Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Alara @ 2011 06 28, 10:31)
gal galima pagalbos?
Jei i dekreta isenu rugjūčio menesi, is kokio laikotaprio skaiciuojasi nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliai?

is 2010.07.01-2011.06.31
Atsakyti
QUOTE(R_S @ 2011 06 27, 12:28)
aciu labai  4u.gif

bet kai pagalvoji tai kazkaip kvaila, jei tarkim visus metus 2009 metus esi isdirbus uz gan gera atlyginima, tai vistiek jis nieko nevaidina  unsure.gif

Čia jau tokia baisi neteisybė gaunas. Ir aš papuolu į tokią situaciją. Tai galėtų imti kokių 5 metų vidurkį ir žiūrėti kiek mokesčių sumokėjai, o dabar, kad tik apkarpyt viską.
Atsakyti
Sveikos,
į dekretines išeinu liepos 26 d. Tai iki kada man bus nėštumo ir gimdymo atostogos? Kokia tvarka išėjimo į dekretines? Užsiregistravau pas ginekologę, o po to žinau, kad reikės eiti į darbovietę rašyti prašymą, o į Sodrą reikės eiti? ax.gif
Atsiprašau už galbūt kai kam kvailą klausimą blush2.gif

Na, o apie naująją tvarką tai iš vis nieko neraukiu, tik labai norėčiau pirmagimį augintis dvejus metus, bet vakar pasižiūrėjau laidą "Lietuva tiesiogiai" tai išvis susipainiojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperLaura @ 2011 06 28, 16:27)
Sveikos,
į dekretines išeinu liepos 26 d. Tai iki kada man bus nėštumo ir gimdymo atostogos? Kokia tvarka išėjimo į dekretines? Užsiregistravau pas ginekologę, o po to žinau, kad reikės eiti į darbovietę  rašyti prašymą, o į Sodrą reikės eiti?  ax.gif
Atsiprašau už galbūt kai kam kvailą klausimą  blush2.gif

Na, o apie naująją tvarką tai iš vis nieko neraukiu, tik labai norėčiau pirmagimį augintis dvejus metus, bet vakar pasižiūrėjau laidą "Lietuva tiesiogiai" tai išvis susipainiojau  doh.gif

Jau n kartu buvo rasyta.
Ginekologe israso jums el.biliuteni,issiuncia ji i sodra ir i darba,darbas uzpildo forma ir issiuncia ja i sodra,jus einat i sodra tik uzpildyti prasyma del motinystes pasalpos gavimo.
Jums daktare pasakis iki kada pas jus bus dekretas,bet kazkur lapkriti baigsis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juratyte26 @ 2011 06 27, 15:07)
Sveiki, reikia skubios konsultacijos  unsure.gif ..
I nestumo ir gimdymo atostogas nejau. Kelias dienas pries gimdyma buvau paemus biuleteni vaiko slaugai ir per jas papuoliau i ligonine. Automatiskai prasitese kasmetines atostogos , kurias turejau pries vaiko prieziuros biuleteni viena diena ( nes paskutine atostogu diena buvo paimtas nedarbingumas ) per kuria ir pagimdziau.Pragulejau 2dienas.Ligoninej pasakiau,kad jokiu nrdarbingumu man nereikia ,nes i dekreta nejau, sake, gerai,tiesiog sodrai nepristatysi nieko. pagimdzius uzpildziau prasyma i VPA darbe, nuveziau i sodra isakyma, ten uzpildziau prasyma iseit i VPA su prierasu, kad atsisakau nestumo ir gimdymo atostogu. Sian paskambino is drabo buhaltere ir pasake, kad ligonine nusiunte sodrai israsytas  nestumo ir gimdymo atostogas man. Ka daryt ????

Paprasykit, kad buhaltere nekreiptu demesio ir nieko Sodrai del biuletenio nepildytu, nes jus jau isleido VPA. Tad ir pildytu forma del VPA - 9-SD 03.
Atsakyti
Vakar abu su vyru analizavome naujaji sodros istatyma ir nepavyko iki galo issiaiskinti patiems. Nulekiau siandien i musu miesto sodra, o ten.... moteriskes ir nezino - atseit, dar nespejo susipazinti su naujienomis. doh.gif
Kur straipsnyje kalbama apie 1 vaiko auginima, viskas labai aisku ir aiskus pavyzdziai, o vat pradejus kalbeti apie dvynukus aiskumas dingsta. Taip ir nesupratau kiek procentu bus mokama antrais vaiku metais - ar uz kiekviena vaika po 40 proc, ar isvis tik 40 proc? Pirmais vaiku metais kaip suprantu bus mokama uz dvynukus tik po 50 proc... g.gif
Dabar musu vaikiukams 1 menesiukas ir per ta likusi 1, 5 men dekreto paziuresim kaip man seksis tvarkytis vienai su vaikais ir tada spresim ar vyrui imti tevystes atostogas. Tokiu atveju po kiek mokes sodra - vistiek po 50 proc nuo kiekvieno algos, ar po 70 proc? Ar vyras gali imti tevystes atostogas ne visus metus, o tik pvz 6 men?
Sodra leis antrais vaiko metais "PALAIPSNIUI"( kaip straipsnyje rasoma) sugrizti i darba. Idomu kaip i ta palaipsniskuma ziures darbdavys... g.gif
Is anksto dekoju uz atsakyma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2011 06 28, 18:17)
Vakar abu su vyru analizavome naujaji sodros istatyma ir nepavyko iki galo issiaiskinti patiems. Nulekiau siandien i musu miesto sodra, o ten.... moteriskes ir nezino - atseit, dar nespejo susipazinti su naujienomis.  doh.gif
Kur straipsnyje kalbama apie 1 vaiko auginima, viskas labai aisku ir aiskus pavyzdziai, o vat pradejus kalbeti apie dvynukus aiskumas dingsta. Taip ir nesupratau kiek procentu bus mokama antrais vaiku metais - ar uz kiekviena vaika po 40 proc, ar isvis tik 40 proc? Pirmais vaiku metais kaip suprantu bus mokama uz dvynukus tik po 50 proc...  g.gif
Dabar musu vaikiukams 1 menesiukas ir per ta likusi 1, 5 men dekreto paziuresim kaip man seksis tvarkytis vienai su vaikais ir tada spresim ar vyrui imti tevystes atostogas. Tokiu atveju po kiek mokes sodra - vistiek po 50 proc nuo kiekvieno algos, ar po 70 proc? Ar vyras gali imti tevystes atostogas ne visus metus, o tik pvz 6 men?
Sodra leis antrais vaiko metais "PALAIPSNIUI"( kaip straipsnyje rasoma) sugrizti i darba. Idomu kaip i ta palaipsniskuma ziures darbdavys...  g.gif 
Is anksto dekoju uz atsakyma.  4u.gif

Jeigu vienas tevas eis i VPA su dvinukais,tai antrais metais mokes kiekvienam po 40%,t.y is viso uz abu 80%,bet pirmais metais tik po 50%.Jeigu jus eisit su vienu vaiku,o tetis su kitu i VPA,tada mokes kiekvienam kaip ir priklauso,pirmais metais 70%,antrais 40%.Tetis gali imti ir puse metu,bet paskui jums vel perskaiciuos pasalpa,kai jau jus su dvem eisit.
O del sugrizimo i savo darbo vieta,tai vis dar neaisku.
Atsakyti
Merginos, paaiskinkite man blondinei pagal naujaji istatyma nuo liepos 1d apie VPA. Jei as pasirenku auginti vaikuti iki 2metuku pirmus metus gaunu 70 procentu cia kaip ir viskas aisku iki tos vietos, o antrais metais gaunu 40 procentu, bet noriu gryzti i darba ir darbe dirbti pilna etata uz pvz 3000tl atliginima, tai ar as gausiu dar tuos 40 proc papildomai is sodros?
buciau labai dekinga jei pakomentuotumete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cate @ 2011 06 28, 20:47)
Merginos, paaiskinkite man blondinei pagal naujaji istatyma nuo liepos 1d apie VPA. Jei as pasirenku auginti vaikuti iki 2metuku pirmus metus gaunu 70 procentu cia kaip ir viskas aisku iki tos vietos, o antrais metais gaunu 40 procentu, bet noriu gryzti i darba ir darbe dirbti pilna etata uz pvz 3000tl atliginima, tai ar as gausiu dar tuos 40 proc papildomai is sodros?
buciau labai dekinga jei pakomentuotumete 4u.gif

Dar neaisku su ta darbo vieta,ar galima bus dirbti SAVAM darbe,kur esi isejusi i VPA,ar tik galima bus papildomai dirbti ir gaudineti pasalpa,del sito dar !
Atsakyti
man sodroje paaiskino, kad pasalpos neprarasi- nesvarbu kur dirbsi,tai pagal juos galima grizti i darboviete. bigsmile.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...o.d?id=47090779

Atsakyti
QUOTE(jur78 @ 2011 06 29, 11:45)
man sodroje paaiskino, kad pasalpos neprarasi- nesvarbu kur dirbsi,tai pagal juos galima grizti i darboviete.  bigsmile.gif

o kaip i darbo uzmokesti neatsizvelgs? sakys ir taip daug uzdirbi ir nepriklauso jums tie 40proc doh.gif
Atsakyti