Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

Aš apdėjau kai pirmą kartą veją nupjoviau,prieš dvi savaites ax.gif šeip pirmi metai mulčiuoju šiltnamį smile.gif
Atsakyti
Pas mane šiltnamyje pomidorai, bet vyksta bandymas biggrin.gif padalinta į tris dalis,tiksliau susodinta: tiesiai į veją, į purentą žemę ir į prieš du metus sukastą,bet nepurentą t.y. visiškai kietą,kaip asla. Viskas gausiai užmulčiuota.Tiesą sakant jokio skirtumo pakolkas augime nepastebėjau.Visi auga daug maž vienodai. Po trečią kekę žiedų sprogdina. Žolytė vejos po mulčiu jau beveik išnykus. Nieks puvėsiu nesmirda.
Tiesa,mano pirmas pastebėjimas. Kuomet šalnos buvo ir nušalo mano pomidorai. Tai nušalo tik tie,kurie buvo apmulčiuoti vejos žolyte. Tie,kur tikru šienu pavaišnti buvo,apšalo minimaliai. Nežinau ar tai sutapimas g.gif

Man aplamai visame kame yra atradimai bigsmile.gif Klaidas jau dabar savo matau biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Ačiū už pastebėjimus...
O ten šiltnamyje įdomus bandymas...belieka laukti derliaus rolleyes.gif
Jei man pasiseks jo sulaukti atvirame grunte , tai kitąmet į šiltnamį pomidorų nesodinsiu...gan daug visgi priežiūros šiltnamiui reikia rolleyes.gif
Ir vaizdas prie namo man geresnis be šiltnamio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 18 gegužės 2011 - 09:30
QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 18, 07:21)
skabau per vieną kartą ne daugiau 3 lapų ir stangiuosi tai daryti ne prieš laistymą...
o kam tu juos iki pusės prikerpi? ar čia kažkaip su derlingumu susiję? ir nejau nuo to gali žiedai nudegti? g.gif aš visad galvojau, kad žiedai sterilizuojasi ir nudžiūna esant labai aukštai temperatūrai...
sveika prisijungus 4u.gif aš tai kol kas dar tadiciškai pomidorus auginu biggrin.gif apie skiepus dar nesu girdėjus  g.gif šiai dienai užtenka ir taip tų pomidorų veislių įvairovės, kurie šiltnamyje susodinti biggrin.gif
Papildyta:

Tai skiepijimas ir manęs nesudomino, bet sudomino tas dviejų augalų sujungimas ar suauginimas (nė nežinau kaip pavadint) į vieną. Kaip supratau tai tam kad augalas dvigubai geriau įsisavintų mėdžiagas iš dirvos g.gif mes (nu bent jau aš smile.gif ) pomidorus apkaupdinėjam, kad išleistų daugiau šaknų, o jis įsigudrino daigui priauginti antrą šaknyną g.gif reik manyt tikrai daugiau medžiagų per du šaknynus įsisavins g.gif

turiu dar kelis nupiepusius daigelius ir nežinau kur dėt, tai gal reikia paeksperimentuot g.gif

O lapai karpomi matyt todėl, kad daugiau saulutės gautų vaisiai g.gif ir dėl tos saulutės pertekliaus pernai jie ir neišgyveno g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 18, 10:49)
Tai skiepijimas ir manęs nesudomino, bet sudomino tas dviejų augalų sujungimas ar suauginimas (nė nežinau kaip pavadint) į vieną. Kaip supratau tai tam kad augalas dvigubai geriau įsisavintų mėdžiagas iš dirvos g.gif  mes (nu bent jau aš smile.gif ) pomidorus apkaupdinėjam, kad išleistų daugiau šaknų, o jis įsigudrino daigui priauginti antrą šaknyną g.gif  reik manyt tikrai daugiau medžiagų per du šaknynus įsisavins g.gif

turiu dar kelis nupiepusius daigelius ir nežinau kur dėt, tai gal reikia paeksperimentuot g.gif

O lapai karpomi matyt todėl, kad daugiau saulutės gautų vaisiai g.gif  ir dėl tos saulutės pertekliaus pernai jie ir neišgyveno g.gif

g.gif o tai gal paprasčiau sodinti paguldytą , tai tikrai daug šaknų išleis stiebas...Kadangi praktikos praktiškai neturiu , tai daug skaitau rolleyes.gif
Va ką rašo
Sodindami pomidorų daigus į paruoštą sodinimo duobutę įdėkite perpuvusio mėšlo ir įberkite medžio pelenų, užpilkite šiltu vandeniu ir kruopščiai sumaišykite. Į šią tirštą tyrę vertikaliai ( čia gal turėtų būti horizontaliai g.gif ), todėl sodinimo duobutėje paguldykite ne tik pomidorų šaknis, bet ir du trečdalius stiebo ilgio, prieš tai nuskynę šioje dalyje lapus ir užberkite 10 cm storio purios žemės sluoksniu. Augalą reikia paguldyti jį nukreipus iš šiaurės į pietus, kad augdami daigai tįstų į saulę, išsitiestų ir augtų vertikaliai. Užkastoje pomidorų daigo dalyje greitai susidaro stambesnės šaknys už pagrindines šaknis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 18 gegužės 2011 - 10:16
QUOTE(diuni @ 2011 05 18, 10:04)
g.gif o tai gal paprasčiau sodinti paguldytą , tai tikrai daug šaknų išleis stiebas...Kadangi praktikos praktiškai neturiu , tai daug skaitau rolleyes.gif
Va ką rašo
Sodindami pomidorų daigus į paruoštą sodinimo duobutę įdėkite perpuvusio mėšlo ir įberkite medžio pelenų, užpilkite šiltu vandeniu ir kruopščiai sumaišykite. Į šią tirštą tyrę vertikaliai ( čia gal turėtų būti horizontaliai g.gif ), todėl sodinimo duobutėje paguldykite ne tik pomidorų šaknis, bet ir du trečdalius stiebo ilgio, prieš tai nuskynę šioje dalyje lapus ir užberkite 10 cm storio purios žemės sluoksniu. Augalą reikia paguldyti jį nukreipus iš šiaurės į pietus, kad augdami daigai tįstų į saulę, išsitiestų ir augtų vertikaliai. Užkastoje pomidorų daigo dalyje greitai susidaro stambesnės šaknys už pagrindines šaknis.

tai aš juos ir guldžiau, bet tiesiog įdomu pasidarė, jei jau žmonės tiek vargsta matyt apsimoka g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 18, 10:49)
*reik manyt tikrai daugiau medžiagų per du šaknynus įsisavins g.gif

**turiu dar kelis nupiepusius daigelius ir nežinau kur dėt, tai gal reikia paeksperimentuot g.gif

*nu žinok man tai atrodo žaidimas, nes ir su viena šaknų sistema pakankamai gerai jie pas mane dera, o vat jeigu tas padėtų kovot su ligom ar jie taptų tokiu būdu atparesni neigiamiems aplinkos poveikiams tai dar būtų galima pamąstyti smile.gif
**jeigu tik noro turi, tai bandyk, paskui mus nustebinsi savo atradimais bigsmile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2011 05 18, 09:28)
Pas mane šiltnamyje pomidorai, bet vyksta bandymas biggrin.gif padalinta į tris dalis,tiksliau susodinta: tiesiai į veją, į purentą žemę ir į prieš du metus sukastą,bet nepurentą t.y. visiškai kietą,kaip asla.

Koks įdomus bandymas bigsmile.gif Aš matyt tokiems bandymams nesiryžčiau, nebent plantacijas pomidorų auginčiau ax.gif nors kai pagalvoju, tai tas pomidoras toks gajus, kad man atrodo bet kur jis galėtų augti, bet va kaip su tuom derlium, va čia ir yra visas įdomumas smile.gif Žodžiu, Alekto, lauksim rezultatų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 18 gegužės 2011 - 12:12
QUOTE(diuni @ 2011 05 18, 10:20)
Ir vaizdas prie namo man geresnis be šiltnamio biggrin.gif

Ar esi mačiusi apvalų šiltnamį,o ne tradicinį stačiakampį wink.gif
Įsivaizduok kaip jis papuoštų kiemą rolleyes.gif
Toks šiltnamis mano svajonė wub.gif ,bet dėl kaikurių problemų pastatėm tradicinį sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 05 18, 09:28)
Klaidas jau dabar savo matau biggrin.gif

bais būtų įdomu sužinoti klaidas ir ką naujo atradai bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
žadėjau parašyti dėl agroplėvele dengto šiltnamio viršaus:

lietų atlaikė, pomidorai visi sveiki thumbup.gif , keli didesni palinko - jau reik parišti , bituminis takelis su vandeniu.

dabar vyras dengia "normalią" plėvelėlę ant stogo.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 18, 14:24)
bais būtų įdomu sužinoti klaidas ir ką naujo atradai  bigsmile.gif  4u.gif

Taigi jums visoms senai auginančioms viskas elementaru ir taip biggrin.gif
Čia susiję su daiginimu/pikiavimu. Pradedant nuo žemių parinkimo,sėjimo,daiginimo,taros parinkimo,laistymo ir pan. Beveik viską dariau ne taip,kad būtų labai gerai ax.gif Tarkim niekada nesėsiu į vieną indą kelių rūšių pomidorų. Sėklos sudygsta skirtingai - vienoms nebereik "šiltnamio" salygų,kitos net dygt nebūna pradėję doh.gif Na ir begalė tokių dalykų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 05 18, 15:05)
Na ir begalė tokių dalykų 4u.gif

aaa, supratau 4u.gif Svarbu noras nedingo ir mažytės nesėkmės neatgrasė wink.gif

A pas mane prasidėjo nelaimių periodas, patingėjau pomidorų daigus įsukti į tinkliuką ir šian radau jau vieną kurklio nukramtytą doh.gif Pačiai juokingai atrodo agurkų daigai kiauruose indeliuose susodinti, teks kitamet ir pomidorais atsakingiau pasirūpint. ( atrodytų, mažai aplink juos pritupinėta verysad.gif )
Atsakyti