Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija

QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 22:36)
vedant i googla pirmiausiai ir iskrenta Wikipedija. O kas ten bloga - pvz zodzio reiksmes jei as ieskau ?

aš turėjau itin gerą fizikos dėstytoją. Wikipedijos informaciją jis žinojo puikiai. gynimo darbas iškart gaudavo arba -, arba 0. žmogus metuose, turbūt žinojo, ką sako, primygtinai teigdamas nežiūrėti ten. nors, iš esmės, čia Jūsų reikalas...

dėl dalykų ir lygių - pasirenka, na ir ką? pažymiai mokykloj bene svarbiausias, kertinis akmuo pasirenkant. man sekėsi matematika, bet nesisekė fizika. nebuvo kur dėtis - pasirinkau ir matematiką, ir fiziką, nes taip reikėjo. ir ariau, verkiau, bet ėjau. nes kitaip nebuvo kur dingt. o matematika sekėsi sekėsi.. o dabar nebenoriu, "vemt verčia". žmonės keičiasi. Jums nepatiko paauglystėje megzt, o dabar galbūt pardavinėjat savo kurtus šedevrus-mezginius savo asmeninėj krautuvėj, kurią įkūrėt senamiesčio širdyje. jaunuolis įstojo į ekonomiką/geodeziją/teologiją ir pan., o va po metų ar dviejų, neduok Die trijų ar visų keturių suvokia, kad jam labiausiai prie širdies visgi kompiuterija. nu ir ką tokiam padarysi? dantis išmuši, kad jis manė, jog baigęs tikrai norės dirbt vadybininku, bet baigė ir.. noras išgaravo..
Atsakyti
QUOTE(fasion149 @ 2011 07 28, 00:23)
Kad zmoniu pykti izvelgti -  gydytoju buti nereikia.  O apie tautieciu pykti - geriau nekalbam - smagu jei Jus matote tik laimingus, patenkintus viskuom  zmones. Tik klausimas - kazin kodel Jusu emocija - pyktis - yra "tokia stipri"
Jusu emociju  as tikrai neverta. O ypac pykti ant manes tikrai nera uz ka.
Ir as nei isizeisiu nei susireiksminsiu. Mano zodyne - nera tokiu zodziu. O i Wikipedija pasiziuriu, ir gana daznai. Nes pati visko nezinau.
O tremties ir siu dienu lyginti visai nereikia. Nes pasaulis vietoje nestovi - zmogus taip pat su savo isitikinimais, mastymu ir suvokimu negali stoveti vietoje.

Tuomet reikia butu telepatu. Nes as nedrisciau savo jausenu priskirti zmogui esanciam anapus monitoriaus ekrano. As matau ivairius zmones, negali buti zmogus pastoviai laimingas, tai nenormali ir itartina busena. Velgi, telepatiniu budu nustatet net pikcio stipruma, gal galetumete pasidalinti su kitais ir su manim, kokiais kriterijais vadovaujantis jus matuojat pikti?

Jei jusu zodyne nera tokiu zodziu, jus net nezinote jus savokos, taileiskite paklausti, kokio bieso jus juos vartojate?

O as nelyginau, tiesiog jus patiket kas yra dvasingumas is to isplauke ir mano klausimas ir iavalgos, kurios paneigia jusu argumentus.

Bijau jus nuvilti, bet... Per visa zmonijos amziu is esmes zmogus nepasikeite, jei taip butu mes nesuprastume antikos filosofu, Biblija mums butu tamsus miskas, aciu dievui dar suprantame praejusiu amziu klasikus. Dekalogas iki siolei nemazai pasaulines visuomenes daliai yra laikomas morales pagrindu.
Atsakyti
QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 22:36)
vedant i googla pirmiausiai ir iskrenta Wikipedija. O kas ten bloga - pvz zodzio reiksmes jei as ieskau ?

Nes ten pateikta informacija nebūtinai bus teisinga. Ten apie įvairiausias temas rašo tokie paprasti žmonės, kaip jūs ar aš, ten pateikta informacija nebūtinai bus moksliškai paremta ar profesionali, todėl studentų darbuose šis šaltinis iškart atmetamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 07 28, 00:51)
aš turėjau itin gerą fizikos dėstytoją. Wikipedijos informaciją jis žinojo puikiai. gynimo darbas iškart gaudavo arba -, arba 0. žmogus metuose, turbūt žinojo, ką sako, primygtinai teigdamas nežiūrėti ten. nors, iš esmės, čia Jūsų reikalas...

dėl dalykų ir lygių - pasirenka, na ir ką? pažymiai mokykloj bene svarbiausias, kertinis akmuo pasirenkant. man sekėsi matematika, bet nesisekė fizika. nebuvo kur dėtis - pasirinkau ir matematiką, ir fiziką, nes taip reikėjo. ir ariau, verkiau, bet ėjau. nes kitaip nebuvo kur dingt. o matematika sekėsi sekėsi.. o dabar nebenoriu, "vemt verčia". žmonės keičiasi. Jums nepatiko paauglystėje megzt, o dabar galbūt pardavinėjat savo kurtus šedevrus-mezginius savo asmeninėj krautuvėj, kurią įkūrėt senamiesčio širdyje. jaunuolis įstojo į ekonomiką/geodeziją/teologiją ir pan., o va po metų ar dviejų, neduok Die trijų ar visų keturių suvokia, kad jam labiausiai prie širdies visgi kompiuterija. nu ir ką tokiam padarysi? dantis išmuši, kad jis manė, jog baigęs tikrai norės dirbt vadybininku, bet baigė ir.. noras išgaravo..

Man patinka jusu mintys, pritariu joms.
Yra labai nezimi motivuoto jaunimo dalis, kuri kaip sakoma nuo kudikystes sieka savo tikslo, tie be abejones privalo mokytis. Bet zmonems, kurie iki galo neisisamonino ko nori, reiktu pakeliauti po pasauli, juolab kai dabar atsirado tokios puikios galimybes. Tas Lietuvoje gajus stereotipas yra ydingas, zaloja jaunus zmones, atima poleki, nes patenka i gyvenimo rutina.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 07 27, 23:00)
Nes ten pateikta informacija nebūtinai bus teisinga. Ten apie įvairiausias temas rašo tokie paprasti žmonės, kaip jūs ar aš, ten pateikta informacija nebūtinai bus moksliškai paremta ar profesionali, todėl studentų darbuose šis šaltinis iškart atmetamas smile.gif

va, nemokėjau normaliai to paaiškint. tiesiog. man tai atrodo natūralu ir suprantama, nes man tai aiškino. kartais tiesiog nesugebu sau elementarių dalykų paprastai paaiškint kitiems biggrin.gif tada pasitelkiu pavyzdžius.. dažnai informacija, naudojama wikipedijoje, būna tiesiog nukopijuota iš rimtesnių (konkrečiai susijusių su vietove/kilme tam tikrų reiškinių/miestų ir pan.) šaltinių...

QUOTE(Moonte @ 2011 07 27, 23:00)
Man patinka jusu mintys, pritariu joms.
Yra labai nezimi motivuoto jaunimo dalis, kuri kaip sakoma nuo kudikystes sieka savo tikslo, tie be abejones privalo mokytis. Bet zmonems, kurie iki galo neisisamonino ko nori, reiktu pakeliauti po pasauli, juolab kai dabar atsirado tokios puikios galimybes. Tas Lietuvoje gajus stereotipas yra ydingas, zaloja jaunus zmones, atima poleki, nes patenka i gyvenimo rutina.

bet žinot, turiu aš tokių pažįstamų. nuo darželio laiko žinojo, ko nori. įstojo. ir, įsivaizduokit, nutiko taip, kad.. sunku labai mokytis. nes tada, kai svajojo, kai norėjo, skaitė, domėjosi, bandė kuo daugiau informacijos gaut, tik girdėjo kalbas, jog sunku. bet žmonės svajojo, norėjo, siekė. ir dabar, kai jau mokosi/baigė, pasakė, kad "velnias nešė mane į tą galerą". ir dirbs/dirba pagal specialybę jau nebe iš polėkio, o todėl, kad sukišo n-valiutos (nebūtinai už mokslo mokėjimą, už viską - investicijos tokios studijuojant kitur, ne pas "mamą") ir mokslai privalo atsipirkt. o paskui, po kokių 10-20metų, gal pabandys kad ir į mezgimą eit prasimušt. nes gal jis vis tik patinka labiau.. tą norą, polėkį, aistrą dažnai suformuluoja, į smegenis įkrauna aplinka. aš niekad nesvajojau apie tai, ką mokiausi, ką baigiau. bet. tai man atnešė daug, itin daug patirties ir aš savo mokslais džiaugiuosi. nors ir ne mano, nors ir nesvajojau..
kitas dalykas - itin dažnai būna taip, kad tas jaunas žmogus, susikrovęs visą mantą, susipykęs su visu pasauliu (jo pasaulis dažnai būna kokie dešimt draugų, šimtas pažįstamų ir, vis tik, šeima, kuri jį išmaitina) išvažiuoja apžiūrėt to kito pasaulio.. apžiūri metus, du. tada aptingsta mokytis toliau ir.. neturi jis to popieriaus, diplomu pavadinto smile.gif ar blogai, ar ne - nežinau. tokio gyvenimo kelio nesirinkau, tai komentuot negaliu. pasaulio vis tik pamatė, su gyvenimu susipažino. ar mokslo jam reikėjo/reikės? irgi klausimas..
Atsakyti
Pinigai,del pinigu....kas cia blogo ,jei zmogus nori uzsidirbti pinigu? Is kart ir atsakau,nes pinigai -blogis.
Man tik juokinga ,kada dauguma sako ,jog isvyko i uzsieni pasisemti patirties,mokytis ar pamatyti sali ir neaisku kada grys.Briedas visa tai ,visiems aisku ko i ta uzsieni visi tos ''patirties " vaziuoja,ogi mokslai pigesni, uzsikalti pinigu ir isitvirtint geroje vietoje .O kada visa tai nepavyksta igyvendint uzsienyje ,tada gryzta toks ale "patriotas" su pilna pinigine i tevyne savo biznio kurt ,tipo pasisemes daug ziniu ir patapes protingu,savo tevynei padet.Nesuprantu vieno,ko i ta smirdanti uzsieni tu ziniu verziamasi taip siekt,jei savo saly cia pat yra toks Oniskis ar Balbieriskis a?
... pinigai,pinigeliai ...o mes grysime butinai... kada nors ,patriotu statusu...
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2011 07 27, 23:41)
Pinigai,del pinigu....kas cia blogo ,jei zmogus nori uzsidirbti pinigu? Is kart ir atsakau,nes pinigai -blogis.

Man tik juokinga ,kada dauguma sako ,jog isvyko i uzsieni pasisemti patirties,mokytis ar pamatyti sali  ir neaisku kada grys.Briedas visa tai ,visiems aisku ko i ta uzsieni visi tos ''patirties " vaziuoja,ogi mokslai pigesni, uzsikalti pinigu ir isitvirtint geroje vietoje .O kada visa tai nepavyksta igyvendint uzsienyje ,tada  gryzta toks ale "patriotas" su pilna pinigine i tevyne savo biznio kurt ,tipo pasisemes daug ziniu ir patapes protingu,savo tevynei padet.Nesuprantu vieno,ko i ta smirdanti uzsieni tu ziniu verziamasi taip siekt,jei savo saly cia pat yra toks Oniskis ar Balbieriskis a?
... pinigai,pinigeliai ...o mes grysime butinai... kada nors ,patriotu statusu...

niekas nesako, kad blogai. kas sako? aš nesakau mirksiukas.gif pinigai nėra blogis. blogis yra protas, aptemdytas pinigų.

tikrai? jūs tikrai taip manot?? mastau.gif ale man kaip tik paskutiniu metu atrodo/skaitau/girdžiu vis, kad Lietuvoj mokslai pigesni, o diplomai tai Europiniu mąstu pripažįstami..

kitas dalykas - ar tikrai visi taip ir važiuoja užsikalt pinigų, įsitvirtint geroj vietoj? kiek yra tokių, kurie važiuoja užsikalt pinigų, kad būstą galėtų sau leist LIETUVOJ įsigyt. ir nuomojasi išvykę kamurkę, ir valgo maistą tokį, nuo kurio jau vemt verčia, bet kiša pinigus į kojinę, nusipirktą už centus. nes žmonės nori grįžti . kam reikia suabsoliutinti taip, kad visi, visur, viską?

vėlgi. grįš. kada nors. nebūtinai patriotų statusu. galbūt grįš vien tam, kad jaustųsi namie/kaip namie. tik tiek. bet itin, itin svarbu.
Atsakyti
Nesupratot manes Almost,as cia biskuti paironizavau wink.gif
Papildyta:
Yra forume tokiu zmoniu,kurie savus dangsto,o visi kiti tipo visi tokie be dusiai ,be dvasiai ,be kulturos ir beviltiski ,kad saves Lietuvoj neranda...
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2011 07 27, 23:55)
Nesupratot manes Almost,as cia biskuti paironizavau wink.gif

ai, bet gal ir gerai vis tiek, kad ne taip supratau. nes neprimečiau jokio ironiškumo ar sarkazmo, jokio (dažnai nebūto) tono ar pykčio. tiesiog skaičiau ir analizavau žodžius ir mintis, kuriuos mačiau parašytus, o ne kažkokius tai pykčio proveržius, užuojautos tonus ar persikreipusias veido mimikas hihihi.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
`man atrodo jog si tema, niekada nebus isgvildenta g.gif nes vienam atrodo taip, kitam anaip ir vsio..as labai tikiuosi,kad ateis i lietuvos politika tokie ,kaip (moonte sunus),ir padarys pagaliau gala korupcijai,vagystem,ir visiem kitiem baisiem dalykam...ir tada visi grys i lietuva,ir daugiau nebediskutuos SM emigrantu tema biggrin.gif ir ilgai ir laimingai gyvens,vel visi kartu... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megen: 28 liepos 2011 - 01:47
QUOTE(megen @ 2011 07 28, 02:45)
`man atrodo jog si tema, niekada nebus isgvildenta g.gif nes vienam atrodo taip, kitam anaip ir vsio..as labai tikiuosi,kad ateis i lietuvos politika tokie ,kaip (moonte sunus),ir padarys pagaliau gala korupcijai,vagystem,ir visiem kitiem baisiem dalykam...ir tada visi grys i lietuva,ir daugiau nebediskutuos SM emigrantu tema biggrin.gif  ir ilgai ir laimingai gyvens,vel visi kartu... thumbup.gif

doh.gif
zinokit is nevilties ir rankos kartais nusvyra.... supraskit gi pagaliau, kad valdzia yra ta, kuria patys issirinkot. ir yra tokia, kokie yra zmones. niekas is menulio nenusileido ir nenusileis.
o korupcija ir vagystes nesibaigs anksciau, nei zmones patys nustos duoti kysi policininkui ar gydytojui, kai saziningai sumokes visus mokescius ir neieskos kur gauti "be kasos kvito bet pigiau", nepirks kontrabandos, nesamdys savo namo statybose nelegalu ir nedarys daugybes kitu dalyku nes tai yra ta pati vagyste. Kai atsiras netolerancija blogiui, tada situacija ims keistis. O dabar ne retas atvejas, kai riksmai apie vagystes bereiskia pavyda, kad pats negali tiek pavogti..
Pradeti reikia NUO SAVES.

Nei vienam Moontes poste ko gera niekada nemaciau pykcio. Kokioje temoje ji bediskutuotu. Kaip tik labai aiskius ir logiskus argumentus ( bet tai nereiskia, kad visad musu nuomones sutampa) Kartais net stebiuosi kantrybe - as asmeniskai tingiu tiek laiko diskutuoti su zmonemis, su kuriais mastome skirtingomis kategorijomis. Ir jei kazkam pvz dvasingumas yra sotus gyvenimas, tai be galo sunku su tokiu zmogumi diskutuoti kiek to dvasingumo yra Lietuvoje.
Ir dar griztant prie to amzinai minimo pykcio emigrantu atzvilgiu. Man tikrai idomu ar cia tos kelios merginos kalbancios ne apie pampersu kainas tikrai jauciat ta pykti savo atzvilgiu? Ne skirtingas nuomones apie kazkuriuos dalykus, bet butent - pykti del emigracijos fakto??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 28 liepos 2011 - 08:36
QUOTE(Moonte @ 2011 07 28, 01:52)
Tuomet reikia butu telepatu. Nes as nedrisciau savo jausenu priskirti zmogui esanciam anapus monitoriaus ekrano. As matau ivairius zmones, negali buti zmogus pastoviai laimingas, tai nenormali ir itartina busena. Velgi, telepatiniu budu nustatet net pikcio stipruma, gal galetumete pasidalinti su kitais ir su manim, kokiais kriterijais vadovaujantis jus matuojat pikti?

Jei jusu zodyne nera tokiu zodziu, jus net nezinote jus savokos, taileiskite paklausti, kokio bieso jus juos vartojate?

O as nelyginau, tiesiog jus patiket kas yra dvasingumas is to isplauke ir mano klausimas ir iavalgos, kurios paneigia jusu argumentus.

Bijau jus nuvilti, bet... Per visa zmonijos amziu is esmes zmogus nepasikeite, jei taip butu mes nesuprastume antikos filosofu, Biblija mums butu tamsus miskas, aciu dievui dar suprantame praejusiu amziu klasikus. Dekalogas iki siolei nemazai pasaulines visuomenes daliai yra laikomas morales pagrindu.

apie pirmus pasakymus nera ko pletotis nes ne i tema absoliuciai.

zmogus turi keistis tiek, kiek keiciasi visas pasaulis. O pasaulis pasikeites ir netgi labai. O tos salys ir tie zmones kurie nesuspeja su visu pasauliu - gyvena kaip vargo bites ir gyvens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fasion149: 28 liepos 2011 - 08:29