Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Partizanė @ 2011 05 13, 17:52)
kokio dydžio vazoniuko reiktų jūsų turimiems pomidoriukams?

dar nedideli jie, seti kovo 20, bet lėtai augo, tai neperdidžiausi. po keturis tikrus lapelius.

QUOTE(madmuazele @ 2011 05 13, 22:33)

Pirkau prie Hales turgaus esancioje sodininku parduotuveje smile.gif
Va:
  “SODO, DARŽO PREKĖS”,  Sodų g. 6, tel. 8647 50011.

ačiū smile.gif

tūriu dar vieną rūpestį ax.gif mano žemuogiu lapai ruduot ima nuo kraštų, vėliau vis link centro.tai aš juos vis nuskinu. nežinau, kas netinka joms. šiaip normaliai auga, žydi, tik tie lapai nelaimingi unsure.gif sakau gal saulės per daug? g.gif patarkit, prašau mirksiukas.gif
Atsakyti
Uodegas, kaip laikosi agurko daigelis? Gal jau visas agurkas?
Atsakyti
Ooooo, agurkas krauna žiedus ir perduoda linkėjimus!
Bent trys žiedeliai jau yra, visi moteriški. Lapai didžiuliai. Gerai jam gyvenas, gal dar ir derliaus duos kokio.....

O va pomidorai su pipirais tai neskuba - jau antra savaitė pumpurai sukrauti, bet nesprogsta sad.gif. Svarstau, gal kokių žydėjimą skatinančių trąšų papilt... iki šiol tai tik mėšlo skiediniu tręšiau, ekologiškai...
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2011 05 17, 07:40)
dar nedideli jie, seti kovo 20, bet lėtai augo, tai neperdidžiausi. po keturis tikrus lapelius.
ačiū smile.gif

tūriu dar vieną rūpestį  ax.gif mano žemuogiu lapai ruduot ima nuo kraštų, vėliau vis link centro.tai aš juos vis nuskinu. nežinau, kas netinka joms. šiaip normaliai auga, žydi, tik tie lapai nelaimingi  unsure.gif  sakau gal saulės per daug?  g.gif  patarkit, prašau  mirksiukas.gif

neapdegimas koks saulėj? g.gif nieko nedaryk, jei nekeiti, įpras paskui. nu arba dalinį šešėlį kur padaryk

QUOTE(uodegas @ 2011 05 17, 11:17)

O va pomidorai su pipirais tai neskuba - jau antra savaitė pumpurai sukrauti, bet nesprogsta sad.gif. Svarstau, gal kokių žydėjimą skatinančių trąšų papilt... iki šiol tai tik mėšlo skiediniu tręšiau, ekologiškai...

pas mane tavo pipiriukai irgi apsipumpuravę ir taip labai lėtai lėtai tas pumpurėlis eina link sprogimo
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 15, 19:54)
Gaudvile, kokia tavo nuomonė apie Verdetos humusinį augimo stimuliatorių vs Seasol

taisau klausimą biggrin.gif Humiverd vs Seasol
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 17, 20:20)
taisau klausimą biggrin.gif Humiverd vs Seasol

nepastebėjau ano klausimo 4u.gif

Dėl subjektyvių ir nevisai priežasčių viršų ima Seasol'is. Subjektyvi - žemės ūkio parodos metu Humiverd'o atstovo atsakymai susidomėjusioms moteriškėms pakraupino, žmogus pasakojo visiškas pievas, o nesubjektyvi - patsai gamybos procesas ( nieks neaišku, kuo maitinami sliekai buvo, ar maistas nebuvo monokultūrinis ir kt. niuansai).

Pasikartosiu, augimo stimuliatoriai naudojami tik pačioje pradžioje ar persodinant į nuolatinę vietą, norint sumažinti stresą ir padidinti atsparumą nepalankiems aplinkos poveikiams 4u.gif
Na, o tavuoju daržininkavimo atveju siūlyčiau pasimąstyti apie ilgo poveikio, švelnias, organines trąšas. Prieš kelias dienas tyrinėjau šias:
user posted image
Pliusas yra tame, kad gamybos technoligija užtikrina ilgalaikį poveikį, tirpsta labai pamažu ir yra švelnios. Atkrenta tikimybė perdozuoti, tačiau daržovės gauna visas reikalingas medžiagas, sumažėja išplovimo tikimybė wink.gif
1,5kg kainuoja apie 20Lt, keliems sezonams turėtų užtekti. Ai, tiesa, tinka ne vien pomidorams - į paveiksliuką nereiktų kreipti dėmesio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 gegužės 2011 - 19:52
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 19:48)
nepastebėjau ano klausimo  4u.gif

Dėl subjektyvių ir nevisai priežasčių viršų ima Seasol'is. Subjektyvi - žemės ūkio parodos metu Humiverd'o atstovo atsakymai susidomėjusioms moteriškėms pakraupino, žmogus pasakojo visiškas pievas, o nesubjektyvi - patsai gamybos procesas ( nieks neaišku, kuo maitinami sliekai buvo, ar maistas nebuvo monokultūrinis ir kt. niuansai).

Pasikartosiu, augimo stimuliatoriai naudojami tik pačioje pradžioje ar persodinant į nuolatinę vietą, norint sumažinti stresą ir padidinti atsparumą nepalankiems aplinkos poveikiams  4u.gif
Na, o tavuoju daržininkavimo atveju siūlyčiau pasimąstyti apie ilgo poveikio, švelnias, organines trąšas. Prieš kelias dienas tyrinėjau šias:
user posted image
Pliusas yra tame, kad gamybos technoligija užtikrina ilgalaikį poveikį, tirpsta labai pamažu ir yra švelnios. Atkrenta tikimybė perdozuoti, tačiau daržovės gauna visas reikalingas medžiagas, sumažėja išplovimo tikimybė  wink.gif
1,5kg kainuoja apie 20Lt, keliems sezonams turėtų užtekti. Ai, tiesa, tinka ne vien pomidorams - į paveiksliuką nereiktų kreipti dėmesio smile.gif

bet tai kad persodinimui jau pozna, dauguma sėdi galutiniuose vazonuose biggrin.gif
mano anyta laistė seasoliu iki pat pabaigos, tai labai gerai derėjo, augo vešėjo tie vazoniniai krūminiai. maniau čia kaip ir trąša kokia blush2.gif
na, bet kitąmet žinosiu 4u.gif
Atsakyti
Pasiskundžiau čia ant pipirų ir pomidorų, tai jie susiėmė už sąžinės ir šįryt radau po vieną žiedelį išsiskleidus biggrin.gif
Ryt reportažas thumbup.gif
Atsakyti
Nukentėjo mano pomidorikai nuo vėjo...ar yra čia kurios atviram ore dar augina? Kaip nuo vėjo saugote?
Atsakyti
QUOTE(Netikėta @ 2011 05 18, 18:20)
Nukentėjo mano pomidorikai nuo vėjo...ar yra čia kurios atviram ore dar augina? Kaip nuo vėjo saugote?

aš tampau iš terasos į vidų doh.gif Ir naktim įnešu, nes šaltos tos naktys vis dar... unsure.gif
Atsakyti
Daržo reportažas biggrin.gif

Pomidorų lovys:
user posted image

Palangė, iš kairės į dešinę: pipiras, pomidoras, fuksija, pipiras, pomidoras, agurkas...
user posted image

Stelažas: didžiumoj pipirai, plius viena levanda, viena fuksija ir vazonėlis teoriškai saldžiųjų pipirų.
user posted image

Agurko žiedai:
user posted image

Pipiro žiedas iš paties stelažo viršaus:
user posted image

Pomidoriukų žiedai:
user posted image user posted image
Atsakyti
uodegas, pagarba bigsmile.gif gražu žiūrėti. Ech kada aš sulauksiu tokio grožio g.gif
Atsakyti
uodegas nuostabus darzhas thumbup.gif thumbup.gif
o manishkis tai turbut tik shiandien keliaus i balkona (na tai kas buvo ant palangiu), nes tik vakar istiklino balkona smile.gif
Atsakyti