QUOTE(rasyte969 @ 2011 05 21, 11:34)
skaniausias šios savaitės atradimas:
Vištienos krūtinėlė džiūvesėlių ir migdolų patale
Reikės:
vidinės vištienos file arba vištienos krūtinėlės pjaustytos juostelėmis
druskos
pipirų
česnakų
grietinės
džiūvesėlių
migdolų plokštelių
sviesto
Vištieną pamarinuoti su druska, pipirais ir česnaku porą valandų (aš marinavau per naktį). Išmarinuotą vištieną dėti į skardą, aptepti grietine ir apibarstyti džiūvesėliais sumaišytais su migdolais. Vištienos juosteles apdėlioti šalto sviesto kubeliais (labiausiai tiktų su žolelėmis, bet pati naudojau paprastą) ir kepti 190 orkaitėje maždaug 20 minučių.

http://studentiskire...veseliu-ir.html
Vištienos krūtinėlė džiūvesėlių ir migdolų patale
Reikės:
vidinės vištienos file arba vištienos krūtinėlės pjaustytos juostelėmis
druskos
pipirų
česnakų
grietinės
džiūvesėlių
migdolų plokštelių
sviesto
Vištieną pamarinuoti su druska, pipirais ir česnaku porą valandų (aš marinavau per naktį). Išmarinuotą vištieną dėti į skardą, aptepti grietine ir apibarstyti džiūvesėliais sumaišytais su migdolais. Vištienos juosteles apdėlioti šalto sviesto kubeliais (labiausiai tiktų su žolelėmis, bet pati naudojau paprastą) ir kepti 190 orkaitėje maždaug 20 minučių.

http://studentiskire...veseliu-ir.html
SKOTISKAS BULVIU IR KOPUSTU APKEPAS
6 vidutiniu bulviu
50 g sviesto
1 svogunas
puse kopusto galvos
150 g fermentinio surio
keletas svoguno laisku
druska,pipirai
1 v.s aliejaus
Bulves isvirti ir sugrusti si sviestu.Svogunus sipjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus kol suminkstes. Kopusta supjaustyti juostelemis ir sudeti ant svogunu, troskinti kol suminkstes. Sudeti bulviu kose, padruskinti, papipirinti ir gerai ismaisyti. Jeigu jusu keptuve atspari karsciui tada mase galima palikti joje, o jei ne tai reik viska perkrest i kepimo inda. Pabarstyti ant virsaus suri, deti i orkaite ir kepti kol suris prades burbuliuoti. Isemus pabarstyti pjaustytais svoguno laiskais.

DeliciousEurope
6 vidutiniu bulviu
50 g sviesto
1 svogunas
puse kopusto galvos
150 g fermentinio surio
keletas svoguno laisku
druska,pipirai
1 v.s aliejaus
Bulves isvirti ir sugrusti si sviestu.Svogunus sipjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus kol suminkstes. Kopusta supjaustyti juostelemis ir sudeti ant svogunu, troskinti kol suminkstes. Sudeti bulviu kose, padruskinti, papipirinti ir gerai ismaisyti. Jeigu jusu keptuve atspari karsciui tada mase galima palikti joje, o jei ne tai reik viska perkrest i kepimo inda. Pabarstyti ant virsaus suri, deti i orkaite ir kepti kol suris prades burbuliuoti. Isemus pabarstyti pjaustytais svoguno laiskais.

DeliciousEurope
QUOTE(Ulė @ 2011 05 18, 19:12)
Pica pagal J.Oliveri
Na ne pati pica, o jos padas, labai dėkoju grangei, kad išverte receptą.

Picos pagrindui reikės:
500 g. miltų
1/2 valgomo šaukšto jūros druskos
7 g.sausų mielių
1/2 valgomo šaukšto rudo stambaus cukraus
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
325 ml. šilto vandens
Persijoti miltus, juos sumaišyti su druska. Per vidurį padaryti duobutę.
Mieles, cukrų bei alyvuogių aliejų sumaišyti ir supilti vandenį ir palikti šiek tiek pastovėti.
Tada pilti po truputį vandenį ant miltų, į tą duobutę, ir šakutės pagalba pradėti maišyti nuo šonų, vis pripilant daugiau vandens, kol galiausiai viskas susimaišo. Galiausiai viską gerai išminkyti rankomis (jei reikia, pridėti šiek tiek miltų ). Viską gerai minkyti apie 5 minutes, kol tešla pataps maloni, elastinga ir nelips nei prie rankų, nei prie stalo.
Tada tešlą dėti į didesnį indą, uždengti drėgnu rankšluosčiu bei šiltoje vietoje palikti pakilt 1 val laiko.
Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti arba rankomis išformuoti picos padą, kloti jį į skardą, patepti alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta ir dėti ant viršaus mėgiamus produktus.

Aš naudojau konservuotus pievagrybius, svogūną, rūkytą kiaulienos file, sausoje keptuvėje pakepintą papriką ir sūrį. Kepti 20-25 min. 180C temperatūroje.
Skanaus!!!

Na ne pati pica, o jos padas, labai dėkoju grangei, kad išverte receptą.
Picos pagrindui reikės:
500 g. miltų
1/2 valgomo šaukšto jūros druskos
7 g.sausų mielių
1/2 valgomo šaukšto rudo stambaus cukraus
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
325 ml. šilto vandens
Persijoti miltus, juos sumaišyti su druska. Per vidurį padaryti duobutę.
Mieles, cukrų bei alyvuogių aliejų sumaišyti ir supilti vandenį ir palikti šiek tiek pastovėti.
Tada pilti po truputį vandenį ant miltų, į tą duobutę, ir šakutės pagalba pradėti maišyti nuo šonų, vis pripilant daugiau vandens, kol galiausiai viskas susimaišo. Galiausiai viską gerai išminkyti rankomis (jei reikia, pridėti šiek tiek miltų ). Viską gerai minkyti apie 5 minutes, kol tešla pataps maloni, elastinga ir nelips nei prie rankų, nei prie stalo.
Tada tešlą dėti į didesnį indą, uždengti drėgnu rankšluosčiu bei šiltoje vietoje palikti pakilt 1 val laiko.
Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti arba rankomis išformuoti picos padą, kloti jį į skardą, patepti alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta ir dėti ant viršaus mėgiamus produktus.
Aš naudojau konservuotus pievagrybius, svogūną, rūkytą kiaulienos file, sausoje keptuvėje pakepintą papriką ir sūrį. Kepti 20-25 min. 180C temperatūroje.
Skanaus!!!
dabar kiekviena diena kepsiu vaikam pica :sutinku
QUOTE(MAMAMARGARITA @ 2011 05 22, 12:56)
nuotrauku cituoti negalima sioje temoje!!!!!!!!!!!!!
Sekmadienio pietūs ĮDARYTOS PAPRIKOS
Naudojau:
4 nedidelės raudonos paprikos
250 gr kiaulienos ir 250 gr. jautienos
1 svogūnas, 1 pakelis virtų ryžių, 1 vidutinė morka
kiaulienos prieskoniai, meksikietiški (aštrūs) prieskoniai
indiški prieskoniai "avatara masala"
druska, alyvuogių aliejus, pipirai juodieji.
Lydyto sūrio.
Visus ingredientus (išskyrus alyvų aliejų ir indiškus prieskonius) įmaišyti į faršą. Perpjautas per pus paprikas išvalyti, sudėti į didelį indą, pabarstyti indiškais prieskoniais, druska, alyvų aliejumi, paprikos puseles gerai įtrinti. Į kiekvieną puselę dėti faršo ir kepti. Prieš baigiant kepti apibarstyti sūriu.
Kadangi bulvių nevalgome, tai garnyrui supjausčiau prancūzišką batoną, aptepiau alyvuogių aliejumi ir orkaitėje apskrudinau. Apskrudusias riekeles ištryniau česnaku. Valgėme su šviežiom salotom (salotos, agurkai, ridikėliai, svogūnų laiškai, grietinė)



Naudojau:
4 nedidelės raudonos paprikos
250 gr kiaulienos ir 250 gr. jautienos
1 svogūnas, 1 pakelis virtų ryžių, 1 vidutinė morka
kiaulienos prieskoniai, meksikietiški (aštrūs) prieskoniai
indiški prieskoniai "avatara masala"
druska, alyvuogių aliejus, pipirai juodieji.
Lydyto sūrio.
Visus ingredientus (išskyrus alyvų aliejų ir indiškus prieskonius) įmaišyti į faršą. Perpjautas per pus paprikas išvalyti, sudėti į didelį indą, pabarstyti indiškais prieskoniais, druska, alyvų aliejumi, paprikos puseles gerai įtrinti. Į kiekvieną puselę dėti faršo ir kepti. Prieš baigiant kepti apibarstyti sūriu.
Kadangi bulvių nevalgome, tai garnyrui supjausčiau prancūzišką batoną, aptepiau alyvuogių aliejumi ir orkaitėje apskrudinau. Apskrudusias riekeles ištryniau česnaku. Valgėme su šviežiom salotom (salotos, agurkai, ridikėliai, svogūnų laiškai, grietinė)



paprikos, mmm...skanumelis
ne i tema paklausiu , jei daryt šaltibarsčius ne su virtais burokeliais o pvz tais kur ale marinuoti obuoliu acte/sultyse galima su tokiais daryt šaltibarsčius? kokio toksinio poveikio rūgpieniui /kefyrui nebus?
dėkui už ats.
QUOTE(Can @ 2011 05 22, 22:54)
ne i tema paklausiu , jei daryt šaltibarsčius ne su virtais burokeliais o pvz tais kur ale marinuoti obuoliu acte/sultyse galima su tokiais daryt šaltibarsčius? kokio toksinio poveikio rūgpieniui /kefyrui nebus?
dėkui už ats.
As tik su tokiais ir darau, dar skyscio ipilu, mums skaniau nei su virtais
QUOTE(Can @ 2011 05 22, 22:54)
ne i tema paklausiu , jei daryt šaltibarsčius ne su virtais burokeliais o pvz tais kur ale marinuoti obuoliu acte/sultyse galima su tokiais daryt šaltibarsčius? kokio toksinio poveikio rūgpieniui /kefyrui nebus?
dėkui už ats.
Drasiai









