Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija

QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 22:48)
ar neatleis kazkurio is darbo, ar pragyvensim po puses metu, ar sugebesiu leisti vaikus i mokykla?.

bet ir emigravusieji jau apie tai sako,kad eina į darbą ir nežino,ar neteks eiti kito ieškoti :hmir ar iš vis jis atsiras 4u.gif
visur tas pats ar Lietuvoje,ar kokioje kitoje šalyje smile.gif jei nėra darbo tai nėra,iš oro jie nekrenta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2011 07 28, 00:00)
bet ir emigravusieji jau apie tai sako,kad eina į darbą ir nežino,ar neteks eiti kito ieškoti :hmir ar iš vis jis atsiras 4u.gif
visur tas pats ar Lietuvoje,ar kokioje kitoje šalyje smile.gif jei nėra darbo tai nėra,iš oro jie nekrenta 4u.gif

dabar tokia situacija yra visur. Krize ne tik LT. Tai naturalu kad ir visur kitur blogeja salygos.
Bet emigravusieji JAU APIE TAI SAKO, o LT taip buvo visada yra ir speju kad dar ilgai taip bus.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 07 27, 22:51)
Moonte, pirmiausia gal biski atsipalaiduokite, tema ne apie jus, kazkaip labai priimat asmeniskai smile.gif Nepateikite asmeniniu pavyzdziu, jei po to negalite ramiai diskutuoti, kai dalyves tuo remiantis vysto kazkokias mintis.

Priestaraujate pati sau. As niekur nepasisakiau vienoje ar kitoje puseje, kaip tik, kaip pasaket, bandau viska delioti logiskai ir argumentuotai mirksiukas.gif  Jo, as izvelgiu logines sekas, mano mastymo tipas toks, loginis, jusu matyt kitoks.
Dilema iskele ne savoka, o formuluote, o pateikus paprasta klausima jums reikejo ilgu isvedziojimu, kad man i ji atsakyti.

Jus manes nesupratot - bet kokie planai, bet kokioj stadijoje, yra tik planai. Pvz isivaizduokit, kardinaliai pasikeicia situacija, juos visgi gali pakeisti ir sukurti ta pati versla kitoj saly, ane? O va kai galesit pasakyti, kad grizo, sukure ir issilaike/issivyste, tada bus kita kalba.
Nereiskia, akd meluojat, reiskia, kad tai dar neivykes faktas mirksiukas.gif Va pvz mano aplinkoj yra zmogus kuris turetu geras galimybes ir perspektyvas isvaziuoti, bet nenori ir nevaziuoja, atsisako, va cia faktas. Taip kad yra tokiu, patriotu, sito niekas lyg negincyja. g.gif

Tada gaunasi, jei mano pasaukimas but darzelio aukletoja, tai man arba nusisauti arba is kart emigruoti. Nes profesija nekonkurencinga ir nepelninga. O kur dvasines vertybes sioj vietoj? g.gif

Zinot jau man paciai nusibodo rasyti. Galvokite jus kaip norite, darykite irgi, man tiesa paskius dzin. Bet kiekvienas veiksmas prasideda nuo minties, pasiseks ne psiseks, ne jusu problemos, nereikia svetimu visciuku skaiciuoti, man irodineti... Nereikia. Si tema baigta. Jus norite tiketi, kad zmones niekada nevaziuos i Lietuva, nekurs savo verslo ir t.t. Puiku, jokiu problemu. Nes is esmes diskusija niekine, ne apie ka. Abejones Moontes sunumi ir jo galimybemis. Tas kas nesvajoja, nedirba ta linkme nieko ir neturi. O jusu pesimizmas, neva psvrstymai garsiai, dieve mano isveikata.

Atsiprasau, bet logikos jusu pasvarstymuose neizvelgiu, gal tai mano akiracio ribotumas kaltas, ar siaip, kaip cia viena issireiske piktis neleidzia blaiviai vertinti, ar da bla kas.

Jei jus esat puiki darzelio aukletoja, esate versli pas jus stoves eiles norinciu. Nes tevelii neturi kur vaikuciu deti. Beda tame, kad kaip pastebejau, pesimistines nuotaikos tai trukdo siekti, geriau aimanuoti nei kad dirbti, o ant padekliuko niekas nieko neatnes.

Jus man paaiskinkinkite logiskai kas yra anot jusu dvasingumas?

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 07 27, 23:55)
Dekui, diagnoze jau nustatyta, ne vien man, o ir visiem Lietuvos zmonem. Na merginos, kurios cia nemato pagiezos. O klausimelis gi oponentei buvo paprastut paprastutelis.

Cia norite pasakyti kalba eina apie dvasiguma  g.gif
tuomet mes dvasiguma suvokiam skirtingai.

diagnoze iki siol gydytojai nustatinedavo. Tikiuosi kad taip ir isliks.

O kas yra dvasingumas as katik ir vikipedijoi pasiziurejau. Labiausiai patikes teiginys -"Dvasingumas dažnai patiriamas kaip įkvėpimo šaltinis, gyvenimo kelrodis" - koks ikvepimo saltinis, koks kelrodis gali buti galvoi - jei toks nestabilumas del rytojaus.
Ir cia jau ne mano sugalvotas apibudinimas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 07 27, 22:56)
1. Pažvelkime į tai plačiau smile.gif Neatmeskime fakto, kad emigruoja daug tokių žmonių, turintys tautiškas, kultūrines, pilietiškas vertybes (toks kaip jūsų sūnus). Vieni jų grižo, kiti grįžta, treti grįš ateityje, bet bus ir tokių, kurie niekada negrįš. Priežasčių gali būti įvairiausių - šeima su kitataučiu, mėgstamas darbas, namai, socialinis gyvenimas ir t.t. Svetur pragyvenus 10-20 ar daugiau metų ir susikūrus gyvenimą svetur, įleidus šaknis nėra taip paprasta viską mesti ir grįžti, vien dėl to, kad laukia prigimtinė pareiga prieš tėvynę.. Negalite būti tikra 100%, kad kiekvienas turintys jūsų pateiktas vertybes grįš. Lietuviai svečiose šalyse propaguoja savo šalies, tautos tradicijas, moko jų savo vaikus, lietuviai buriasi į bendruomenes, kartu tai pažymi ir didžiuojasi. Tos vertybės, kaip pati ir sakėt, niekur neišnyksta. Ar tikrai tos vertybės pasidaro tikresnės, stipresnės tik tada, kai vaikštai lietuviška žeme? Ar jos gali būti tokios pačios stiprios ir tikros gyvenant bet kuriame kitame pasaulio kampelyje ?

Pažiūrėkime į tai iš kitos pusės. Ar mokinys baigiantis mokyklą renkasi tai kam jis yra gabus, kas jam labiausiai patinka, apie ką jis svajoja, ar tai, kas jam užtikrins gerą (o gal ir ne) finansinę padėtį ateityje ir rinksis specialybę, kuriam nėra gabus ar per prievartą (nes paklausi)? Jei žmogus mokinasi tai ką jis nori, svajojo jį reikia tik pagirti, pasidžiaugti ir palinkėti ko geriausio.. ne, bet va reikia dabar neigiamai į tai žiūrėti ir iš anksto juos visus pasmerkti ir nurašyti. Žinios dar nėra viskas, turi būti kažkoks talentas, kitur netgi pašaukimas, dar kitur galbūt reikalingos tam tikros asmenybės, charakterio savybės. Pati sakėt, kas norės tas susiras darbą ir suklestės, taps savo amato meistru anksčiau ar vėliau, savo šalyje ar svetur smile.gif

1. Man patinka, kai zmones savo izvalgas, bando pirsti man, neva as taip mastau ir rasau, o gal jus tik tiek is parasyto sugebat izvelgti? Jums niekada nekilo tokia mintis? Kaip manote kodel as paminejau Saboni, jo vaikai negime Lietuvoje, jo seima gyvena Ispanijoje, vaikai kalba su akcentu, bet as ji pteikiau kaip siektina pavyzdi. Tad dabar ko verta jusu litanija ir kam ji skirta?

2. Visu pirma, jei jau pelciat diskusijos ribas tai bukite desninga. Ar daznas 17 -18 metu vaikas aplamai zino ko jis nori? Bent jau as sutikau labai mazai jaunuoliu. Musu tradicija - baigei mokykla, privalai studijuoti. Pilna nemotyvuotu studentu, kurie papildys bedarbiu gretas. Nes samonigai sieknatys issilavinimo zmones netampa bedarbiais, juos jau isgaudo studijuojant. Kaip manot, ar tokiem zmonems nevertetu po pasauli pakeliauti ir susivokti ko nori? O ne stoi ten kur nera konkurso. Idomu, kiek reikia saliai vadybininku? Ar jau cia tokia didi svajone tapti vadibininku?
Papildyta:
QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 23:29)
diagnoze iki siol gydytojai nustatinedavo. Tikiuosi kad taip ir isliks.

O kas yra dvasingumas as katik ir vikipedijoi pasiziurejau. Labiausiai patikes teiginys -"Dvasingumas dažnai patiriamas kaip įkvėpimo šaltinis, gyvenimo kelrodis" - koks ikvepimo saltinis, koks kelrodis gali buti galvoi - jei toks nestabilumas del rytojaus.
Ir cia jau ne mano sugalvotas apibudinimas.  thumbup.gif

Bet jums netrukdo per monitoriaus ekrana izvelgti oponento pikti, ne tik oponento, o visos Lietuvos zmoniu. Jus neisizeiskite, bet labai susireiksminat, na neverta jus mano emociju, dar tokiu stripriu kaip piktis.

Na man i toki svaru saltini kaip wikiepdija kreiptis nereikia, as ir pati zinojau.

Kaip manote, kodel konclageriuose, tremtyje, kazematuose, zmones sugebedavo patirti ikvepima, sukurti ypatingus kurinius, buti dvasingais? Kodel budami alkani, vardan kelrodes zvaigzdes jie aukojo savo gyvybe? Kas tie zmones jusu manymu buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 liepos 2011 - 22:49
QUOTE(Moonte @ 2011 07 27, 21:44)
1. Man patinka, kai zmones savo izvalgas, bando pirsti man, neva as taip mstau ir rasau, o gal jus tai tiek is parasyto sugebat isvelti? Jums niekada nekilo tokia mintis? Kaip manote kodel as paminejau Saboni, jo vaikai negime Lietuvoje, jo seima gyvena Ispanijoje, vaikai kalba su akcentu, bet as ji pteikiaukaip siektina pavyzdi. Tad dabar ko verta jusu litanija ir kam ji skirta?

2. Visu pirma, jei jau pelciat ribas tai bukite desninga. Ar daznas 17 -18 metu vaikas aplamai zino ka jis nori? Bent jau as sutikai labai mazai jaunuoliu. Musu tradicija - baigei mokykla, privalai studijuoti. Pilna nemotyvuotu studentu, kurie papildys bedarbiu gretas. Nes samonigai sieknatys issilavinimo zmones netampa bedarbiais, juos jau isgaudo studijuojant,  o tie, kurie tai atliko is inercijos. Kaip manot ar tokiem zmonems nevertetu po pasauli pakeliauti ir susivokti ko nori? O ne stori ten kur nera konkurso. Idomu, kiek reikia saliai vadybininku? Ar jau cia tokia didi svajone?

Brangioji Monte, litanijos čia nebuvo smile.gif Atsakiau į jūsų parašytas mintis, kurios privertė mane susimąstyti. Atleiskite man, jei nesugebėjau išvelti daugiau iš keletos parašytų sakinių, taip pat atleiskite man, kad nesidomiu ir nieko nežinau apie Sabonio šeimą. Kalbu apie šimtus, tūkstančius paprastų, eilinių žmonių.

Na taip 17-18 metų jaunuoliai ne visada žino ko nori, bet maždaug žino kam yra gabūs, kokia sritis arčiau širdies, ar ne? Sutinku, kad nežinantiems reikėtų palaukti ilgiau, atrasti save.. tačiau, kaip jau minėjot yra tokia tradicija - baigei mokyklą, privalai studijuoti. Yra šimtai studentų sąmoningai siekiančių išsilavinimo, ir aš kažkada buvau viena iš jų, taipogi ir mano dauguma kolegų. Bet realybė yra tokia, kad va mes pasirinkome labai nepaklausią profesiją, kurios Lietuvoje (pagal darbo biržos pasiūlymus visoje šalyje) neiško nė vieno. Ir apskritai ši profesijų grupė siūlo vienetus vietų visoje šalyje. Kitos arčiausiai širdies profesijos taip pat nėra paklausios, jei norėčiau persikvalifikuoti.
Apie vadybininkus aš net nešneku, jų visada reikėjo ir reikės, jei ne Lietuvoje tai svetur.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 07 27, 22:08)
Na taip 17-18 metų jaunuoliai ne visada žino ko nori, bet maždaug žino kam yra gabūs, kokia sritis arčiau širdies, ar ne?

Apie vadybininkus aš net nešneku, jų visada reikėjo ir reikės, jei ne Lietuvoje tai svetur.

nebūtinai. tikrai nebūtinai. ypač šiais laikais. drįsčiau netgi teigti, kad mažesnė dalis šiuolaikinio jaunimo (paminėto amžiaus tarpsnyje) žino, kam yra gabūs, ko norėtų, kokia sritis arčiausiai širdies.. viską norisi išbandyt, viskas įdomu, viskas patinka, bet ko konkrečiai nori - nelabai žino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 07 28, 00:44)

Papildyta:
Bet jums netrukdo per monitoriaus ekrana izvelgti oponento pikti, ne tik oponento, o visos Lietuvos zmoniu. Jus neisizeiskite, bet labai susireiksminat, na neverta jus mano emociju, dar tokiu stripriu kaip piktis.

Na man i toki svaru saltini kaip wikiepdija kreiptis nereikia, as ir pati zinojau.

Kaip manote, kodel konclageriuose, tremtyje, kazematuose, zmones sugebedavo patirti ikvepima, sukurti ypatingus kurinius, buti dvasingais? Kodel budami alkani, vardan kelrodes zvaigzdes jie aukojo savo gyvybe? Kas tie zmones jusu manymu buvo?

Kad zmoniu pykti izvelgti - gydytoju buti nereikia. O apie tautieciu pykti - geriau nekalbam - smagu jei Jus matote tik laimingus, patenkintus viskuom zmones. Tik klausimas - kazin kodel Jusu emocija - pyktis - yra "tokia stipri"
Jusu emociju as tikrai neverta. O ypac pykti ant manes tikrai nera uz ka.
Ir as nei isizeisiu nei susireiksminsiu. Mano zodyne - nera tokiu zodziu. O i Wikipedija pasiziuriu, ir gana daznai. Nes pati visko nezinau.
O tremties ir siu dienu lyginti visai nereikia. Nes pasaulis vietoje nestovi - zmogus taip pat su savo isitikinimais, mastymu ir suvokimu negali stoveti vietoje.

Atsakyti
QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 22:23)
<..>
O i Wikipedija pasiziuriu, ir gana daznai. Nes pati visko nezinau.

nežiūrėkit Jūs geriau į Wikipediją. nežiūrėkit.. pasinaudokit Google paieška, pasidairykit į kitus šaltinius, tik ne ten..
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 07 28, 01:28)
nežiūrėkit Jūs geriau į Wikipediją. nežiūrėkit.. pasinaudokit Google paieška, pasidairykit į kitus šaltinius, tik ne ten..

vedant i googla pirmiausiai ir iskrenta Wikipedija. O kas ten bloga - pvz zodzio reiksmes jei as ieskau ?
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 07 27, 22:23)
nebūtinai. tikrai nebūtinai. ypač šiais laikais. drįsčiau netgi teigti, kad mažesnė dalis šiuolaikinio jaunimo (paminėto amžiaus tarpsnyje) žino, kam yra gabūs, ko norėtų, kokia sritis arčiausiai širdies.. viską norisi išbandyt, viskas įdomu, viskas patinka, bet ko konkrečiai nori - nelabai žino  smile.gif

Galbūt šiais laikai ir mažesnė dalis, laikai keičiasi smile.gif vieni save suranda greičiau, kiti ir iki 40 savęs neatranda.. o daryti kažką tai reikia, taigi žmonės dažnai renkasi tai kas labiausiai patinka, kur save labiausiai įsivaizduoja. Tikrai neįsivaizduoju savęs dirbančios, verslo, ekonominio, politinio, reklamos ir marketingo, finansinio, teisės ir pan. darbo, tiesiog netraukia tokie dalykai ir viskas, tad niekada ir nebūčiau pasirinkus tokių studijų nei anksčiau, nei dabar. O dabar priklausau vienai iš pačių nepaklausiausių, pelno nesiekiančių profesijų kategorijai Lietuvoje ir dėl to nė kiek nesigraužiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 07 28, 01:23)
nebūtinai. tikrai nebūtinai. ypač šiais laikais. drįsčiau netgi teigti, kad mažesnė dalis šiuolaikinio jaunimo (paminėto amžiaus tarpsnyje) žino, kam yra gabūs, ko norėtų, kokia sritis arčiausiai širdies.. viską norisi išbandyt, viskas įdomu, viskas patinka, bet ko konkrečiai nori - nelabai žino  smile.gif

Kokius dalykus mokysis kokiu lygiu juk net daug anksciau nei 18 m pasirenka.
Renkasi tada kai tikrai rimtai negalvoja koki darba nores dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fasion149: 27 liepos 2011 - 23:40