QUOTE(LandL84 @ 2011 07 27, 22:56)
1. Pažvelkime į tai plačiau

Neatmeskime fakto, kad emigruoja daug tokių žmonių, turintys tautiškas, kultūrines, pilietiškas vertybes (toks kaip jūsų sūnus). Vieni jų grižo, kiti grįžta, treti grįš ateityje, bet bus ir tokių, kurie niekada negrįš. Priežasčių gali būti įvairiausių - šeima su kitataučiu, mėgstamas darbas, namai, socialinis gyvenimas ir t.t. Svetur pragyvenus 10-20 ar daugiau metų ir susikūrus gyvenimą svetur, įleidus šaknis nėra taip paprasta viską mesti ir grįžti, vien dėl to, kad laukia prigimtinė pareiga prieš tėvynę.. Negalite būti tikra 100%, kad kiekvienas turintys jūsų pateiktas vertybes grįš. Lietuviai svečiose šalyse propaguoja savo šalies, tautos tradicijas, moko jų savo vaikus, lietuviai buriasi į bendruomenes, kartu tai pažymi ir didžiuojasi. Tos vertybės, kaip pati ir sakėt, niekur neišnyksta. Ar tikrai tos vertybės pasidaro tikresnės, stipresnės tik tada, kai vaikštai lietuviška žeme? Ar jos gali būti tokios pačios stiprios ir tikros gyvenant bet kuriame kitame pasaulio kampelyje ?
Pažiūrėkime į tai iš kitos pusės. Ar mokinys baigiantis mokyklą renkasi tai kam jis yra gabus, kas jam labiausiai patinka, apie ką jis svajoja, ar tai, kas jam užtikrins gerą (o gal ir ne) finansinę padėtį ateityje ir rinksis specialybę, kuriam nėra gabus ar per prievartą (nes paklausi)? Jei žmogus mokinasi tai ką jis nori, svajojo jį reikia tik pagirti, pasidžiaugti ir palinkėti ko geriausio.. ne, bet va reikia dabar neigiamai į tai žiūrėti ir iš anksto juos visus pasmerkti ir nurašyti. Žinios dar nėra viskas, turi būti kažkoks talentas, kitur netgi pašaukimas, dar kitur galbūt reikalingos tam tikros asmenybės, charakterio savybės. Pati sakėt, kas norės tas susiras darbą ir suklestės, taps savo amato meistru anksčiau ar vėliau, savo šalyje ar svetur
1. Man patinka, kai zmones savo izvalgas, bando pirsti man, neva as taip mastau ir rasau, o gal jus tik tiek is parasyto sugebat izvelgti? Jums niekada nekilo tokia mintis? Kaip manote kodel as paminejau Saboni, jo vaikai negime Lietuvoje, jo seima gyvena Ispanijoje, vaikai kalba su akcentu, bet as ji pteikiau kaip siektina pavyzdi. Tad dabar ko verta jusu litanija ir kam ji skirta?
2. Visu pirma, jei jau pelciat diskusijos ribas tai bukite desninga. Ar daznas 17 -18 metu vaikas aplamai zino ko jis nori? Bent jau as sutikau labai mazai jaunuoliu. Musu tradicija - baigei mokykla, privalai studijuoti. Pilna nemotyvuotu studentu, kurie papildys bedarbiu gretas. Nes samonigai sieknatys issilavinimo zmones netampa bedarbiais, juos jau isgaudo studijuojant. Kaip manot, ar tokiem zmonems nevertetu po pasauli pakeliauti ir susivokti ko nori? O ne stoi ten kur nera konkurso. Idomu, kiek reikia saliai vadybininku? Ar jau cia tokia didi svajone tapti vadibininku?
Papildyta:
QUOTE(fasion149 @ 2011 07 27, 23:29)
diagnoze iki siol gydytojai nustatinedavo. Tikiuosi kad taip ir isliks.
O kas yra dvasingumas as katik ir vikipedijoi pasiziurejau. Labiausiai patikes teiginys -"Dvasingumas dažnai patiriamas kaip įkvėpimo šaltinis, gyvenimo kelrodis" - koks ikvepimo saltinis, koks kelrodis gali buti galvoi - jei toks nestabilumas del rytojaus.
Ir cia jau ne mano sugalvotas apibudinimas.
Bet jums netrukdo per monitoriaus ekrana izvelgti oponento pikti, ne tik oponento, o visos Lietuvos zmoniu. Jus neisizeiskite, bet labai susireiksminat, na neverta jus mano emociju, dar tokiu stripriu kaip piktis.
Na man i toki svaru saltini kaip wikiepdija kreiptis nereikia, as ir pati zinojau.
Kaip manote, kodel konclageriuose, tremtyje, kazematuose, zmones sugebedavo patirti ikvepima, sukurti ypatingus kurinius, buti dvasingais? Kodel budami alkani, vardan kelrodes zvaigzdes jie aukojo savo gyvybe? Kas tie zmones jusu manymu buvo?