Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(Ugnužė @ 2011 05 25, 09:56)
Laistymo dažnumas priklauso nuo dirvožemio savybių. Pas mus priemolis, taigi žemė gana "sunki" ir gerai laiko drėgmę. Laistau gausiai kartą per savaitę. Šiemet mulčiavau, tai matyt laistysiu dar rečiau  smile.gif

sutinku 4u.gif
Atsakyti
Mano pomidorai blyskus.tie,kurie liko nepersodinti lysvej,kurioje augo kaip rasoda-zali. Nuo organiniu trasu tai lyg nepriklauso,nes i viena dejau meslo,nes gavau to deficito,i kita ne...Tarp kitko,vienas,kuris pasisodino tiesiai i ta gera daikta,labai jau susisukes smile.gif Tai i tema apie co2,ar ne g.gif .Tai tarsi priverstinis ekspirimentas,kas iseis is to tresimo tokio blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 25 gegužės 2011 - 11:05
Sveikos,
Sakykit ar paprikas taip pat galima drasiai mulciuoti? Pomidorus mulciuoju tik va su paprikom nedrasu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2011 05 25, 11:56)
Laistymo dažnumas priklauso nuo dirvožemio savybių. Pas mus priemolis, taigi žemė gana "sunki" ir gerai laiko drėgmę. Laistau gausiai kartą per savaitę. Šiemet mulčiavau, tai matyt laistysiu dar rečiau  smile.gif

drinks_cheers.gif pas mane priemolis, laistau taip pat
Atsakyti
Žiūriu labai aktualiom temom šnekate apie rišimus ir pažastinukų skabymą biggrin.gif 4u.gif
Maniškiai pomidorčikai dar nerišti ir jau kreivokai į mane pradėjo žiūrėt, bet teks jiems pakentėt iki savaitgalio biggrin.gif Aš tai tradiciškai su virvute rišu ir vynioju aplink ją viršūnę, o kai paauga ir virvutė įsitempia, tai iš po apačios atlaisvinu ir taip pasitempia virvutė į viršų smile.gif labai norėčiau tų metalinių strypų, bet MB sakė pakentėt iki kitų metų kol atsiras naujas šiltnamis rolleyes.gif bet gal iki to laiko dar pažangesnių rišimo technologijų atsiras bigsmile.gif o su tais kuoliukais irgi nebloga idėja thumbup.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 24, 13:18)
Black cherry puikiai pernai augo lauke.

Oi kaip gerai, tada tikrai bandysiu paeksperimentuoti ir kokiais keturiais stiebais leisiu augt bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Asese @ 2011 05 24, 14:35)
Tik Black Cherry patiko visiems smile.gif

Tai va, dėl to aš tą atliekamą daigelį dar ir saugau, nes legendom apipintas tas pomidorčikas biggrin.gif

QUOTE(Ex @ 2011 05 24, 15:01)
Jei stori peniukšliai ir dar dviem stiebais auginsi, tai mažoka. Pernai tokiais atstumais dviem stiebais pati auginau - sunkoka buvo, bet ištvėriau biggrin.gif Ir tu kaip nors išsisuksi smile.gif

Nu jo teks kažkaip suktis smile.gif tiems peniukšliams leisiu tik vienu stiebu augt biggrin.gif

QUOTE(diuni @ 2011 05 24, 21:13)
Augalai formuojami skirtingai, kad duotų 5-6 žiedines šakeles. Formuojant vienstiebį krūmą, pašalinamos visos šoninės ataugos, paliekant 5-6 žiedines šakutes, virš viršutinės po 3 lapelių nukerpamas stiebas. Dvistiebiame krūme paliekama atšaka, esanti po pirmąja žiedine šakute. Pagrindiniame stiebe paliekamos 4 žiedinės šakos, nukerpant stiebą 3 lapeliai virš viršutinės žiedinės šakutės. Antrame stiebe paliekamos 2 žiedinės šakutės. Tristiebiame krūme pagrindiniame stiebe paliekamos 3 žiedinės šakutės, ataugose po 2 žiedines šakutes. Stiebas nukerpamas 2-3 lapeliai virš viršutinės žiedinės šakelės. Apkarpyti pomidorai būna didesni, vaisiai prisirpsta anksčiau ir būna skanesni.

Nu bet iš šito aprašymo išeina, kad jokio skirtumo ar vienu, ar dviem, ar trim stiebais, nes bendrai tik 5-6-7 vaisinės šakutės leidžiamos augt g.gif

QUOTE(Tilkas @ 2011 05 25, 10:06)
Gal kas gali pasakyti pagrindinius pozymius kada reikia laistyti ar is pomidoru ar is zemes atpazinti geriau, nes veini sako kad laistyti reikia kas savaite kiti, kad kas 2-3 dienas.

Du pagrindiniai požymiai:
1-dirvožemio sudėtis (jeigu suspaudus žemę į sauja ji susispaudžia į gumuliuką, vadinasi ji pas tave prie sunkesnių, kurios ilgiau išlaiko drėgmę, o jeigu subyra tarp pirštų - tai prie lengvesnių, kuri drėgmės nelaiko kaip rėtis)
2- oro sąlygos (jeigu ištisai kepina ar arba ištisai lyja, tai atitinkamai ir tas poreikis augalams būna kitoks )
Ir dar labai yra svarbi nuojauta bei suvokimas augalo poreikių iš jo išvaizdos, bet šitas ateis su patirtim arba ne tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 25 gegužės 2011 - 11:54
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 25, 10:27)
Aš rišimui šiltnamyje naudojau virvę su vieliniu kuoliuku gale? Vyras atkerpa cinkuotos vielos (gal 3 mm, nepasakysiu tiksliai, bet tikrai nestoros) kokia 20 cm ir užlenkia galiuką. Ant to lenkto galiuko rišu špagatą, ir vielos kuoliuką smeigiu prie pomidoro stiebo į žemę. Virvės viršų ir apsukimą darau taip pat, kaip rišant pomidorus virve. Darbas greitesnis (nereikia užrišinėti susilenkus, tik kuoliuką įsmeigi) ir nėra problemų su kotu užveržimu.

thumbup.gif Na ir išradingumas merginų 4u.gif Panaudosiu palapinės kuoliukus, nereikės tų kringaliukų pirkti blush2.gif Labai ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat naudoju pomidorų rišimui metalinį kabliuką ir virvutę (uošvis pamokino). Man tai labai patinka ir super paprasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 05 25, 12:09)
Sveikos,
Sakykit ar paprikas taip pat galima drasiai mulciuoti? Pomidorus mulciuoju tik  va su paprikom nedrasu  rolleyes.gif

Aš tai viską mulčiuoju ir nematau jokio skirtumo ar pomedoras ar paprika mirksiukas.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 25, 12:46)
thumbup.gif Na ir išradingumas merginų  4u.gif  Panaudosiu palapinės kuoliukus, nereikės tų kringaliukų pirkti blush2.gif Labai ačiū už patarimą 4u.gif

Idėja tai gera, bet tai kiek reikia lišnų palapinių turėt, kad surinkt kokius 42 kuoliukus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 25 gegužės 2011 - 12:00
QUOTE(AUSRONE @ 2011 05 25, 12:59)
Idėja tai gera, bet tai kiek reikia lišnų palapinių turėt, kad surinkt kokius 42 kuoliukus g.gif

Pas mane šiltnamiukas mažytis (palyginus su kai kurių aerodromais rolleyes.gif ) , tilpo 24 daigai blush2.gif O kuoliukų yra sočiai. Pernai prie ežero visą krepšelį pamirštų radom. Kažkam nepasisekė verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2011 05 25, 12:04)
Mano pomidorai blyskus.tie,kurie liko nepersodinti lysvej,kurioje augo kaip rasoda-zali. Nuo organiniu trasu tai lyg nepriklauso,nes i viena dejau meslo,nes gavau to deficito,i kita ne...Tarp kitko,vienas,kuris pasisodino tiesiai i ta gera daikta,labai jau susisukes smile.gif  Tai i tema apie co2,ar ne g.gif .Tai tarsi priverstinis ekspirimentas,kas iseis is to tresimo tokio blush2.gif

Kiek pamenu, nei mama nei senelė į šviežią m.... pomidorų niekada nesodindavo schmoll.gif Ir aš nesodinau niekada ( žuvį dedu). Sakydavo, kad jiems netinka, išdega ar kažkas panašaus g.gif Anyta iš rudens įterpdavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 05 25, 11:09)
Sveikos,
Sakykit ar paprikas taip pat galima drasiai mulciuoti? Pomidorus mulciuoju tik  va su paprikom nedrasu  rolleyes.gif

Aš mulčiavau ir paprikas ir baklažanus,nepestebėjau kad būtų kas blogai ax.gif
Atsakyti
mergai, salnas pranese iki -3 blink.gif Vietomis.. Gal kas turit ideju, kur pamatyt galima - kur tos vietos? Meteo.lt salciau rodo butent pietrycius, bet minuso nezada. Meteoprog.lt isvis zemiau +5 nerodo. Blyn, sunervino doh.gif
Atsakyti
thumbup.gif Na ir išradingumas merginų 4u.gif Panaudosiu palapinės kuoliukus, nereikės tų kringaliukų pirkti blush2.gif Labai ačiū už patarimą 4u.gif

o kai vidury vasaros sugalvosit paturistaut, kuoliukus išrausit ir pomidorai be parišimų paliks? lotuliukas.gif

[quote=Rūta Mėta,2011 05 25, 13:33]
Pernai prie ežero visą krepšelį pamirštų radom. Kažkam nepasisekė verysad.gif
Papildyta:

Aaa dabar aišku - kuoliukai atliekami doh.gif

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 05 25, 13:39)
mergai, salnas pranese iki -3  blink.gif  Vietomis.. Gal kas turit ideju, kur pamatyt galima - kur tos vietos? Meteo.lt salciau rodo butent pietrycius, bet minuso nezada. Meteoprog.lt isvis zemiau +5 nerodo. Blyn, sunervino  doh.gif

o kas tas šalnas pranešė?
Atsakyti