Labai įdomi vaizdinė medžiaga...
Ačiū, Nuotaikinga..
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 08, 11:23)
Perskaicius ir perziurejus foto supratau,kad neturiu sansu tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai 5 prie 1.Pamul ciavau cesnakus ir tai visur svieciasi zeme,o daugiau mulcio nebera.Labai gaila,o norejau.Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.
QUOTE(Venta9 @ 2011 05 08, 15:17)
Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.
iš lapų tikrai neprisiveis...
*,kad neturiu sansu tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai
**Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,
**Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,
*nesvarbu, kad neturi tokio santykio. Mulčiuok tik vieną lysvę ir stebėk, kaip sekasi tau. Vėliau gal kaimynai atiduos žolės ar lapų gausi.
**mulčiuoju ir jos lapus. Nieko neatsitinka.
Nuotaikinga, reportažas labai šaunus
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 08, 15:32)
Esu cirką su dilgėlėm apturėjus, nes taip ir buvo
Papildyta:
Perskaicius ir perziurejus foto supratau,kad neturiu sansu tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai 5 prie 1.Pamul ciavau cesnakus ir tai visur svieciasi zeme,o daugiau mulcio nebera.Labai gaila,o norejau.Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.
Nagi nagi, prašom nenukabinti nosies
Na juk galima atkakliai paieškojus ir nusipirkt šiaudų. Iš patirties žianu sunku rasti, bet įmanoma..
Mano visas uzmulčiuotas lysves kaimiečių vištos iškapsto, net šilauoges, mulčiuotas spygliais ir tas išdraskė, KĄ DARYT :verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 08, 21:26)
Mano visas uzmulčiuotas lysves kaimiečių vištos iškapsto, net šilauoges, mulčiuotas spygliais ir tas išdraskė, KĄ DARYT :verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???
o, čia labai paprasta - už kojų ir ant kelmo. Paskui blanširuojam verdančiame vandenyje, nupešam plunksnas ir t.t. Tiesa, dar teks pamąstyt, ką su ja veikt, kept, virt, troškint ar šunims sušert
:verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???
primityviausias, bet patikimiausias - tvora
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 08, 10:25)
Čia supilti 4 karučiai pernykščių lapų, kitokio iš komposto krūvos "paskolinto" "gėrio" (išskyrus medžių šakeles) ir suformuotas apie o,5 m aukščio (gerai sumintas) kupstas. Jis paliktas "augintis" bakterijas ir mikroorganizmus iki reikiamo sodinimui laiko.
Tokio kupsto pakraščiuose bus sodinami kokie 6-7 augalai. Jie plėsis ratu, maistą imdami iš mulčio krūvos, o aplink augdama lapija nustelbs visus augalus, ir žemė pasidarys švari nuo piktžolių.
Tokio kupsto pakraščiuose bus sodinami kokie 6-7 augalai. Jie plėsis ratu, maistą imdami iš mulčio krūvos, o aplink augdama lapija nustelbs visus augalus, ir žemė pasidarys švari nuo piktžolių.
QUOTE(diasaja @ 2011 05 08, 16:47)
*nesvarbu, kad neturi tokio santykio. Mulčiuok tik vieną lysvę ir stebėk, kaip sekasi tau. Vėliau gal kaimynai atiduos žolės ar lapų gausi.
Man kažkaip atrodo, kad tas santykis tinkamas, jei mulčiuojama rimtesne žole nei vejos
Man šiandien nuskilo - kaimynas savo nupjautą žolytę, net tiesiai į kiemą pristatė
Pjauta bendroj sumoj buvo apie 30a vejos, tai užtekau tik braškėm ir keletui lysvių
kam vistos kam vaikai
manau sprendimas tik tvorele
Tuoj 10 val. kartos laidą per LRT apie mulčiavimą