Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(VŽ @ 2011 06 16, 10:38)
Sveikos,
turiu klausimuką. Šiuo metu esu VPA. Birželio 20 vaikui sueina 2 metai ir darbovietė atleidžia mane (bendru susitarimu) išmokėdami išeitinę kompensaciją. Šiuo metu esu nėščia ir  lapkričio mėn turėčiau išeit į dekretą.
Ar galėsiu išeit neturėdama darbdavio?
Ar gali į dekretą išleist darbo birža?
Iš kokio laikotarpio skaičiuotusi man išmokos? Ar mano išeitinę irgi įskaičiuotų į mano pajamas?

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 16, 11:01)
Jus galit iseiti i dekreta,bet jums sodra nieko nemokes,nes esat bedarbe.Birza nemoka nei dekretiniu,nei vaiko prieziuros pinigelius,gausit tik vienkartines pasalpas is soc.centro,jei iki to laiko nesurasit darbdavio(darbo) kuris isleistu jus i visas atostogas.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 16, 11:15)
Na tada teks pasitenkinti tik vienkartinem pasalpom(nesciai-260 lt,gimusiam vaikui-1430 lt ir kas men nuo gimymo iki 2 metu po 97.50 lt) ir puse metu bedarbio pasalpa mokes po tiek menesiu uz kiek gausit iseitine ismoka.
Nebent iki dekreto rasit darba.

delfy straipsnis http://www.delfi.lt/...a.d?id=47024561 raso:

Naujoji tvarka gerą žinią neša tiems tėveliams, kurie neteko darbo. Nuo liepos 1-osios atleisti iš darbo, tačiau turintys reikiamą stažą žmonės galės pretenduoti tiek į motinystės, tiek į motinystės (tėvystės) pašalpas, nepriklausomai nuo to, kokia yra darbo sutarties nutraukimo priežastis. Tokią teisę turės ir tie, kurie buvo atleisti iš darbo, tačiau augindami vaiką iki 3 metų susilaukė dar vieno.

Tai as suprantu, kad turetu man priklausyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo : 27 birželio 2011 - 20:50
QUOTE(aracely @ 2011 06 27, 21:02)
Turiu ir as klausima smile.gif
Pvz:jei mano atlyginimas i rankas 5500Lt.  Man greiciausiai apsimoka rinktis 2m., nes vistiek lubos tik 3700Lt i rankas- o nuo 5500 70% yra 3850Lt, o 40% - 2200Lt.  Ar nuo tu lubu mokes 70 ir 40% ar nuo atlyginimo??? Va cia man neaisku, visur kazkaip skirtingai raso frazes, tai pasimeciau. Gal kas tiksliai zinot. Aciu is anksto 4u.gif

Moka ne nuo atlyginimo, o nuo kompensuojamojo uzdarbio, kuris apskaiciuojamas pagal jusu per tam tikra laikotarpi guretas draudziamasias pajamas ir turi lubas.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 06 27, 21:49)
delfy straipsnis  http://www.delfi.lt/...a.d?id=47024561 raso:

Naujoji tvarka gerą žinią neša tiems tėveliams, kurie neteko darbo. Nuo liepos 1-osios atleisti iš darbo, tačiau turintys reikiamą stažą žmonės galės pretenduoti tiek į motinystės, tiek į motinystės (tėvystės) pašalpas, nepriklausomai nuo to, kokia yra darbo sutarties nutraukimo priežastis. Tokią teisę turės ir tie, kurie buvo atleisti iš darbo, tačiau augindami vaiką iki 3 metų susilaukė dar vieno.

Tai as suprantu, kad turetu man priklausyt  g.gif

Tik dabar isiskaiciau,parasyta "Nuo liepos 1-osios atleisti iš darbo,..........",vadinasi,kas anksciau atleistas,tai tam negalios sita.
Bet jums turetu galioti,nes auginat vaika iki 3 metu ir susilauksit dar vieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 birželio 2011 - 21:32
Sakykit, gal kuri suprantate ir galetumete man paaiskinti blush2.gif tam delfi straipsnyje yra lentele, kurioje surasyta kokia butu pasalpa pagal tam tikra atlyginima. mane domina atlyginimas 800 ir pasirinkimas pirmus metus gauti 70%, antrus 40%. tai as kaip suprantu, ten ta suma kuri apskaiciuota prie 70% (556.09) yra neatskaicius mokesciu ar jau be mokesciu? as manau kad nuo ju dar turetu atskaiciuoti mokescius. ir ar taiko NPD? galvojau, kad pasalpa apskaiciuojama kitaip, o perskaicius straipsni supratau kad blogai galvojau blush2.gif ir dar toks kvailas klausimas.. tarkim jeigu ateisiu i sodra rasyti prasyma VPA ir paprasyciau kad man paskaiciuotu kokias ismokas gausiu pasirinkdama 1 metus gauti 100% ir ta antraji varianta 70/40% ar man paskaiciuotu ar sakytu kad nusisneku su tokiais prasymais? biggrin.gif noreciau apsispresti tik pamacius realius skaicius kiek gausiu pinigeliu.. esme tame kad jeigu pasalpa nevirsytu 525lt, tada gauciau dar 97.5lt vaiko pinigeliu ir galeciau rinktis 2metus. o jeigu virsys, tada turbut rinksiuos 1metus. bet kaip db zinoti virsys ar ne.. doh.gif alga nepastovi, svyruoja kas menesi 800-1000lt..
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 06 27, 22:55)
Sakykit, gal kuri suprantate ir galetumete man paaiskinti blush2.gif  tam delfi straipsnyje yra lentele, kurioje surasyta kokia butu pasalpa pagal tam tikra atlyginima. mane domina atlyginimas 800 ir pasirinkimas pirmus metus gauti 70%, antrus 40%. tai as kaip suprantu, ten ta suma kuri  apskaiciuota prie 70% (556.09) yra neatskaicius mokesciu ar jau be mokesciu? as manau kad nuo ju dar turetu atskaiciuoti mokescius. ir ar taiko NPD? galvojau, kad pasalpa apskaiciuojama kitaip, o perskaicius straipsni supratau kad blogai galvojau blush2.gif  ir dar toks kvailas klausimas.. tarkim jeigu ateisiu i sodra rasyti prasyma VPA ir paprasyciau kad man paskaiciuotu kokias ismokas gausiu pasirinkdama 1 metus gauti 100% ir ta antraji varianta 70/40% ar man paskaiciuotu ar sakytu kad nusisneku su tokiais prasymais?  biggrin.gif noreciau apsispresti tik pamacius realius skaicius kiek gausiu pinigeliu.. esme tame kad jeigu pasalpa nevirsytu 525lt, tada gauciau dar 97.5lt vaiko pinigeliu ir galeciau rinktis 2metus. o jeigu virsys, tada turbut rinksiuos 1metus. bet kaip db zinoti virsys ar ne..  doh.gif  alga nepastovi, svyruoja kas menesi 800-1000lt..

tyksliai nezinau,bet nemanau kad jums iskart paskaiciuos,as prasiau del dekreto kad man paskaiciuotu,tai pasake,kad jie tik priima dokumentus,bet patys neskaiciuoja.
Ten gi parasyta "suma pries mokescius""mėnesį išmokant motinystės (tėvystės) pašalpas išskaitomas gyventojų pajamų mokestis bei privalomojo sveikatos draudimo įmokos įstatymų nustatyta tvarka."
Del NPD taikymo turit pildyt prasima,kad jums taikytu,ar kad netaikitu iskarto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 birželio 2011 - 22:08
QUOTE(viktorijute @ 2011 06 27, 22:55)
Sakykit, gal kuri suprantate ir galetumete man paaiskinti blush2.gif  tam delfi straipsnyje yra lentele, kurioje surasyta kokia butu pasalpa pagal tam tikra atlyginima. mane domina atlyginimas 800 ir pasirinkimas pirmus metus gauti 70%, antrus 40%. tai as kaip suprantu, ten ta suma kuri  apskaiciuota prie 70% (556.09) yra neatskaicius mokesciu ar jau be mokesciu? as manau kad nuo ju dar turetu atskaiciuoti mokescius. ir ar taiko NPD? galvojau, kad pasalpa apskaiciuojama kitaip, o perskaicius straipsni supratau kad blogai galvojau blush2.gif  ir dar toks kvailas klausimas.. tarkim jeigu ateisiu i sodra rasyti prasyma VPA ir paprasyciau kad man paskaiciuotu kokias ismokas gausiu pasirinkdama 1 metus gauti 100% ir ta antraji varianta 70/40% ar man paskaiciuotu ar sakytu kad nusisneku su tokiais prasymais?  biggrin.gif noreciau apsispresti tik pamacius realius skaicius kiek gausiu pinigeliu.. esme tame kad jeigu pasalpa nevirsytu 525lt, tada gauciau dar 97.5lt vaiko pinigeliu ir galeciau rinktis 2metus. o jeigu virsys, tada turbut rinksiuos 1metus. bet kaip db zinoti virsys ar ne..  doh.gif  alga nepastovi, svyruoja kas menesi 800-1000lt..

Kad niekas jums nieko neskaiciuos priduodant dokumentus, tai faktas jau vien todel, kad dokumentus priimineja ir pasalpas skaiciuoja skirtingi darbuotojai. O jeigu jusu pajamos buvo kintancios, tai ir apskaiciuot ne taip paprasta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 27, 23:04)
tyksliai nezinau,bet nemanau kad jums iskart paskaiciuos,as prasiau del dekreto kad man paskaiciuotu,tai pasake,kad jie tik priima dokumentus,bet patys neskaiciuoja.
Ten gi parasyta "suma pries mokescius""mėnesį išmokant motinystės (tėvystės) pašalpas išskaitomas gyventojų pajamų mokestis bei privalomojo sveikatos draudimo įmokos įstatymų nustatyta tvarka."
Del NPD taikymo turit pildyt prasima,kad jums taikytu,ar kad netaikitu iskarto.

na taip, as maciau kad parasyta jog suma pries mokecius, bet ten buvo parasyta tik prie algu, o ne prie apskaiciuotu ismoku. tai todel ir susimaisiau ar su mokesciais ten ar ne. tai ismokos gaunasi kad taip pat pries mokescius? man NPD db taiko tik todel kad alga maza, vaiku neturiu, kad papildomai taikytu, tai vadinasi netaikys? blush2.gif
ir gal zinote del kompensuojamo vienos dienos darbo uzmokescio. jeigu mano grafikas pamaininis, per menesi iseina kazkur nuo 14 iki 18 d.d., priklausomai nuo menesio, tai kaip man paskaiciuos ta KU? vistiek dalins alga is 21,1d.d? ar taikys mano grafika?
Atsakyti
Sveiki, cia aptarinejamame Delfi straipsnyje pamineta, kad dvynuku, tynuku tevai gali abu iseiti vaiko prieziuros atostogu ir abu gauti pasalpas. O kaip pametinuku? Tas pats ir jiems galioja? Gali abu tevai iseiti auginti pametinuku?
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2011 06 28, 00:51)
Sveiki, cia aptarinejamame Delfi straipsnyje pamineta, kad dvynuku, tynuku tevai gali abu iseiti vaiko prieziuros atostogu ir abu gauti pasalpas. O kaip pametinuku? Tas pats ir jiems  galioja? Gali abu tevai iseiti auginti pametinuku?

na taip,vienas su vienu vaiku,kitas su kitu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 28, 08:41)
na taip,vienas su vienu vaiku,kitas su kitu.

Aciu, ir as visa laika taip galvojau. Mes planuojam gimus maziukui abu pabuti tik su seima, bet atsirado gandu neseju, kad taip neva nebegalima. Ir kaip tycia vakar puse dienos prasedejus neatradau nei patvirtinimo nei paneigimo tokiems gandams. Labai aciu uz greita atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorijute @ 2011 06 27, 21:55)

cia yra skaiciuokle dekreto ir VPA skaiciuokliu. susiveskit ir gausit preliminarias sumas: http://www.finansai....a284108a#886967

o ndp skaiciuokle: http://www.vmi.lt/pp/npd/npd.aspx
zodziu susivedat viska, irasot npd, pnpd ir gausis sumos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaiL: 28 birželio 2011 - 08:53
gal galima pagalbos?
Jei i dekreta isenu rugjūčio menesi, is kokio laikotaprio skaiciuojasi nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliai?
Atsakyti