Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

Kiekviena turim savo rišimo būdą,man tai patogiausias su virvele,nes ant tų pagalių pasimaunu hihihi.gif Aš rišu kaip kaspinėlį tik kilpelė iš vienos pusės,kai reik atrišt labai lengva patraukei už galiuko ir atsiriša.Maniškai laikosi gerai ,kai kurie net žydi.
Stovi kaip didvyriai nerišti,o jau norėtų smile.gif laukiu savaitgalio kol MB pritvirtins viršuje vielas pagrindiniam rišimui.
Atsakyti
O as pomidorus risu virve prie apatinio lapo( kad neuzsmaugt- todel ne per kota) nuo siltnamio virsaus nuleista virve ir paskui apie ta virve vynioju. nieko sudetingo- suku virsune aplink- jokio papildomo raisiojimo. tik viena kart is pavasario ir viskas. TIk va pernai su virve pasimoviau- pirkau ekologisko spagato kazkur zemaiciuose supinto. O jis dregmes neatlaike- iro tiesiog akyse doh.gif griuvo ir krito man tie pomidorai kaip kokie girtuokliai- turejau nuolat is naujo raisiot. siemet is karto risau ant ant sintetines virves, kad nereiktu vargti taip kaip pernai...
Atsakyti
Gal kas galite pasakyti kodel pomidoras vienoje kekeje jau brandina pomidoriukus, o auksciau kazkaip lapai susisuko kartu su antra ziedu keke ir nelabai auga aukstyn?
http://public.fotki....i/img-4909.html
Atsakyti
QUOTE(Tilkas @ 2011 05 25, 09:37)
pomidoras vienoje kekeje jau brandina pomidoriukus, o auksciau kazkaip lapai susisuko kartu su antra ziedu keke ir nelabai auga aukstyn?

Niekas čia nesusisuko. Taip turi būti. Kantrybės. Normaliai auga tas tavo pomidoras smile.gif
Atsakyti
gal zinote kurie is sios rusies pomidoru kvepia zaliais zirneliais saint pierre; krakus, heinz2274, malinowy ozarowski.gavau dovanu,bet be uzrasu.tai bandysiu su jusu pagalba atgaminti ax.gif
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti pagrindinius pozymius kada reikia laistyti ar is pomidoru ar is zemes atpazinti geriau, nes veini sako kad laistyti reikia kas savaite kiti, kad kas 2-3 dienas.
Viena diena laistau siltnami tai kaimynas sako pas mane per dregna, nes pomidoru lapai geltoni, bet ikisau pirstai zeme tai man atrode kad jau sausoka, bet gal paziurejau nelabai giliai...??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 24, 21:35)
"Bjauriausias darbas per visą pomidorų auginimo sezoną."
Todėl ir klausiu, nes ir man (po stuburo operacijos) nelabai mieli pratimai įeinantys i pomidorų rišimų-atlaisvinimų mankštą biggrin.gif

QUOTE(vobla @ 2011 05 25, 08:51)
O as pomidorus risu virve prie apatinio lapo( kad neuzsmaugt- todel ne per kota) nuo siltnamio virsaus nuleista virve ir paskui apie ta virve vynioju. nieko sudetingo- suku virsune aplink- jokio papildomo raisiojimo. tik viena kart is pavasario ir viskas. TIk va pernai su virve pasimoviau- pirkau ekologisko spagato kazkur zemaiciuose supinto. O jis dregmes neatlaike- iro tiesiog akyse doh.gif  griuvo ir krito man tie pomidorai kaip kokie girtuokliai- turejau nuolat is naujo raisiot. siemet is karto risau ant  ant sintetines virves, kad nereiktu vargti taip kaip pernai...

Aš rišimui šiltnamyje naudojau virvę su vieliniu kuoliuku gale? Vyras atkerpa cinkuotos vielos (gal 3 mm, nepasakysiu tiksliai, bet tikrai nestoros) kokia 20 cm ir užlenkia galiuką. Ant to lenkto galiuko rišu špagatą, ir vielos kuoliuką smeigiu prie pomidoro stiebo į žemę. Virvės viršų ir apsukimą darau taip pat, kaip rišant pomidorus virve. Darbas greitesnis (nereikia užrišinėti susilenkus, tik kuoliuką įsmeigi) ir nėra problemų su kotu užveržimu.
Atsakyti
nežinau man atrodo priklauso nuo žemės,pas mane greit išdžiūna žemė tokia kaip pelenai pasidaro tai laistau dažniau savaitėj kartą gerai pripilu ,o pas sese žemė su moliu tai ji kas dvi savaites laisto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tilkas @ 2011 05 25, 09:06)
Gal kas gali pasakyti pagrindinius pozymius kada reikia laistyti ar is pomidoru ar is zemes atpazinti geriau, nes veini sako kad laistyti reikia kas savaite kiti, kad kas 2-3 dienas.
Viena diena laistau siltnami tai kaimynas sako pas mane per dregna, nes pomidoru lapai geltoni

skirtingom sąlygom auga pas kiekvieną, skirtingai ir laisto mirksiukas.gif Aš jei savaitę nelaistyčiau, sudžiūtų mano pomidorai galutinai. Pas mus sausa, po atvežtine žeme, kuroje auga pomidorai, smėlis. Visas vanduo kiaurai nueina. Kai labai karšta, laistom kasdien/kas antrą dieną. Bet tikrai matau, kad reikia, žemė sausutėlė, paprikos pakeipusios vakarop jau būna. Jau ir šiltnamį agroplėvele aptraukiau, ir mulčiavau. Savaitgalį vaikis žolę pjaus, tai dar sluoksni zoles desiu, gal storesnis sluosknis daugiau tos dregmes sulaikys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 gegužės 2011 - 09:39
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 25, 10:27)
Aš rišimui šiltnamyje naudojau virvę su vieliniu kuoliuku gale? Vyras atkerpa cinkuotos vielos (gal 3 mm, nepasakysiu tiksliai, bet tikrai nestoros) kokia 20 cm ir užlenkia galiuką. Ant to lenkto galiuko rišu špagatą, ir vielos kuoliuką smeigiu prie pomidoro stiebo į žemę. Virvės viršų ir apsukimą darau taip pat, kaip rišant pomidorus virve. Darbas greitesnis (nereikia užrišinėti susilenkus, tik kuoliuką įsmeigi) ir nėra problemų su kotu užveržimu.

va cia super su tais kuoliukais. siemet jau visus parisau. bet kitiems metams uzsirasysiu ( kad iki kito sezono nepamirsciau blush2.gif ). Pirmais metais as pririsau uz koto. tas kotas taip sustorejo, kad virve i kota iaugo doh.gif nuo to laiko risdavau prie lapo, o paskui stieba ratu vyniodavau...
Papildyta:
QUOTE(Tilkas @ 2011 05 25, 10:06)
Viena diena laistau siltnami tai kaimynas sako pas mane per dregna, nes pomidoru lapai geltoni, bet ikisau pirstai zeme tai man atrode kad jau sausoka, bet gal paziurejau nelabai giliai...???  g.gif

as laistau kasdien arba kas antra diena. dirvozemis- smelis/zvyras. jei lapai geltoni- gal kokiu medziagu truksta g.gif paliejau nesenai atskiestu svieziu meslu, tai pasidare is isblyskeliu tamsialapiai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 05 25, 09:37)
Jau ir šiltnamį agroplėvele aptraukiau, ir mulčiavau. Savaitgalį vaikis žolę pjaus, tai dar sluoksni zoles desiu, gal storesnis sluosknis daugiau tos dregmes sulaikys.

aš irgi apmulčiavus tikrai gerai drėgmę sulaiko thumbup.gif
Atsakyti
Laistymo dažnumas priklauso nuo dirvožemio savybių. Pas mus priemolis, taigi žemė gana "sunki" ir gerai laiko drėgmę. Laistau gausiai kartą per savaitę. Šiemet mulčiavau, tai matyt laistysiu dar rečiau smile.gif
Atsakyti