Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

Labai įdomi vaizdinė medžiaga... thumbup.gif Ačiū, Nuotaikinga.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 08, 11:23)
Labai įdomi vaizdinė medžiaga...  thumbup.gif  Ačiū, Nuotaikinga..  4u.gif

Perskaicius ir perziurejus foto supratau,kad neturiu sansu tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai 5 prie 1.Pamul ciavau cesnakus ir tai visur svieciasi zeme,o daugiau mulcio nebera.Labai gaila,o norejau.Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 05 08, 15:17)
Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.

iš lapų tikrai neprisiveis... schmoll.gif

Atsakyti
*,kad neturiu sansu  tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai
**Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,

*nesvarbu, kad neturi tokio santykio. Mulčiuok tik vieną lysvę ir stebėk, kaip sekasi tau. Vėliau gal kaimynai atiduos žolės ar lapų gausi.
**mulčiuoju ir jos lapus. Nieko neatsitinka.

Nuotaikinga, reportažas labai šaunus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 08, 15:32)
iš lapų tikrai neprisiveis...  schmoll.gif

Esu cirką su dilgėlėm apturėjus, nes taip ir buvo lotuliukas.gif Prisipjoviau, pridėjau, ant viršaus kitokios žolės sluoksnį uždėjau ir palikau ramybėje rolleyes.gif Po kurio laiko žiūriu, iš po žolės dilgėlės kalasi lotuliukas.gif Visos šaknis pridėtines iš stiebų išleidusios ir į žemę įsisiurbusios:lotuliukas: Ot vargo turėjau kol iškrapsčiau:geda2: Dabar dilgėles tik ant kitos žolės dedu, kad su žeme nesiliestų blush2.gif
Papildyta:
Perskaicius ir perziurejus foto supratau,kad neturiu sansu  tokiai zemdirbystei,nes pas mane atvirksciai 5 prie 1.Pamul ciavau cesnakus ir tai visur svieciasi zeme,o daugiau mulcio nebera.Labai gaila,o norejau.Tiesa garsvos lapu pabijojau deti,kad neprisiveistu visur,bet dabar pabandysiu,bet ir cia lasas juroje.

Nagi nagi, prašom nenukabinti nosies mirksiukas.gif Daržo gabaliuką sideratams skirti galima, ir paaugusius mulčiui naudoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na juk galima atkakliai paieškojus ir nusipirkt šiaudų. Iš patirties žianu sunku rasti, bet įmanoma..
Atsakyti
Mano visas uzmulčiuotas lysves kaimiečių vištos iškapsto, net šilauoges, mulčiuotas spygliais ir tas išdraskė, KĄ DARYT :verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 08, 21:26)
Mano visas uzmulčiuotas lysves kaimiečių vištos iškapsto, net šilauoges, mulčiuotas spygliais ir tas išdraskė, KĄ DARYT :verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???

o, čia labai paprasta - už kojų ir ant kelmo. Paskui blanširuojam verdančiame vandenyje, nupešam plunksnas ir t.t. Tiesa, dar teks pamąstyt, ką su ja veikt, kept, virt, troškint ar šunims sušert biggrin.gif Vienas, antras kartas susrinks kaimiečiai savo vištas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 gegužės 2011 - 20:48
:verkiu:Gal kuri žinot kokį kovos su vištom būdą???

primityviausias, bet patikimiausias - tvora mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 08, 10:25)
Čia supilti 4 karučiai pernykščių lapų, kitokio iš komposto krūvos "paskolinto" "gėrio" (išskyrus medžių šakeles) ir suformuotas apie  o,5 m aukščio (gerai sumintas) kupstas. Jis paliktas "augintis" bakterijas ir mikroorganizmus iki reikiamo sodinimui laiko.
Tokio kupsto pakraščiuose bus sodinami kokie 6-7 augalai. Jie plėsis ratu, maistą imdami iš mulčio krūvos, o aplink augdama lapija nustelbs visus augalus, ir žemė pasidarys švari nuo piktžolių.

thumbup.gif šitą "ameriką" pati netyčia atradau pernai - sklypo gale turime dar nuo statybų likusią žemių ir velėnų krūvą, ant kurios želdavo visokios piktžolės, nupjauti sunku, vaizdas baisus, vienžo vienas vargas. Pernai krūvos viršūnėj, keliose vietose praplėšusi velėną, įpyliau kastuvėlį komposto ir pasėjau moliūgus, sudygusius užmulčiavau, tai kai sulapojo subujojo bigsmile.gif visą krūvą apraizgė. Jau vien vaizdas pakankamai dekoratyvus buvo, be to moliūgai brangios daržo vietos neužėmė, derėjo kaip išprotėję (ir labai skanūs buvo, matyt aukštumėlėj saulės daugiau gavo), o šį pavasarį piktžolių ant krūvos tik prisiminimai thumbup.gif

QUOTE(diasaja @ 2011 05 08, 16:47)
*nesvarbu, kad neturi tokio santykio. Mulčiuok tik vieną lysvę ir stebėk, kaip sekasi tau. Vėliau gal kaimynai atiduos žolės ar lapų gausi.
**mulčiuoju ir jos lapus. Nieko neatsitinka.

drinks_cheers.gif
Man kažkaip atrodo, kad tas santykis tinkamas, jei mulčiuojama rimtesne žole nei vejos g.gif (pvz. kaip Nuotaikingos reportaže). Tuomet visai tikėtina, kad užtektų ir tokio ploto. Nes miestietiškam sklype tikrai daug sudėtingiau.
Man šiandien nuskilo - kaimynas savo nupjautą žolytę, net tiesiai į kiemą pristatė bigsmile.gif , beliko tik ant lysvių permesti thumbup.gif
Pjauta bendroj sumoj buvo apie 30a vejos, tai užtekau tik braškėm ir keletui lysvių unsure.gif, nors krūva tai atrodė įspūdingai. Tam kartui pakako, bet jau eilėj nekantrauja šiltnamis, bulvės, likęs daržas doh.gif
Atsakyti

kam vistos kam vaikai lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet rezultatas tas pats..viskas supurenta doh.gif ...
manau sprendimas tik tvorele blush2.gif
Atsakyti
Tuoj 10 val. kartos laidą per LRT apie mulčiavimą mirksiukas.gif
Atsakyti