Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 26, 11:45)
kai skaiciuotusi suo atveju nezinau,bet manau,kad galetumete pasirinkti geresni varianta,tik jums geriau butu po tu 6 men isidarbint,kai baigs moketi birza bedarbio pasalpa,tada nebutu pertraukos su nulinem pajamom.

O jei isidarbinsiu 6men laikotarpyje tai tie menesiai dabo biržoj bus nulinės pajamos? aš taip supratau
Atsakyti
laba diena
kas yra palankesnis pasalpos paskaiciavimas? kuo jis skiriasi? blush2.gif nesuprantu sio termino prasmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2011 05 26, 12:02)
O jei isidarbinsiu 6men laikotarpyje tai tie menesiai dabo biržoj bus nulinės pajamos? aš taip supratau

Kol gaudinesit pasalpa is birzos,tol jusu pajamos bus nenulines,kai po puses metu nustosit gaudinet ir dar neisidarbinsit,tada tie menesiai jau eis su nulinem pajamom.
Papildyta:
QUOTE(Monikaa @ 2011 05 26, 12:04)
laba diena
kas yra palankesnis pasalpos paskaiciavimas? kuo jis skiriasi? blush2.gif  nesuprantu sio termino prasmes 4u.gif

Geresnis,didesnis jums,cia jeigu buvot VPA su pirmu vaiku ir pastojot,tai antram vaikui galima pasirinkti kaip mokes pasalpa,is to darbo uzmokescio kaip pirmam,arba is to,ka gaudinejot uz vaiko prieziura su pirmu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 26, 12:08)
Kol gaudinesit pasalpa is birzos,tol jusu pajamos bus nenulines,kai po puses metu nustosit gaudinet ir dar neisidarbinsit,tada tie menesiai jau eis su nulinem pajamom.
Papildyta:

Geresnis,didesnis jums,cia jeigu buvot VPA su pirmu vaiku ir pastojot,tai antram vaikui galima pasirinkti kaip mokes pasalpa,is to darbo uzmokescio kaip pirmam,arba is to,ka gaudinejot uz vaiko prieziura su pirmu.

O kaip skaičiuoja tuo atvėju jeigu trečiuosius metus aš nebegavau pinigėliu, gavau tik kol vaikui suėjo dveji metukai?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 23, 12:30)
1.Motinystes pasalpa gausit,nors ir busit pirmo vaiko VPA.

O pirmo vaiko VPA tuos 4 men. taip pat bus gaunami taip, nors ir mokes antro vaiko motinystes pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2011 05 26, 14:03)
O kaip skaičiuoja tuo atvėju jeigu trečiuosius metus aš nebegavau pinigėliu, gavau tik kol vaikui suėjo dveji metukai?

Nesu tikra,bet man atrodo galesit rinktis geresni varianta,jei nors viena diena is VPA paklius i kito vaiko pasalpu apskaiciavima.
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2011 05 26, 15:53)
O pirmo vaiko VPA tuos 4 men. taip pat bus gaunami taip, nors ir mokes antro vaiko motinystes pasalpa?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(orchideja99 @ 2011 05 24, 15:33)
Sveiki, ar kam nors jau pavyko susitvarkyti VPA nuo vaiko gimimo dienos (kai atsisakoma NGA) ? teko girdeti, kad gimdymo namai vis tiek israso biuleteni 56 dienom po gimdymo.. g.gif

Šiandien Vilniaus GN gydytojos klausiau dėl biuletenio, tai patvirtino, kad jie išrašo biuletenį 56 dienom. Tuomet jau mamytė turi pati pranešti darbdaviui, kad to biuletenio ji nenori, ir kad darbdavys toliau jo nepildytų (nesiųstų Sodrai), bet išleistų vaiko priežiūros atostogų nuo jo gimimo dienos.

Kituose GN gali būti ir kitaip susitariama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panelevasara @ 2011 05 26, 22:01)
Šiandien Vilniaus GN gydytojos klausiau dėl biuletenio, tai patvirtino, kad jie išrašo biuletenį 56 dienom. Tuomet jau mamytė turi pati pranešti darbdaviui, kad to biuletenio ji nenori, ir kad darbdavys toliau jo nepildytų (nesiųstų Sodrai), bet išleistų vaiko priežiūros atostogų nuo jo gimimo dienos.

Kituose GN gali būti ir kitaip susitariama smile.gif

Kaip keista blink.gif
Praeitų metų rugpjūtį man atliko CP būtent Vilniaus gimdymo namuose. Į dekretą nebuvau išėjusi, dirbau iki pergalingos pabaigos biggrin.gif tai manęs patys pasiteiravo, ar reikia išrašyti "biuletenį" toms 56 dienoms + už CP kiek priklauso papildomai.
Atsakiau, kad ne, ačiū. Ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2011 05 27, 10:14)
Kaip keista  blink.gif
Praeitų metų rugpjūtį man atliko CP būtent Vilniaus gimdymo namuose. Į dekretą nebuvau išėjusi, dirbau iki pergalingos pabaigos  biggrin.gif  tai manęs patys pasiteiravo, ar reikia išrašyti "biuletenį" toms 56 dienoms + už CP kiek priklauso papildomai.
Atsakiau, kad ne, ačiū. Ir viskas.

VGN ir visos kitos ligoninės/poliklinikos tik šiemet gavo šį griežtą nurodymą iš Sodros. Kad išrašyti privaloma. Nesuvokiu, kam iš to nauda yra ir kodėl taip yra daroma... Negi tikisi, kad apgaule ims ir išsiųs moterį į NGA blink.gif O ir pačiai moteriai daugiau problemų - skambinėkis į darbą po gimdymo, aiškinkis doh.gif
Atsakyti
Tai va, kol vienetai NGA atostogomis nesinaudojo, tol ir problemos nebuvo.

Man net mintis nebuvo kilusi klausti, ar aš GALIU neiti šitų atostogų. Nenorėjau ir nėjau. Tik ginekologė net kelis sykius teiravosi, ar tikrai neisiu biggrin.gif

O šiais metais Sodra susigriebė išsiaiškinti, ar tai teisėta biggrin.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad VPA skaičiuojasi jau iš to laikotarpio, kaip moteris būna dekretinėse ir gimdymo atostogose, taip? Keista ta skaičiavimo tvarka...
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2011 05 28, 21:38)
Pastebėjau,  kad VPA skaičiuojasi  jau iš to laikotarpio,  kaip  moteris  būna dekretinėse ir gimdymo atostogose, taip? Keista  ta skaičiavimo  tvarka...

Taip,pora men ieina is NGA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 gegužės 2011 - 08:23