Sveikos, as noriu paklausti del gimdymo atostogu, kaip jos nuo liepos 1 dienos keisis? kiek proc. bus, nezinote, neradau sodros tinklalapyje niekur
QUOTE(Joriuko mama @ 2011 06 27, 16:24)
Sveikos, as noriu paklausti del gimdymo atostogu, kaip jos nuo liepos 1 dienos keisis? kiek proc. bus, nezinote, neradau sodros tinklalapyje niekur
motinystes pasalpa nesikeicia,keiciasi tik motinystes
(tevystes) pasalpa.
Aciu labai uz atsakyma
dar vienas klausimelis. Siuo metu auginu virs metu laiko vaikiuka ir laukiuosi antro, gruodi turetu pasirodyti
. Noriu paklausti, gal kas zinote, kaip man bus mokama vaiko auginimo pasalpa idomu, suprantu tuos pasirinkimus ir procentus, tiesiog noriu paklausti koks idomu bus apskaiciuotas dydis, kaip ir dabar gaunu, ar kaip? nes adr tada kai isejau tai gavau kelis men. 100 proc. buvo 1800 lt

QUOTE(Joriuko mama @ 2011 06 27, 16:32)
Aciu labai uz atsakyma
dar vienas klausimelis. Siuo metu auginu virs metu laiko vaikiuka ir laukiuosi antro, gruodi turetu pasirodyti
. Noriu paklausti, gal kas zinote, kaip man bus mokama vaiko auginimo pasalpa idomu, suprantu tuos pasirinkimus ir procentus, tiesiog noriu paklausti koks idomu bus apskaiciuotas dydis, kaip ir dabar gaunu, ar kaip? nes adr tada kai isejau tai gavau kelis men. 100 proc. buvo 1800 lt

gales skaiciuoti kaip ir pirmam is to darbo uzmokescio,tik procentai bus mazesni,tik abi pasalpos negales virsiti 100%. jeigu dar gaudinesit uz pirma vaika.
aciu, nea negausiu jau uz pirma, na nebent vienas menuo gal dubliuosis, nes sodra moka uz praeita menesi, nes pirmas vaikiukas kova gimes o sis gruod turi
QUOTE(agne_vvr @ 2011 06 27, 17:06)
dar noreciau pasiteiraut, jei as isejau is darbo 06,27d. ir tik isidarbinsiu nuo 07,01d. ar man nunutruks stazas?
Jums jokio skirtumo nutruks ar ne - nera reikalavimo, kad stazas butu nepertraukiamas.
QUOTE(agne_vvr @ 2011 06 27, 17:50)
Taip, kuo ilgesnis tarpas bus be pajamu, tuo labiau mazes pasalpa.
Gal bus galinciu patarti:
esu vaiko prieziuros atostogose nuo 2010 12 01 iki 2012 10 03
bet galvojam vyra nuo rudens isleisti vaiko prieziuros atostogu, bet ar tai imanoma, jei as esu parasius prasyma 2 metam ir pagal kokia tvarka jam butu skaiciuojami pinigai: nes cia gautusi jau atntri vaiko prieziuros metai, tik priziurintysis skiriasi?
ir dar gali but, kad as eisciau ne dirbti o mokytis? ar gali tada tevelis priziureti vaikeli?
bet galvojam vyra nuo rudens isleisti vaiko prieziuros atostogu, bet ar tai imanoma, jei as esu parasius prasyma 2 metam ir pagal kokia tvarka jam butu skaiciuojami pinigai: nes cia gautusi jau atntri vaiko prieziuros metai, tik priziurintysis skiriasi?

ir dar gali but, kad as eisciau ne dirbti o mokytis? ar gali tada tevelis priziureti vaikeli?
QUOTE(kristuzil @ 2011 06 27, 19:28)
Gal bus galinciu patarti:

Jokio skirtumo ka jus veiksit - dirbsit, mokysites ar nieko nedarysit, tetis gali eit vaiko prieziuros atostogu, jei turi sukaupes reikalaujama staza. Tik jus turesit nutraukt savo atostogas ir jei neplanuojat grizt i darba, tuomet teks is jo iseit, nes du zmones negali vienu metu but vieno ir to paties vaiko prieziuros atostogose. Plius turekit omeny, kad vyrui pasalpa bus skaiciuojama jau pagal nauja tvarka ir antrais vaiko metais ji bus 40%
Turiu ir as klausima
Pvz:jei mano atlyginimas i rankas 5500Lt. Man greiciausiai apsimoka rinktis 2m., nes vistiek lubos tik 3700Lt i rankas- o nuo 5500 70% yra 3850Lt, o 40% - 2200Lt. Ar nuo tu lubu mokes 70 ir 40% ar nuo atlyginimo??? Va cia man neaisku, visur kazkaip skirtingai raso frazes, tai pasimeciau. Gal kas tiksliai zinot. Aciu is anksto

Pvz:jei mano atlyginimas i rankas 5500Lt. Man greiciausiai apsimoka rinktis 2m., nes vistiek lubos tik 3700Lt i rankas- o nuo 5500 70% yra 3850Lt, o 40% - 2200Lt. Ar nuo tu lubu mokes 70 ir 40% ar nuo atlyginimo??? Va cia man neaisku, visur kazkaip skirtingai raso frazes, tai pasimeciau. Gal kas tiksliai zinot. Aciu is anksto