Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 08:39)
Reda. Dirba Silainiu seimos sveikatos centre ir VK.

tai tada pas ta pacia ax.gif jinai grieztai nusiteikus pries diferelina
Atsakyti
QUOTE(Margumėlis @ 2011 06 06, 11:49)
tai tada pas ta pacia  ax.gif  jinai grieztai nusiteikus pries diferelina

doh.gif tai ka reiks daryt? g.gif chirurgas uz, o gine pries...
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 10:53)
doh.gif  tai ka reiks daryt? g.gif  chirurgas uz, o gine pries...

isklausysi vienos puses argumentu, isklausysi kitos ir apsispresi pati ax.gif Irodymu kad kazkuri is pusiu teisi deja ner doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kokyte @ 2011 06 03, 20:00)

Nors ta is Silainiu sake, netemti, nes paskui man tu baisiuju vaistu gali nebekompensuoti, bus per daug laiko po LP praeje ar kazkas panasaus  blush2.gif nelabai as gaudausi dar situose reikaluose  blush2.gif  doh.gif

Su diferilinu taip ir yra, kad kazkaip tik iskart kompensuoja. Tai man P.V. liepe daryt taip: du men bandyt pastot, BET pries tai nueit ir issirasyt recepta kompensuojamam diferilinui, ji idet i saldytuva ir laikyt ta laika kol bandai naturaliai. Pirma karta man rodos tik vienai ampulei israso recepta, tai po men reikia eiti dar karta, jei vis dar bandai pastot- antra ampule i saldytuva ir t.t. Jei neaiskiai paaiskinau, sakykit:)
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2011 06 06, 12:14)
Su diferilinu taip ir yra, kad kazkaip tik iskart kompensuoja. Tai man P.V. liepe daryt taip: du men bandyt pastot, BET pries tai nueit ir issirasyt recepta kompensuojamam diferilinui, ji idet i saldytuva ir laikyt ta laika kol bandai naturaliai. Pirma karta man rodos tik vienai ampulei israso recepta, tai po men reikia eiti dar karta, jei vis dar bandai pastot- antra ampule i saldytuva ir t.t. Jei neaiskiai paaiskinau, sakykit:)

Bet juk kol leidies diferelina negali pastoti. Tai kam eiti kas menesi? Juk nera taip, kad viena men. leidies, kita bandai pastot, ir vel leidies, vel bandai pastot... Gal as kazko nesuprantu doh.gif
Mano sesuo leidosi Zoladex, tai 6 men. be perstojo is karto po LP. Tik nutrauke ir is pirmo ciklo pastojo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimoza:): 06 birželio 2011 - 10:17
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 10:53)
chirurgas uz, o gine pries...

Klausyčiau chirurgo- jis juk viską iš vidaus matė rolleyes.gif O ginė suinteresuota, kad PASTOTUM, o ne klimaksuotum ax.gif

Papildyta:
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 11:17)
Bet juk kol leidies diferelina negali pastoti. Tai kam eiti kas menesi?

Tai pasiimi ampules kas mėnesį ir į SAVO šaldytuvą pasidedi- koks skirtumas kuriam šaldytuve bus- tavo ar vaistinės mirksiukas.gif
Tik va vilties kad natūraliai pastosi kaip ir neduoda tada blush2.gif , jei vistiek sako susipirkti doh.gif Gal čia tiesiog labiau psichologiškai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 06 birželio 2011 - 10:26
QUOTE(Ice tea @ 2011 06 06, 12:23)
Klausyčiau chirurgo- jis juk viską iš vidaus matė rolleyes.gif O ginė suinteresuota, kad PASTOTUM, o ne klimaksuotum  ax.gif

Nu as irgi suinteresuota pastot rolleyes.gif
bet nematau logikos: jei nesileisiu diferelino, endo progresuos ir tada tikrai nepastosiu.
Ai zodziu... ryt eisiu pas Verbickiene pasikalbet smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice tea @ 2011 06 06, 12:25)
Klausyčiau chirurgo- jis juk viską iš vidaus matė rolleyes.gif O ginė suinteresuota, kad PASTOTUM, o ne klimaksuotum  ax.gif

Papildyta:

Tai pasiimi ampules kas mėnesį ir į SAVO šaldytuvą pasidedi- koks skirtumas kuriam šaldytuve bus- tavo ar vaistinės  mirksiukas.gif

aaa... tai cia turbut del tu paskirtu pinigu gydytojui, nes jei iskart paimsi 6 ampules, tai dideli kastai bus unsure.gif Man apie tai kalbejo V., kad pradet anksciau eiti pas seimos gydytoja...
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 11:25)
bet nematau logikos: jei nesileisiu diferelino, endo progresuos ir tada tikrai nepastosiu.

drinks_cheers.gif logikos prie endo NĖRA lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kad endo pristabdyti reikia pastoti, o pastoti per endo negali doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - logika toli nuo šios ligos doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 06 06, 11:17)
Mano sesuo leidosi Zoladex, tai 6 men. be perstojo is karto po LP. Tik nutrauke ir is pirmo ciklo pastojo thumbup.gif

bigsmile.gif kaip smagu sekmingas istorijas skaityt! Kita vertus ka gali zinot, gal nesileisdama butu pastojus iskart po LP doh.gif Jei jau gydytojai tyrejai negali vieningos nuomones prieit kaip musu gali nedraskyt dvejones, kai galvoj viena mintis tuksi le-liu-kas doh.gif
Atsakyti
As tai suprantu taip: atlieka LP, viska pridegina , atidalina ir t.t. duoda truputi laiko bandyt naturaliai kol endo neatsinaujina, o jei per ta laika nepastoji, tada - diferilinas. Vel endo yra uzmigdoma , kad butu lengviau pastoti.
O isisrasyt recepta reikia anksciau, nes veliau nekompensuoja. Nebent esi 100proc isitikinusi, kad difelino nesileisi.
Atsakyti
Diferelina, kad ir neplanuojat jo leistis, verta pasiimti nors pora ampoliu kompensuojamu. Jis brangus - viena ampole apie 470, neduok dieve jums reikes dirbtinio apvaisinimo, tada turesit pirkti tokius brangius vaistus. O jeigu nesusinaudosit diferelino, padovanosit kokiai merginai is IVF skyrelio. Norinciu tikrai atsiras. Kiek zinau diferelina naudoja beveik visada atliekant IVF.
Atsakyti
Kad ir kaip gaila, beldžiuosi ir aš pas jus, jei priimsite 4u.gif
Nuojautos pasitvirtino prieš savaitę LP patvirtinta smarkai išplitusi endometriozė. Prieš tai su nevaisingumu problemų kaip ir teoriškai neturėjom, nes tik 5-6 mėnesiai kaip nepastojam, bet echoskopiškai buvo įtartinos kiaušidės, tai ir pasiryžau operacijai. Tai dabar norėčiau į "Opitimisčių sąrašėlį" su savo endo biggrin.gif Gyvenu ne LT, mūsiškiai gydytojai endo į stadijas neskirsto ("vis tiek prognozėms jokios įtakos tai neturi"), bet pagal LT naudojamą sistemą turiu IV stadiją (daugybinės sąaugos, abipus kiaušidžių endometriotinės cistos, daugybiniai pilvaplėvės židiniai, visai laimei- kaiušintakiai sveiki smile.gif ).
Na ką, dabar bandysim pastoti pora trejeta mėnesių blush2.gif Labai įdomu, ar ir kiek paruošiamasis hormoninis gydymas iškart po LP turi pranašumų? Einu ieškoti literatūros smile.gif Žiūriu, ir LT gydytojų nuomonės skiriasi g.gif
Atsakyti