QUOTE(Venta9 @ 2011 05 09, 23:27)
garsvu tai didziausias derlius isvisu zoliu mano,Norejau jas nutrucint kaip nors siemet,bet dabar nezinau,o kitaip paziurejus jos lenda i mano darza ir jau nemaza plota okupavo.Tai va tokios mano naujos zemdirbystes problemos.Turiu ir dilgeliu,bet jomis nemulciuoju,o rauginu,tai mano didziausios trasos.
o aš papasakosiu vakarykštį bajerį

)))
Sutikau pažįstamą, pasakiau kad pietums dilgėlių sriubą viriau, sako - tau gerai, o mano darže visos
dilgėlės išnyko, ir taip gaila, kad mano maisto nebeliko. Pasirodo ji su žirklutėmis iki pusės vasaros eidavo ir kai prireikdavo sriubai vis pasikarpydavo, tai jos nabagės tokios "meilės" neatlaikė ir per tris metus visai išgaravo visame nemenkame sklype.
Va tau ir dilgėlių problemos sprendimo variantas - sriubos. Ir labai skanu, ir labai sveika. Virk kaip barščius, tik kiaušinių būtinai dėk. Gali į maišelius sukrovusi ir žiemai prisišaldyti, bus vitaminų bomba kai jų truks.
Garšvos. Ar bandei salotas iš jų lapų? Nemaniau kad toks geras skonis

,
Su visais kotukais supjausčius, padaryk su majonezu, dar ką nors įdėk, vėl vitaminų šaltinis, ir skanu prie mėsos.
Garšvomis puikiausiai gali mulčiuoti, neatsidžiaugsi kad tiek žalios masės turėsi - nereikės ir sideratų, kol jos dar tavo sklype auga

)) (tik kad nesigautų kaip mano pažįstamai su dilgėlėmis, kad ims ir išnyks)