Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

straipsnis
Lietuvos ryte straipsnis apie Diasajos daržą. thumbup.gif

Kaip smagu thumbup.gif

Diasaja, labai puikus informatyvus straipsnis thumbup.gif

Kad daugiau tokios informacijos drinks_cheers.gif

Anikita, o tos pelytės - tai greičiausiai kirstukai mirksiukas.gif . Tai jos mėgsta tas "neišnaikinamas" sraiges lotuliukas.gif )))
Va ir tau reikės atlaikyti bandymą "ekspertų patarimais" lotuliukas.gif )))
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 05 09, 16:22)
straipsnis
Lietuvos ryte straipsnis apie Diasajos daržą. thumbup.gif

thumbup.gif Aš irgi atpažinau iš nuotraukų 4u.gif

QUOTE(anikita @ 2011 05 09, 16:33)
o pas mane siandien atejo kaimyne doh.gif  svarbiausia as jos nekvieciau ir nieko neklausiau lotuliukas.gif
sako oho..visas darzas apdetas zole???? o tu vaikeli ar kur taip matei? ar kas taip daro???? o tu zinai man kaimyne sak ekad pota zole prisiveisia peliuku..jie tau viska suvalgys doh.gif  ...nors Saulius sake kad tie peliukai kaip tik geris..valgo kenkejus doh.gif  zodziu..ji man bande iv sissaikinti..vaikeli atsitokek,,ka darai doh.gif  doh.gif  bet nedriso atvirai isdurninti..nors leido suprasti doh.gif  blush2.gif

reikia pradėt pratintis prie patyčių. Bet ką darysi, nori sau geriau,tai jau kaip nors. Manęs šiandien vyro pažįstamas klausinėjo kam tą žolę dedu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 05 09, 21:29)
Manęs šiandien vyro pažįstamas klausinėjo kam tą žolę dedu biggrin.gif

metus paklausinės, po to bus ramu. patys pradės mulčiuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 08, 17:07)
Esu cirką su dilgėlėm apturėjus, nes taip ir buvo lotuliukas.gif Prisipjoviau, pridėjau, ant viršaus kitokios žolės sluoksnį uždėjau ir palikau ramybėje rolleyes.gif Po kurio laiko žiūriu, iš po žolės dilgėlės kalasi lotuliukas.gif Visos šaknis pridėtines iš stiebų išleidusios ir į žemę įsisiurbusios:lotuliukas: Ot vargo turėjau kol iškrapsčiau:geda2: Dabar dilgėles tik ant kitos žolės dedu, kad su žeme nesiliestų blush2.gif
Papildyta:

Nagi nagi, prašom nenukabinti nosies mirksiukas.gif Daržo gabaliuką sideratams skirti galima, ir paaugusius  mulčiui naudoti mirksiukas.gif

Taip ir darau,buvau pasejuus zieminius rugius,tai jau kelis kart nupjoviau,aisku nevisiskai,ir uzdejau ant tu vargsu cesnaku,bet labai norejau ir pomidorus pamulciuot,nors keli ten tik dar,tai ir jiems po truputi dejau,o siandien garsvu prisiskyniau du kibirus ir isdeloijau,o tie rugiai jau beveik pradinge.Zodziu garsvu tai didziausias derlius isvisu zoliu mano,Norejau jas nutrucint kaip nors siemet,bet dabar nezinau,o kitaip paziurejus jos lenda i mano darza ir jau nemaza plota okupavo.Tai va tokios mano naujos zemdirbystes problemos.Turiu ir dilgeliu,bet jomis nemulciuoju,o rauginu,tai mano didziausios trasos.
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 09, 08:54)
Tvora-gerai, bet mes iš ten kraustysimės, tai neverta investuoti, g.gif  kiti du pasiūlymai man labiausia patinka: ypač į orkaitę vištą, bet susipykti su kaimiečiais rizikuočiau.Ir savos vištos-labai gerai, o vyras nesutinka verysad.gif (miesto inteligentas)....ir stovi mano mulčiuotos lysvės pagaliais apkaišiotos-nekaip atrodo, o giminaičiams tai išvis: maža to, kad žolės visur prikamšyta, dar pagalių pribadyta, žodžiu baisiai juokingas jiems mano (miestietės) ukininkavimas atrodo... labai juokėsi iš manęs kai dilgėles raugui roviau...

Atrodai ne kaip ukininke, o kaip samane kokia. Ir vis buri buri, smirdalyne maisai, raugini ir laistai viska i sonus paspjaudydama, pagaliukais nuo vistu ir anytu kamsai kamsai... lotuliukas.gif Samane - ne kitaip lotuliukas.gif (turetu buti šamanė ax.gif )

QUOTE(diasaja @ 2011 05 09, 21:59)
metus paklausinės, po to bus ramu. patys pradės mulčiuoti biggrin.gif

Tai jau faktas! Mano kaimyne irgi daug ka mulciuot pradejo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 09 gegužės 2011 - 23:26
QUOTE(Venta9 @ 2011 05 09, 23:27)
garsvu tai didziausias derlius isvisu zoliu mano,Norejau jas nutrucint kaip nors siemet,bet dabar nezinau,o kitaip paziurejus  jos lenda i mano darza ir jau nemaza plota okupavo.Tai va tokios mano  naujos zemdirbystes problemos.Turiu ir dilgeliu,bet jomis nemulciuoju,o rauginu,tai mano didziausios trasos.

o aš papasakosiu vakarykštį bajerįlotuliukas.gif )))

Sutikau pažįstamą, pasakiau kad pietums dilgėlių sriubą viriau, sako - tau gerai, o mano darže visos dilgėlės išnyko, ir taip gaila, kad mano maisto nebeliko. Pasirodo ji su žirklutėmis iki pusės vasaros eidavo ir kai prireikdavo sriubai vis pasikarpydavo, tai jos nabagės tokios "meilės" neatlaikė ir per tris metus visai išgaravo visame nemenkame sklype.
Va tau ir dilgėlių problemos sprendimo variantas - sriubos. Ir labai skanu, ir labai sveika. Virk kaip barščius, tik kiaušinių būtinai dėk. Gali į maišelius sukrovusi ir žiemai prisišaldyti, bus vitaminų bomba kai jų truks.

Garšvos. Ar bandei salotas iš jų lapų? Nemaniau kad toks geras skonis thumbup.gif,
Su visais kotukais supjausčius, padaryk su majonezu, dar ką nors įdėk, vėl vitaminų šaltinis, ir skanu prie mėsos.

Garšvomis puikiausiai gali mulčiuoti, neatsidžiaugsi kad tiek žalios masės turėsi - nereikės ir sideratų, kol jos dar tavo sklype auga smile.gif)) (tik kad nesigautų kaip mano pažįstamai su dilgėlėmis, kad ims ir išnyks) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Panasu jog gali isnykti, nes skaiciau - geriausias budas garsvas isnaikinti, ne raveti, kasineti jas, o vis nukapoti, nusienauti.
Atsakyti
VU botanikos sode vykusio seminaro įrašas :
Seminaras

Smagu prisiminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 10, 10:05)
VU botanikos sode vykusio seminaro įrašas :
Seminaras

Smagu prisiminti  biggrin.gif

ačiū už vaizdinę medžiagą... 4u.gif Ką tik peržiūrėjau.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 10, 11:23)
ačiū už vaizdinę medžiagą...  4u.gif Ką tik peržiūrėjau..  thumbup.gif

rolleyes.gif medžiagą įdėjo sarmatų internetinis psl. - aš tik permečiau nuorodą ax.gif . biškutį baisu , kad gali būti pažeistos autorinės teisės, bet Saulius matė kad filmuoja ir kas filmuoja, galbūt viskas suderinta bus ten jau. Pradžioje tarodo, kad "oi, nieko daugiau ir nereikia" , bet doh.gif ... doh.gif doh.gif doh.gif kuo gilyn miškan, tuo daugiau medžių - "gyvai" sudalyvauti yra NEREALUS DALYKAS. gauni tiek info, seminare buvo atsakoma į kiekvieną klausimą, kurių gi be galo - nes pas vienus durpyne, pas kitus-smėlyne, pas trečius - molynej sklypas. O dar vėjo, šilumos ir kt. pan. kls. doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 10, 11:34)
rolleyes.gif  medžiagą įdėjo sarmatų internetinis psl. - aš tik permečiau nuorodą  ax.gif . biškutį baisu , kad gali būti pažeistos autorinės teisės, bet Saulius matė kad filmuoja ir kas filmuoja, galbūt viskas suderinta bus ten jau. Pradžioje tarodo, kad "oi, nieko daugiau ir nereikia" , bet  doh.gif  ...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  kuo gilyn miškan, tuo daugiau medžių - "gyvai" sudalyvauti yra NEREALUS DALYKAS. gauni tiek info, seminare buvo atsakoma į kiekvieną klausimą, kurių gi be galo - nes pas vienus durpyne, pas kitus-smėlyne, pas trečius - molynej sklypas. O dar vėjo, šilumos ir kt. pan. kls.  doh.gif  wub.gif

tikiu, kad vaizdinė medžiaga neatstos seminaro, bet kad nelabai išeina sudalyvauti. Man iki Kauno 200km... rolleyes.gif Tad lieka knygos, forumai... biggrin.gif
Taip, pradžioje daug klausimų kyla, tačiau po truputėlį debesys sklaidosi ir darosi vis aiškiau... Na, o pati geriausia mokytoja- praktika... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 10, 11:38)
tikiu, kad vaizdinė medžiaga neatstos seminaro, bet kad nelabai išeina sudalyvauti. Man iki Kauno 200km...

drinks_cheers.gif sutinku, kad jei nieko nėr, tai visa, ką domima tema tik gali rast neto platybėse -DIDIS GĖRIS smile.gif . Aš ir labai laukiau Vilniuje seminaro, gaila, kad į genėjimo seminarą nespėjau patekti - nes šiemet, kažkaip iš kitų genėjimo mokytojų prisiklausius, visa spec. tepalu užterlinau, o Saulius J., sakė dalyviai, su kuo kalbėjau apie tai - nepritaria tam .., o jo siūlomas 'tepaliukas" (man puikiai gi iš praktikos žinomas doh.gif , šiemet man nė galvon neatėjo .. doh.gif ). Žodžiu, tiek info.. vyrui vakar rodžiau kaip iš vienos akutės sodint bulves, iš sudaigintų lupenų, kodėl perpjauti bulvę reik - cool.gif tooookia visažinė dar jaučiuosi, bet , greičiausiai neilgai taip bus - nes greitai tieeeeek klausimų juk iškyla.
Atsakyti