Ex, nerealiai gražūs pomidorai

Mergikės, ar gerai supratau: siekiant optimalaus derliaus, vyšninius pomidorus auginate 3-4 stiebais, o nevyšninius - 2? O žemaūgius genėti tik apačioje, vėliau duoti laisvę, ane?
O ties kuria stiebo vieta reiktų leisti tą antrąją šaką nevyšniniams? Kuo žemiau, kaip spėju?
Buvau pasiryžusi šiemet paeksperimentuoti šiemet tik su vienu stiebu (bobulkos įkalbėjo, atseit būtent taip geriausias derlius
), bet dabar jau, pasiskaičiusi jūsų diskusijų, dvejoju... Skabiau aš saviškius jau mėnesį, jau ir su vaisiais didelė dalis. Negi dabar leisti po antrą šaką augintis?
O ties kuria stiebo vieta reiktų leisti tą antrąją šaką nevyšniniams? Kuo žemiau, kaip spėju?
Buvau pasiryžusi šiemet paeksperimentuoti šiemet tik su vienu stiebu (bobulkos įkalbėjo, atseit būtent taip geriausias derlius

QUOTE(Namų Fėja @ 2011 05 27, 12:01)
Mergikės, ar gerai supratau: siekiant optimalaus derliaus, vyšninius pomidorus auginate 3-4 stiebais, o nevyšninius - 2? O žemaūgius genėti tik apačioje, vėliau duoti laisvę, ane?
), bet dabar jau, pasiskaičiusi jūsų diskusijų, dvejoju... Skabiau aš saviškius jau mėnesį, jau ir su vaisiais didelė dalis. Negi dabar leisti po antrą šaką augintis?

Jau buvo parodyta Ex su vaizdine medžiaga kaip palikti du ir tris stiebus. Aš šiemet irgi darau eksperimentą, noriu ankstyvesnio derliaus, todėl po vieną kiekvienos rūšies auginsiu vienu stiebu, kitus - dviem stiebais.
Šiandien važiuosiu pas savo numylėtinius, pasiilgau

QUOTE(Ugnužė @ 2011 05 27, 13:44)
Jau buvo parodyta Ex su vaizdine medžiaga kaip palikti du ir tris stiebus. Aš šiemet irgi darau eksperimentą, noriu ankstyvesnio derliaus, todėl po vieną kiekvienos rūšies auginsiu vienu stiebu, kitus - dviem stiebais.

Et, tie ūgliai jau seniai nuskinti...

Mano keli varguoliai prazydo siandien
- gal vistik nera taip blogai jiems kaip maniau

o pas mane jau vienas pamidoriukas brandinasi,exh kaip faina kai pirma karta juos auginu
tai sokineju is dziaugsmo kaip vaikas

QUOTE(saintlina @ 2011 05 27, 11:57)
mano Polfast stipriai apšalo, nors ir pridengti buvo. Matyt, šalna pas jus labai mizerna pasitaikė. Ech, kaip jums ten gerai..
Mano polfast irgi apsalo, bet pomidoriukus spejo sumegzt.
QUOTE(KreKre @ 2011 05 21, 11:03)
Ir dar klausimas - jei laistau saltu vandeniu, na tiesiai is grezinio, cia labai blogai? Aisku galeciau pilti is krano i kibirus ir nest i siltnami kiek siltesni, bet cia jau man issukis butu 

Kiek zinau, tai pomidorams netinka saltas vanduo... Pas mane stovi backa prie siltnamio - su slanga i ja vandens pripilu, o kita diena jau su jaistytuvu semiu ir lieju siltnami.
Kokie ankstyvi Delfinu vaisiai

QUOTE(polfast @ 2011 05 27, 20:30)
Sakykit, o cia mano delfinui jau galas, ar dar sunokins vaisius? Jau baigiu visus lapus gelstancius nuskabyti..
Lapų daugiau neskabyk iki pirmų vaisių sunokimo. Jau visai plikas beliko.. Delfin'as augus ir labai lapingas, galingomis šaknimis pomidoras. Man čia panašu, kad jam labai trūksta drėgmės ir būtinai maisto medžiagų. Žemę laistyk ne tik ties pomidoro kotu, bet gerokai aplink.
Saulėtą dieną vešlūs Delfin'ai tiesiog nuvysta, nesugeba išmaitinti savo riebių lapų, laistyti juos reikia daug... Bet gaunasi ir atvirkštinis veiksmas - daug laistant iš žemės išsiplauna maisto medžiagos.. taigi reikia jį nuolat papildomai pamaitinti, t.y. patręšti.
Bet šios veislės pomidorų skanumėlis... mmm..

Štai čia Delfin veislės pomidoras, platus, nelabai į kadrą telpa.. Laistau gausiai porą kartų per savaitę, žemė užmulčiuota storai. Dar kai ką pasakysiu netradicinio...

Aš taip pamasčia dėl RAF... Nu man vaizdas, kad jie žemaūgiai, nes maniškis tupi 10 ltr vazone, kotas storas, storas, nereikia net atramos, lapai plačiai išsiskleidę, nu bet į ūgį neauga...
Ir dar - atsimenat, kaikalbėjom, kad RAF pomidorai labai brangūs,Ispanijoj gal 20 eur/kg kainuoja už pirmą rūšį? Tai aš taip pamasčia, kad ta pirma rūšis, tai gal iš tų keistų išsigimusių žiedų išauga... Kadangi pomidoras tik 1 tokį pomidorą išaugina, dėl to ir brangūs?
O į Lietuvą atvežė tuos jau iš kitų žiedų išaugusius, tai kaina jau ir pigesnė

Ir dar - atsimenat, kaikalbėjom, kad RAF pomidorai labai brangūs,Ispanijoj gal 20 eur/kg kainuoja už pirmą rūšį? Tai aš taip pamasčia, kad ta pirma rūšis, tai gal iš tų keistų išsigimusių žiedų išauga... Kadangi pomidoras tik 1 tokį pomidorą išaugina, dėl to ir brangūs?