Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

4u.gif Laba diena...
Šiemet pirmi metai užsiėmiau pomidorų auginimu.Pasodinau dvi rūšis Betalux ir Jawor...Apie Betalux pasiskaičiau atsiliepimų , o apie Jawor kažkaip nelabai radau blush2.gif Gal kas auginot- kaip jie g.gif
O jau dabar kad prisipirkau sėklos -kitiems metams... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 17 gegužės 2011 - 10:21
sveikutes.as pomidoru auginime visai zalia.gyvenu uk ir man kaimynas dave 3pomidoru daigus blush2.gif kaip pradziai manau neblogai bandysiu auginti,bet beda ta kad neturiu siltnamio,o turim veranda kuri dienos metu buna kaip siltnamis ir nebutu blogai jai as tuos daigus persodinciau i didesnius vazonus kad jiems vietos augti butu ir laikuciau toj verandoj?ar geriau i lauka sodint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 16, 13:52)
o tu kiekvieną kartą laistai su tom pomidorų trąšom? gal kokio elemento perteklius gavosi g.gif
Aš tai tik su vandenuku laistau ir stengiauosi rytais ax.gif

na as ne visada,bet kartas nuo karto istirpdau ir laistau su trasom...
bet neturetu taip buti nuo pertekliaus manau g.gif
kazkaip man atrodo cia nukepimas...pavasari sako saule labai kenksminga...dabar lyg nedaugeja tu nubalusiu lapu,manau atsigaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 05 17, 11:34)
Tai ka nelaistyt dabar menesi  g.gif baisu man blink.gif

Mano šiltnamis dar šiemet nelaistytas ax.gif , kai pomidorus sodinau, tai į duobutes tik priliejau, rediskos ir salotos auga geriausiai. Žemesnėj vietoj stovi, žemė drėgna dar, nu negi varginsiuos be reikalo biggrin.gif . Kai dilgėlės išrūgs tai reikia ar nereikia girdysiu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 05 17, 11:06)
Mano šiltnamis dar šiemet nelaistytas ax.gif , kai pomidorus sodinau, tai į duobutes tik priliejau, rediskos ir salotos auga geriausiai. Žemesnėj vietoj stovi, žemė drėgna dar, nu negi varginsiuos be reikalo biggrin.gif . Kai dilgėlės išrūgs tai reikia ar nereikia girdysiu biggrin.gif .

O tai kada sodinit,kiek laiko nelaistot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 17, 09:57)
sveikutes.as pomidoru auginime visai zalia.gyvenu uk ir man kaimynas dave 3pomidoru daigus blush2.gif kaip pradziai manau neblogai bandysiu auginti,bet beda ta kad neturiu siltnamio,o turim veranda kuri dienos metu buna kaip siltnamis ir nebutu blogai jai as tuos daigus persodinciau i didesnius vazonus kad jiems vietos augti butu ir laikuciau toj verandoj?ar geriau i lauka sodint? g.gif

Labukas,pernai as buvau pas dukra uk ,tai mes buvom pomidoru daigu nusipirke is parduotuves ir auginom vazonuose is pradziu mazesniuose ,veliau vis i didesnius perkeldavom , taip gal 3-4 kart ,kai sukrove ziedus nustojom persodinet ,paskutiniai vazonai buvo gal kokiu 4-5 litru talpos ,auginom namo kieme ,ir verandoj,jei stiprus lietus- sunesdavom i veranda ,o taip lauke augo vazonuose ,kaip dukra sake ,tai uzsiaugino gan nemazai pomidoru.Tai gali augint drasiai vazonuose, tik jei aukstaugiai -reikia pagalio paremt ir pririst -smeik pagali vazone, salia pomidoro toliau nuo stiebo ,kad saknu nepazeistum ir vsio,bus viskas gerai. SEKMES
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 05 17, 12:17)

Pasodinau kai pasibaigė paskutinė žiema biggrin.gif . Šiaip tai kartą į savaitę palaistau vasarą ir psio. O dabar dar žemė drėgna visam šiltnamyje, ne tik kur pomidorus sukišau.
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 05 17, 10:59)
kazkaip man atrodo cia nukepimas...pavasari sako saule labai kenksminga...dabar lyg nedaugeja tu nubalusiu lapu,manau atsigaus 4u.gif

na pomidorai tikrai gajūs, atsigaus ir dar naujų gražių lapų prileis mirksiukas.gif

QUOTE(ievakata @ 2011 05 17, 11:17)

Man atrodo su tuo laistymu labai individualus reikalas, nes viskas priklauso nuo turimos žemės, aišku apmulčiavus to laistymo sumažėja, nes žemė ne taip perdžiūva. Aš kai pasodinu palaistau, paskui tik kartą į savaitę, dažniausiai savaitgalį ryte laistau, jeigu normalus oras, bet jeigu lauke kepina be proto tai galima ir dažniau palaistyti. Žodžiu nėra jokių konkrečių taisyklių, tiesiog stebėkit savo augalus ir bandykit suprast, pajust ko jiems reikia, o kad suklysit kurį kartą tai juk nėra baisu, iš klaidų juk mokomės mirksiukas.gif Aš jau treti metai auginu pomidorus, bet vis ko nors naujo ir įdomaus sužinau, pasimokau, atsirenku, pritaikau, išbandau ir tik taip suprantu kas jiems ir man geriausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 17, 12:56)
Aš jau treti metai auginu pomidorus, bet vis ko nors naujo ir įdomaus sužinau, pasimokau, atsirenku, pritaikau, išbandau ir tik taip suprantu kas jiems ir man geriausia 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 05 17, 11:17)

laistau tikrai retai, kas 2 savaites, bet jau tada lieju gausiai gausiai, kol tešla gaunas. Nuo rugpjūčio visai nustoju liet, man niekada pomidorai nesuserga jokiu maru, tfu, tfu, tfu... Rudeniop šiltnamyje sausa kaip sacharoj..
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 05 17, 13:21)
laistau tikrai retai, kas 2 savaites, bet jau tada lieju gausiai gausiai, kol tešla gaunas. Nuo rugpjūčio visai nustoju liet, man niekada pomidorai nesuserga jokiu maru, tfu, tfu, tfu... Rudeniop šiltnamyje sausa kaip sacharoj..

Kaip įdomu g.gif . O pomidorai suspėja visi prinokt?
Atsakyti
Pas viena darbscia senute skabau ir risu pomidorus.Ji labai daug laisto juos,tai tikrai,mezga labai velai,varo tik lapus schmoll.gif As vis galvojau,kad trasu privaro,O cia ,mat,laistymas doh.gif
Atsakyti