Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 62

QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 19, 11:47)
Labai džiaugiuosi atradus temoje daugybę idėjų gėlynui.
Esu naujai iškepta sodininkė. Perimu iš mamos sodo/daržo/gėlyno tvarkymą ir labai reikia patarimo:

Mamos kurtas prieš keletą metų gėlynas pasidarė visiškai skystas - jokio vaizdo. Yra daug daugiamečių augalų. Ar būtų gerai rugpjūtį viską iškast ir susodint nauja tvarka (noriu grupelėmis, su mulčiuotais takeliais). Dabar daug kas žydi, manau, tegu nužydi ir tada imtis. Iš anksto dėkinga, jei kas nepatingės parašyt .


Žinoma geriausia yra palaukti kol gėlės nužydės ir tada imtis persodinimo. Bet jūsų vietoje aš turbūt nesulaukčiau rudens, neiškentėčiau blush2.gif . Jeigu gera žemė, dargi stipriai atliekite, atsargiai iškaskite gėlių krūmelius su dideliu plotu žemės, persodinsit į kitą vietą sėkmingai, augalėliai net nepajus (ta prasme, jeigu žemės nunubyrės kilnojant ir šaknys neapsinuogins). Prisipažįstu, kad ne kartą kilnojau žydinčias gėles iš vietos į vietą , vis nagus niešti blush2.gif , tai jeigu nepažeisite šaknų, tai viskas bus gerai. Blogiausiu atveju žiedai apvys...
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 06 19, 21:17)
Žinoma geriausia yra palaukti kol gėlės nužydės ir tada imtis persodinimo. Bet jūsų vietoje aš turbūt nesulaukčiau rudens, neiškentėčiau  blush2.gif . Jeigu gera žemė, dargi stipriai atliekite, atsargiai iškaskite gėlių krūmelius su dideliu plotu žemės, persodinsit į kitą vietą sėkmingai, augalėliai net nepajus (ta prasme, jeigu žemės nunubyrės kilnojant ir šaknys neapsinuogins). Prisipažįstu, kad ne kartą kilnojau žydinčias gėles iš vietos į vietą , vis nagus niešti  blush2.gif , tai jeigu nepažeisite šaknų, tai viskas bus gerai. Blogiausiu atveju žiedai apvys...

drinks_cheers.gif Kyla man tokių minčių. Kitas variantas - tas įvyks, kai prasidės išsvajotos atostogos. Ir kai mėnulis bus tinkamas. Tuo tikslu dar pasisėjau levandų, turėtų sudygt iki to laiko, o kitais metais jau ir pražys (tikiuosi).
Atsakyti
Dar turiu tokį klausimėlį. Išrausiau veją naujam gėlynui, pripyliau geros žemės, žodžiu paruošiau sodinimui ir staiga akys užkliuvo už pelenų krūvos. Vat ir pagalvojau, kad pelenais žmonės augalus nuo visokių parazitų gina, tai gal suversti man juos į tą gėlyną? ax.gif Ar bus iš to kokios naudos ar kaip tik žemę suprastinsiu?
Papildyta:
QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 19, 21:24)
drinks_cheers.gif  Kyla man tokių minčių. Kitas variantas - tas įvyks, kai prasidės išsvajotos atostogos. Ir kai mėnulis bus tinkamas. Tuo tikslu dar pasisėjau levandų, turėtų sudygt iki to laiko, o kitais metais jau ir pražys (tikiuosi).


Aš jau nebetikiu jokiais mėnuliais schmoll.gif . Šiais metais specialiai viską sėjau tiksliai pagal sodininko kalendorių (kaip suprantu, tai pagal mėnulio fazes sudarytą), tai vienos gėlės gražiai augo, kitos sunyko. Tai nusispjoviau ir sodinu toliau viską kaip įpratusi - pagal galimybes ir pagal ūpą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 06 19, 21:32)
Dar turiu tokį klausimėlį. Išrausiau veją naujam gėlynui, pripyliau geros žemės, žodžiu paruošiau sodinimui ir staiga akys užkliuvo už pelenų krūvos. Vat ir pagalvojau, kad pelenais žmonės augalus nuo visokių parazitų gina, tai gal suversti man juos į tą gėlyną?  ax.gif Ar bus iš to kokios naudos ar kaip tik žemę suprastinsiu?
Papildyta:
Aš jau nebetikiu jokiais mėnuliais  schmoll.gif . Šiais metais specialiai viską sėjau tiksliai pagal sodininko kalendorių (kaip suprantu, tai pagal mėnulio fazes sudarytą), tai vienos gėlės gražiai augo, kitos sunyko. Tai nusispjoviau ir sodinu toliau viską kaip įpratusi - pagal galimybes ir pagal ūpą  lotuliukas.gif

Šiaip labai padrąsinot mane. Šiaip ar taip - vaizdo jokio (juokauju, kad nebent iš kosmoso matosi mamos kadaise sukurtos linijos) - žemė persimato tik, gėlės skystos. Bet yra nemažai gražiai pražydusių lelijų. Iki atostogų kaip tik nužydės.
Atsakyti
Prašau pagalbos. Kaip sugalvoti paslėpti 2mx3m betono bloką dengiantį vandens rezervuarą. "Įpaišė" jį man vyras į jau pradėtą formuoti gėlyną. Vieta tarp namo ir kelio, todėl matoma iš dviejų pusių (negaliu parodyti, nes darbai dar vyksta). Giliašakniai augalai atkrenta, lieka tik kiliminiai? Kas dar? Jei rasite internete idėjų, prašau pasidalinti. Beje, būsimas vaizdas turi tikti kaimiškai aplinkai. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 06 10, 18:09)
Pernai vis konsultavausi šitoje temoje,kaip su kuo ir ką želdinti biggrin.gif per 3 vasaras išsigrynino mintys ir rudenį iškapsčiau žolę žėlusią iki pat tvoros - štai kas gaunasi po truputį - rožės visos dar jaunos tik rudenį sodintos, tad ilgainiui turėtų uždengt visą joms skirtą plotą. Vienintelė prie akmenų auganti rožė jau metukų, pernai pavasarį ten sodinta, tikiuosi ir kitos nuo jos neatsiliks. Ten kur matosi gultas - suplanuota pergolė su sūpyne, abipus auga vijoklinės ir krūminės rožės, tik dar nepražydusios. Gal kas galėtų patarti dėl tokio statinuko - kur ieškoti kaip statyti?

user posted image

user posted image

Raganėle, jei gerai pamenu, mulčiavot smulkintuvu susmulkintais karklais. Jei nepripainiojau blush2.gif Ar tai kas matosi, ir yra tas mulčias ar keitėt?

QUOTE(bitule @ 2011 06 12, 10:50)
Labai ačiū už idėją  4u.gif  thumbup.gif , jei nieko prieš tempiu pas daržininkes   blush2.gif

Aš jau šiamet buvau beveik įkalbėjus MB tokius pagaminti, bet ryžto paskui pritrūko.. Nusprendė, kad jam ne pagal jėgas, reikia skardininkų prašyti, kad pagamintų.

QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 19, 20:24)
drinks_cheers.gif  Kyla man tokių minčių. Kitas variantas - tas įvyks, kai prasidės išsvajotos atostogos. Ir kai mėnulis bus tinkamas. Tuo tikslu dar pasisėjau levandų, turėtų sudygt iki to laiko, o kitais metais jau ir pražys (tikiuosi).

Levandos sudigs tik kitais metais, nes joms reikia žiemos šalčių, kad taptų daigios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 20 birželio 2011 - 19:56
QUOTE(zmogs @ 2011 06 20, 19:40)
Raganėle, jei gerai pamenu, mulčiavot smulkintuvu susmulkintais karklais. Jei nepripainiojau  blush2.gif  Ar tai kas matosi, ir yra tas mulčias ar keitėt?
...

ne, čia kitas patvorys, karklinis tebėra- antroj foto už akmenų ir pušelės kadagiukas to pakraščio matosi. Karklinis tapo žemės spalvos, teisingai atlieka savo funkciją ir nekliūna akims smile.gif rožyne pušų žievių mulčas, tikiuosi irgi papilkės ir augalai jį užskleis ilgainiui.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2011 06 20, 20:40)
Levandos sydigs tik kitais metais, nes joms reikia žiemos šalčių, kad taptų daigios.

Pasisėjau į lovelį namie (turiu antresolę su stoglangiu - ten vasarą šviesus ir šiltas šiltnamis). jau išleido šaknis.
Atsakyti
QUOTE(Alta @ 2011 06 20, 11:52)
Beje, būsimas vaizdas turi tikti kaimiškai aplinkai. Ačiū.

Na, dėl kaimiškos aplinkos tai nežinau, bet padėliočiau akmenų, papilčiau žvyro, o kitur - grunto ir šilokais ir šilropėm apsodinčiau.
Va, pasiskolintas vaizdas, galima gražiau, aišku. user posted image
Atsakyti
Sakykite o kaip žiema su silokais? Ar jie isziemavoja? Man jie tokie lepus salciams atrodo, bet gelynuose man jie labai graziai ziurisi smile.gif
Atsakyti
Ačiū už pirmą idėją.
Atsakyti
šilokai,šilropės be problemų žiemoja, kaktusai opuncijos kai kurie irgi žiemoja lauke ,na, o nuotraukoj matau eševerijas, tai jos rudeniop į namučius prašos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 20 birželio 2011 - 22:19