QUOTE(LandL84 @ 2011 07 27, 23:00)
Nes ten pateikta informacija nebūtinai bus teisinga. Ten apie įvairiausias temas rašo tokie paprasti žmonės, kaip jūs ar aš, ten pateikta informacija nebūtinai bus moksliškai paremta ar profesionali, todėl studentų darbuose šis šaltinis iškart atmetamas
va, nemokėjau normaliai to paaiškint. tiesiog. man tai atrodo natūralu ir suprantama, nes man tai aiškino. kartais tiesiog nesugebu sau elementarių dalykų paprastai paaiškint kitiems

tada pasitelkiu pavyzdžius.. dažnai informacija, naudojama wikipedijoje, būna tiesiog nukopijuota iš rimtesnių (konkrečiai susijusių su vietove/kilme tam tikrų reiškinių/miestų ir pan.) šaltinių...
QUOTE(Moonte @ 2011 07 27, 23:00)
Man patinka jusu mintys, pritariu joms.
Yra labai nezimi motivuoto jaunimo dalis, kuri kaip sakoma nuo kudikystes sieka savo tikslo, tie be abejones privalo mokytis. Bet zmonems, kurie iki galo neisisamonino ko nori, reiktu pakeliauti po pasauli, juolab kai dabar atsirado tokios puikios galimybes. Tas Lietuvoje gajus stereotipas yra ydingas, zaloja jaunus zmones, atima poleki, nes patenka i gyvenimo rutina.
bet žinot, turiu aš tokių pažįstamų. nuo darželio laiko žinojo, ko nori. įstojo. ir, įsivaizduokit, nutiko taip, kad.. sunku labai mokytis. nes tada, kai svajojo, kai norėjo, skaitė, domėjosi, bandė kuo daugiau informacijos gaut, tik girdėjo kalbas, jog sunku. bet žmonės svajojo, norėjo, siekė. ir dabar, kai jau mokosi/baigė, pasakė, kad "velnias nešė mane į tą galerą". ir dirbs/dirba pagal specialybę jau nebe iš polėkio, o todėl, kad sukišo n-valiutos (nebūtinai už mokslo mokėjimą, už viską - investicijos tokios studijuojant kitur, ne pas "mamą") ir mokslai privalo atsipirkt. o paskui, po kokių 10-20metų, gal pabandys kad ir į mezgimą eit prasimušt. nes gal jis vis tik patinka labiau.. tą norą, polėkį, aistrą dažnai suformuluoja, į smegenis įkrauna aplinka. aš niekad nesvajojau apie tai, ką mokiausi, ką baigiau. bet. tai man atnešė daug, itin daug patirties ir aš savo mokslais džiaugiuosi. nors ir ne mano, nors ir nesvajojau..
kitas dalykas - itin dažnai būna taip, kad tas jaunas žmogus, susikrovęs visą mantą, susipykęs su visu pasauliu (jo pasaulis dažnai būna kokie dešimt draugų, šimtas pažįstamų ir, vis tik, šeima, kuri jį išmaitina) išvažiuoja apžiūrėt to kito pasaulio.. apžiūri metus, du. tada aptingsta mokytis toliau ir.. neturi jis to popieriaus, diplomu pavadinto

ar blogai, ar ne - nežinau. tokio gyvenimo kelio nesirinkau, tai komentuot negaliu. pasaulio vis tik pamatė, su gyvenimu susipažino. ar mokslo jam reikėjo/reikės? irgi klausimas..