Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(amarrile @ 2011 05 17, 12:40)
Pas viena darbscia senute skabau ir risu pomidorus.Ji labai daug laisto juos,tai tikrai,mezga labai velai,varo tik lapus schmoll.gif  As vis galvojau,kad trasu privaro,O cia ,mat,laistymas doh.gif

Paistalai irnesakyk.gif Savo pomidorus laistau pakankamai, tikrai nedžiovinu, auga jie normaliai ir mezga vaisius anksti net vėlyvesnio derėjimo veislės. Vanduo čia įtakos visai neturi.
Jei pomidorai ar šiltnamio žemė pertręšti mėšlu ar azotinėm trąšom, tuomet tikrai pomidorų derėjimas yra vėlesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 17 gegužės 2011 - 12:40
QUOTE(lolita1960 @ 2011 05 17, 10:54)
Labukas,pernai as buvau pas dukra uk ,tai mes buvom pomidoru daigu nusipirke is parduotuves ir auginom vazonuose is pradziu mazesniuose ,veliau vis i didesnius perkeldavom , taip gal 3-4 kart ,kai sukrove ziedus nustojom persodinet ,paskutiniai vazonai buvo gal kokiu  4-5 litru talpos ,auginom namo kieme ,ir verandoj,jei stiprus lietus- sunesdavom i veranda ,o taip lauke augo vazonuose ,kaip dukra sake ,tai uzsiaugino gan nemazai pomidoru.Tai gali augint drasiai vazonuose, tik jei aukstaugiai -reikia pagalio paremt ir pririst -smeik pagali vazone, salia pomidoro toliau nuo stiebo ,kad saknu nepazeistum ir vsio,bus viskas gerai. SEKMES

labai aciu 4u.gif pas mane ir dabar auga mazniuose vazoneliuose:)niu kibsim i darbus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 05 16, 23:05)
Aciu, TAU, visi isgyveno ir is Jusu gauti augaliukai pasodinti ir matau, kad sekmingai adaptavosi. Dal liko dvi paprikytes ant palanges, kurias sodinsiu lauke.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 17, 11:56)

Man atrodo su tuo laistymu labai individualus reikalas, nes viskas priklauso nuo turimos žemės, aišku apmulčiavus to laistymo sumažėja

drinks_cheers.gif tą patį norėjau parašyt ax.gif

QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 13:40)

Jei pomidorai ar šiltnamio žemė pertręšti mėšlu ar azotinėm trąšom, tuomet tikrai pomidorų derėjimas yra vėlesnis.

va čia irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(drrrr @ 2011 05 15, 11:38)
jeigu gelsta ar liga ar azoto per mažai.Mano gan vargo kol auginau kambaryje ant palangės,kai išnešiau į verandą iškart pasitaisė,verandoj saulė visą dieną.Aš dar kiekvieną savaitę laistau augalų įsišaknijimo ir vystymosi stimuliatoriumi,man jis labai patinka,koncentruotas humusas.

Kiti sako magnio truksta tai magnio kaži ar azoto?
Atsakyti
Labukas.

Risinejau siandien savo pomidorus ir iskilo klausimas kaip skabot lapus, kad pazastis tai aisku, o lapus. g.gif

Visada turejau savo stiliu skabymo, kuris pernai bast i nepasitvirtino, as skindavau apacioj kokius 3lapus o visus kitus kirpdavau iki puses lapo..pernai karsciu pasekoje taip nudeginau ziedus blush2.gif siemet jau prisibjau atidirbtos savo technikos/

pasidalinkit kaip skabot lapus bigsmile.gif , nes misko nesinori schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 17, 12:54)
labai aciu 4u.gif pas mane ir dabar auga mazniuose vazoneliuose:)niu kibsim i darbus. biggrin.gif

Visada prasom ,kad tik macytu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, noriu ir aš prie jūsų prisijungti. Šiemet sugalvojom suresti šiltnamiuką, taigi dairausi kas pasikeitė nuo to laiko, kai prieš gerą penkmetį auginau biggrin.gif

ir vą ką radau
http://www.johnnysee...ce=HomePage1209

čia filmukas kaip paspartina pomidorų augimą ir kaip juos skiepija jei gerai supratau (mano anglų kalba toli gražu netobula)

Įdomu ar jūs kuri tai matėt, o gal bandėt????
Atsakyti
QUOTE(hugutel22 @ 2011 05 17, 21:08)
iskilo klausimas kaip skabot lapus

skindavau apacioj kokius 3lapus o visus kitus kirpdavau iki puses lapo..pernai karsciu pasekoje taip nudeginau ziedus blush2.gif 

skabau per vieną kartą ne daugiau 3 lapų ir stangiuosi tai daryti ne prieš laistymą...
o kam tu juos iki pusės prikerpi? ar čia kažkaip su derlingumu susiję? ir nejau nuo to gali žiedai nudegti? g.gif aš visad galvojau, kad žiedai sterilizuojasi ir nudžiūna esant labai aukštai temperatūrai...

QUOTE(cezi @ 2011 05 17, 23:05)
Sveikos mergaitės, noriu ir aš prie jūsų prisijungti. Šiemet sugalvojom suresti šiltnamiuką, taigi dairausi kas pasikeitė nuo to laiko, kai prieš gerą penkmetį auginau biggrin.gif

ir vą ką radau
http://www.johnnysee...ce=HomePage1209

čia filmukas kaip paspartina pomidorų augimą ir kaip juos skiepija jei gerai supratau (mano anglų kalba toli gražu netobula)

Įdomu ar jūs kuri tai matėt, o gal bandėt????

sveika prisijungus 4u.gif aš tai kol kas dar tadiciškai pomidorus auginu biggrin.gif apie skiepus dar nesu girdėjus g.gif šiai dienai užtenka ir taip tų pomidorų veislių įvairovės, kurie šiltnamyje susodinti biggrin.gif
Papildyta:
Nu bet šianakt pas mus aukštaitijoj lietus nudavė kaip turi būti, o dabar oras tai toks labai vėjuotas, brrr...bet augalams tai gerai, labai jau buvo viskas uždžiūvę...
Atsakyti
4u.gif Labas rytas...
Dar turiu klausimą blush2.gif O kas nors bandėt pomidorus pievoje sodinti ir mulčiuoti žole ax.gif Jei taip , kokia rūšis augo ir koks buvo rezultatas 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif patarkit kiek vyšniniam pomidorui palikt pažastinių ūglių rolleyes.gif kai kas rašė 4 kai kas 2 prašau pasakykit kaip jūs darote,nes labai daug tų ūglių prižėlė nebežinau ką daryt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 05 18, 07:25)
4u.gif Labas rytas...
Dar turiu klausimą blush2.gif O kas nors bandėt pomidorus pievoje sodinti ir mulčiuoti žole ax.gif Jei taip , kokia rūšis augo ir koks buvo rezultatas 4u.gif

Labas aš mulčiuoju žole,bet šiltnamyje,o pievoje nelabai įsivaizduoju pomidoro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Palina:) @ 2011 05 18, 08:39)
Labas rytas  smile.gif  patarkit kiek vyšniniam pomidorui palikt pažastinių ūglių  rolleyes.gif  kai kas rašė 4 kai kas 2 prašau pasakykit kaip jūs darote,nes labai daug tų ūglių prižėlė nebežinau ką daryt  4u.gif
Papildyta:

Labas aš mulčiuoju žole,bet šiltnamyje,o pievoje nelabai įsivaizduoju pomidoro  ax.gif

biggrin.gif Ir aš nežinau kaip ten bus...prisiskaičiau apie gamtinę žemdirbystę ir bandysiu šiemet...turiu pakankamai daigų Jawor ir Betalux , tai dalį pasodinau jau šiltnamyje , dalį pasodinsiu darže normalioj lysvėj , o dar kitus sodinsiu pievoje...reik pabandyt rolleyes.gif

O šiltnamyje jau dabar žole apdėjot , ar vėliau reikia dėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 18 gegužės 2011 - 07:46
kuo anksčiau apdėsite tuo geriau... tik šiltnamyje geriau nors kiek apvytusi kad būtu nes pas save pabarsčiau plonai ant seno mulčo katik nupjautą tai ilgai nedžiuvo kai tokie lietingi ir vėsūs orai daba
Atsakyti