Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Cinnamona @ 2011 05 28, 21:38)
Pastebėjau,  kad VPA skaičiuojasi  jau iš to laikotarpio,  kaip  moteris  būna dekretinėse ir gimdymo atostogose, taip? Keista  ta skaičiavimo  tvarka...

Vis tiek gi per NGA moka 100% algos. Tai kaip ir jokio skirtumo cool.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif

jei tavrkantis dekreta sodroj jau pateikiau dokumentus : mokslo baigimo diploma, darbo sutarti, medic.pazyma apie nestuma ( as isleista i dekreta pagal tai, kai atleista pagal terminuota darbo sutarti) tai dabar tvarkantis del VPA jau sodroj nereik vel veztis tu dokumentu, ten jau turi kopijas juk? uztenka tik paso ir vaiko gimimo liudijimo?
buciau dkeinga uz atsakyma
Atsakyti

QUOTE(Respect @ 2011 05 27, 19:11)
VGN ir visos kitos ligoninės/poliklinikos tik šiemet gavo šį griežtą nurodymą iš Sodros. Kad išrašyti privaloma. Nesuvokiu, kam iš to nauda yra ir kodėl taip yra daroma... Negi tikisi, kad apgaule ims ir išsiųs moterį į NGA blink.gif O ir pačiai moteriai daugiau problemų - skambinėkis į darbą po gimdymo, aiškinkis doh.gif

savaitgalį buvau dėl to paties šokiruota, kai perskaičiau paparastame mažyčiame rajoniniame laikraštyje viešą SODROS informaciją apie tai, jog gimdymą priėmęs gydytojas turi išrašyti 56 dienoms NGA biuliotenį. Ir susiradau ankstesnę SODROS informaciją http://www.ve.lt/nau...arba-ne-548011/ tai tikrai paskutinėje pastraipoje perspėjama, jog reikia atskirai informuoti darbdavį apie tai, jog nepatvirtintų to 56 dienų biuliotenio, bet pvz. mano darbovvietės nesupratlyva buhalterė jaučiu vis tiek patvirtintų tą biuliotenį man net nespėjus paskambinti, nes žiauriai žmogus nesigaudo, net kai šimtą kartų jai išaiškini situaciją.

Žodžiu, ir aš laukiu pirmų atvejų, kai moterys išeis nuo vaiko gimimo dienos doh.gif
Atsakyti
Šiandien nuvažiavau į sodrą su dokumentais. Atostogų išėjau gegužės 9 dieną. Viską užpildžiau ir man pasakė, kad aš savo pinigus gausiu tik liepą-už gegužę ir birželį kartu. Ar taip daroma?

p.s. vaiko priežiūros atostogų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romaievamatilda: 30 gegužės 2011 - 14:17
QUOTE(panelevasara @ 2011 05 27, 00:01)
Šiandien Vilniaus GN gydytojos klausiau dėl biuletenio, tai patvirtino, kad jie išrašo biuletenį 56 dienom. Tuomet jau mamytė turi pati pranešti darbdaviui, kad to biuletenio ji nenori, ir kad darbdavys toliau jo nepildytų (nesiųstų Sodrai), bet išleistų vaiko priežiūros atostogų nuo jo gimimo dienos.

sveikos mamytes, gal kuri zinosite, ar ta 56d biuleteni gimdymo namai israso elektroniniu budu? darbdavys mato ta biuleteni iskart? ar man paciai reikia pristatyti kazkoki popierini varianta biuletenio?
na kada reikia perspeti darbdavi, kad as nenoriu to 56d biuletenio ir poliklinikoje jau atsisakiau NGA, kad papulciau i sena tvarka?
ir kaip toliau: na perspeju darbdavi, kad nenoriu imti to 56d biuletenio, ir kas toliau - kada reikia keliauti i sodra su vaiko gimimo liudijimu (ir kazkokia pazyma is darbdavio?) del VPA nuo vaiko gimimo dienos, kad prasidetu?
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 05 30, 15:17)
Šiandien nuvažiavau į sodrą su dokumentais. Atostogų išėjau gegužės 9 dieną. Viską užpildžiau ir man pasakė, kad aš savo pinigus gausiu tik liepą-už gegužę ir birželį kartu. Ar taip daroma?

p.s. vaiko priežiūros atostogų

na ne,jus turit gaut birzeli uz geguzes nepilna menesi.
Atsakyti
QUOTE(virgonca @ 2011 05 30, 17:03)
sveikos  mamytes, gal kuri zinosite, ar ta 56d biuleteni gimdymo namai israso elektroniniu budu? darbdavys mato ta biuleteni iskart? ar man paciai reikia pristatyti kazkoki popierini varianta biuletenio?
na kada reikia perspeti darbdavi, kad as nenoriu to 56d biuletenio ir poliklinikoje jau atsisakiau NGA, kad papulciau i sena tvarka?
ir kaip toliau: na perspeju darbdavi, kad nenoriu imti to 56d biuletenio, ir kas toliau - kada reikia keliauti i sodra su vaiko gimimo liudijimu (ir kazkokia pazyma is darbdavio?) del VPA nuo vaiko gimimo dienos, kad prasidetu?

laba, VGN "tą biuletenį" 56 dienom išrašo elektronine forma, darbdavys jį mato savo sistemoje (jei tokią turi) ir pildo toliau. Darbdavį apie NGA atsisakymą reikia informuoti prieš dvi savaites. Gimus vaikeliui darbdavys turi išleisti vaiko priežiūros atostogų (pagal mamytės prašymą) įsakymu, kurį reikia pristatyti į Sodrą kartu su prašymu skirti motinystės (tėvystės) pašalpą (http://www.sodra.lt/index.php?cid=329).
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 30, 18:43)
na ne,jus turit gaut birzeli uz geguzes nepilna menesi.

O as nesu tokia garantuota tuo... Gali but, kad viena menesi naujai paskirta pasalpa gaunama kita menesi... O kadangi prasymas pateiktas baigiantis geguzei, tai pasalpa tikrai bus apskaiciuota po keliu dienu - jau birzeli. Tad tokiu atveju ir gaunasi ismokejimas liepos men. Bet as negarantuota tuo, tiesiog su naujai skiriama pasalpa taip gali buti.
Atsakyti
Sveikos mergytes,atejau su tokiais klausymais.Tikiuosi kas pades man su informacija 4u.gif
Situacija tokia:Esu siuo metu VPA su pirmu mazyliu,NGA aisku neemiau. Terminas birzelio galas,bet greiciausiai as jo nesulauksiu,nes ledai jau juda. Su vyru nesam susituoke,bet mazyli kaip ir pirmaji ruosiames patvirtinti pas notara. Klausymai kyla tokie:
1. Ar butina prasyma rasyti iki gimdymo ar galima parasyti ji ir po gimdymo nuvaziavus i darboviete?
2. Ar isduoda gimimo liudijima be mamos tik tevui?
3. Per kiek laiko reikia priduoti visus dokumentus sodrai,kad patekti i sena tvarka iki liepos 1d?
Nezinau ar cia visi konkretus klausymukai,kurios tureciau zinoti,gal kas dar papildysit is savo patirties?! Buciau be galo dekinga merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(super_wife @ 2011 05 31, 12:29)
Sveikos mergytes,atejau su tokiais klausymais.Tikiuosi kas pades man su informacija 4u.gif
Situacija tokia:Esu siuo metu VPA su pirmu mazyliu,NGA aisku neemiau. Terminas birzelio galas,bet greiciausiai as jo nesulauksiu,nes ledai jau juda. Su vyru nesam susituoke,bet mazyli kaip ir pirmaji ruosiames patvirtinti pas notara. Klausymai kyla tokie:
1. Ar butina prasyma rasyti iki gimdymo ar galima parasyti ji ir po gimdymo nuvaziavus i darboviete?
2. Ar isduoda gimimo liudijima be mamos tik tevui?
3. Per kiek laiko reikia priduoti visus dokumentus sodrai,kad patekti i sena tvarka iki liepos 1d?
Nezinau ar cia visi konkretus klausymukai,kurios tureciau zinoti,gal kas dar papildysit is savo patirties?! Buciau be galo dekinga merginos 4u.gif

1.Ne butina,galit ir po gimdymo.Bet ar turesit jegu iskart po gimdymo vazineti prasima rasyti,gal geriau parsyma pries parasyti,tik be datos,o kai pagimdisit,tai paskambinsit i darba,kad irasytu data.
2.Ir mama ir tetis turi vaziuoti pas notara,o paskui su ta pazyma i metrikacijos skyriu,kad paimti gimymo liudijimo,nes jus nesusituoke.
3.Iki liepos 1 d.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 31, 11:36)
1.Ne butina,galit ir po gimdymo.Bet ar turesit jegu iskart po gimdymo vazineti prasima rasyti,gal geriau parsyma pries parasyti,tik be datos,o kai pagimdisit,tai paskambinsit i darba,kad irasytu data.
2.Ir mama ir tetis turi vaziuoti pas notara,o paskui su ta pazyma i metrikacijos skyriu,kad paimti gimymo liudijimo,nes jus nesusituoke.
3.Iki liepos 1 d.

Labai aciukas uz atsakyma 4u.gif
O gal yra kokia forma prasymo to,pavyzdys? doh.gif
Ar reikia atsisakyti pirmo VPA,kad iseiciau i antra?Ir nuo kada i 2 VPA ar nuo 2 vaikucio gimimo datos?!
Atsakyti
QUOTE(super_wife @ 2011 05 31, 13:49)
Labai aciukas uz atsakyma 4u.gif
O gal yra kokia forma prasymo to,pavyzdys? doh.gif
Ar reikia atsisakyti pirmo VPA,kad iseiciau i antra?Ir nuo kada i 2 VPA ar nuo 2 vaikucio gimimo datos?!

""PAREIGOS
VARDAS PAVARDĖ
Uždarosios akcinės bendrovės „XXXX“
Direktoriui
Vardas Pavardė

PRAŠYMAS
DĖL VAIKO AUGINIMO ATOSTOGŲ

2011-03-25
Vilnius

Prašau išleisti mane vaiko auginimo atostogų atostogų iki vaikui sukaks trys metai nuo 2011-03-28 iki 2014-01-12 imtinai.

PRIDEDAMA:
1. Gimimo liudijimas AA Nr. xxxxx.

______________ Vardas Pavardė"

Kiek zinau nereikia nieko atsisakinet,eisit i VPA nuo vaiko gimymo dienos ir viskas.
Atsakyti