Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 17, 23:02)
,visus savo patiekalus gaminau iš savęs,mamos,bei akies ir ...


lotuliukas.gif Kai parašėt "2/4 stiklinės" - pažvengiau, bet nutariau patylėt (šiaip tai tokiu atveju rašo arba puse stiklinės, arba 1/2). Nu, bala nematė lotuliukas.gif lotuliukas.gif 4u.gif
Nu bet kad kanibalizmu užsiimat, tai jau neišlaikiau blink.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Oi, negaliu... Atsiprašau už "ne į temą" 4u.gif lotuliukas.gif
Pakėlėt nuotaiką iš pat pirmadienio ryto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 18, 10:24)
lotuliukas.gif  Kai parašėt "2/4 stiklinės" - pažvengiau, bet nutariau patylėt (šiaip tai tokiu atveju rašo arba puse stiklinės, arba 1/2). Nu, bala nematė   lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  4u.gif 
Nu bet kad kanibalizmu užsiimat, tai jau neišlaikiau  blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Oi, negaliu... Atsiprašau už "ne į temą"  4u.gif  lotuliukas.gif
Pakėlėt nuotaiką iš pat pirmadienio ryto   mirksiukas.gif



nu jo dabar tik kaip perskaičiau doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif



A.. blynai buvo labai skanūs,gaminau iš dvigubos normos,šeimyna kirto tik spėjo šakutes kišti į bliūdą,dar tarkuoto šokolado apibarsčiau ant blynų,tai liko kelios keptuvės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 18 liepos 2011 - 11:07
QUOTE(Elena @ 2011 07 15, 14:32)
[color=darkviolet]Bulvių mėsos užkepėlė



Isbandyta, labai skanu bei grazu. Elenai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 09, 08:42)
Mielinės mini picos "minutėlė"

išbandyta, įvertinimas - thumbup.gif picos padas pats skaniausias, kokį esu gaminusi namuose drinks_cheers.gif tiesa, miltų man irgi daugiau reikėjo. gal tą 2/3 vandens į didžiąją pusę supyliau smile.gif o šiaip tikrai ačiū labai už receptuką 4u.gif bus gaminamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 09, 06:42)
Mielinės mini picos "minutėlė"

Jos puikios, tešla paruošiama labai greit, nieko papildomai kildint nereik, ne tik , kad padaromos per kelias minutes, bet ir dingo per minutėlę smile.gif)

Stikline 200 ml.

2 stiklinės miltų
2/3 stiklinės šilto vandens
2 šaukštai aliejaus
1.5 įaukštelio sausų mielių
šaukštas medaus
žiupsnelis druskos
česnako miltelių

Šiltame vandenyje ištirpinti medų, supilti mieles permaišyti , palikti minutėlei, kol supilsime į indą miltus, supilame vandens ruošinį, aliejų, druską, česnako miltelius. Užminkome minkštą, elastingą tešlą ir pastatome šiltai į min.
Viskas tešla paruošta. Visas stebūklas, kad medus pagreitina darbą mielėm.



na nedraugauju as matyt su mielinem teslom, nieko man nesigavo verysad.gif

kiek tiksliai reikia to silto vandens? cia apie puse stiklines gaunasi? o tesla kaip uzminkyt, ir kociojant dar reikia dadeti miltu?
aciu uz atsakymus bus labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 18, 10:24)
Nu bet kad kanibalizmu užsiimat, tai jau neišlaikiau  blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

neatsimenu, kada taip skaniai juokiausi, dekui lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir sorry uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2011 07 18, 17:16)
Isbandyta, labai skanu bei grazu. Elenai  4u.gif



Imu balioną biggrin.gif

Lavašo faršo vyniotinis

Tinka valgyti ir šaltą ir karštą ax.gif

Dviems porcijoms:
1 lavašas
jautienos/kiaulienos faršas 500 gr.
kiaušinis 1 vnt.
druska,pipirai,prieskoninės žolelės pagal skonį
česnakai,svogūnas
tarkuoto sūrio porą saujų
grietinės pora šaukštų


Paruošiame faršą.
Svogūną ir česnaką susmulkiname.
Įmušame kiaušinį,dedame druską,prieskonius,žolelės ir viską gerai išmaišome.
Lavašą išklojame ir sutepame visą su faršu.
Apibarstome tarkuotu sūriu.
Tvirtai susukame kaip vyniotinį.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame vyniotinį (galima perpjauti per puse), sutepame vyniotinį su grietine, apklojame visą skardą su foliją (neprispausti nes lavašas gali prilipti prie folijos) ir statome į orkaitę,pačiame viršuje.
Temperatūra 200 C kepame maždaug 40 min.
Prieš pabaigą foliją nuimame.

user posted image

user posted image

user posted image



Cukinijų blynų tortas

Irgi tinka valgyti ir šaltą ir karštą smile.gif

1 kg cukinijų
4 nedideli kiaušiniai
1 stiklinė miltų (maždaug)
druska,pipirai

5 morkos
2 svogūnai
majonezas
česnakai

Pertepimui morkas nuvalome,sutarkuojame,svogūną supjaustome kubeliais.
Į keptuvę pilame biški aliejaus ir apkepiname morkas su svogūnais,paskaniname druska,pipirais, uždengiame ir patroškiname kol morkos suminkštės.Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvesti.

Kepame blynus.

Cukinijas nulupame ir sutarkuojame su stambią tarką.
Nuspaudžiame skystį.
Įmušame kiaušinius, pagal skonį dedame druskos,pipirų,sudedame miltus ir gerai viską išmaišome.
Keptuvę įkaitiname ,sutepame su aliejumi ir šaukštu formuojame blynus.
Kepame iš abiejų pusių.
Į majonezą (Helmans labai tiks) išspaudžiame česnako pagal skonį,išmaišome.
Imame blyną,lengvai sutepame su majonezu,dedame morkų įdaro ir uždengiame kitu blynu.
Toliau viską kartojame kol nepasibaigs blynai.
Viršų sutepame majonezu ir papuošiame.
Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą,viršų apibarstome tarkuotu sūriu ir statome į orkaitę maždaug 10-15 min.
Jei tai bus šaltas užkandis dedame į šaldytuvą ir paliekame kad pertepimas įsigertų.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image







Atsakyti
[quote=Elena,2011 07 19, 09:44]
[color=darkviolet]
Imu balioną biggrin.gif

Lavašo faršo vyniotinis

O koki lavasa perkate?Ar nera skirtumo?
Atsakyti
Elena kaip fain wub.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Įdaryti kiaulienos kotletai

user posted image


800 maltos kiaulienos
100 gr. maltų džiūvėsėlių
100 gr. pieno
svogūnas
kiaušinis
druska, pipirai
džiūvėsėlių apvoliojimui

Įdarui:

2 kiaušiniai
arbatinis šaukštelis majonezo
100 gr. sūrio
krapai, druska, pipirai

Į maltą mėsą įpjaustyti svogūną, suberti prieskonius, supilti džiūvėsėlius, pieną, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyti.

Išplakti kiaušinius kartu su majonezu, suberti prieskonius ir kapotus krapus.
Sūrį supjaustyti juostelėmis mažojo pirštelio dydžio.

Per delną išformuoti paruoštą faršą, dėti gabalėlį omleto, juostę sūrio, gerai užspausti kraštelį, suformuoti kotletą, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių.

user posted image


Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 19, 09:53)
O koki lavasa perkate?Ar nera skirtumo?



Man atrodo nėra skirtumo...dažniausiai perku va tokį:

user posted image

Ulė,kotletus palieku lotuliukas.gif Bet jau bulvės niekam neduosiu...ir tą apkepintą česnaką paismiu...grožis koks wub.gif
Atsakyti
Elena, jusu bulvine pica buvo isbandyta - be galo paprasta, o dar labiau skanu!!

Ule, kiauliena troskinta aluje buvo pagerbta mano vyro thumbup.gif Prase padekoti, ta ir darau.
Dabar ruosiuosi isbandyti cukiniju laivelius. Kiek suprantu jaunu cukiniju nebutina nulupti, ar ne? g.gif

Lenkiu galva pries jusu tobulas idejas, estetiska vaizda ir nuostabu skoni!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuckyOne: 19 liepos 2011 - 09:26
QUOTE(Elena @ 2011 07 19, 10:07)
ir tą apkepintą česnaką paismiu...grožis koks  wub.gif


nelabai norec juo dalintis tongue.gif lotuliukas.gif

LuckyOne, tikrai jaunu cukiniju nera butinybes lupti 4u.gif
Atsakyti