Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(dziugintele @ 2011 07 19, 10:42)
na, kazkiek panasi. didesne 400-ais lt uz antrus metus.

o pirmais metais kiek gaudavot? nes man taip atrado kad jums visdelto paskaiciavo is tu draudziamuju pajamu kaip pirmam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 04, 14:25)
ismokai apskaiciuoti ima 12 men pries iseinant i atostogas.Be to reikia gi tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus.

o jeigu 12 mėnesių nebus stažo nieko nemokės? arba jeigu 12 mėn stažas sueis tą patį mėnesį kaip ir išėjimo į dekretą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 07 19, 13:28)
o jeigu 12 mėnesių nebus stažo nieko nemokės? arba jeigu 12 mėn stažas sueis tą patį mėnesį kaip ir išėjimo į dekretą?  g.gif

1.Nieko nemokes sodra
2.galit i dekreta ir menesiui veliau iseiti,arba visai neeiti,jeigu susidaris stazas per ta laika,tada i VPA eitumete nuo vaiko gimymo dienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 19 liepos 2011 - 12:31
Jolanciuk, Jus buvote visiskai teisi. Buvau sodroje. Isties nesupratau istatymo, kaip, matyt, jo nesuprato ir sodros telefonu atsiliepusi moteriske.
Pasirodo, jei i metu, pagal kuriuos skaiciuojamas vidurkis ipultu nors viena diena buvusiu VPA, pasalpa gali buti automatiskai skaiciuojama palankesne mamai. Ir nesvarbu ar trecius metus esi VPA ar antrus. Aciu Jums!
Atsakyti
Sveikos mergaites. Kilo klausimas, kadangi pati turiu patirties, nes auginu jau du vaikiukus. Kodel nesakote niekur, kad i staza yra iskaiciuojamas 4 menesiu dekretiniu stazas. ir kodel nei viena nepaaiskina, kad jei moteris pasigimdzius tvarko dok del pasalpos tos didesnes ir jai truksta stazo, tai ji gali ir turi teise ta staza isdirbti, vel rasydama prasyma i darboviete sugrizti ir isdirbus ta staza reikiama, vel raso iseinanti i vaiko auginimo atostogas iki vaikui sueis metai ar daugiau. Tada sodra skaiciuos nuo to isdirbto laikotarpio ta padidinta pasalpa.
Tikrai ta zinau, nes paciai truko dvieju menesiu iki stazo.
Gal tiesiog sodroje tai nutylama ir tiek..
Tiesa, mergaites bigsmile.gif paaiskinkite man si nu gal kvaila, kad nelabai suprantu istatyma
3.iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą**;
Ar teisingai suprantu, kad per du metus turiu tureti 12men darbo staza? O ar birza isiskaito i staza ir ar stazas skaitosi, jei vienoje imoneje dirbta, o paskui nedirbta ir vel dirbta? Cia kalbu apie per tuos 24men.
sirdingai dekoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ERIKULKA: 19 liepos 2011 - 17:45
QUOTE(ERIKULKA @ 2011 07 19, 18:35)
Sveikos mergaites. Kilo klausimas, kadangi pati turiu patirties, nes auginu jau du vaikiukus. Kodel nesakote niekur, kad i staza yra iskaiciuojamas 4 menesiu dekretiniu stazas. ir kodel nei viena nepaaiskina, kad jei moteris pasigimdzius tvarko dok del pasalpos tos didesnes ir jai truksta stazo, tai ji gali ir turi teise ta staza isdirbti, vel rasydama prasyma i darboviete sugrizti ir isdirbus ta staza reikiama, vel raso iseinanti i vaiko auginimo atostogas iki vaikui sueis metai ar daugiau. Tada sodra skaiciuos nuo to isdirbto laikotarpio ta padidinta pasalpa.
Tikrai ta zinau, nes paciai truko dvieju menesiu iki stazo.
Gal tiesiog sodroje tai nutylama ir tiek..
Tiesa, mergaites bigsmile.gif  paaiskinkite man si nu gal kvaila, kad nelabai suprantu istatyma
3.iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą**;
Ar teisingai suprantu, kad per du metus turiu tureti 12men darbo staza? O ar birza isiskaito i staza ir ar stazas skaitosi, jei vienoje imoneje dirbta, o paskui nedirbta ir vel dirbta? Cia kalbu apie per tuos 24men.
sirdingai dekoju 4u.gif

taigi jus saket kad turit patirties smile.gif
Reikia tureti 12 men stazo(gali buti ir su pertraukom) per paskutinius 2 metus,kad igitum teise i pasalpa,o paty pasalpa skaiciuojama is paskutiniu 12 menesio darbo uzmokescio,jeigu is birzos gaunama bedarbio pasalpa,tai tie puse metu ieina i staza.
O del to kad dekretas(4 men) ieina i staza,tai visi zino,taip kaip ir vaiko prieziura 3 metai irgi ieina i staza.
Jeigu moteris neigijo teise i pasalpa nes neturi reikiamo stazo,tai i dekreta gali neeiti,o dirbti iki gimdymo ir jeigu jai tada uzteks stazo pasalpai gauti,gali nuo vaiko gimymo eiti i VPA ir gauti pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(dziugintele @ 2011 07 19, 18:25)
Jolanciuk, Jus buvote visiskai teisi. Buvau sodroje. Isties nesupratau istatymo, kaip, matyt, jo nesuprato ir sodros telefonu atsiliepusi moteriske.
Pasirodo, jei i metu, pagal kuriuos skaiciuojamas vidurkis ipultu nors viena diena buvusiu VPA, pasalpa gali buti automatiskai skaiciuojama palankesne mamai. Ir nesvarbu ar trecius metus esi VPA ar antrus. Aciu Jums!

Saunu,kad issiaiskinot mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu as turiu tos vadinamos patirties pries 10 metu, o ten buvo visai kiti istatymai. Snd laukiuosi, dar tik keli menesiukai mirksiukas.gif , todel norejau pasitikslinti tai kas buvo neaisku, nes juk kaip diena, taip naujas istatymas biggrin.gif
Uz atsakyma dekoju bigsmile.gif
Atsakyti
Vyras su bendradarbiu susiginčijo ir iškėlė parėjas man namo klausimą doh.gif
Situacija tokia, aš bedarbė, o į vaiko auginimo atostogas iki 1m. nori išeiti vyras. Ar nebus sodroje problemų, kad aš tai nedirbsiu, gausis taip, kad aš ir toliau bedarbė auginsiu vaikiuką, o vyras kartu su manim bus namuose "atostogose", ar gali jam neduoti išeiti auginimo atostogų? g.gif blush2.gif
Išspręskit vyrų ginčą, nes jo bendradarbis šventai įsitikinęs, kad tokiu atveju, aš turiu eiti dirbti, kad mano vyras gautų tas atostogas.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kimalaugno: 19 liepos 2011 - 21:55
QUOTE(kimalaugno @ 2011 07 19, 22:54)
Vyras su bendradarbiu susiginčijo ir iškėlė parėjas man namo klausimą  doh.gif
Situacija tokia, aš bedarbė, o į vaiko auginimo atostogas iki 1m. nori išeiti vyras. Ar nebus sodroje problemų, kad aš tai nedirbsiu, gausis taip, kad aš ir toliau bedarbė auginsiu vaikiuką, o vyras kartu su manim bus namuose "atostogose", ar gali jam neduoti išeiti auginimo atostogų?  g.gif  blush2.gif
Išspręskit vyrų ginčą, nes jo bendradarbis šventai įsitikinęs, kad tokiu atveju, aš turiu eiti dirbti, kad mano vyras gautų tas atostogas..  doh.gif

nesamone,mano vyras bedarbis,bet as esu motinystes atostogose ir niekas nesikabineja.
Atsakyti
QUOTE(kimalaugno @ 2011 07 19, 22:54)
Vyras su bendradarbiu susiginčijo ir iškėlė parėjas man namo klausimą  doh.gif
Situacija tokia, aš bedarbė, o į vaiko auginimo atostogas iki 1m. nori išeiti vyras. Ar nebus sodroje problemų, kad aš tai nedirbsiu, gausis taip, kad aš ir toliau bedarbė auginsiu vaikiuką, o vyras kartu su manim bus namuose "atostogose", ar gali jam neduoti išeiti auginimo atostogų?  g.gif  blush2.gif
Išspręskit vyrų ginčą, nes jo bendradarbis šventai įsitikinęs, kad tokiu atveju, aš turiu eiti dirbti, kad mano vyras gautų tas atostogas..  doh.gif

Jums tik reikia i birza stoti.O taip jokiu problemu nebus,nes kas nori mama ar tetis,tas ir eina i VPA,svarbiausia,kad jis turetu reikiamo stazo.Sodra neziuri ka daro kitas tevas,mokosi,dirba ar birzoj stovi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 liepos 2011 - 07:10
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 20, 07:09)
Jums tik reikia i birza stoti.O taip jokiu problemu nebus,nes kas nori mama ar tetis,tas ir eina i VPA,svarbiausia,kad jis turetu reikiamo stazo.Sodra neziuri ka daro kitas tevas,mokosi,dirba ar birzoj stovi.

o ką man birža duos? g.gif aš būsiu po 3 CP, dirbti tikrai nežadu, būsiu namuose blink.gif

Dar kiti klausimai kyla, pasidarom vaikui metrikus, kur kreiptis dėl tos vienkartinės pašalpos? 1200lt ar kiek.. ax.gif ir kuriam? Man ar vyrui? Vyras turi darbe pranešti, kad išeina atostogų ir gavęs pažymą lėkti į Sodrą? g.gif
Atrodo trečias vaikas, o va kai tvarkos keičiasi ir galva susisuka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kimalaugno: 20 liepos 2011 - 17:38
QUOTE(kimalaugno @ 2011 07 20, 18:35)
o ką man birža duos?  g.gif  aš būsiu po 3 CP, dirbti tikrai nežadu, būsiu namuose  blink.gif

Dar kiti klausimai kyla, pasidarom vaikui metrikus, kur kreiptis dėl tos vienkartinės pašalpos? 1200lt ar kiek..  ax.gif  ir kuriam? Man ar vyrui? Vyras turi darbe pranešti, kad išeina atostogų ir gavęs pažymą lėkti į Sodrą?  g.gif
Atrodo trečias vaikas, o va kai tvarkos keičiasi ir galva susisuka  doh.gif

tai tada nepamirskit nueiti i lygoniu kasa,kad jus pazimetu,kad esat drausta.,jei dar to nepadaret.
i soc.skyriu,tik nepamirskit pries tai vaika priregistruot prie gyvenamos vietos,o tada eikit su tais dokumentais prasimo rasyti,1430 lt vienkartine,o kas eis nesvarbu,gali ir vyras.
Vyras darbe turi parasyti prasima ir su isakimo kopija eiti i sodra prasymo uzpildyti.
Atsakyti