Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Natele @ 2011 07 17, 12:10)
O ar negali but, kad jus ir gavot uz ta 1 birzelio diena ??? O naujai paskaiciuota pasalpa gal veliau bus, buna, kad jos veluoja, o kai kam pasako, kad dar po menesio tik gaus  g.gif ? Greiciausiai taip ir bus, nes 100 Lt butu logiska.
Papildyta:

Ar ne is darbo dienu daugint reiketu? Tik nezinau, koks tas darbo dienu vidurkis turetu but - gal 21  g.gif ???

Visų pirma ačiū Natele, nes po jūsųs pasisakymo vakar likusią dieną parleidau ramiau. Šiandien aš pasiskambinau į Sodrą ir pasirodo, kad neužteko nusiūsti pažymos mano buhalterei, reikėjo man pačiai nuvažiuoti į sodrą ir parašyti prašymą, kad pratestų atostogas, ko aš nežinojau ir birželio 1d sodra sakė, kad nereikia. Tą padarysiu artmimiausiom dienom, mane paskambinus nuramino, kad tą procedūrą galiu padaryti net ir po pusės metų atbuline data. Pinigus aš gausiu su kitu mokėjimu. Ir man bus mokama 75 proc, pagal senesnį įstatymą. Nors visiškai nusiraminsiu tik kai gausiu pinigus, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Laba
turiu pora klausimeliu smile.gif
Pirmasis: jei vienas is tevu isejo vaiko auginimo atostogu su dvynukais pagal senaji istatyma ar jam turejo buti taikomos lubos? T.y. lubos taikomos kiekvienam vaikui atskirai, ar sudeti reiktu abieju vaiku pinigelius ir tuomet taikyti lubas?
Ir antras klausimas, jei prasymas parasytas, kad isleisti vaiko auginimo atostogu nuo birzelio 24 d,. nes nestumo ir gimdymo atostogos pasibvaige 23 d., tai kaip turejo skaiciuoti pinigus - ar nuo 24 d., ar nuo 27 d.?
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2011 07 18, 16:09)
Laba
turiu pora klausimeliu smile.gif
Pirmasis: jei vienas is tevu isejo vaiko auginimo atostogu su dvynukais pagal senaji istatyma ar jam turejo buti taikomos lubos? T.y. lubos taikomos kiekvienam vaikui atskirai, ar sudeti reiktu abieju vaiku pinigelius ir tuomet taikyti lubas?
Ir antras klausimas, jei prasymas parasytas, kad isleisti vaiko auginimo atostogu nuo birzelio 24 d,. nes nestumo ir gimdymo atostogos pasibvaige 23 d., tai kaip turejo skaiciuoti pinigus - ar nuo 24 d., ar nuo 27 d.?

1. kiekvienam vaikui atskirai.
2. nuo 24.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 07 18, 16:14)
1. kiekvienam vaikui atskirai.
2. nuo 24.

Gal galite parasyti kuo remetes su nuoroda? Is palubisnko juk negaliu pasakyti buhalterems, kad perskaiciuotu :)Pati niekaip nerandu konkretaus straipsnio...
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2011 07 18, 16:24)
Gal galite parasyti kuo remetes su nuoroda? Is palubisnko juk negaliu pasakyti buhalterems, kad perskaiciuotu :)Pati niekaip nerandu konkretaus straipsnio...

O kodėl jūs nusprendėt, kad jums blogai paskaičiuota?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 07 18, 16:27)
O kodėl jūs nusprendėt, kad jums blogai paskaičiuota?

todel kad pasake jog pritaike lubas....cia pas mus isskirtinis atvejis, nelabai galiu komentuoti, todel pati ir turiu surasti ir parodyti konkretu istatyma.
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2011 07 18, 16:29)
todel kad pasake jog pritaike lubas....cia pas mus isskirtinis atvejis, nelabai galiu komentuoti, todel pati ir turiu surasti ir parodyti konkretu istatyma.

Nerasite to parašyta, nes apskritai sąvoka "bendra pašalpų suma negali būti didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio" atsirado tik dabartiniame įstatyme ir nuostatuose. Ankstesniuose neegzistavo jokia "bendra pašalpų suma" - buvo žiūrima į kiekvieną pašalpą atskirai, o galimybė gauti dvi/tris pašalpas nebuvo ribojama.
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2011 07 18, 11:04)
Ačiū už atsakymą  4u.gif

Eiliskumas butu toks-
1. vyrui reikia nunesti i darba atsviesta pazyma is ligonines apie vaiko gimima ir rasyti prasyma tevystes atostogoms gauti.
2. nuvykti pas notara abiems tevams ir patvirtinti tevyste su pasais ir pazyma is ligonines. kaina apie 30lt.
3. su savais pasais, patvirtinta notariskai tevyste ir pazymos is ligonines originalu vykstat i metrikacijos skyriu.
4. vienkartinei pasalpai gauti reikalinga dar kudikio gyvenamosios vietos deklaracija
Papildyta:
O as tai turbut su labai keistu ir kvailu klausimu. Ar visoms paskaiciuota ir ismoketa motinystes pasalpa yra teisinga?
sakysit as kvaila, bet sedziu ir bijau, kad manoji paskaiciuota negerai. Per daug. Bijau, kad po kazkiek laiko pastebejus klaida bus pareikalauta pinigus grazinti.
NGA nebuvau. Vaikas gime birzelio pradzioje. Birzelio viduryje susitvarkiau vaiko prieziuros atostogas. Liepos menesi gavau pasalpa, bet man atrodo, kad ji du kartus didesne. ar gali buti kazkokia klaida?
kaip suprantu man VPA pasalpa skaiciuojama nuo 2010 05 01 iki 2011 04 30.
2010 05-VPA paskutinis menuo iki vaikui sueis 2m
2010 06-dirbtas menuo
2010 07 -iseitine del imones bankroto
2010.07-08 bedarbe
nuo 2010.09-2011.02-bedarbio pasalpa
nuo 2011.02 iki gimdymo darbas imoneje.
gal kas isivaizduojate, kaip man buvo paskaiciuota pasalpa. Nes pagal priskaiciuotus atlyginimus ir gautas pasalpas man gaunasi tik puse gautos sumos.
ar , jei i skaiciavima papuola nors menuo buvusiu VPA pasalpa, gal tada kazkas keiciasi?
ar galejo kazkaip mistiskai per klaida man suforminti GA ir ismoketi pinigus uz GA prisklausancias dienas?
Mistika kazkokia. Ryt badysiu skambinti i sodra, gal ten ka paaiskins.
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2011 07 18, 21:21)
Eiliskumas butu toks-
1. vyrui reikia nunesti i darba atsviesta pazyma is ligonines apie vaiko gimima ir rasyti prasyma tevystes atostogoms gauti.
2. nuvykti pas notara abiems tevams ir patvirtinti tevyste su pasais ir pazyma is ligonines. kaina apie 30lt.
3. su savais pasais, patvirtinta notariskai tevyste ir pazymos is ligonines originalu vykstat i metrikacijos skyriu.
4. vienkartinei pasalpai gauti reikalinga dar kudikio gyvenamosios vietos deklaracija
Papildyta:
O as tai turbut su labai keistu ir kvailu klausimu. Ar visoms paskaiciuota  ir ismoketa motinystes pasalpa yra teisinga?
sakysit as kvaila, bet sedziu ir bijau, kad manoji paskaiciuota negerai. Per daug. Bijau, kad po kazkiek laiko pastebejus klaida bus pareikalauta pinigus grazinti.
NGA nebuvau. Vaikas gime birzelio pradzioje. Birzelio viduryje susitvarkiau vaiko prieziuros atostogas. Liepos menesi gavau pasalpa, bet man atrodo, kad ji du kartus didesne. ar gali buti kazkokia klaida?
kaip suprantu man VPA pasalpa skaiciuojama nuo 2010 05 01 iki 2011 04 30.
2010 05-VPA paskutinis menuo iki vaikui sueis 2m
2010 06-dirbtas menuo
2010 07 -iseitine del imones bankroto
2010.07-08 bedarbe
nuo 2010.09-2011.02-bedarbio pasalpa
nuo 2011.02 iki gimdymo darbas imoneje.
gal kas isivaizduojate, kaip man buvo paskaiciuota pasalpa. Nes pagal priskaiciuotus atlyginimus ir gautas pasalpas man gaunasi tik puse gautos sumos.
ar , jei i skaiciavima papuola nors menuo buvusiu VPA pasalpa, gal tada kazkas keiciasi?
ar galejo kazkaip mistiskai per klaida man suforminti GA ir ismoketi pinigus uz GA prisklausancias dienas?
Mistika kazkokia. Ryt badysiu skambinti i sodra, gal ten ka paaiskins.

Jums gal paskaiciavo kaip ir uz pirma vaika is tu draudziamuju pajamu?nes ieina menuo is pirmo vaiko VPA,todel skaiciavo(jei jus nurodet prasime) palankesni(geresni) varianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2011 - 20:49
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 18, 21:48)
Jums gal paskaiciavo kaip ir uz pirma vaika is tu draudziamuju pajamu?nes ieina menuo is pirmo vaiko VPA,todel skaiciavo(jei jus nurodet prasime) palankesni(geresni) varianta.

tai va, kad nieko as nenurodziau. Pati pamirsau visai, o sodroje moteryte man nieko nepasake ir nieko neklause. suformino viska tyliai, be kalbu ir liepe laukti. Del to tiek klausimu man iskilo. O sodra telefonu neteikia isamios informacijos. bandysiu nuvaziuot, jei pavyks papulti, nes jau telefonu nugasdino, kad eiles kilometrines.
Kazkaip is sodros darbuotoju paaiskinimu supratau, kad man turejo buti paskaiciuotas metu pajamu dienos vidurkis ir ta VPA pasalpa uz ankstesni vaika esmes nekeicia. t.y. negalejo laikotarpis buti paimtas kitoks... I paskaiciavimus turejo buti itraukta tik ta vieno menesio pasalpa. Zodziu, nieko nesuprantu is kur tokie pinigai.
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2011 07 19, 10:05)
tai va, kad nieko as nenurodziau. Pati pamirsau visai, o sodroje moteryte man nieko nepasake ir nieko neklause. suformino viska tyliai, be kalbu ir liepe laukti. Del to tiek klausimu man iskilo. O sodra telefonu neteikia isamios informacijos. bandysiu nuvaziuot, jei pavyks papulti, nes jau telefonu nugasdino, kad eiles kilometrines.
Kazkaip is sodros darbuotoju paaiskinimu supratau, kad man turejo buti paskaiciuotas metu pajamu dienos vidurkis ir ta VPA pasalpa uz ankstesni vaika esmes nekeicia. t.y. negalejo laikotarpis buti paimtas kitoks... I paskaiciavimus turejo buti itraukta tik ta vieno menesio pasalpa. Zodziu, nieko nesuprantu is kur tokie pinigai.

O pirmo vaiko pasalpa nebuvo panasi?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 10:14)
O pirmo vaiko pasalpa nebuvo panasi?

na, kazkiek panasi. didesne 400-ais lt uz antrus metus.
Atsakyti