Man is tikruju yra idomu kaip bus kai gris zmones is uzsieniu, nes manau dalis tikrai gris. Kaip aplinkiniai ir tie kas buvo/yra nusiteike pries emigracija reaguos? As puikiai pamenu kai per TV rodydavo amerikos lietuvius kurie grizo is Amerikes ir su juokingu akcentu kalbedavo, kaip buvo sunku ten, kaip buvo gaila likusiu LT ir mano a.a. senelis purkstadavo kad va, pabego kai reikejo kovoti, o dabar guodzia ir atjaucia per ka Lt perejo.
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2011 07 27, 13:04)
Gal nesuabsoliutinami. Man regis gincai ir vyksta ne del paties emigravimo fakto, o butent del to "vemimo". Gi visame pasaulyje emigruojama del daugybes priezasciu: klimato, meiles, karjeros, emociju ir taip toliau. Is gerokai ekonomiskai stipresniu saliu emigruojama. Ir jokia cia pasaulio pabaiga - niekas nei verkia, nei kaltina.
Pasipiktinimas kyla tada, kai pradedama savo tevyne dergti. Ir ne tik cia, lietuviskame forume, bet is naujoje salyje i kaire/desine verkiama kokia Lietuvoje gluduma, kokie nuskure, nusibadave skeletai vaiksto, kokie vagys ir banditai siauteja. Tada naturaliai ir kyla klausimas - ko cia atgal geziotis - gi gyvenkit ten, kur pampersai pigus, jei tai "normalaus" gyvenimo garantas ir nepasakokit mums, kokie mes cia likusieji vargsai ir nevykeliai.
Kiek as susidurus, tai lietuviai nepiesia Lietuvos taip kaip aprasete uzsienyje, ir uzsienieciai gana graziai atsiliepia apie Lietuva, aisku supranta, kad ne patys geriausi laikai, bet tikrai geri ir malonus atsiliepimai is ju puses, gal ir kiek suvaidintas, bet yra noras aplankyti musu sali ir pasizvalgyti kaip grazu cia yra. Aisku, as nenoriu izeisti ar pan, bet mano nuomone, tai yra siek tiek lietuviskas mentalitetas, kad na daugiau maziau zmones nepatenkinti ir skustis kaip yra blogai, kokie visi banditai yra norma. TV laidos, visi Krivickai ir kiti tokio plauko- paziurekit, kokie banditai, kokie visi vagys, sukciai, neteisybe. Ir nesamone kad daugiau nera apie ka rodyti, bet turbut pati liaudis nori tai matyt, piktintis ir skustis?