QUOTE(Limcamca @ 2011 07 27, 20:15)
Nu, kur jūs čia tą sarkazmą matote
Jūs čia prirašėte apie žinias, įgūdžius, savarankiškumą ir visa kitą, beje, pritariu jūsų nuomonei
Bet, tema tai ne apie tai
Kaip pavyzdį pateikėte sūnų, kuris kaip supratau studijuoja "kažkur", bet yra tooks protingas ir tooks gabus ir tooks patriotas, kad verslą kurs Lietuvoje
Shana gerai suprato, viskas kol kas tik kalbų ribose.. o kalbėti galima daug ir apie viską.
Dėl profesionalo, tai anoks ten ir profesionalas, jei jo visas darbas apsiriboja vienoje šalyje. Paprastai visi profesionalai siekia kažko daugiau ir daugiau ir daugiau...ir nė vienas iš jų net nesigėdija pranešti, kad anam Lietuva, kaip galimybių šalis jau per maža. Mano manymu, tai gėdytis čia nėra ko. Profesionalas Lietuvoje ir užsienyje bus profesionalas.
Bet, tema tai ne apie tai
Dėl profesionalo, tai anoks ten ir profesionalas, jei jo visas darbas apsiriboja vienoje šalyje. Paprastai visi profesionalai siekia kažko daugiau ir daugiau ir daugiau...ir nė vienas iš jų net nesigėdija pranešti, kad anam Lietuva, kaip galimybių šalis jau per maža. Mano manymu, tai gėdytis čia nėra ko. Profesionalas Lietuvoje ir užsienyje bus profesionalas.
Na taip, cia man vaidenasi. Ka jus jis nera toks protingas ir gabus, o svarbiausia, jis i Lietuva grizta vien tam, kad tevai yra pasiturintys. Na kaip as dristu paneigti isvadas apie mano infantilu sunaiteli, na negali jis buti patriotu, ji patriotu daro pinigai. Ar teisingai supratau? Jums asmeninis pvz. nera pvz. jokiu problemu. man del to nesilta nei salta. Atmetam ji kaip niekini.
Na ciau jau as negaliu sutikti. Kazkokios alogiska logines sekos. Tai jei nera tevystes atostogu vyrai nesugeba myleti vaikus. Dabar vel naujas akibrokstas. Jus norite pasakyti, kad suvirintojas Petras nera profesionalas vien todel, kad nebuvo uzsienyje, kai virina atsakingas detales, tarkim, atomineje elektrineje
Papildyta:
QUOTE(Almost @ 2011 07 27, 20:20)
bet esmė tame, kad pasako jaunas žmogus, jog emigravo. nesako priežasčių. jis tiesiog išvyko iš Lietuvos. ir viskas. prasideda priežasčių prikaišiojimas. negali būti kitos priežasties išvykimui, išskyrus pinigus. dažnu atveju pašalpas. taip, sutinku, tas jaunas žmogus gal ir dirba. bet pagrindinis jo tikslas - praplėsti akiratį, pagyventi savo labui, pamatyti pasaulio. ir tada grįžti. namo. bet ne, gi taip nebūna, gi čia emigrantas, kad ir kokiam Bangladeše, nesvarbu niekas, jis juk dėl pinigų.. taip ir nebekyla noras matomai tiems emigrantams reikštis. iš serijos "Go to your country", nes jeigu jau esi išvažiavęs kažkur už Balbieriškio ribų, tai viskas - esi priešas... ir jokiu būdu nedrįsk reikštis lietuviškam forume, nes čia tau tiesiog ne vieta. emigravai, išvažiavai, tai ir tupėk tam kamputy vienas.. 
Nezinau kaip kitiem, bet man veiksmo esme parodo ne pats veiksmas, o intencijos kuriu vedini zmones tai daro.
As gyvenu Lietuvoje, to priesiskumo nepastebejau. kaip jau minejau, kaip gali buti priesiskas savo paties giminei, kuri yra isvaziavusi. Bent jau viena emigranta mes visi turime. Cia daugiau sugalvotas baubas.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2011 07 27, 20:23)
* Iš karto norėčiau užbėgti už akių ir tik šiek tiek palyginti su kitomis valstybėmis. Paprastai kitur, žmogui yra leidžiama pradėti dirbti, įsidirbti, o tik paskui su visokiausiais planais bėgioti
Čia nei minusas, nei pliusas Lietuvai. Tiesiog. Pamąstymas.
** Kaip tik šeimoje turim du abiturientus. Sakykim, kaip jūs žinote, kad pvz odontologo profesija, po 5 metų, vis dar bus paklausi
*** O santechnikas, nėra priskiriamas prie juodadarbių?
Atsiprašau, dabar jau tikrai sarkastiškai pasakiau, nu, bet nesusilaikiau
**** Su tuo sutinku šimtu procentu
Dar būtų, gerai, kad kartais žmonės tokius pasisakymus "apverstų aukštyn kojomis" kalbėdami apie emigrantus.
** Kaip tik šeimoje turim du abiturientus. Sakykim, kaip jūs žinote, kad pvz odontologo profesija, po 5 metų, vis dar bus paklausi
*** O santechnikas, nėra priskiriamas prie juodadarbių?
**** Su tuo sutinku šimtu procentu
1. O ka tai kecia? Kas jusu manymu turi kelti Lietuvos uki, jei ne lietuviai? Va afrikoje nerikia namus sildyti ten ziemu nebuna, ai dabar ka anto jusu turetumeme daryi?
2. Pasidomekite internete siuo metu pateiktos visos prognoziu isklotines. Manau, jei zmogus yra savo amato meistras jis visada ras darba.
3. O as neskirsau zmones i juodadarbius ir baltarankius. Tik i profesionalus. Geriau santechnikas profesionalas, nei diletanas odontologas, luosinantis zmones.