. Tinka. Tačiau patogiausia, kai substrato frakcija yra maža, be stambiagabaričių priemaišų. Su smėliu biohumuso pagrindu jau būna paruošti substratai, pvz.: Verdeteros mišinys pomidorams ir paprikoms;
1.4. Vieni daro, kiti nedaro. Skaidriame indely daiginant matosi substrato 'drėgnumo' lygis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 vasario 2012 - 20:19
2. Pikiavimas
2.1. Visų pirma - kas tai yra? ax.gif Ar tai augalėlio išrovimas su šaknimis ir persodinimas į kitą vietą ar jo išėmimas su visu vazonėlio turiniu ir įdėjimas į didesnį vazonėlį?
Rauti jokiais būdais negalima, reikia atsargiai išimti su žemių gumulėliu ir įdėti po vieną daigelį į atskirą vazoniuką, bet dar ne galutinį.

2.2. Ar pikuojant žemė turi būti sausa ar drėgna?
Drėgna, visada ji turi būti drėgna.

2.3. Persodinam į tokį patį universalų durpių substratą?
Atsakė ties sėjimu. Dar tinka "Žemė sėjai ir pikiavimui". O jei rimtai, tai pernai kažkodėl man rodėsi, kad reikia pikiuot į komposto žemę, kad daigai daugiau medžiagų gautų. tai pikiavau į ją, nors ji ir per sunki ir visokia kokia, kaip vėliau sužinojau. Ir nieko, augo bujojo biggrin.gif

2.4. Ar reikia nugnybti ilgą šaknį kaip kad rašo apie didelius pomidorus?
Niekada negnybiau jokių šaknų, nežinau kaip te reikia...

3. Auginimas
3.1. Geriau auginti atskiruose vazonuose ar lovelyje?
Atskiruose geriau; bet kaip ką. Tarkim salotas lovelyje protingiau. Arba kokį krapų miškelį, ar ridikėlius...

3.2. Kokia žemė - t.y. ar tinka tas pats universalus durpių substratas?
Nu durpes reiktų praturtinti kompostine žeme tai tikrai. Pernai pirkau Pomidorų žemę, rašė kad praturtinta, bet vistiek maišiau su tokiu geltonu komposto maišu dar. Šiemet įmaišysiu ir ekologiškų ilgai veikiančių trąšų. Kaip ten bebūtų, žemės ir maistingų medžiagų yra ribotai. Todėl geriau pamaitint tuos augaliukus, kad primegztų kuo daugiau.

3.3. Ar laistyti būtina nusistovėjusiu vandeniu? Šiltu ar šaltu?
Nusistovėjusiu visada geriau, bet aš neturiu kada laukti. Tai pilu iš krano drungną ir laistau. Negalima labai šaltu lieti įkaitusių pomidorų. Negalima lieti dienos metu, reikia ryte ar vakare, geriau vakare

3.4. Kaip suktis, jei liepos mėnesį savaitei išvažiuosim atostogų? Ar bent kiek gelbsti tie kažkada reklamuoti burbulai, įsmeigiami į vazonus?
Tie burbulai negelbės, jei stovės ant saulės. Reiktų kad kas palaistytų už jus. Kitaip reikės gal kokį bambalį į žemę įsmeigt.
Karštom vasaros dienom po atviru dangumi ant saulės laistyt man teko tikrai kasdien. Prieš išvažiavimą pažiūrėčiau prognozes. Jei žada lietaus - bambalio nesmeigčiau. Jei nežada - palikčiau su bambaliu.
Dar žinokit yra aibė metodų. Kažkaip ten žarnelę nuvest iki vazono, bet nepamenu, paieškokit SM ar šiaip internete...
Geriausia jei kas galėtų palieti, jaustų pgl poreikį...

3.5. Ar tuos balkoninius pomidorus reikia kaip nors ramstyti ar parišinėti?
Priklauso nuo veislės. Taip pat nuo veislės priklauso ir vazono dydis.
Pernai aš jiems visiems įsmeigiau po tris keturis pagaliukus, bet labiau nuo vėjo, kad nenulektų pavasariniai audrų vėjai. o šiaip dauguma auga kompaktišku krūmeliu ir remti nereikia.

3.6. Kaip supratau, jokių pažastų balkoniniams nereikia gnaibyti - tiesa? Ir galima "padulkinti" šepetėliu arba tiesiog papurtant?
Nereikia dulkinti ir gnaibyti. Bet čia tų spec balkoninių veislių wink.gif
nors dabar pamaniau,kad jei pas jus vėjas neužpučia į balkoną, tai reikia poros sprigtų kaip man čia sakė biggrin.gif

sėkmės ir nepamiršk mums raportuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 08 vasario 2012 - 21:01
kokios Jūs visos fainos, net nežinau kurios užsiprašyt blush2.gif Būtų patogiausia iš vilnietės pasiimti.
Man reikėtų Venus, Vilma ir dar berods Balcony Red kažkas gyrė. Tiksliai nepamenu pavadinimo. Jei galėčiau užsisakyti po 2 daigelius, būtų didelis ačiū. Daugiau netilps mano balkone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oncik: 09 vasario 2012 - 09:14
Reikia skelbti viešą pirkimą:
surašyt sąlygas, išanalizuoti pasiūlymus kainos ir kokybės atžvilgiu laugh.gif
Atsakyti
Hehe, nu biggrin.gif
kažkiek pažadu, bet kad šešis, nežinau, sunku žadėt, kol nesėjau dar smile.gif
Vilmos šiemet ir nesėsiu greičiausiai. Bet kad kažkokio gėrio liks, tai gali būti.

Gaudvile, kas ten per pomidoro šaknies nugnybimas? aš būsiu praklausiusi šią pamoką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 09 vasario 2012 - 10:34
Gaudvile, Partizane - aciu jums uz atsakymus! 4u.gif 4u.gif Palinkekit man sekmes, laaabai noriu, kad pavyktu su tais pomidoriukais ax.gif
Atsakyti