Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos merginos,
Esu naujoke situose "atostogu" ir sodros reikaluose, todel prasau patarimo. Nuo geguzes 23 d. isejau i nestumo ir gimdymo atostogas - gydytoja uzpilde elektronini nedarbingumo lapeli, darbdavys uzpilde kazkokia kitokia forma ir issiunte Sodrai. Bet klausimas - ar as pati dar asmeniskai turiu ka nors pildyti (kokias formas, prasymus, nurodancius mano saskaitos numeri)? Ir kaip ta padaryti?
Buciau dekinga uz atsakyma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vanillee @ 2011 06 01, 00:30)
Sveikos merginos,
Esu naujoke situose "atostogu" ir sodros reikaluose, todel prasau patarimo. Nuo geguzes 23 d. isejau i nestumo ir gimdymo atostogas - gydytoja uzpilde elektronini nedarbingumo lapeli, darbdavys uzpilde kazkokia kitokia forma ir issiunte Sodrai. Bet klausimas - ar as pati dar asmeniskai turiu ka nors pildyti (kokias formas, prasymus, nurodancius mano saskaitos numeri)? Ir kaip ta padaryti?
Buciau dekinga uz atsakyma.  4u.gif

Reikia užpildyti prašymą. Jei turite elektroninį parašą, galit internetu užpildyti, arba nuvažiuokit į SODRĄ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zzitukass: 01 birželio 2011 - 07:29
QUOTE(vanillee @ 2011 06 01, 00:30)
Sveikos merginos,
Buciau dekinga uz atsakyma.  4u.gif

Taip,sodroj reikia uzpildyti prasyma dekretiniams pinigeliams gauti (motinystes pasalpai gauti)
Atsakyti
Jeigu mano NGA prasideda birzelio 30d, ar galiu jau dabar parasius prasyma darbovieteje eiti i sodra pildyti dokumentu del pasalpos?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 06 01, 10:53)
Jeigu mano NGA prasideda birzelio 30d, ar galiu jau dabar parasius prasyma darbovieteje eiti i sodra pildyti dokumentu del pasalpos??  g.gif

Jokio prasymo darbovietej rasyti nereikia,kai iseini i nestumo ir gimdymo atostogas,kai laikas bus eiti i dekreta jusu gidytoja issius biliuteni i darba,tada darbas pildo i sodra dokumentus,o jus sodroj rasot prasyma pinigeliams gauti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 01, 09:56)
Jokio prasymo darbovietej rasyti nereikia,kai iseini i nestumo ir gimdymo atostogas,kai laikas bus eiti i dekreta jusu gidytoja issius biliuteni i darba,tada darbas pildo i sodra dokumentus,o jus sodroj rasot prasyma pinigeliams gauti.

pala gal sumaisiau klausima.. as jau esu dekrete ir nuo 30 dienos iseinu i vaiko auginimo atostogas...
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 06 01, 11:14)
pala gal sumaisiau klausima.. as jau esu dekrete ir nuo 30 dienos iseinu i vaiko auginimo atostogas...

tai ne taip paraset,einat jau i VPA,o ne i NGA smile.gif
Tada galit dabar eiti rasyti darbe prasyma,jie ten sutvarkis visus dokumentus,issius i sodra,o tada jau galit ir sodroj rasyti prasyma,bet pinigelius gausit vistiek tik po men,kai iseisit i VPA,ne anksciau.
O pas jus dekretas baigiasi 30 d,ar 29 d?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 birželio 2011 - 10:27
Truputį panikoj, nesusigaudau doh.gif
Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, rudenį mažylei sueis dveji. Tačiau pasibaigus atostogoms grįžti į darbą neturiu kur, nes išeinant į dekretą dirbau pagal terminuotą sutartį ir buvau atleista sutarties terminui pasibaigus. Visus pinigus iki dabar moka Sodra, gaunu tą vadinamą minimumą. Kaip būtų tuo atveju jei man 2-as nėštumo mėnesis? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2011 06 01, 14:58)
Truputį panikoj, nesusigaudau  doh.gif
Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, rudenį mažylei sueis dveji. Tačiau pasibaigus atostogoms grįžti į darbą neturiu kur, nes išeinant į dekretą dirbau pagal terminuotą sutartį ir buvau atleista sutarties terminui pasibaigus. Visus pinigus iki dabar moka Sodra, gaunu tą vadinamą minimumą. Kaip būtų tuo atveju jei man 2-as nėštumo mėnesis?  unsure.gif  4u.gif

REIKETU IESKOTIS DARBO,KAD BUTU KAM JUS ISLEISTI I KITO VAIKO ATOSTOGAS(DEKRETINES IR VAIKO PRIEZIUROS)
Atsakyti
labas,
pagal naujaja tvarka kaip bus su antrais metais ir 40 proc. pasalpa. jei sakykim auginu vaika iki 2 matu , juk galesiu dirbti neprarandant teises i pasalpa. tik ar galesiu dirbti tame paciame darbe, kur ir pries dekreta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jur78 @ 2011 06 01, 15:56)
labas,
pagal naujaja tvarka kaip bus su antrais metais ir 40 proc. pasalpa. jei sakykim auginu vaika iki 2 matu , juk galesiu dirbti neprarandant teises i pasalpa. tik ar galesiu dirbti tame paciame darbe, kur ir pries dekreta.  g.gif

Galesit dirbt,bet dar neaisku ar savam darbe ar tik papildoma darbuka reikes ieskotis.
Atsakyti
Mergaites, pasiziurejau sodros puslapi kiek man paskaiciuota uz dekreta ir man toks klausimas iskilo, ar ten tokia suma praves ir dar atskaiciuos kazkiek g.gif
Atsakyti