Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

ax.gif o ar jau žydi jūsų pomidorai lauke pasodinti...mano dar ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 05 28, 14:59)
ax.gif o ar jau žydi jūsų pomidorai lauke pasodinti...mano dar ne schmoll.gif

mano nestiklintam 4 aukšto balkone žydi, o vienas jau ir su pomidoriukais... bet nuo tų, kur likę kambaryj atsilieka trupučiuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 05 28, 15:04)
mano nestiklintam 4 aukšto balkone žydi, o vienas jau ir su pomidoriukais... bet nuo tų, kur likę kambaryj atsilieka trupučiuką 4u.gif

ax.gif tai balkone pas mane irgi žydėti jau bandė...tai tuos susodinau šiltnamyje ir dabar jie ten žydi...o į daržą sodinau kiek vėlyviau daigintus , bet irgi jau matėsi žiedynai...bet dar jie man darže nežydi... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 05 28, 14:45)
auga jis tai ne zemej, o kibire 15 litru - aisku kad maisto jam tada pritruko..

Tai bent, manau tokios talpos kibiro jam turėtų pakakti. Aišku, maisto medžiagas tai greit iš ten išsems. Ribotame plote augančius reiktų gal ir kompleksinėmis trąšomis patręšti... Bet jei tau užteks vienos ekologiškos kekės, tuomet netręšk smile.gif

Tuomet dar pabandyk kiekvieną kartą juoda arbata palaistyti, jei verdi bulves su lupenom, tai tuo vandeniu palaistyk (be druskos, aišku) Ir šiaip, pienes išrauk su šaknimis, gysločius, taukių paskabyk, užplikyk viską bendram puode irgi tiks tokia arbata. Vis ekologiškiau bus, vieną daigą gali ir palepinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 28, 05:46)
žemė užmulčiuota storai. Dar kai ką pasakysiu netradicinio... blush2.gif kartais specialiai riebaluotus indus išplaunu dubenyje, karštame vandenyje (be chemijos, aišku), ir palaistau būtent savo storalapius Delfin'us.. Matyt randa jie ten ką skanaus smile.gif

išduok paslaptį kiek maždaug cm to mulčo vadinasi storai? mirksiukas.gif
Atsakyti
sunku pasakyti kiek yra storai o kiek plonai to mulčo... priklauso kuom mulčiuoji nes pvz katik nupjauta žolė ir šiaudai tai storis gal trigubai skirtiasi jei ne daugiau... mulčo turi būti tiek kad žemė šviesos nematytų (žolės nedyktų), kad po juo drėgmė laikytusi... jei žolė žalia tai neperstorai kad nekaistu... na viskas priklauso su kuo mulčiuosi
Papildyta:
Ex jei gerai nužiūrėjau šienu ar gerai padžiovinta žole mulčiuoja pradžioi tai tada ir per sprindi koki galima dėti o paskui ir žalią galima vis papildant pabarstyti...
Atsakyti
Kad ir maži, bet vistiek Pomidorai smile.gif Mano balkoniniai, jau dabar jaučiu skonį burnoje.. wub.gif
Didieji Vilmukai, o jie ir turi būti tokie milžinai? Antroje ir kitose nuotraukose - apsipomidoriavę Venus.
user posted image user posted imageuser posted image user posted image

O dar toks klausimas, ar įmanomas mulčiavimas vazonuose? Nes labai dažnai laistyti reikia, gal bent jau šiek tiek sulaikytu drėgmę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruduo..: 28 gegužės 2011 - 18:44
biggrin.gif vis skaitau apie tuos RAF pomidorus...tai Iaspanijos pietų daržovė...tai kažin ar jam Lt augti patiks g.gif

O , kokie gražūs pomodoriukai jūsų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 28 gegužės 2011 - 21:11
karsta.gif suraišiojau saviškius šiandien,o tai jau kai kurie žadėjo protesto akciją daryt,gulėsi skersai tako hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 05 28, 15:29)
išduok paslaptį kiek maždaug cm to mulčo vadinasi storai?  mirksiukas.gif

QUOTE(egute @ 2011 05 28, 18:16)
Ex jei gerai nužiūrėjau šienu ar gerai padžiovinta žole mulčiuoja pradžioi tai tada ir per sprindi koki galima dėti o paskui ir žalią galima vis papildant pabarstyti...

Turiu tamstą nuvilti... smile.gif Visada mulčiuoju tik ką nupjauta ir sugrėbta žole, žalia žalutėle smile.gif Kai šiltnamyje begulėdama apdžiūsta, aš ją gerai sulaistau vandeniu ir ant viršaus vėl dedu šviežios, ką tik nušienautos žolės, kai šioji apdžiūsta, pradėda traškėti, vėl stipriai sulaistau, vėl dedu šviežios...... Taigi kokio storio sluoksnis centimetrais nepasakysiu, bet mulčą pakeliu tarsi nestorą velėnos gabalą, kuris sluoksniuojant gavęsis vientisas kaip veltinis, galima jį suvyniot kaip dekoratyvinės pievelės ritinį..

QUOTE(diuni @ 2011 05 28, 22:11)
biggrin.gif vis skaitau apie tuos RAF pomidorus...tai Iaspanijos pietų daržovė...tai kažin ar jam Lt augti patiks g.gif

Tai kad visų veislių pomidorai šilumamėgiai, pietų kraštų daržovės. Jokio skirtumo koks pomidoro pavadinimas, ar RAF'as, ar grafas, vistiek gi šiltnamyje auginam ir tokį, ir anokį.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 29 gegužės 2011 - 06:49
QUOTE(Ex @ 2011 05 29, 06:48)
Turiu tamstą nuvilti... smile.gif Visada mulčiuoju tik ką nupjauta ir sugrėbta žole, žalia žalutėle smile.gif  ... mulčą pakeliu tarsi nestorą velėnos gabalą, kuris sluoksniuojant gavęsis vientisas kaip veltinis, galima jį suvyniot kaip dekoratyvinės pievelės ritinį..

štai kaip visa technologija jau gaunasi per tiek metų praktikos thumbup.gif

o vat man kilo klausimas ar žemei iš mulčiavimo yra naudos jei aš laistau į ileistus bambalius žemėn o ne ant mulčo pilu g.gif ar vistik derėtu ir mulčą retkarčiais palaistyti unsure.gif

vakar kaip tik pomidorus šiltnamyje šiaudais apmulčiavau nes žolės trūkumas jau verysad.gif
Atsakyti
sveikutės,kažkada seniai GREISI minėjo taukės arbatėlę pomidorams,ar išbandėte,ar pasiteisino?pas mane darže buvo du dideli krūmai tos taukės,bet išroviau,nes nugirdau kad ji nuodinga doh.gif ar man jau nusigraužt nagus tokį turtą praradus? doh.gif
Atsakyti