Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 11:08)
yra. ir siaip jau viskas atrodo logiska. daznai sveikos organizmo lastele aplink augli sudaro "kapsule" - o imant biopsija ta "kapsule pazeidziama, padaroma zaizdele ir vezio lasteles lengviau gali patekti i kraujotaka...


Labas visom ax.gif o tai kaip su kaulu ciulpais kai juos ima juk kraujo ligos tai pagrinde is ju nustato nu dar tuos visus limfmazgius padidejus,bet ir ima biopsijas:unsure:
ot 'protinga' pasirodziau kai tiek gydausi ir nezinau unsure.gif istikro tai nesidomiu verysad.gif


aaaiii.... kitaip nebus.....
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 12:37)
mts limfmazgiuose 2 is 14. tik man buvo zarnyno vezys, o tau, kiek suprantu - kruties?
na, nezinau... tai vidutinis diferenciacijos laipsnis (ty lasteles vidutiniskai pakitusios lyginant su sveikomis). nezinau, ar gydymo veiksmingumas nuo to tiesiogiai priklauso  g.gif
na... aklas paklusnumas balto chalato autoritetui - ne iseitis. turbut geriausia butu vadinamas "informuotas sutikimas" - kai pacientas renkasi remdamasis gauta/suteikta informacija, zinodamas ir suprasdamas savo pasirinkimo pasekmes... o tam gydytojai turi sugebeti bendrauti, atsakyti i klausimus ir informacija paaiskinti pacientui suprantamu budu - vis delto, juk kiekvieno zmogaus issilavinimas, zinios ir patirtis skiriasi...


Pasirodo, kad priklauso. Ne man ne krūties, o plaučių.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif .
Pagaliau perskaičiau karsta.gif, tiek daug prirašėt smile.gif . Dabar dirbsiu pora savaičių, tai namuose būsiu, ir dažniau temukę aplankysiu.
Man kažkaip užkliuvo diskusija apie nervingumą. Aš irgi prie tų jautruolių, kuri dėl visko ir visada pergyvena. Savyje viską laikau. Stengiuosi keistis, bet sunkiai išeina. Dabar nervai išvis paviršiuje. Pageriu mėtų ar melisų arbatos, pakolkas apsieinu be rimtesnių vaistų.
Pas mane jau buvo išėjęs "draugelis " į limfmazgius , kai biopsiją darė. Bet gal yra tame tiesos, kad kai pajudini jis greičiau išsibėgioja.
Smagu Patricija, kad jau namuose. Tu tokia optimistė. Gera skaityti tavo žinutes. 4u.gif



Atsakyti
Labu,

as siandien bandziau "sugrizti" i savo eile chemijai gauti.
Kas nezino, parasysiu -po prastu KT tyrimu vietoje Xelodos man nutarta skirti Folfiri, o praktiskai tai vyko istraukiant is stalciaus knyga ir irasant mane "i eile" chemijai gauti. Gavosi 2savaiciu eile, as isejau pakraupusi, kad tokie reikalai. Deja, atejus 15d, kai reikejo gulti i VUOI, turejau dideliu problemu su sveikata -del vaistu netoleravimo vemiau ir viduriavau. Paskambinau pavaduotojai, kuri state mane i eile ir graziai paprasiau patart, ka tokiame stovyje daryti, ar galiu gultis chemoterapijai. Ji tiesiog pasiule isbraukti mane is eiles ir guldyti veliau. kadangi tai buvo penktadienis, as prasiau jos nukelti i pirmadieni, bet atsake kad neimanoma, yra vieta tik ketvirtadieni.
kadangi forumietes man isaiskino, jog pasielgiau neprotingai, negalima chemijos atidelioti, tai sumasciau siandien is ryto vaziuoti ir bandyti patekti i ligonine. Juk, logiskai mastant, penktadieni nieko negalejo speti paguldyti i mano vieta, o paskui juk savaitgalis.
netgi ne viena vaziavau -su tokia saunia moteriske, ne tokia ziopla kaip as. Ji apsieme pakalbet ir net pinigu paduot uz mane. Ir ka manote -nieko neisejo, buvo pasakyta, nera vietu. O tai kur mano vieta pasidejo? Pakviete kazkuri is savo pacientu turbut. Ir net pasipiktino -gal manote, kad as turiu vietu ir jums neduodu? O pinigus rankose tai mate. 200. Tada mano drauge paklause, o jei kas nors neatvyktu rytoj, pvz, juk visko buna, gal galim atvaziuoti su tokia viltimi. Pasake skambinti is ryto jai, nevaziuoti.
Isejusios svarsteme visaip, kas cia ivyko. Ta pavaduotoja net keliskart primygtinai mano drauges klause, gal mano sveikata tokia prasta, kad man ir negalima chemijos? visvien toliau klausinejo, ka vartoju, isgirdo, kad metadona, tai sokosi -o gal prie Metadono isvis negalima chemijos daryti? Drauge pasake, kad galima ir reikia man chemijos smile.gif
vienu zodziu, kazkokios nesamones gavosi. jausmas toks, kad visa laika bande mumis atsikratyti. neziurint i akivaizdu kysi, laikoma drauges rankose. ir tas pasiulymas rytoj paskambinti visiems primena labiau 'atsikratyma".
Va tokia istorija. tikiuosi, bent prieso VUOI neisigijau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paukste Rudenine: 18 liepos 2011 - 15:07
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 18, 16:00)
Ir ka manote -nieko neisejo, buvo pasakyta, nera vietu.

o niekaip neprileidi minties, kad gal is tiesu nera vietu? vis tik VUOI turi labai daug pacientu. kita ligoni i tavo vieta galejo priimti is karto, kai tu pasakei, kad negalesi atvykti.

galu gale, tarp pirmadienio ir ketvirtadienio - nedidelis skirtumas, tos trys dienos nieko is esmes nekeicia, o tu pati butum turejusi kelias dienas laiko susireguliuoti vaistus nuo skausmo...

o kokia padetis dabar? tave guldys ketvirtadieni ar ne? koki gydyma planuojama skirti?
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 18, 15:00)
Labu,

as siandien bandziau "sugrizti" i savo eile chemijai gauti.
Kas nezino, parasysiu -po prastu KT tyrimu vietoje Xelodos man nutarta skirti Folfiri, o praktiskai tai vyko istraukiant is stalciaus knyga ir irasant mane "i eile" chemijai gauti. Gavosi 2savaiciu eile, as isejau pakraupusi, kad tokie reikalai.  Deja, atejus 15d, kai reikejo gulti i VUOI, turejau dideliu problemu su sveikata -del vaistu netoleravimo vemiau ir viduriavau. Paskambinau pavaduotojai, kuri state mane i eile ir graziai paprasiau patart, ka tokiame stovyje daryti, ar galiu gultis chemoterapijai. Ji tiesiog pasiule isbraukti mane is eiles ir guldyti veliau. kadangi tai buvo penktadienis, as prasiau jos nukelti i pirmadieni, bet atsake kad neimanoma, yra vieta tik ketvirtadieni.
kadangi forumietes man isaiskino, jog pasielgiau neprotingai, negalima chemijos atidelioti, tai sumasciau siandien is ryto vaziuoti ir bandyti patekti i ligonine. Juk, logiskai mastant, penktadieni nieko negalejo speti paguldyti i mano vieta, o paskui juk savaitgalis.
  netgi ne viena vaziavau -su tokia saunia moteriske, ne tokia ziopla kaip as. Ji apsieme pakalbet ir net pinigu paduot uz mane. Ir ka manote -nieko neisejo, buvo pasakyta, nera vietu. O tai kur mano vieta pasidejo? Pakviete kazkuri is savo pacientu turbut. Ir net pasipiktino -gal manote, kad as  turiu vietu ir jums neduodu? O pinigus rankose tai mate. 200. Tada mano drauge paklause, o jei kas nors neatvyktu rytoj, pvz, juk visko buna, gal galim atvaziuoti su tokia viltimi. Pasake skambinti is ryto jai, nevaziuoti.
Isejusios svarsteme visaip, kas cia ivyko. Ta pavaduotoja net keliskart primygtinai mano drauges klause, gal mano sveikata tokia prasta, kad man ir negalima chemijos?  visvien toliau klausinejo, ka vartoju, isgirdo, kad metadona, tai sokosi -o gal prie Metadono isvis negalima chemijos daryti? Drauge pasake, kad galima ir reikia man chemijos smile.gif
  vienu zodziu, kazkokios nesamones gavosi. jausmas toks, kad visa laika bande mumis atsikratyti. neziurint i akivaizdu kysi, laikoma drauges rankose. ir tas pasiulymas rytoj paskambinti visiems primena labiau 'atsikratyma".
  Va tokia istorija. tikiuosi, bent prieso VUOI neisigijau.



Paukštyte, ar tikrai draugė žino, kad vartojant metadoną, galima? Gal pasitikrink bent internete. Arba kas išmanantis čia parašytų. Dieve, Dieve, kas išbaidė umb. Gal ji pasiaškintų tokį dalyką, tai labai svarbu. O kaip skausmai?
Papildyta:
Tiesa, prisiminiau, mano viena pažįstama, kurios būklė labai bloga, vartoja nuskausminamuosius, tiesa, nežinau kokius, bet važinėja leisti chemijos. Nes juk be chemijos tiems visiems mts organizmas kaip diskoteka, šok kur nori.
Papildyta:
Pamačiau, kad Patricija skaito, kaip tavo reikalai? Tikrai jau namuose? Ką gydytojai sako apie tavo būklę, jei sako ką nors?
Atsakyti
Sveikos,
vis paskaitau sia temute, nevisada rasau, namuos juk ne taip kaip ligonineje, kad telefono nepaleisdavau is ranku.


TIKESIU, sveikute, kaip tu laikaisi, gal jau ir tu namuciuose?

Rudenine Paukste , kaip sunkiai sekasi su gydymo gavimu. Teko ir man vienais metais buti stumdomai. Tai operacija buvo 2007-04-24, o chemoteraija pirmaja gavau birzelio pradzioje. Nepradesiu aiskinti kaip ten viskas buvo, tik tiek, kad viena gydytoja zadejo paskambinti kai bus HER2 atsakymas,as pati skambindavau, sakydavo nera atsakymo, o veliau nepaskambinus isejo atostogu. Cia Kauno onkologijos ligonineje taip buvo.

Edme, smagu matyti tave cia vel. Jei del nervines itampos ir nerimo pati jauti, kad negerai, nepades arbateles, turi rimtesniu vaistuku ieskoti.

ragnez, sutinku su ta nuomone, kad geriau neimtu biopsiju, kam jos, jei visvien nutarta operuoti. To niekaip nesuprantu.

nida44, kai sedziu jauciuos visiskai sveika. Kai atsigulu visvien pakosciu. Gydytojai nieko man nesake, bet netycia nugirdau kaip sese kalbedama per skype su vaikais
sake, kad mano padetis labai bloga. Tik tiek, kad jauna palyginti, tai dar kovos organizmas. As visvien tuo nenoriu patiketi, kad nepraeis viskas, kad as sustipresiu, kad pristabdys Femara hormonas mano liga, taip ir Dievulio prasau, tikiu, kad as galesiu gyventi toliau. 4u.gif


umb, prasau dalyvauti musu pokalbiuose.

Penktadieni vaziuosim su sese i Kauno klinikas pas kardiologe del sirdeles. Pulsas taip ir laikosi 120-130. Bet kai kosciu atkosciu putotu seiliu. Paskaitinejau internete, gali buti ir nuo sirdeles, jei neklystu. Dar vartydama aprasymus tyrimu radau stai toki irasa

" Kaireje atsirado subsegmentine atelektaze, sirdis padidejusi."

Kas tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 18 liepos 2011 - 16:17
Patricija, tu tik laikykis. Ir Dievo prašyk. Tiesa, skaičiau, kad tik maldos neužtenka. Rytų žiniuoniai, ir ne tik Rytų, tvirtina, kad žmogus, melsdamas Dievo palaimos, turi įsipareigoti ką nors atlikti. Pavyzdžiui, aplankyti Lurdą, apeiti keliais kokią šventą vietą, dar ką nors nuveikti pagal galimybes. Tik būtinai, jei tik sveikata leidžia, tai reikia įvykdyti. Štai kinų išmintis: Dievas visiems paukščiams sukūrė maisto, bet nė vienam jo nemeta į lizdą. Tai reiškia, turi skristi ir jį susirasti. Turi padėti pastangų, kad Dievas padėtų. Aš prisižadėjau keliais užlipti ant Aušros Vartų koplyčios, ant kiekvieno laiptelio sukalbėdama maldelę. Nelengvas darbelis, dar jo nepradėjau, gal tik reikės įvykdyti keliais etapais, ne per vieną dieną.

Rudenine Paukšte, kaip būtų gerai, kad kas tikrai gerai išmanantis tuos reikalus, viską tau pakomentuotų ir susakytų. Aš irgi mielai paskaityčiau - kas vyksta su tavimi, gali laukti bet kurio iš mūsų.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 07 18, 18:11)
Patricija, tu tik laikykis. Ir Dievo prašyk. Tiesa, skaičiau, kad tik maldos neužtenka. Rytų žiniuoniai, ir ne tik Rytų, tvirtina, kad žmogus, melsdamas Dievo palaimos, turi įsipareigoti ką nors atlikti. Pavyzdžiui, aplankyti Lurdą, apeiti keliais kokią šventą vietą, dar ką nors nuveikti pagal galimybes. Tik būtinai, jei tik sveikata leidžia, tai reikia įvykdyti. Štai kinų išmintis: Dievas visiems paukščiams sukūrė maisto, bet nė vienam jo nemeta į lizdą. Tai reiškia, turi skristi ir jį susirasti. Turi padėti pastangų, kad Dievas padėtų. Aš prisižadėjau keliais užlipti ant Aušros Vartų koplyčios, ant kiekvieno laiptelio sukalbėdama maldelę.  Nelengvas darbelis, dar jo nepradėjau, gal tik reikės įvykdyti keliais etapais, ne per vieną dieną.

Rudenine  Paukšte, kaip būtų gerai,  kad kas tikrai gerai išmanantis tuos reikalus, viską tau pakomentuotų ir susakytų. Aš irgi mielai paskaityčiau - kas vyksta su tavimi, gali laukti bet kurio iš mūsų.

nida44, stengiuos, melsdamasi prizadesiu nuvykti i Izraeli. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Paukšte rudenine, laikykis. Patikek viskas bus gerai, o kad dėl vietų tai matyt tikrai nėra. Aš užbaigiau jau savo švytinimus, Tai , kad jūs žinotumėte kas darosi VUOI. Baisu kaip žmonės serga. Eilės prie abiejų aparatų dižiulės, net perkaista ir sugenda. Viena moteris isbuvo ilgai gulėdama , nes durys sugedo, negalėjo nei išlipti , nei išeiti iš patalpos kur švytina. Po to ejau pas daktara į polikliniką tai kaip žiemą, žmonių pilna.

Patricija, laikykis, neklausyk , ka ten žmonės sneka, kad .., tu privalai nugaleti, praeis skausmas ir kitos negalios, pamatysi atsiminsi aišku šią vasarą kaip blogą sapna. smile.gif

O man tai skauda vis dar gerklę. Atrodo ir kantri esu, bet jau nebegaliu, kaip gerklę raižo , nei seiles nuryti, o ka jau kalbeti apie valgymą. Bet dar tik nuo svytinimo pabaigos praėjo tik 3 d., tikiuosi kad kaip daktarė sakė, kad po 3 savaičių praeis , sugys gerklė. Noriu priminti, kad man sildė krūtį ir poraktikaulinius limfmazgius ir todėl siekė stemplę ir skauda.

Linkiu visoms sveikatos 4u.gif . Laikykimės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paukste Rudenine @ 2011 07 18, 16:00)
Labu,

as siandien bandziau "sugrizti" i savo eile chemijai gauti.

  vienu zodziu, kazkokios nesamones gavosi. jausmas toks, kad visa laika bande mumis atsikratyti. neziurint i akivaizdu kysi, laikoma drauges rankose. ir tas pasiulymas rytoj paskambinti visiems primena labiau 'atsikratyma".


O jūs nepamąstot kad,TIKRAI nėra vietų..ne viena jūs laukiat,ne viena kuriai dėl sveikatos tenka atidėti lašinimus..
Jeigu norėtų "atsikratyti" tai nebūtų skyrę net chemijos..
Bandykit rytoj..gal "pasiseks" ir kitas laukiantysis eilėje subloguos ir negalės atvykti..


QUOTE(Patriccija @ 2011 07 18, 16:38)
Penktadieni vaziuosim su sese i Kauno klinikas pas kardiologe del sirdeles. Pulsas taip ir laikosi 120-130. Bet kai kosciu atkosciu putotu seiliu. Paskaitinejau internete, gali buti ir nuo sirdeles, jei neklystu. Dar vartydama aprasymus tyrimu radau stai toki irasa

" Kaireje atsirado subsegmentine atelektaze, sirdis padidejusi."
Kas tai?


Patricija..dėl apsunkinto kvėpavimo gali pulsas toks būti..o ar nenorit namuose deguonies turėti..?

Dėl edeminių audinių ir krūties,nuo "stojančios"limfos aplink širdelę apsunkinama..
Atsakyti
Merginos smile.gif

Del vietu tai esme ta, jog mano penktadienine "vieta' niekur negalejo pasideti. As tik 9h ryto prisiskambinau tai poniai, tada tik ji mane isbrauke. Ta pacia diena kazka i mano vieta "ikisti" nebuvo imanoma- guldant ima krauja tik iki 10h, tada isveza i laboratorija.
Manau, kad mano "vieta' ar lova siandien buvo tuscios, o pagulde kazka "be eiles" ir butent siandien.

Siaip, be abejo, kad yra eiles, vietu truksta ir t.t.
Bet yra ir machinacijos. Kuriu mechanizma mes, paprasti ligoniukai, nebutinai perprantame.

Del vaistu. Konkreciai del metadono -ji paskyre man skausmo klinikose mano nuolatinis gydytojas, kuris zino, jog man nusimato chemija. dar net perklause mane, kada ji bus. Manau, kad klause todel, kad idealu butu man "suderinti" metadono doze iki chemijos, t.y. kad nebutu neaiskumu del salutiniu poveikiu.

Aciu, kad rupinates bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 07 18, 17:11)
Patricija, tu tik laikykis. Ir Dievo prašyk. Tiesa, skaičiau, kad tik maldos neužtenka. Rytų žiniuoniai, ir ne tik Rytų, tvirtina, kad žmogus, melsdamas Dievo palaimos, turi įsipareigoti ką nors atlikti. Pavyzdžiui, aplankyti Lurdą, apeiti keliais kokią šventą vietą, dar ką nors nuveikti pagal galimybes. Tik būtinai, jei tik sveikata leidžia, tai reikia įvykdyti. Štai kinų išmintis: Dievas visiems paukščiams sukūrė maisto, bet nė vienam jo nemeta į lizdą. Tai reiškia, turi skristi ir jį susirasti. Turi padėti pastangų, kad Dievas padėtų. Aš prisižadėjau keliais užlipti ant Aušros Vartų koplyčios, ant kiekvieno laiptelio sukalbėdama maldelę.  Nelengvas darbelis, dar jo nepradėjau, gal tik reikės įvykdyti keliais etapais, ne per vieną dieną.

Rudenine  Paukšte, kaip būtų gerai,  kad kas tikrai gerai išmanantis tuos reikalus, viską tau pakomentuotų ir susakytų. Aš irgi mielai paskaityčiau - kas vyksta su tavimi, gali laukti bet kurio iš mūsų.


Kaip idomu. Tikrai nezinojau, kad gerai tureti ir isipareigojima prie maldu. Mano mama pasakojo, jog mociutes sveikata labai pasitaise po to, kai ji, budama 60m, nuvaziavo i Siluva (likus 40km iki ten nebuvo jokio transporto, eismas draudziamas) ir ten meldesi, kai kur gal keliais ejo. Ir paskui dar be didesniu sveikatos problemu gyveno iki 82 metu.
tai as irgi turiu minciu apie Siluva. Rugsejo men ten bus atlaidai, gal tuo metu vaziuoti?? o gal priesingai, paprasta diena, be minios zmoniu ten apsilankyti ir is sirdies pasimelsti...na, dar pagalvosiu, ka galiu isipareigoti. bet traukia mane BUTENT ten..juk Zemaitija mano teviske wub.gif
Atsakyti