QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 25, 10:27)
Aš rišimui šiltnamyje naudojau virvę su vieliniu kuoliuku gale? Vyras atkerpa cinkuotos vielos (gal 3 mm, nepasakysiu tiksliai, bet tikrai nestoros) kokia 20 cm ir užlenkia galiuką. Ant to lenkto galiuko rišu špagatą, ir vielos kuoliuką smeigiu prie pomidoro stiebo į žemę. Virvės viršų ir apsukimą darau taip pat, kaip rišant pomidorus virve. Darbas greitesnis (nereikia užrišinėti susilenkus, tik kuoliuką įsmeigi) ir nėra problemų su kotu užveržimu.
va cia super su tais kuoliukais. siemet jau visus parisau. bet kitiems metams uzsirasysiu ( kad iki kito sezono nepamirsciau

). Pirmais metais as pririsau uz koto. tas kotas taip sustorejo, kad virve i kota iaugo

nuo to laiko risdavau prie lapo, o paskui stieba ratu vyniodavau...
Papildyta:
QUOTE(Tilkas @ 2011 05 25, 10:06)
Gal kas gali pasakyti pagrindinius pozymius kada reikia laistyti ar is pomidoru ar is zemes atpazinti geriau, nes veini sako kad laistyti reikia kas savaite kiti, kad kas 2-3 dienas.
Viena diena laistau siltnami tai kaimynas sako pas mane per dregna, nes pomidoru lapai geltoni, bet ikisau pirstai zeme tai man atrode kad jau sausoka, bet gal paziurejau nelabai giliai...???
as laistau kasdien arba kas antra diena. dirvozemis- smelis/zvyras. jei lapai geltoni- gal kokiu medziagu truksta

paliejau nesenai atskiestu svieziu meslu, tai pasidare is isblyskeliu tamsialapiai.